Seerumi on ihonhoidon tehopakkaus – näin valitset itsellesi sopivan seerumin

Nainen tarvitsee monta eri seerumia ihoansa hoitamaan

Seerumi on ihonhoitotuote, jossa ihoa hoitavat aineet on tiivistetty hyvin imeytyvään muotoon. Juuri sinulle sopivalla seerumilla voit hoitaa kasvojen ihopulmat kuntoon. Kun etsit itsellesi parasta seerumia, kurkkaa ensin purkin kyljestä, mitä tuote lupaa tehdä ihollesi. Löydä paras seerumi näiden kosmetologin vinkkien avulla!

Mitä seerumi on?

Seerumi on ihonhoidon tehotiiviste, jonka vaikuttaja-aineiden pienet molekyylit imeytyvät syvälle ihoon. Seerumilla saat näkyviä tuloksia nopeasti ja seerumit ovat muun muassa anti-age-ihonhoidossa tärkeitä tuotteita nimenomaan korkeiden aktiiviainepitoisuuksiensa vuoksi. Seerumit ovat myös loistavia tuotteita paikallisiin iho-ongelmiin.

Seerumin koostumuksessa on runsaammin aktiiviaineita sekä muita ihoa hoitavia aineita kuin voiteissa. Eron huomaa pakkauksen aineisosaluettelosta, joka on seerumeissa yleensä lyhyempi kuin voiteissa, mutta listan kärjestä löytyy hoitavia aineita, jotka ovat usein voidepurkkien ainesosaluettelon häntäpäässä.

Kenelle seerumi sopii?

Seerumit sopivat kaikille ikään ja ihotyyppiin katsomatta. Seerumi on olennainen osa päivittäistä ihonhoitorutiinia. Seerumin käyttö on hyvä aloittaa, kun ihon ikääntyminen alkaa noin parikymppisenä.

Miten valitsen itselleni sopivan seerumin?

Selvitä, mitä ihosi tarvitsee. Aloita tutkimalla seerumien tuotelupauksia. Paras seerumi ratkaisee ihosi pulman:

Seerumin aktiiviaineet: löydä ihollesi oikeat ainesosat

Kiinnitä tuotelupauksen lisäksi huomiota seerumin raaka-aineisiin. Seerumeissa on paljon erilaisia vaikuttavia ainesosia:

Hanki ihosi ikään sopiva seerumi

Seerumipurkin kyljessä voi olla ikäsuositus. Se on suuntaa antava: vaikka monet ihossa tapahtuvat muutokset ovat sidoksissa ikään, ihon tapa ikääntyä on yksilöllinen. Suositukset kannattaa siis huomioida, mutta tarvittaessa niistä voi joustaa. Sopivaa seerumia valitessa kannattaa selvittää oman ihon ikä

Tuotteen sopivuus selviää kokeilemalla. Jos kolmekymppisen iho on poikkeuksellisen väsynyt, kuuri 40+-seerumia voi palauttaa hehkeyden. Toisaalta, kymmenen vuotta liian aikaisin käytetty anti-age-seerumi saattaa jopa tehostaa ihon toimintaa siten, että tuloksena on näppyläongelma.

Kosteuttava seerumi vai öljypohjainen seerumi? Valitse sopiva koostumus ihosi tarpeiden mukaan

Seerumeissa on erilaisia koostumuksia. Vesipohjaiset seerumit ovat usein kevyitä ja sopivat lähes kaikille. Öljypohjaiset seerumit puolestaan sopivat etenkin kuivalle iholle sekä muiden ihotyyppien talvihoitoon.

Tarkastele koostumusta ihosi tarpeiden mukaan:

Tarkista, voitko hoitaa seerumilla muitakin kuin kasvojen ihopulmia

Seerumeita on tarjolla kasvojen lisäksi niin silmänympäryksille, vartalon eri osille, hiuspohjalle sekä ripsille ja kulmakarvoille. Näitä kaikkia yhdistää tiivistetty hoitoteho, jonka voit lisätä hoitorutiiniisi.

Miten seerumia käytetään?

Käytä seerumia aina puhtaalle iholle kasvoveden jälkeen. Levitä seerumi sellaisenaan iholle ennen voidetta tai voiteeseen sekoitettunaErilaisia seerumeita voi myös levittää iholle päällekkäin ja seerumeita kerrostamalla voi ihon päällekkäisiä hoitotarpeita hoitaa yhtä aikaa. Kesällä seerumia voi käyttää meikin alle sellaisenaan. Yöksi seerumin päälle kannattaa kesälläkin levittää voide, jotta kosteuttavat ainesosat lukkiutuvat ihoon.

Seerumia voi käyttää jatkuvasti, kuurina tai vaihdellen ihon tarpeiden mukaan. Kuurista saa avun, kun iho kaipaa tavallista enemmän hoitoa. Seerumikuuri voi olla paikallaan esimerkiksi vuodenaikojen vaihtumisen, stressin tai sairastelun jälkeen.

Kun haluttu vaikutus on saavutettu, kannattaa pitää seerumitauko ja tarkkailla, miten iho reagoi. Esimerkiksi voimakas anti-age-seerumi on ikääntymisen alkuvaiheessa hyvä kuurihoitona ja toimii myöhemmin jatkuvassa käytössä.

Tarkkaile ihoasi päivittäin ja opi tuntemaan ihosi tarpeet. Opit tuntemaan, millainen seerumin käyttötapa ihollesi sopii.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Sonja Perkkiö.