Psyllium

Psyllium on terveellinen ja helppokäyttöinen kuitulisä. Psylliumjauhe sopii mainiosti päivittäisen kuidunsaannin lisäämiseen. Psylliumia ja pellavaa sisältävä kuituseos on suosittu tuote tukemaan vatsan toimintaa.

Psyllium on Plantago ovata -kasvin siemenistä saatava kasvikuitu. Psyllium on toiselta nimeltään ispagula, jolla tarkoitetaan Plantago ovata -kasvin siemeniä. Psyllium eli kasvin siementen kuorikerros sisältää paljon kuitua ja kasvilimaa, jonak johdosta psyllium-kuidulla on kyky sitoa vettä jopa 40 kertaa painonsa verran. Kuitu yhdistettynä tehokkaaseen kykyyn sitoa vettä tekevät psylliumista hyvän tuotteen ummetuksen hoidossa, sillä uloste pehmenee, suolen liikkuvuus paranee ja ulostaminen helpottuu. Psylliumia on saatavilla itsehoitolääkkeenä sekä ravintolisänä. Suolen sisältöä lisääviä laksatiiveja saa apteekista ilman reseptiä.

Suodata ja järjestä

Järjestä Katsotuimmat
Tuotemerkki
Tuoteominaisuudet
Tuotetyyppi

4 tuotetta

Ei suodatuksia
 1. VI-SIBLIN RAKEET 610MG/G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 2. LINUM PLUS KUITUSEOS 350 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LINUM PLUS KUITUSEOS 350 G
  16,90 €
 3. VI-SIBLIN S RAKEET 880MG/G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 4. PUHDAS+ PREMIUM PSYLLIUM KUITU 180 g
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PUHDAS+ PREMIUM PSYLLIUM KUITU 180 g
  8,90 €
  Loppu

4 tuotetta

Ei suodatuksia

Mihin psyllium auttaa?

Psyllium sopii myös useiden herkkävatsaisten ruokavalioon ja psylliumkuidun avulla voit helposti lisätä päivittäistä kuidunsaantia. Psylliumia on saatavilla jauheena, rouheena sekä rakeina. Nauti aina iso lasillinen vettä yhtä psylliumannosta kohden, sillä psyllium sitää runsaasti nestettä ja psyllium-hoidon aikana on tärkeää nauttia vähintään 1–2 litraa vuorokaudessa. Psylliumjauhe on ratamokasvin siementen kuidusta valmitettua hienojakoista jauhetta, joka sisältää runsaasti ravintokuitua. Psylliumin kanssa tulee nauttia riittävästi nestettä, jotta ei synny suolitukosta tai nielu ei mene tukkoon riittämättömästä nesteensaannista.

Psyllium leivontaan

Psyllium sopii myös gluteenittomaan leivontaan tuomaan rakennetta, sillä psylliumilla on samankaltaisia ominaisuuksia kuin gluteenilla – se luo taikinaan sitkoa, parantaa taikinan käsiteltävyyttä sekä lisää taikinan mehevyyttä sitomalla kosteutta taikinaan. Leivontaan tarkoitetut psylliumvalmisteet löydät ruokakaupoista.

Itsehoitolääkkeinä myytävät vatsan tasapainottamiseen tarkoitetut valmisteet sisältävät ispaghulansiemenkuorta, joka tunnetaan nimellä psyllium. Psyllium on yleisin ummetuksen hoitoon käytetty kuitulisä, joka soveltuu hyvin pitkäaikaiseen käyttöön. Ispaghulansiemenkuori sitoo itseensä vettä, jolloin suolen sisällön tilavuus kasvaa ja suolen toiminta normalisoituu. Näillä itsehoitolääkkeillä saadaan normalisoitua ulosteen koostumusta sekä normalisoitua kovaa että löysää vatsaa. Itsehoitolääkkeinä myytäviä suolen sisältöä lisääviä kuituvalmisteita (nk. bulkkilaksatiiveja) käytetään eri syistä johtuvan ummetuksen hoitoon sekä ulosteen pehmentämiseen esimerkiksi peräpukamien hoidossa. Lue lääkkeen pakkausseloste huolella ja noudata käyttö- ja annosteluohjetta. 

Psyllium ja yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa

Noudata myös kuituvalmisteen ja muiden lääkkeiden ottamisesta annettuja ohjeita, sillä kuitulisä on otettava mielellään puoli – yksi tuntia ennen tai jälkeen muita lääkevalmisteita, jotta muiden lääkkeiden imeytyminen ohutsuolessa ei hidastu. Psyllium tulee ottaa viimeistään tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Raskaana olevien ja raskautta suunnittelevien sekä alle 12-vuotiaiden tulee neuvotella itsehoitolääkkeinä myytävien ispahgulansiemen kuorien käytöstä lääkärin kanssa.