K-vitamiini

K-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka muun muassa osallistuu normaaliin veren hyytymisprosessiin sekä kalsiumin siirtämiseen verenkierrosta luustoon. K-vitamiini edistää siis luiden pysymistä normaalina sekä tasapainottaa veren normaalia hyytymistä.

K-vitamiinista puhuttaessa käytetään myös nimityksiä K2-vitamiini sekä menakinoni. Missä ruoka-aineissa on K-vitamiinia? Ravinnossa hyviä K-vitamiinin lähteitä ovat muun muassa tumman vihreät kasvikunnan tuotteet, kuten parsakaali, lehtikaali, pinaatti, joissa K-vitamiini on fyllokinoni-muodossa. Lihatuotteissa, kuten maksavalmisteissa K-vitamiini esiintyy menakinonina, joka on sama K-vitamiinin muoto, jota ihmisen suoliston bakteerit pystyvät tuottamaan.

Yliopiston Apteekin valikoimasta löydät K-vitamiinilisiä tabletteina sekä kapseleina. Etenkin vähärasvaista ruokavaliota noudattavien kannattaa varmistua rasvaliukoisten vitamiinien, kuten A-, D-, E- ja K-vitamiinin riittävästä saannista. Rasvaliukoiset vitamiinit, kuten K2-vitamiini, imeytyvät hieman paremmin, kun ne otetaan ruokailun yhteydessä. Keskustelethan lääkärisi kanssa K-vitamiinin käytöstä, mikäli käytössäsi on verenhyytymiseen vaikuttava lääke.

Suodata ja järjestä

Järjestä Katsotuimmat
Tuotemerkki
Tuoteominaisuudet
Tuotetyyppi

2 tuotetta

Ei suodatuksia
  1. BERTIL'S VITAMIN K2-VITAMIINI TABL 60 KPL
    Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
    BERTIL'S VITAMIN K2-VITAMIINI TABL 60 KPL
    22,90 €
  2. PUHDAS+ VAHVA K2-VITAMIINI 100 MIKROG KAPS 60 KPL
    Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous

2 tuotetta

Ei suodatuksia

Mistä saa K-vitamiinia?

Tumman vihreät kasvikunnan tuotteet ovat hyviä K-vitamiinin lähteitä ravinnossa. Erityisesti parsakaali, lehtikaali sekä pinaatti sisältävät runsaasti K-vitamiinia. Kasviksissa K-vitamiini on K1-vitamiinina eli fyllokinonina. Myös liha- ja maksatuotteissa on K-vitamiinia menakinoni-muodossaan eli K2-vitamiinina.

K-vitamiini saantisuositus

K-vitamiinille ei ole määritelty saantisuosituksia Suomessa.

K-vitamiinin puutos on harvinaista

Ihmiselimistön suolistobakteerit pystyvät tuottamaan K-vitamiinia, jonka vuoksi K-vitamiinin puutos on harvinaista, mutta sitä saattaa olla suolistovaivojen yhteydessä olevissa imeytymishäiriöissä.

Suoliston bakteereiden tuottama K-vitamiini on menakinonia eli K2-vitamiinia.