Hammasharjan vaihto pitäisi tehdä noin 4 kertaa vuodessa, mutta on myös tärkeää tarkkailla harjasten kuntoa. Harjasten kuluminen viestii sinulle hammasharjan uusimistarpeesta. Sähköhammasharjojen harjaspäissä hammasharjan kulumista voi seurata väri-indikaattoreiden avulla, jonka avulla on helppo arvioida hammasharjan vaihtotarvetta. Hammasharja kannattaa uusia aina myös sairastelun jälkeen, sillä muuten hammasharjasta saattaa muodostua pöpöpesäke.
Jos asiantuntijoilta kysytään, niin sähköhammasharja on ehdoton valinta hampaiden pesuun. Mutta miten valita sopiva sähköhammasharja? Kuinka usein harjapää pitää vaihtaa? Entä millainen on oikeaoppinen harjaustekniikka? Keräsimme vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin sähköhammasharjoista!
Pahanhajuinen hengitys, ientulehdus tai alkaneita reikiä hampaissa? Kun suu on puhdas ja hengitys tuoksuu hyvältä, ei hampaita halua piilotella. Nappaa nämä neljä helppoa ja tehokasta vinkkiä päivittäiseen hampaiden puhdistukseen.
Fluorihammastahna kuuluu tietysti arkeen, mutta olisiko fiksua ottaa muitakin fluorituotteita käyttöön? Miten fluori vaikuttaa hampaisiin ja miten fluorin käyttöä voisi tehostaa? Entä voiko fluoria saada liikaa – etenkin jos elää seudulla, jonka juomavedessä on reippaasti fluoria? Tässä vastaukset kaikkiin fluorikysymyksiisi, ole hyvä!
Hampaiden vihlonta voi olla sekä kivulias että ikävä vaiva. Vihlovat hampaat yllättävät usein syödessä tai hampaita harjatessa. Moni meistä on kokenut terävän, lävistävän kivun hampaissa juodessaan jotain kylmää tai syödessään makeaa. Lue kattava tietopaketti hampaiden vihlonnasta – sen syistä, kotihoidosta sekä milloin on syytä hakeutua hammaslääkärin puoleen. Yliopiston Apteekin farmaseutti neuvoo, miten voimme lievittää hampaiden vihlonnan aiheuttamaa epämukavuutta ja ehkäistä hampaiden vihlontaa.
Suu on portti kokonaisterveyteesi ja säännöllinen suunhoitorutiini pitää ientulehduksen sekä muut ikenien ja hampaiden harmit loitolla. Lue, miten tunnistat ientulehduksen ja hoidat sen heti ensimerkkien ilmaantuessa!