Perushammastahnat

Apteekin perushammastahnat ovat fluorihammastahnoja, jotka on tarkoitettu päivittäiseen hampaiden pesuun ja suun puhdistukseen. Apteekin hammastahnalla pidät hampaat ja ikenet puhtaina ja terveinä. Aamulla 2 minuutin hammaspesun voi tehdä joko ennen aamupalaa tai sen jälkeen ja illalla hampaat tulee harjata fluorihammastahnalla viimeiseksi ennen nukkumaanmenoa. Säännöllisellä hampaiden harjauksella vähennät plakin määrää ja hammaskiven muodostumista suussa. Lisäksi päivän aikana kannattaa noudattaa säännöllistä ateriarytmiä, jossa vältetään napostelua. Paras janojuoma on vesi! Myös muuten suun riittävään kosteutukseen kannattaa kiinnittää huomiota, sillä jatkuva suun kuivuus altistaa hampaiden reikiintymiselle, pahanhajuiselle hengitykselle sekä muille ikäville vaivoille suussa. Hammastahnalla ja hammasharjalla aamuin illoin toteutettavan hammaspesun lisäksi päivittäiseen suunhoidon rutiiniin tulisi sisältyä hammasvälien puhdistus esimerkiksi hammasväliharjalla, hammaslangalla tai hammaslankaimella. Näiden lisäksi vielä täydelliseen suunhoitoon kotona kannattaa ottaa mukaan kielenpuhdistaja sekä suuvesi. Oikomiskojeiden, proteesien sekä implanttien käyttäjien kannattaa ienongelmiin kokeilla antibakteerista klooriheksidiiniä sisältävää hammastahnaa. Laajasta valikoimastamme löydät sopivan hammastahnan kaikkiin tilanteisiin, kuten hampaiden vihlontaan tai suun kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kysy rohkeasti parhaat vinkit ja tuotesuositukset asiantuntijoiltamme verkon chatissa tai apteekeissa.

Suodata ja järjestä

Järjestä Katsotuimmat
Tuotemerkki
Tuoteominaisuudet
Tuotetyyppi

8 tuotetta

Ei suodatuksia
 1. GUM PAROEX 0,06% HAMMASTAHNA 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  GUM PAROEX 0,06% HAMMASTAHNA 75 ML
  6,80 €
 2. MERIDOL HAMMASTAHNA 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MERIDOL HAMMASTAHNA 75 ML
  6,50 €
 3. GUM BIO HAMMASTAHNA 75 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  GUM BIO HAMMASTAHNA 75 ml
  6,20 €
 4. SENSODYNE NOURISH GENTLY SOOTHING HAMMASTAHNA 75 ml | Hammastahnat- ja harjat
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 5. SENSODYNE ORIGINAL 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  SENSODYNE ORIGINAL 75 ML
  3,90 €
 6. COLGATE TOTAL ORIGINAL HAMMASTAHNA MATKAKOKO 20 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 7. TEPE DAILY HAMMASTAHNA 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  TEPE DAILY HAMMASTAHNA 75 ML
  4,90 €
 8. CLINIC BY JORDAN GUM PROTECTOR HAMMASTAHNA 75 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous

8 tuotetta

Ei suodatuksia

Päivittäinen hampaiden harjaus fluorihammastahnalla

Päivittäiseen hammashoidon rutiiniin kuuluvat fluorihammastahnalla ja pehmeällä hammasharjalla aamuin illoin tehtävät hampaiden pesut. Hyvän hammasharjan ja fluorihammastahnan lisäksi todella tärkeää on säännöllinen hammasvälien puhdistus esimerkiksi hammaslankaimella, hammasväliharjalla tai hammaslangalla.

Hammastahnan fluoripitoisuus 

Eri ikäisille henkilöille suositellaan erilaisia fluorihammastahnoja, joissa fluoridipitoisuus määräytyy iän sekä asuinalueen käyttöveden fluoripitoisuuden mukaan. Erityisesti alle kouluikäisillä on tärkeää noudattaa oikeaa fluorihammastahnan käytön annostusta, sillä liiallisesta fluorin saannista voi seurata hammasfluoroosia eli vaaleita läikkiä kehittymässä oleviin pysyviin hampaisiin.

Fluorin terveysvaikutukset ja tehtävät

Hammastahnan fluorin tehtävä on vähentää hampaiden reikiintymistä, koska se estää suun bakteerien aiheuttamaa hammaskiilteen mineraalien liukenemista sekä ehkäisee hampaiden reikiintymistä aiheuttavien bakteereiden aineenvaihduntaa sekä happojen muodostusta. Lisäksi fluori auttaa bakteerien jo liuottaman kiilteen remineralisaatiossa eli uudelleen mineralisoitumisessa. Paraskaan fluorihammastahna ei kuitenkaan ole avuksi karieksen eli hampaiden reikiintymisen ehkäisyssä, mikäli hampaiden harjausta ei tehdä säännöllisesti aamuin illoin. Tiesitkö, että sähköhammasharjalla saat puhtaammat hampaat verrattuna tavalliseen hammasharjaan? Mikäli tarvitset vahvaa fluorihammastahnaa, kokeile esimerkiksi hammastahnaa, joka luovuttaa fluoria 4,8 kertaa enemmän verrattuna muihin vastaaviin fluorihammastahnoihin.