Suun terveydestä huolehtiminen on liikunnan, ravitsemuksen sekä unen ohella erittäin tärkeä osa kokonaisterveyttäsi. Säännöllinen suunhoitorutiini pitää ientulehduksen ja hampaiden reikiintymisen sekä muut ikävät hammasvaivat, kuten hampaiden vihlonnan loitolla. Apteekin hammastahnoista löytyy hyvä hammastahna kaiken ikäisten suuhygieniaan ja päivittäiseen hampaiden hoitoon. Lisäksi Yliopiston Apteekin valikoimasta löydät erikoishammastahnoja erilaisiin suun ongelmiin, kuten kuivalle suulle, vihloville hampaille, ienongelmiin tai pahanhajuiseen hengitykseen.
Hammastahna on laadukkaan hammasharjan ohella todella tärkeässä roolissa päivittäisessä suunhoidossa ja hammasterveyden ylläpidossa. Hammastahnan käyttöön lähdetään totuttelemaan heti ensimmäisten maitohampaiden puhjettua. Siitä lähtien hammastahna on osa päivittäistä hampaiden hoitoa ja hampaat harjataan aamuin illoin fluorihammastahnalla.
Fluorihammastahna kuuluu tietysti arkeen, mutta olisiko fiksua ottaa muitakin fluorituotteita käyttöön? Miten fluori vaikuttaa hampaisiin ja miten fluorin käyttöä voisi tehostaa? Entä voiko fluoria saada liikaa – etenkin jos elää seudulla, jonka juomavedessä on reippaasti fluoria? Tässä vastaukset kaikkiin fluorikysymyksiisi, ole hyvä!
Jos asiantuntijoilta kysytään, niin sähköhammasharja on ehdoton valinta hampaiden pesuun. Mutta miten valita sopiva sähköhammasharja? Kuinka usein harjapää pitää vaihtaa? Entä millainen on oikeaoppinen harjaustekniikka? Keräsimme vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin sähköhammasharjoista!
Hampaiden harjaus ei yksin riitä, vaan myös hammasvälit ja kieli tarvitsevat huolellista puhdistusta. Nämä täsmäohjeet ja näppärät apteekin tuotteet vievät suun ja hampaiden hoitosi ihan uudelle tasolle!
Hampaiden vihlonta voi olla sekä kivulias että ikävä vaiva. Vihlovat hampaat yllättävät usein syödessä tai hampaita harjatessa. Moni meistä on kokenut terävän, lävistävän kivun hampaissa juodessaan jotain kylmää tai syödessään makeaa. Lue kattava tietopaketti hampaiden vihlonnasta – sen syistä, kotihoidosta sekä milloin on syytä hakeutua hammaslääkärin puoleen. Yliopiston Apteekin farmaseutti neuvoo, miten voimme lievittää hampaiden vihlonnan aiheuttamaa epämukavuutta ja ehkäistä hampaiden vihlontaa.
Suu on portti kokonaisterveyteesi ja säännöllinen suunhoitorutiini pitää ientulehduksen sekä muut ikenien ja hampaiden harmit loitolla. Lue, miten tunnistat ientulehduksen ja hoidat sen heti ensimerkkien ilmaantuessa!