Maksu- ja toimitustavat

Toimitustavat

Nyt verkosta ilmainen toimitus noutopisteisiin yli 60 € ostoksesta*!

Lisäksi Uniikki-asiakkaille pikanouto Yliopiston Apteekin toimipisteestä 0 €! Hyödynnä etu kirjautumalla sivustolle tai rekisteröitymällä Uniikki-asiakkaaksi.

*Lääkkeet, reseptillä ostettavat tuotteet tai äidinmaidonkorvikkeet eivät kerrytä ostoskorin arvoa. Ei koske kotiinkuljetusta. Etu voimassa toistaiseksi.

Yliopiston Apteekin verkkokaupasta tilatut tuotteet toimitetaan valitsemaasi noutopisteeseen. Voit myös tilata tuotteita suoraan kotiin sekä Yliopiston Apteekin kaikkiin toimipisteisiin. Talvisin lääkkeet voidaan toimittaa lämpötilan varmistamiseksi Schenkerin kotiinkuljetuksella sekä R-kioskien ja Yliopiston Apteekin toimipisteiden kautta. Tilausten toimitusaika on yleensä 1-3 arkipäivää (pl. pikatoimitus) ja toimitustapa valitaan tilauslomakkeella ennen maksamista. Toimitusosoitteen tulee olla Suomessa eli toistaiseksi emme toimita tilauksia ulkomaille. Tilaaja voi valita toimitusosoitteeksi ja vastaanottajaksi myös muun kuin oman osoitteensa. 

Nouto Yliopiston Apteekista

Pikanouto tunnissa apteekista:

Voit tehdä tilauksen verkosta ja noutaa tuotteet jopa tunnin kuluttua valitsemastasi Yliopiston Apteekin toimipisteestä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Voit tilata pikanoudon mikäli kaikki verkkotilauksesi tuotteet ovat saatavilla valitsemastasi toimipisteestä. Saat tekstiviestin kun tilauksesi on noudettavissa valitsemastasi Yliopiston Apteekin toimipisteestä. 

Toimipaikkanouto apteekista:

Voit noutaa kaikki verkkoapteekista tekemäsi tilaukset aina myös Yliopiston Apteekin toimipisteestä. Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan arviolta 1-3 arkipäivässä ja on noudettavissa 7 päivän ajan saapumisesta. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Tilauksen saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja paketin voi noutaa valitusta Yliopiston Apteekin toimipisteestä. Henkilöllisyys on todistettava tilausta noudettaessa.

Nouto noutopisteestä tai -automaatista

Postin pakettiautomaatti:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan lähimpään Postin pakettiautomaattiin arviolta 1-3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja paketin voi noutaa heti viestissä olevan koodin avulla. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa käsien, pintojen ja välineiden desinfiointiin tarkoitetuille tuotteille. Tämä toimitustapa ei myöskään ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Postin noutopiste:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan lähimpään Postin toimipaikkaan arviolta 1-3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Katso lähin noutopisteesi Postin sivuilta. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Lähetyksen kulkua voit seurata lähetystunnuksen avulla. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa käsien, pintojen ja välineiden desinfiointiin tarkoitetuille tuotteille. Tämä toimitustapa ei myöskään ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

DB Schenkerin noutopistepaketti:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan valitsemaasi Schenkerin noutopisteeseen arviolta 1-3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Lähetyksen kulkua voi seurata lähetysseurannan kautta (viitetyyppi: lähettäjän viitenumero ja viite-kenttään tilausnumero). 

Pakettipiste noutoautomaatti:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan valitsemaasi Pakettipisteen noutoautomaattiin arviolta 1-3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Pakettipisteen noutoautomaatti -toimitustapa on käytössä vain Helsingin, Espoon ja Vantaan postinumeroalueilla.

Kotiinkuljetus

DB Schenkerin kotiinkuljetus:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen arviolta 1-3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Kotiinkuljetus tapahtuu arkisin pääsääntöisesti klo 8-16 välillä. DB Schenker sopii vastaanottajan kanssa toimitusajankohdan. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta puhelimitse, jätetään vastaanottajalle ilmoitus ja yhteydenottopyyntö uuden toimitusajan sopimiseksi.

Postin kotiinkuljetus:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen arviolta 1-3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Posti sopii vastaanottajan kanssa toimitusajankohdan. Kotiinkuljetus toimii arkisin klo 9-21. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta puhelimitse, jätetään paketti noudettavaksi lähimpään postitoimipisteeseen. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Budbee-kotiinkuljetus:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan perille asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen arviolta 1-3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Kotiinkuljetus toimii arkisin klo 17-22. Saat ilmoituksen arvioidusta toimitusajasta toimituspäivänä n. klo 14.00. Voit seurata toimitusautoa koko matkan kotiovellesi saakka kuljettajan lastattua auton. Saat hieman ennen toimitusta uuden tekstiviestin muistutuksena siitä, että kuljetus on saapumassa. Kuljettaja soittaa sinulle, mikäli hän tarvitsee lisätietoa toimituksen suorittamista varten. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta osoitteesta, saat tiedon tekstiviestinä ja voit sopia uuden toimitusajan. Budbee kotiinkuljetus on käytössä vain pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Budbee valittavissa asuinalueellasi. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Fiugen kotiinkuljetus:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen arviolta 1-3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Kotiinkuljetus tapahtuu arkisin pääsääntöisesti klo 17-22 välillä. Voit seurata lähetyksen kulkua Fiuge-sovelluksen avulla. Fiugen kotiinkuljetus on käytössä vain Helsingin, Espoon ja Vantaan postinumeroalueilla. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Fiuge valittavissa asuinalueellasi.

Pikatoimitus kotiin

Fiugen pikatoimitus 

Tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen (kiinteän tieyhteyden piirissä) arkisin ma-pe klo 17.00-22.00 välillä (ei arkipyhinä). Klo 14 mennessä maksetut tilaukset toimitetaan saman päivän aikana. Klo 14 jälkeen tehdyt tilaukset ohjautuvat seuraavaan mahdolliseen iltaan jolloin toimituksia tehdään. Voit valita verkkokaupan kassalla pikatoimituksen, jos se on tuotteen saatavuuden, valikoiman ja postinumeron perusteella mahdollista. Arvioitu toimitusaika kerrotaan kassalla ja asiakkaalle toimitetaan tarkennettu toimitusaika-arvio toimitusprosessin edetessä tekstiviestillä (emme valitettavasti voi ottaa huomioon asiakkaan tarkkoja toiveita toimituksen kellonajasta). Lähetys luovutetaan suoraan vastaanottajalle. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, paketti palautuu Yliopiston Apteekkiin. Fiugen pikatoimituson käytössä vain Helsingin, Espoon ja Vantaan postinumeroalueilla. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Fiuge valittavissa asuinalueellasi. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Fiuge valittavissa asuinalueellasi. 

Wolt-pikatoimitus 

Tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen (kiinteän tieyhteyden piirissä). Voit valita verkkokaupan kassalla Wolt-pikatoimituksen, jos se on tuotteen saatavuuden, valikoiman ja postinumeron perusteella mahdollista. Arvioitu toimitusaika kerrotaan kassalla ja asiakkaalle toimitetaan tarkennettu toimitusaika-arvio toimitusprosessin edetessä sähköpostilla/tekstiviestillä (emme valitettavasti voi ottaa huomioon asiakkaan tarkkoja toiveita toimituksen kellonajasta). Lähetys luovutetaan vain suoraan vastaanottajalle (ei voi jättää oven taakse), joten vastaanottajan tulee olla paikalla, kun kuljettaja toimittaa tilauksen. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, paketti palautuu Yliopiston Apteekkiin, ja asiakkaan tulee itse noutaa paketti sieltä. Pakettia ei voida lähettää uudelleen. Toimituskulua ei palauteta, jos asiakas ei ole ollut vastaanottamassa tilaustaan.

Wolt-pikakuljetus on käytössä vain pääkaupunkiseudulla tietyillä postinumeroalueilla. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Wolt-toimitus valittavissa asuinalueellasi.

Budbeen pikatoimitus 

Tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen (kiinteän tieyhteyden piirissä) arkisin ma-pe klo 17.00-22.00 välillä (ei arkipyhinä). Klo 11 mennessä maksetut tilaukset toimitetaan saman päivän aikana. Klo 11 jälkeen tehdyt tilaukset ohjautuvat seuraavaan mahdolliseen iltaan jolloin toimituksia tehdään. Voit valita verkkokaupan kassalla pikatoimituksen, jos se on tuotteen saatavuuden, valikoiman ja postinumeron perusteella mahdollista. Arvioitu toimitusaika kerrotaan kassalla ja asiakkaalle toimitetaan tarkennettu toimitusaika-arvio toimitusprosessin edetessä tekstiviestillä (emme valitettavasti voi ottaa huomioon asiakkaan tarkkoja toiveita toimituksen kellonajasta). Lähetys luovutetaan suoraan vastaanottajalle. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, paketti palautuu Yliopiston Apteekkiin. Budbee-pikatoimitus on käytössä vain Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tuusulassa, Järvenpäässä ja Keravalla. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Budbee valittavissa asuinalueellasi.  Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Toimituskulut

 • Toimipaikkanouto Yliopiston Apteekin toimipisteestä 0 €
 • Pikanouto tunnissa Yliopiston Apteekin toimipisteestä Uniikki-asiakkaille 0 € (muuten 1,90 €)
 • Nouto Postista tai Postin pakettiautomaatista 2,90 €
 • Pakettipiste noutoautomaatti 2,90 €
 • DB Schenkerin noutopistepaketti 2,90 € 
 • Budbeen kotiinkuljetus 4,90 €
 • Fiugen kotiinkuljetus 4,90 €
 • Postin kotiinkuljetus 4,90 €
 • DB Schenkerin kotiinkuljetus 4,90 €
 • Budbeen pikatoimitus 6,90 €
 • Fiugen pikatoimitus 6,90 €

Joissain tapauksissa tuotteisiin voidaan liittää erikoistoimitusmaksu, jolla katetaan tuotteen poikkeavat toimituskustannukset. Tällaisia voivat olla poikkeuksellisen painavat lähetykset tai lämpötilaherkkyyden vuoksi erityisiä pakkausmateriaaleja edellyttävät tuotteet. Jos ostoskorissa olevalla tuotteella on erikoistoimitusmaksu, ei muiden tuotteiden toimittamisesta peritä enää erikseen toimituskuluja.

Maksutavat 

Verkkokaupassamme on käytössä Klarna Checkout -maksujärjestelmä.

Klarna Checkout -palvelun avulla voit helposti, joustavasti ja turvallisesti tehdä ostoksia netissä. Voit valita sinulle parhaiten sopivan maksutavan. Käytössäsi olevat vaihtoehdot ovat 

 • lasku
 • erämaksu
 • verkkopankit
 • luottokortit
 • MobilePay (toistaiseksi pois käytöstä)

Lue lisää Klarnasta

Tilaus- ja toimitusehdot