Maksu- ja toimitustavat

Toimitustavat

Yliopiston Apteekin verkkokaupasta tilatut tuotteet toimitetaan valitsemaasi noutopisteeseen. Voit myös tilata tuotteita suoraan kotiin sekä Yliopiston Apteekin kaikkiin toimipisteisiin. Talvisin lääkkeet voidaan toimittaa lämpötilan varmistamiseksi Schenkerin kotiinkuljetuksella sekä R-kioskien ja Yliopiston Apteekin toimipisteiden kautta. Tilausten toimitusaika on yleensä 1-5 arkipäivää (pl. pikatoimitus) ja toimitustapa valitaan tilauslomakkeella ennen maksamista. Toimitusosoitteen tulee olla Suomessa eli toistaiseksi emme toimita tilauksia ulkomaille. Tilaaja voi valita toimitusosoitteeksi ja vastaanottajaksi myös muun kuin oman osoitteensa. 

Pikatoimitus annettuun osoitteeseen (pääkaupunkiseudulla) ei ole toistaiseksi käytettävissä.

Nouto Yliopiston Apteekista

Pikanouto tunnissa apteekista:

Voit tehdä tilauksen verkosta ja noutaa tuotteet tunnin kuluttua valitsemastasi Yliopiston Apteekin toimipisteestä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Pikanouto on maksuton. Voit tilata pikanoudon mikäli kaikki verkkotilauksesi tuotteet ovat saatavilla valitsemastasi toimipisteestä. Saat tekstiviestin kun tilauksesi on noudettavissa valitsemastasi Yliopiston Apteekin toimipisteestä. 

Toimipaikkanouto apteekista:

Voit noutaa kaikki verkkoapteekista tekemäsi tilaukset Yliopiston Apteekin toimipisteestä, jolloin toimitus on maksuton. Tilaus toimitetaan 1-5 arkipäivässä ja on noudettavissa 7 päivän ajan saapumisesta. Tilauksen saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja paketin voi noutaa valitusta Yliopiston Apteekin toimipisteestä. Henkilöllisyys on todistettava tilausta noudettaessa.

Nouto noutopisteestä tai -automaatista

Postin pakettiautomaatti:

Tilaus toimitetaan lähimpään Postin pakettiautomaattiin 1-5 arkipäivässä. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja paketin voi noutaa heti viestissä olevan koodin avulla. Lähetys on noudettavissa seitsemän päivän ajan. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Postin paketti:

Tilaus toimitetaan lähimpään Postin toimipaikkaan 1-5 arkipäivässä. Katso lähin noutopisteesi Postin sivuilta. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Lähetyksen kulkua voit seurata lähetystunnuksen avulla. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Schenkerin noutopistepaketti:

Tilaus toimitetaan valitsemaasi Schenkerin noutopisteeseen 1-5 arkipäivässä. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Lähetyksen kulkua voi seurata lähetysseurannan kautta (viitetyyppi: lähettäjän viitenumero ja viite-kenttään tilausnumero). 

Kotiinkuljetus

Schenkerin kotiinkuljetus:

Tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen 1-5 arkipäivässä ja Schenker sopii vastaanottajan kanssa toimitusajankohdan. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta puhelimitse, jätetään vastaanottajalle ilmoitus ja yhteydenottopyyntö uuden toimitusajan sopimiseksi.

Postin kotiinkuljetus:

Tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen 1-5 arkipäivässä ja Posti sopii vastaanottajan kanssa toimitusajankohdan. Kotiinkuljetus toimii arkisin klo 9-21. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta puhelimitse, jätetään paketti noudettavaksi lähimpään postitoimipisteeseen. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Budbee-kotiinkuljetus:

Tilaus toimitetaan perille asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen 1-5 arkipäivässä. Kotiinkuljetus toimii arkisin klo 17-22. Saat ilmoituksen arvioidusta toimitusajasta toimituspäivänä n. klo 14.00. Voit seurata toimitusautoa koko matkan kotiovellesi saakka kuljettajan lastattua auton. Saat hieman ennen toimitusta uuden tekstiviestin muistutuksena siitä, että kuljetus on saapumassa. Kuljettaja soittaa sinulle, mikäli hän tarvitsee lisätietoa toimituksen suorittamista varten. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta osoitteesta, saat tiedon tekstiviestinä ja voit sopia uuden toimitusajan. Budbee kotiinkuljetus on käytössä vain pääkaupunkiseudulla. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Budbee valittavissa asuinalueellasi. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Pikatoimitus pääkaupunkiseudulla 

Pikatoimitus annettuun osoitteeseen ei ole toistaiseksi käytettävissä. Tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen (kiinteän tieyhteyden piirissä) arkisin ma-pe klo 16.30-22.00 välillä (ei arkipyhinä). Klo 12 mennessä maksetut tilaukset toimitetaan saman päivän aikana. Klo 12 jälkeen tehdyt tilaukset ohjautuvat seuraavaan mahdolliseen iltaan jolloin toimituksia tehdään. Voit valita verkkokaupan kassalla pikatoimituksen (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen), jos se on tuotteen saatavuuden, valikoiman ja postinumeron perusteella mahdollista. Arvioitu toimitusaika kerrotaan kassalla ja asiakkaalle toimitetaan tarkennettu toimitusaika-arvio toimitusprosessin edetessä tekstiviestillä (emme valitettavasti voi ottaa huomioon asiakkaan tarkkoja toiveita toimituksen kellonajasta). Lähetys luovutetaan suoraan vastaanottajalle. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, paketti palautuu Yliopiston Apteekkiin.

Toimituskulut

 • Toimipaikkanouto Yliopiston Apteekin toimipisteestä 0 €
 • Pikanouto tunnissa Yliopiston Apteekin toimipisteestä 0 €
 • Nouto Postista tai Postin pakettiautomaatista 2,90 €
 • Schenkerin noutopistepaketti 2,90 €
 • Budbee-kotiinkuljetus pääkaupunkiseudulla 2,90 €
 • Postin kotiinkuljetus 4,90 €
 • Schenkerin kotiinkuljetus 4,90 €
 • Pikatoimitus pääkaupunkiseudulla 5,90 €

Joissain tapauksissa tuotteisiin voidaan liittää erikoistoimitusmaksu, jolla katetaan tuotteen poikkeavat toimituskustannukset. Tällaisia voivat olla poikkeuksellisen painavat lähetykset tai lämpötilaherkkyyden vuoksi erityisiä pakkausmateriaaleja edellyttävät tuotteet. Jos ostoskorissa olevalla tuotteella on erikoistoimitusmaksu, ei muiden tuotteiden toimittamisesta peritä enää erikseen toimituskuluja.

Maksutavat 

Verkkokaupassamme on käytössä Klarna Checkout -maksujärjestelmä.

Klarna Checkout -palvelun avulla voit helposti, joustavasti ja turvallisesti tehdä ostoksia netissä. Voit valita sinulle parhaiten sopivan maksutavan. Käytössäsi olevat vaihtoehdot ovat 

 • lasku
 • erämaksu
 • verkkopankit
 • luottokortit

Lue lisää Klarnasta

Tilaus- ja toimitusehdot päivitetty 13.3.2021