Maksu- ja toimitustavat

Toimitustavat

Nyt verkosta ilmainen toimitus noutopisteisiin yli 60 € ostoksesta*!

Lisäksi kanta-asiakkaille pikanouto Yliopiston Apteekin toimipisteestä 0 €! Hyödynnä etu kirjautumalla sivustolle tai liittymällä kanta-asiakkaaksi.

*Lääkkeet, reseptillä ostettavat tuotteet tai äidinmaidonkorvikkeet eivät kerrytä ostoskorin arvoa. Ei koske kotiinkuljetusta. Etu voimassa toistaiseksi.

Yliopiston Apteekin verkkokaupasta tilatut tuotteet toimitetaan valitsemaasi noutopisteeseen. Voit myös tilata tuotteita suoraan kotiin sekä Yliopiston Apteekin kaikkiin toimipisteisiin. Talvisin lääkkeet voidaan toimittaa lämpötilan varmistamiseksi Schenkerin noutopisteisiin tai Schenkerin kotiinkuljetuksella ja Yliopiston Apteekin toimipisteiden kautta, sekä Fiugen ja Woltin pikakuljetuksella. Tilausten toimitusaika on yleensä 1–3 arkipäivää (pl. pikatoimitus) ja toimitustapa valitaan tilauslomakkeella ennen maksamista. Toimitusosoitteen tulee olla Suomessa eli toistaiseksi emme toimita tilauksia ulkomaille. Tilaaja voi valita toimitusosoitteeksi ja vastaanottajaksi myös muun kuin oman osoitteensa. 

Nouto Yliopiston Apteekista

Pikanouto Yliopiston Apteekista:

Voit tehdä tilauksen näppärästi verkkokaupassa ja saat tekstiviestin, kun tilauksesi on noudettavissa valitsemastasi Yliopiston Apteekin toimipisteestä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Voit valita pikanoudon, mikäli kaikki tilaamasi tuotteet ovat saatavilla valitsemastasi toimipisteestä.

Huomaathan, että mikäli valitset toimitustavaksi pikanoudon lähellä toimipisteen sulkeutumisajankohtaa tai sen jälkeen, tilauksen toimitus siirtyy seuraavaan päivään. Muistathan, että voit noutaa tilauksen vasta, kun saat tekstiviestin sen saapumisesta. 

Toimipaikkanouto Yliopiston Apteekista:

Voit noutaa kaikki verkkoapteekista tekemäsi tilaukset aina myös Yliopiston Apteekin toimipisteestä. Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan arviolta 1–3 arkipäivässä ja on noudettavissa 7 päivän ajan saapumisesta. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhteydessä. Tilauksen saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja paketin voi noutaa valitusta Yliopiston Apteekin toimipisteestä. Henkilöllisyys on todistettava tilausta noudettaessa. Tämä toimitustapa on valittavissa myös talviaikaan.

Nouto noutopisteestä tai -automaatista

Postin pakettiautomaatti:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan lähimpään Postin pakettiautomaattiin arviolta 1–3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä ja paketin voi noutaa heti viestissä olevan koodin avulla. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa käsien, pintojen ja välineiden desinfiointiin tarkoitetuille tuotteille. Tämä toimitustapa ei myöskään ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Postin noutopiste:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan lähimpään Postin toimipaikkaan arviolta 1–3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhdeydessä. Katso lähin noutopisteesi Postin sivuilta. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Lähetyksen kulkua voit seurata lähetystunnuksen avulla. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa käsien, pintojen ja välineiden desinfiointiin tarkoitetuille tuotteille. Tämä toimitustapa ei myöskään ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

DB Schenkerin noutopistepaketti:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan valitsemaasi Schenkerin noutopisteeseen arviolta 1–3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhteydessä. Paketin saapumisesta ilmoitetaan tekstiviestillä. Lähetys on noudettavissa 7 päivän ajan. Lähetyksen kulkua voi seurata lähetysseurannan kautta (viitetyyppi: lähettäjän viitenumero ja viite-kenttään tilausnumero). Tämä toimitustapa on valittavissa myös talviaikaan.

Kotiinkuljetus

DB Schenkerin kotiinkuljetus:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen arviolta 1–3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhteydessä. Kotiinkuljetus tapahtuu arkisin pääsääntöisesti klo 8–16 välillä. DB Schenker sopii vastaanottajan kanssa toimitusajankohdan. Tilaus toimitetaan henkilökohtaisesti eikä sitä voida jättää esimerkiksi oven taakse. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta puhelimitse, jätetään vastaanottajalle ilmoitus ja yhteydenottopyyntö uuden toimitusajan sopimiseksi. Mikäli toimitusaikaa ei saada sovittua, paketti palautuu takaisin Yliopiston Apteekille. Tämä toimitustapa on valittavissa myös talviaikaan.

Postin kotiinkuljetus:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen arviolta 1–3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhteydessä. Posti sopii vastaanottajan kanssa toimitusajankohdan. Tilaus toimitetaan henkilökohtaisesti eikä sitä voida jättää esimerkiksi oven taakse. Kotiinkuljetus toimii arkisin klo 9–21. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta puhelimitse, jätetään paketti noudettavaksi lähimpään postitoimipisteeseen. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Budbee-kotiinkuljetus:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan perille asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen arviolta 1–3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhteydessä. Kotiinkuljetus toimii arkisin klo 17–22. Saat ilmoituksen arvioidusta toimitusajasta toimituspäivänä n. klo 14.00. Voit seurata toimitusautoa koko matkan kotiovellesi saakka kuljettajan lastattua auton. Saat hieman ennen toimitusta uuden tekstiviestin muistutuksena siitä, että kuljetus on saapumassa. Kuljettaja soittaa sinulle, mikäli hän tarvitsee lisätietoa toimituksen suorittamista varten. Tilaus toimitetaan henkilökohtaisesti eikä sitä voida jättää esimerkiksi oven taakse. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta osoitteesta, saat tiedon tekstiviestinä ja voit sopia uuden toimitusajan. Budbee kotiinkuljetus on käytössä vain pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Kuopiossa, Turussa, Tampereella, Joensuussa, Jyväskylässä, Vaasassa ja Oulussa. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Budbee valittavissa asuinalueellasi. Tämä toimitustapa ei ole valittavissa lämpötilaherkille lääketoimituksille talviaikaan.

Huomioithan, että lähetyksen koko tai paino saattavat vaikuttaa saatavilla oleviin toimitustapoihin.

Fiugen kotiinkuljetus:

Mikäli tilauksen kaikki tuotteet ovat heti saatavilla, tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen arviolta 1–3 arkipäivässä. Näet ajankohtaisen toimitusaika-arvion toimitustavan valinnan yhteydessä. Kotiinkuljetus tapahtuu arkisin pääsääntöisesti klo 17–22 välillä. Tilaus toimitetaan henkilökohtaisesti eikä sitä voida jättää esimerkiksi oven taakse. Voit seurata lähetyksen kulkua Fiuge-sovelluksen avulla. Fiugen kotiinkuljetus on käytössä vain Helsingin, Espoon ja Vantaan postinumeroalueilla. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Fiuge valittavissa asuinalueellasi. Tämä toimitustapa on valittavissa myös talviaikaan.

Huomioithan, että lähetyksen koko tai paino saattavat vaikuttaa saatavilla oleviin toimitustapoihin.

Pikatoimitus kotiin

Fiugen pikatoimitus 

Tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen (kiinteän tieyhteyden piirissä) arkisin ma-pe klo 17–22 välillä (ei arkipyhinä). Klo 14.30 mennessä maksetut tilaukset toimitetaan saman päivän aikana. Klo 14.30 jälkeen tehdyt tilaukset ohjautuvat seuraavaan mahdolliseen iltaan jolloin toimituksia tehdään. Voit valita verkkokaupan kassalla pikatoimituksen, jos se on tuotteen saatavuuden, valikoiman ja postinumeron perusteella mahdollista. Arvioitu toimitusaika kerrotaan kassalla ja asiakkaalle toimitetaan tarkennettu toimitusaika-arvio toimitusprosessin edetessä tekstiviestillä (emme valitettavasti voi ottaa huomioon asiakkaan tarkkoja toiveita toimituksen kellonajasta). Tilaus toimitetaan henkilökohtaisesti eikä sitä voida jättää esimerkiksi oven taakse. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, paketti palautuu Yliopiston Apteekkiin. Fiugen pikatoimituson käytössä vain Helsingin, Espoon ja Vantaan postinumeroalueilla. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Fiuge valittavissa asuinalueellasi. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Fiuge valittavissa asuinalueellasi. Tämä toimitustapa on valittavissa myös talviaikaan.

Huomioithan, että lähetyksen koko tai paino saattavat vaikuttaa saatavilla oleviin toimitustapoihin.

Wolt-pikatoimitus 

Tilaus toimitetaan perille asiakkaan antamaan osoitteeseen (kiinteän tieyhteyden piirissä). Voit valita verkkokaupan kassalla Wolt-pikatoimituksen, jos se on tuotteen saatavuuden, valikoiman ja postinumeron perusteella mahdollista. Arvioitu toimitusaika kerrotaan kassalla ja asiakkaalle toimitetaan tarkennettu toimitusaika-arvio toimitusprosessin edetessä sähköpostilla ja tekstiviestillä (emme valitettavasti voi ottaa huomioon asiakkaan tarkkoja toiveita toimituksen kellonajasta). Lähetys luovutetaan vain suoraan vastaanottajalle (ei voi jättää oven taakse), joten vastaanottajan tulee olla paikalla, kun kuljettaja toimittaa tilauksen. Saat Wolt-tilauksen yhteydessä henkilökohtaisen numerokoodin tekstiviestillä. Tilauksen luovutuksen yhteydessä Wolt-lähetti tarkistaa, että asiakkaan tekstiviestillä saama numerokoodi vastaa tilauksen tietoihin.  Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, paketti palautuu Yliopiston Apteekkiin, ja asiakkaan tulee itse noutaa paketti sieltä. Pakettia ei voida lähettää uudelleen. Toimituskulua ei palauteta, jos asiakas ei ole ollut vastaanottamassa tilaustaan.

Wolt-pikakuljetus on käytössä vain pääkaupunkiseudulla, Lahdessa, Lappeenrannassa, Joensuussa, Oulussa, Savonlinnassa, Tampereella ja Turussa tietyillä postinumeroalueilla. Wolt kuljettaa tilauksia 7,5 km päähän apteekeistamme. Voit tarkistaa kassalla postinumeron perusteella, onko Wolt-toimitus valittavissa asuinalueellasi. Tämä toimitustapa on valittavissa myös talviaikaan.

Huomioithan, että lähetyksen koko tai paino saattavat vaikuttaa saatavilla oleviin toimitustapoihin.

Toimituskulut

Nouto Yliopiston Apteekista:

 • Toimipaikkanouto Yliopiston Apteekin toimipisteestä 0 €
 • Pikanouto Yliopiston Apteekin toimipisteestä kanta-asiakkaille 0 € (muuten 1,90 €)

Pakettiautomaatti- tai noutopistetoimitukset:

 • Nouto Postista tai Postin pakettiautomaatista 2,90 €
 • DB Schenkerin noutopistepaketti 2,90 € 

Kotiinkuljetukset:

 • Budbeen kotiinkuljetus 4,90 €
 • Fiugen kotiinkuljetus 4,90 €
 • Postin kotiinkuljetus 4,90 €
 • DB Schenkerin kotiinkuljetus 4,90 €

Pikatoimitukset kotiin:

 • Fiugen pikatoimitus 6,90 €
 • Wolt-pikatoimitus 7,60 €

Joissain tapauksissa tuotteisiin voidaan liittää erikoistoimitusmaksu, jolla katetaan tuotteen poikkeavat toimituskustannukset. Tällaisia voivat olla poikkeuksellisen painavat lähetykset tai lämpötilaherkkyyden vuoksi erityisiä pakkausmateriaaleja edellyttävät tuotteet. Jos ostoskorissa olevalla tuotteella on erikoistoimitusmaksu, ei muiden tuotteiden toimittamisesta peritä enää erikseen toimituskuluja.

Maksutavat 

Verkkokaupassamme on käytössä Klarna Checkout -maksujärjestelmä.

Klarna Checkout -palvelun avulla voit helposti, joustavasti ja turvallisesti tehdä ostoksia netissä. Voit valita sinulle parhaiten sopivan maksutavan. Käytössäsi olevat vaihtoehdot ovat 

 • lasku
 • erämaksu
 • verkkopankit
 • luottokortit
 • MobilePay

Lue lisää Klarnasta

Tilaus- ja toimitusehdot