Raskausarvet

Raskauden edetessä ja ihon venyessä iholle saattaa muodostua vaarattomia ja kivuttomia venytysjuovia eli raskausarpia. Myös voimakkaan kasvun vaiheissa, kuten murrosiässä tai painon vaihdellessa voimakkaasti, on tyypillistä, että iholle tulee venymisarpia, joita voi ennaltaehkäistä ja hoitaa samoin kuin raskausarpia. Raskausarvet ovat merkki ihon upeasta kyvystä venyä. Mitä joustavampana ja ravittuna pidät ihosi, sitä paremmin se pysyy mukana raskausvatsan kasvussa. Ihoa kannattaa hoitaa ihoöljyillä, joiden avulla voi yrittää ennaltaehkäistä raskausarpia. Jo syntyneitä raskausarpia voi pyrkiä häivyttämään esimerkiksi hoitoöljyillä, raskausarpivoiteilla ja -seerumeilla sekä erilaisilla stretch marks -hoitotuotteilla, jotka sisältävät ihon uudistumista nopeuttavia ainesosia ja pitävät ihon mahdollisimman joustavana.  

Raskausarpia ennaltaehkäisevien tuotteiden käyttö kannattaa aloittaa jo heti ensimmäisen raskauskolmanneksen jälkeen. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi raskausarpituotteiden käyttöä tulee jatkaa vielä kuukausia synnytyksen jälkeen. Ihonhoidon asiantuntijoiltamme saat lisää vinkkejä raskausarpien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä parhaat stretch marks -hoitotuotteet!

Suodata ja järjestä

Järjestä Katsotuimmat
Tuotemerkki
Ihotyyppi
Iho-ongelmat
Tuoteominaisuudet
Tuotetyyppi

6 tuotetta

Ei suodatuksia
 1. BIO-OIL IHOÖLJY 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIO-OIL IHOÖLJY 200 ML
  Tarjoushinta 15,90 € Normaalihinta 26,50 €
 2. SEBAMED ANTI-STRETCH MARK CREAM 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  SEBAMED ANTI-STRETCH MARK CREAM 200 ML
  Tarjoushinta 16,13 € Normaalihinta 21,50 €
 3. ACO BODY REPAIRING SKIN OIL 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO BODY REPAIRING SKIN OIL 75 ML
  Tarjoushinta 11,31 € Normaalihinta 14,50 €
 4. BIO-OIL IHONHOITOÖLJY (100% LUONNON AINESOSILLA) 25 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIO-OIL IHONHOITOÖLJY (100% LUONNON AINESOSILLA) 25 ml
  Tarjoushinta 5,70 € Normaalihinta 9,50 €
 5. BIO-OIL IHOÖLJY 60 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIO-OIL IHOÖLJY 60 ML
  Tarjoushinta 8,10 € Normaalihinta 13,50 €
 6. WELEDA STRETCH MARK MASSAGE OIL 100ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  WELEDA STRETCH MARK MASSAGE OIL 100ML
  Tarjoushinta 20,98 € Normaalihinta 26,90 €

6 tuotetta

Ei suodatuksia

Tottuminen omaan vartaloonsa ja sen muutoksiin raskauden aikana voi olla haastavaa monille naisille. Yksi raskauden jälkeen esiintyvä yleinen huolenaihe ovat raskausarvet (englanniksi stretch marks).

Mitä raskausarvet ovat?

Raskausarvet ovat ihon venymisestä johtuvia arpia, joita esiintyy usein raskauden loppuvaiheessa. Vaikka raskausarvet eivät ole vaarallisia terveydelle, ne saattavat olla esteettinen haitta ja aiheuttaa epävarmuutta vartalon ulkonäöstä. Raskausarpia eli ihon venymäarpia saattaa syntyä myös esimerkiksi painonnousun yhteydessä tai voimakkaan kasvun esimerkiksi murrosiässä.

Miten pääsen eroon raskausarvista?

Onneksi raskausarpia voidaan vaalentaa ja häivyttää monilla eri hoitokeinoilla. Tehokkaimmat raskausarpien poistoon käytetyt hoitomenetelmät ovat yleensä ammattilaisten tarjoamia ihonhoitomenetelmiä, kuten laserhoitoa ja mikroneulausta. Nämä hoitomenetelmät voivat auttaa häivyttämään raskausarpia ja tekemään niistä vähemmän näkyviä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että hoitomenetelmän valinnassa tulee ottaa huomioon omat tarpeet ja terveydentila. Ennen hoitomenetelmän valintaa kannattaa keskustella lääkärin kanssa mahdollisista riskeistä ja hoitojen soveltuvuudesta omaan tilanteeseen.

Voiko raskausarpia estää?

Raskausarpien ennaltaehkäisy on tärkeää raskauden aikana. Hyvät elämäntavat, kuten terveellinen ruokavalio, liikunta ja riittävä nesteytys, voivat auttaa ihoa pysymään terveenä ja joustavana. Myös ihoa kannattaa kosteuttaa hyvin, jotta sen kimmoisuus säilyy ja raskausarpien muodostumista voidaan ehkäistä. Säännöllinen kevyt vartalonkuorinta voi myös auttaa ihoa pysymään pehmeänä ja kimmoisana.

Miten saada raskausarvet pois kotikonstein?

Jos ihollesi kuitenkin syntyy raskausarpia, niin niiden hoitoon voi kokeilla apteekin hoitovoiteita, raskausarpigeelejä sekä raskausarpivoiteita. Kotikonsteilla raskausarpia ei välttämättä saa kokonaan pois, mutta niiden ulkonäköä voi yrittää muuttaa esimerkiksi käyttämällä hoitavia raskausarpivoiteita ja öljyjä.

Oletko harkinnut esimerkiksi Bio-Oilia raskausarpiin?

Suosittu Bio-Oil ihoöljy on raskausarpien erikoistuote, joka sisältää ihoa ravitsevia A- ja E-vitamiinejaMonikäyttöinen Bio-Oil auttaa vähentämään uusien sekä olemassa olevien raskausarpien näkymistä sekä tekee ihostasi samalla joustavan, tasaisen ja superpehmeän.

Myös oliivi-avokado- ja manteliöljy ovat suosittuja raaka-aineita raskausarpien hoitotuotteissa, sillä ravitsevina öljyinä ne pitävät ihon joustavana ja kimmoisana. 

Stretch marks -tuotteet ja raskausarpivoiteet sekä ihoöljyt

Stretch mark eli raskausarpi syntyy kun iho venyy ja siihen syntyy venytysjuova. Näin tapahtuu monesti loppuraskaudessa, kun vatsa kasvaa kovasti ja iho venyy äärimmilleen.

Ihoa hoitavia öljyjä sisältävät raskausarpi- ja stretch marks -tuotteet ovat loistava valinta raskausarpien ennaltaehkäisyyn sekä jo syntyneiden stretch marksien hoitoon. Stretch marks -tuotteet pitävät ihon joustavana, jolloin iholle ei välttämättä synny niin helposti venymäarpia raskauden edetessä.

Kokeile myös kuivaöljyä raskausarpiin, mikäli haluat nopeasti imeytyvän öljyn, joka ei jätä ihoa rasvaiseksi!