Siitepölytiedote

Tilanne

17.5.2024

Ennuste

18.–20.5.2024

Selite

Siitepölytiedote 2024 | Ya.fi
Siitepölytiedote 2024 | Ya.fi

Tilanne

17.5.2024

Koivu kukkii maan etelä- ja keskiosissa. Kukinta jatkuu Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Koivun siitepölyä kulkeutuu eteläiseen Lappiin. Ensimmäiset heinät ovat aloittaneet kukintansa maan lounaisosien ja Uudenmaan lämpimillä kasvupaikoilla. Lepän kukinta jatkuu heikkona Keski- ja Pohjois-Lapissa.

Koivun siitepölymäärät vaihtelevat maan etelä- ja keskiosissa kohtalaisista runsaisiin. Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa määrät ovat enimmäkseen kohtalaisia. Lapissa koivun siitepölyä on ilmassa vähän.

Heinän siitepölyä on ilmassa hyvin pieniä määriä maan lounaisosissa ja Uudellamaalla.

Lepän siitepölymäärät ovat enimmäkseen vähäisiä Keski- ja Pohjois-Lapissa.

Ennuste

18.–20.5.2024

Koivun kukinta jatkuu maan etelä- ja keskiosissa. Kukinta voimistuu Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Koivun siitepölyä kulkeutuu Etelä-Lappiin. Heinien kukinta voimistuu maan eteläosissa. Lepän kukinta jatkuu heikkona Keski- ja Pohjois-Lapissa.

Koivun siitepölyä on kukinta-alueella ilmassa kohtalaisesti ja runsaasti. Viikonlopun aikana koivun siitepölyä odotetaan kulkeutuvan enimmillään kohtalaisia määriä eteläiseen Lappiin.

Heinien siitepölyä on ilmassa pieniä määriä maan eteläosissa.

Lepän siitepölymäärien odotetaan jäävän vähäisiksi Keski- ja Pohjois-Lapissa.

Lähde: Turun yliopiston siitepölytiedotus

Siitepölytiedote 2024 

Siitepölytiedote auttaa allergikkoja valmistautumaan kevään tuloon ja siitepölymäärien kasvuun. Yliopiston Apteekin ja verkkokauppamme ya.fi laaja valikoima tarjoaa kattavan avun allergiaan. Siitepölyennuste 2024 avulla haluamme, että voit seurata allergiakauden saapumista ja siitepölymäärien kehittymistä ja hankkia allergiatuotteet ajoissa Yliopiston Apteekista tai verkkokaupastamme ya.fi juuri silloin kun sinulle sopii. 

Siitepölyennuste 2024 ennakoi allergian alkamista

Seuraa siitepölyennustetta ja hanki apteekista allergiaoireita helpottavat tuotteet asiantuntijoidemme avustuksella jopa suoraan kotiisi. Allergiatuotteiden tilaamiseen valittavanasi on kattavat maksu- ja toimitustapavaihtoehdot apteekin pikanoudosta kotiinkuljetukseen tai Wolt-pikatoimitukseen. 

Apu allergiaan Yliopiston Apteekista ja ya.fi -verkkokaupasta

Allergiakaudella olemme Yliopiston Apteekissa apunasi allergian hoidossa sekä asiantuntevat farmaseuttimme antavat vinkkejä allergiaoireiden lievitykseen sekä siitepölykauteen valmistautumiseen. 

Siitepölytiedotus – seuraa kukinnan etenemistä

Turun yliopiston siitepölytiedotuksen laatima siitepölytiedote 2024 on suunniteltu antamaan käyttäjille ajantasainen katsaus kevään siitepölytilanteesta.

Siitepölykartta 2024 

Verkkokaupassamme ya.fi oleva siitepölykartta 2024 käyttää tiedon lähteenään Turun yliopiston siitepölytiedotusta, joka seuraa tarkasti siitepölykauden etenemistä keväällä 2024.

Siitepölykausi 2024 Suomessa

Tämän vuoden siitepölyennuste 2024 ennustaa, miten tietyillä alueilla kukinta alkaa ja milloin siitepölyä on odotettavissa runsaasti. Siitepölykauden alku alkaa Etelä-Suomessa tavanomaisesti maalis–huhtikuussa, mutta takatalvi tai pitkittynyt kevään alku voivat venyttää siitepölyn ilmaantuvuutta myöhemmäksi.

Siitepölytilanne 2024 – seuraa siitepölymäärät 2024

Tarkkailemalla siitepölytilanne 2024 -tietoja voit varautua paremmin tulevaan siitepölykauteen. Siitepölytiedotus päivittyy säännöllisesti, antaen sinulle mahdollisuuden pysyä ajan tasalla siitepölytilanteesta. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinä tai läheisesi olette erityisen herkkiä siitepölylle.

Siitepölykauden alkaminen 2024 

Yliopiston Apteekissa ja verkkokaupassamme ya.fi tarjoamme sinulle paitsi ajankohtaista tietoa allergiasta myös konkreettisia ratkaisuja allergian hoitoon. Siitepölyennuste auttaa sinua ennakoimaan siitepölykauden alkamisen sekä milloin ja missä siitepölyä on ilmassa eniten. Siitepölyennusteen avulla voit valmistautua allergiakauteen hyvissä ajoin. Kun runsaasti siitepölyä on ilmassa, meiltä löydät asiantuntijoiden neuvot ja kaikki tarvitsemasi tuotteet allergiaoireiden lievittämiseen.

Valmistaudu allergiakauteen ja ennakoi kukinta ja siitepölyn kaukokulkeuma

Allergikon kannattaa seurata siitepölyennustetta ja allergisoivien kasvien kukinnan alkamista. Siitepölykausi Suomessa 2024 voi alkaa aiheuttaa oireita allergikoille jo siitepölyn kaukokulkeumien vuoksi aikaisin keväällä. Varmistamalla, että olet allergiatuotteiden hankinnassa ja allergiakauteen valmistautumisessa ajoissa liikkeellä, voit tehdä tästä kaudesta huomattavasti mukavamman itsellesi ja perheellesi.