Suun desinfiointi

Antibakteerinen suuvesi sopii suun hoidossa lyhytaikaiseen, kuuriluontoiseen käyttöön. Hammaslääkäri tai suuhygienisti saattaakin käskeä hakemaan klooriheksidiiniä apteekista esimerkiksi suun kirurgisten toimenpiteiden, ientulehduksen sekä hampaan poiston yhteydessä. Klooriheksidiinisuuvettä eli klooriheksidiiniliuosta käytetään hampaan poiston jälkeen hammaslääkärin antaman ohjeen mukaisesti kuuriluontoisesti. Myös ientulehdukseen auttavan hampaiden puhdistuksen jälkeen suunhoidon ammattilainen saattaa suositella klooriheksidiinisuuvettä, Paroex suuvettä tai muuta desinfioivaa suuvettä käytettäväksi kuurina. Noudata aina suunhoidon ammattilaisten antamia ohjeita klooriheksidiinisuuveden käyttöajasta ja annostuksesta äläkä aloita antibakteerisen suuveden käyttöä ilman ammattilaisen suositusta. Myös klooriheksidiini hammastahnan ja klooriheksidiini geelin käytössä tulee noudattaa saamaasi ohjetta käyttöajasta.

Suodata ja järjestä

Järjestä Katsotuimmat
Tuotemerkki
Tuoteominaisuudet
Tuotetyyppi

7 tuotetta

Ei suodatuksia
 1. GUM PAROEX 0,12% SUUVESI 300 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  GUM PAROEX 0,12% SUUVESI 300 ML
  Tarjoushinta 6,00 € Normaalihinta 7,50 €
 2. GUM PAROEX 0,06% SUUVESI 500 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  GUM PAROEX 0,06% SUUVESI 500 ML
  Tarjoushinta 9,36 € Normaalihinta 11,70 €
 3. BETADINE SUUVESI 10MG/ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 4. CORSODYL 2 MG/ML LIUOS SUUONTELOON 300 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CORSODYL 2 MG/ML LIUOS SUUONTELOON 300 ml
  9,28 €
 5. CORSODYL 1 % GEELI SUUONTELOON 50 g
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CORSODYL 1 % GEELI SUUONTELOON 50 g
  8,33 €
 6. LISTERINE PROFESSIONAL GUM THERAPY SUUVESI 500 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LISTERINE PROFESSIONAL GUM THERAPY SUUVESI 500 ML
  Tarjoushinta 6,32 € Normaalihinta 7,90 €
 7. FLUX PRO CHLORHEXIDINE SUUVESI 250 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FLUX PRO CHLORHEXIDINE SUUVESI 250 ml
  Tarjoushinta 5,84 € Normaalihinta 7,30 €

7 tuotetta

Ei suodatuksia

Mitä klooriheksidiini suuvedessä on?

Antimikrobisena aineena desinfioivien suuvesien klooriheksidiini on pieneliöitä tappava ainesosa, jonka avulla ientulehduksia aiheuttavia bakteereita ja plakin määrää saadaan vähennettyäGUM Paroex suuveden tai muun antimikrobisen purskutteluliuoksen purskuttelu saamasi ohjeen mukaisesti vähentää bakteerien määrää, edistää sitä kautta paranemista sekä vähentää tulehduksen todennäköisyyttä. Paroex suuveden sekä muiden antibakteeristen suuvesien kuuriluontoinen käyttö on erityisen tärkeää, sillä klooriheksidiiniä sisältävät suuvedet hävittävät suustasi myös hyviä bakteereita ja tämä johtaa bakteerikannan epätasapainoon, joka voi pitkään jatkuessaan altistaa tulehduksille.

Tiesitkö, että klooriheksidiinin kanssa ei sovi käyttää vaahtoavaa hammastahnaa?

Kyllä, tämä on totta! Varmistu siis, että klooriheksidiinisuuveden kanssa käyttämäsi hammastahna ei sisällä natriumlauryylisulfaattia, sillä vaahtoava hammastahna estää klooriheksidiinin antimikrobisen vaikutuksen ja antibakteerisesta suuvedestä tulee tehoton. Apteekin valikoimasta löydät kattavan valikoiman erilaisia suunhoidon tuotteita sekä sopivia vaahtoamattomia hammastahnoja. Kysy neuvoa ja vinkkejä Yliopiston Apteekin asiantuntijoilta verkon chatissa tai apteekissa!

Tummentumia klooriheksidiinistä? Suuvesi värjää hampaat ruskeiksi?

Kyllä, klooriheksidiinin haittavaikutuksena hampaat sekä kieli saattavat värjäytyä rusehtavaksi. Käytä klooriheksidiiniä sisältäviä tuotteita suunhoidon ammattilaisen määräämän ajan ja sen jälkeen voit poistaa värjäytymiä hampaista esimerkiksi valkaisevan hammastahnan tai hampaiden valkaisuliuskojen avulla.