Silmätipat

Allergian hoidossa tavoitteena on oireettomuus koko allergiakauden ajan. Allergiaa hoidetaan allergialääkkeillä, jos oireet sitä vaativat. Allergian hoito aloitetaan sieltä, missä oireita esiintyy.

Oireileeko allergia silmissä kutinana ja ärsytyksenä? Kyllä ja lisäksi silmät voivat olla punoittavat ja vuotavat. Akuuttien allergisten silmäoireiden ensisijaiseksi hoidoksi suositellaan antihistamiinisilmätippoja. Chat-farmaseuttimme auttavat mielellään sopivien allergiasilmätippojen valinnassa ja antavat neuvoja ja vinkkejä allergian hoitoon.

Allergikkojen kannattaa hoitaa allergiaa mahdollisimman tehokkaasti, jotta pääset siitepölyallergiasta huolimatta nauttimaan keväästä ja kesästä. Apteekista löydät asiantuntijoidemme avustuksella sopivat allegiatipat silmiin!

Suodata ja järjestä

Järjestä Katsotuimmat
Tuotemerkki
Tuotetyyppi

10 tuotetta

Ei suodatuksia
 1. LOMUDAL SILMÄTIPAT, KERTA-ANNOSPAKKAUS 40MG/ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 2. LECROLYN SILMÄTIPAT 40MG/ML KERTA-ANNOSPAKKAUS
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 3. LOMUDAL SILMÄTIPAT 20MG/ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 4. LECROLYN SINE SILMÄTIPAT 40MG/ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 5. ZADITEN 0,25 MG/ML SILMÄTIPAT 5 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ZADITEN 0,25 MG/ML SILMÄTIPAT 5 ml
  9,99 €
 6. LECROLYN 40 MG/ML SILMÄTIPAT 5 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LECROLYN 40 MG/ML SILMÄTIPAT 5 ml
  12,60 €
 7. LIVOSTIN 0,5 MG/ML SILMÄTIPAT, SUSPENSIO 4 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 8. OCUTIFEX SILMÄTIPAT 0,25MG/ML KERTA-ANN
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 9. ZADITEN 0,25 MG/ML SILMÄTIPAT KERTA-ANNOSPAKKAUKSESSA 20 x 0,4 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 10. ALOMIDE 1 MG/ML SILMÄTIPAT 5 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ALOMIDE 1 MG/ML SILMÄTIPAT 5 ml
  10,51 €

10 tuotetta

Ei suodatuksia

Allergiasilmätipat allergisiin silmäoireisiin

Allergisiin silmäoireisiin tarkoitettuja allergiasilmätippoja käytetään vuotaviin, punottaviin ja ärtyneisiin silmiin. Allergisia silmäoireita kannattaa hoitaa allergiasilmätipoilla ja allergiatippojen käyttö kannattaa aloittaa heti ensioireista alkaen, jotta allergioireet eivät ehdi pahentua. Huonosti hoidettuna allergioireet hallitsevat ikävästi arkeasi ja ne voivat heikentää kokonaisvaltaisesti hyvinvointiasi ja elämänlaatuasi. 

Allergiset silmäoireet

Mikä allergia oireilee silmissä? Allergisia silmäoireita aiheuttavat yleensä siitepöly tai eläinpöly. Allergiset silmäoireet ovat allergisen nuhan lisäksi hyvin tyypillisiä siitepölyallergian oireita. Keväällä allergisia silmäoireita aiheuttaa tyypillisesti koivun siitepöly, heinäkuussa heinien siitepöly ja loppukesästä pujo. Herkimmät tuntevat allergian silmissään jo silloin, kun siitepölyn kaukokulkeumat saapuvat Euroopasta tuulten mukana Suomeen. Kaukokulkeumat voivat aiheuttaa allergisia silmäoireita jo viikkoja ennen Suomessa alkavaa kukintaa. Allergiassa silmät vuotavat ja tuntuvat ikäviltä, mutta oireita voidaan lievittää silmätipoilla, joten vaivan kanssa kannattaa suunnata apteekkiin hakemaan allergiatippoja silmiin! Farmaseuttimme apteekeissa sekä verkon chatissa auttavat sinua löytämään oikean hoidon allergiaoireisiin sekä antavat vinkkejä ja neuvoja siitepölyallergian hoitoon.

Siitepölykausi on Suomessa pitkä ja se alkaa aikaisin keväällä ja päättyy loppusyksystä. Perinteisesti siitepölykausi alkaa aikaisin keväällä pähkinäpensaan ja lepän kukinnalla ja jatkuun loppusyksyn pujokauteen. Eniten siitepölyallergiaa aiheuttavat koivun ja heinien kukinta. Allergikot saavat allergioireita koko allergisoivan kasvin kukinnan ajan, jotkut kärsivät eri kasvien siitepölyistä koko kevään ja kesän ajan.

Allergisten silmäoireiden hoito

Allergisia silmäoireita voidaan hoitaa apteekin itsehoitolääkkeillä, kuten antihistamiinisilmätipoilla sekä natriumkrimoglikaattitipoilla, joiden valinnassa apteekin asiantuntijat neuvovat sinua mielellään. Ensisijainen hoitovaihtoehto akuutteihin allergisiin silmäoireisiin ovat antihistamiinisilmätipat ja farmaseuteiltamme saat neuvoja niiden oikeaan käyttöön. Mikäli allergiasilmätipat eivät yksinään vie kaikkia allergisia silmäoireita pois, yhdistä silmien allergiatipat suun kautta otettavaan antihistamiinitablettiin sekä tarvittaessa allergisen nuhan oireita lievittävään allergia nenäsuihkeeseen.

Allergiaa silmissä ympäri vuoden?

Tuntuuko allergia silmissä jatkuvasti? Tiesitkö, että myös eläinten hilse saattaa aiheuttaa allergisia silmäoireita allergikoille. Mikäli eläinhilseelle altistuminen on jatkuvaa, oireet voivat olla ympärivuotisia.

Tulehdus vai allergiaa silmissä? Allerginen silmätulehdus vaatii aina lääkärissä käynnin

Mikäli epäilet allergista silmätulehdusta, hakeudu lääkäriin, sillä tulehdus vaatii aina lääkärillä käynnin. Allergista silmätulehdusta hoidetaan lääkärin määräämillä reseptilääkkeillä, kuten kortisonisilmätipoilla ja -voiteilla. Miten allerginen silmätulehdus oireilee? Allergisen silmätulehduksen oireina esiintyy yleensä punoitusta, kutinaa, vetistystä eli silmien vuotamista, turvotusta sekä tulehduksen merkkejä. Sen sijaan hiekan tunne silmässä kertoo useimmiten silmien kuivuudesta, jota voi lievittää apteekista ilman reseptiä saatavilla kostuttavilla silmätipoilla.