Kun toivot raskautta

toivottu raskaus alkaa näkyä naisen vatsan pyöristymisenä

Raskautta suunniteltaessa on tärkeää syödä terveellisesti: kasviksia, proteiineja ja hyviä rasvoja. Kahvinjuonti on paras rajoittaa muutamaan kuppiin päivässä ja energiajuomat jättää kokonaan. Myös isäksi haluavan pitäisi syödä terveellisesti ja juoda alkoholia vain kohtuudella, jotta sperman laatu pysyy hyvänä.

Vitamiineista ja hivenaineista tärkeimmät ovat foolihappo, D-vitamiini ja rauta. Raudan saantiin ruokavaliosta kannattaa kiinnittä huomiota, sillä puolet sikiön rautatarpeesta tulee äidin varastoista, puolet äidin syömästä ruoasta. Rautavarastosi voivat olla tyhjillään etenkin, jos olet syönyt vähäproteiinista ruokaa tai ollut laihdutuskuurilla. Punaisen lihan ohella on hyvä syödä tummanvihreitä kasviksia, soijaa ja tofua. Rautalisän tarpeesta kannattaa jutella apteekissa, sillä sen suhteen ei pidä liioitella.

Artikkelin lukijan etu: KAIKKI* vitamiinit ja raskaus- ja ovulaatiotestit -20 % etukoodilla: VAUVA124

*Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.4.2024 asti.

Foolihappo

Foolihappo on sikiölle tärkeää, sillä sitä tarvitaan hermostoputken sulkeutumiseen, joka tapahtuu jo ensimmäisten elinviikkojen aikana. Foolihappoa tarvitaan raskauden alkuvaiheessa niin paljon, että määrää on vaikea saada ruoasta, vaikka esimerkiksi maksassa ja kasviksissa onkin reilusti folaattiaFoolihappolisää on syytä käyttää jo kahta kuukautta ennen ehkäisyn lopettamista ja jatkaa ainakin 12. raskausviikkoon asti.

 1. MULTIVITA RASKAUS JA IMETYS TABL 120 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MULTIVITA RASKAUS JA IMETYS TABL 120 KPL
  17,60 €
 2. FOLIREN 400 MIKROG. 100 TABL.
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FOLIREN 400 MIKROG. 100 TABL.
  Tarjoushinta 7,43 € Normaalihinta 9,90 €
 3. MINISUN MONIVITAMIINI MAMA 120 TABL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MINISUN MONIVITAMIINI MAMA 120 TABL
  17,60 €
 4. FOLIREN FOLAATTI 400 MIKROG. 90 TABL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FOLIREN FOLAATTI 400 MIKROG. 90 TABL
  Tarjoushinta 12,77 € Normaalihinta 17,02 €

Hyvät rasvat

Tyydyttymättömät rasvat ovat tärkeitä sikiön kehitykselle. Syö pehmeitä rasvoja, joita on esimerkiksi kalassa, rypsiöljyssä, avokadossa sekä pähkinöissä ja siemenissä. Noin kaksi kolmasosaa rasvoista pitäisi olla pehmeitä rasvoja. Muista erityisesti omega-3-rasvahapot