Viisi vinkkiä kuivan ihon kosteutukseen

kuivan ihon kosteuttaminen

Kylmä viima ja kuiva huoneilma saavat talvella helposti ihon kiristämään, kutisemaan ja hilseilemään. Lue farmaseuttimme vinkit kuivan ihon kosteutukseen ja poimi viisi tehokkaasti kosteuttavaa tuotetta Yliopiston Apteekin omasta YA-tuotesarjasta.

1. Valitse hellävaraiset pesuaineet

Kylmällä säällä höyryävän kuuma suihku tai kylpy saattaa houkuttaa, mutta kuivaihoiselle se ei ole hyvä idea. Kuuma vesi vie iholta mukanaan öljyjä ja kuivattaa entisestään. Ei ole liioin yhdentekevää, millä ihoaan saippuoi. Unohda palasaippuat ja käytä peseytymiseen mahdollisimman kosteuttavaa ja hellävaraista pesunestettä.

Kokeile: 

 • YA pesuneste on erittäin hellävarainen ja sopii kaikille ihotyypeille. Päivittäiseen käyttöön koko perheelle sopiva pesuneste sisältää ihoa hellivää kotimaista kauraöljyä. Koko vartalolle sopivan hajusteettoman pesunesteen saippuaton koostumus soveltuu myös kasvojen pesuun.

2. Kuori iho pehmeäksi

Jos iho on kuiva kuin korppu, voiteet eivät imeydy. Säännöllinen vartalonkuorinta on helppo tapa pitää iho pehmeänä ja joustavana läpi talven. Kun kuolleet ihosolut ovat poissa, kosteusvoidekin imeytyy ja tehoaa paremmin. Kuori iho suihkussa pyörivin liikkein kerran viikossa. Älä kuitenkaan kuori ärtynyttä tai punoittavaa ihoa.

Kokeile:

 • YA naturae vartalokuorinta sisältää luonnonmukaista ja tehokkaasti kuorivaa piidioksidia sekä AHA-happoja. Voiteessa on mukana aineenvaihduntaa vilkastuttavaa mustaseljauutetta sekä vihreää teeuutetta. Hajusteeton voide on helppo levittää. Se sopii kaikille ihotyypeille ja on Ecocert-sertifioitu.
 1. YA HOITAVA KÄSIVOIDE 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA HOITAVA KÄSIVOIDE 100 ML
  Tarjoushinta 5,93 € Normaalihinta 7,90 €
 2. YA PESUNESTE HAJUSTEETON 500 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA PESUNESTE HAJUSTEETON 500 ML
  Tarjoushinta 5,93 € Normaalihinta 7,90 €

3. Kosteuta heti suihkun jälkeen

Tärkeintä kuivan ja hilseilevän ihon taltuttamisessa on riittävä kosteutus. Valitse voide, jossa on kosteutta sitovia ja ravitsevia ainesosia. Voiteen käytössä tärkeintä on ajoitus: levitä voide heti suihkun jälkeen, jotta iholle jäävä kosteus lukittuu voiteen alle.

Kokeile: 

 • YA naturae vartalovoide sisältää ihoa kosteuttavia ja ravitsevia oliivi-, argan- ja ruusunmarjaöljyjä sekä sheavoita. Täyteläinen voide levittyy helposti ja sopii kaikille ihotyypeille.

4. Täsmäkosteuta kuivat kohdat

Ahkerasta voiteiden levittelystä huolimatta iholle saattaa ilmestyä kuivia läiskiä. Tehokosteuta kuivia kohtia täyteläisellä ja hoitavalla voiteella. Levitä voidetta erityishuomiota vaativiin kohtiin aamuin illoin ja lisää voidetta päivän mittaan tarpeen mukaan.

Kokeile: 

 • YA Vartalovoide on täyteläinen mutta hyvin imeytyvä. Voide sisältää hoitavaa kauraöljyä sekä glyseriiniä ja maitohappoa, jotka kosteuttavat tehokkaasti. Hellävarainen vartalovoide sopii koko perheelle ja sitä voi käyttää myös kasvoille tai käsivoiteena.

5. Rasvaa kädet pesun jälkeen

Käsien iho on talvisin koetuksella. Kylmä ilma ja emäksiset saippuat saavat kädet kuivumaan ja hilseilemään. Levitä voidetta aina käsien pesun jälkeen. Hanki käsivoidetta talven varalle useampi tuubi, jotta sitä on saatavilla niin kotona, töissä kuin matkalla.

Kokeile: 

 • YA hoitava käsivoide imeytyy nopeasti ja kosteuttaa pitkään. Miellyttävän tuoksuinen käsivoide sisältää kosteuttavaa manteliöljyä, sheavoita, E-vitamiinia ja rauhoittavaa allantoiinia.
 1. YA KASVOVESI 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA KASVOVESI 200 ML
  Tarjoushinta 7,43 € Normaalihinta 9,90 €
 2. YA KASVOVOIDE 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA KASVOVOIDE 75 ML
  Tarjoushinta 8,93 € Normaalihinta 11,90 €
 3. YA VARTALOVOIDE HAJUSTEETON 500 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA VARTALOVOIDE HAJUSTEETON 500 ML
  Tarjoushinta 8,18 € Normaalihinta 10,90 €