Viisi vinkkiä kuivan ihon kosteutukseen

Voide kosteuttaa kuivaa ihoa.

Kylmä viima ja kuiva huoneilma saavat talvella helposti ihon kiristämään, kutisemaan ja hilseilemään. Lue farmaseuttimme vinkit kuivan ihon kosteutukseen ja poimi viisi tehokkaasti kosteuttavaa tuotetta Yliopiston Apteekin omasta YA-tuotesarjasta.

1. Valitse hellävaraiset pesuaineet

Kylmällä säällä höyryävän kuuma suihku tai kylpy saattaa houkuttaa, mutta kuivaihoiselle se ei ole hyvä idea. Kuuma vesi vie iholta mukanaan öljyjä ja kuivattaa entisestään. Ei ole liioin yhdentekevää, millä ihoaan saippuoi. Unohda palasaippuat ja käytä peseytymiseen mahdollisimman kosteuttavaa ja hellävaraista pesunestettä.

Kokeile: 

  • YA pesuneste on erittäin hellävarainen ja sopii kaikille ihotyypeille. Päivittäiseen käyttöön koko perheelle sopiva pesuneste sisältää ihoa hellivää kotimaista kauraöljyä. Koko vartalolle sopivan hajusteettoman pesunesteen saippuaton koostumus soveltuu myös kasvojen pesuun.

2. Kosteuta kutisevaa ja ärtynyttä hiuspohjaa

Jos päänahkasi on kuiva ja kutiseva, valitse kuivalle hiuspohjalle kosteuttava shampoo ja vältä säännöllistä kuivashampoon käyttöä. Kuivashampoon teho perustuu sen rasvaa imevään ominaisuuteen, joka saattaa kuivattaa hiuspohjaa ja aiheuttaa päänahan kutinaa.

Kokeile:

3. Kosteuta heti suihkun jälkeen

Tärkeintä kuivan ja hilseilevän ihon taltuttamisessa on riittävä kosteutus. Valitse voide, jossa on kosteutta sitovia ja ravitsevia ainesosia. Voiteen käytössä tärkeintä on ajoitus: levitä voide heti suihkun jälkeen, jotta iholle jäävä kosteus lukittuu voiteen alle. Ahkerasta voiteiden levittelystä huolimatta iholle saattaa ilmestyä kuivia läiskiä. Tehokosteuta kuivia kohtia täyteläisellä ja hoitavalla voiteella. Levitä voidetta erityishuomiota vaativiin kohtiin aamuin illoin ja lisää voidetta päivän mittaan tarpeen mukaan.

Jos iho on kuiva kuin korppu, voiteet eivät imeydy. Säännöllinen vartalonkuorinta on helppo tapa pitää iho pehmeänä ja joustavana läpi talven. Kun kuolleet ihosolut ovat poissa, kosteusvoidekin imeytyy ja tehoaa paremmin. Kuori iho suihkussa pyörivin liikkein kerran viikossa. Älä kuitenkaan kuori ärtynyttä tai punoittavaa ihoa. Tiesitkö, että voit valmistaa vartalonkuorinta-aineen myös itse? Kokeile kuivaa ihoa hemmottelevaa kahvikuorintaa kuivalle vartalon iholle!

Kokeile: 

  • YA Vartalovoide on täyteläinen mutta hyvin imeytyvä. Voide sisältää hoitavaa kauraöljyä sekä glyseriiniä ja maitohappoa, jotka kosteuttavat tehokkaasti. Hellävarainen vartalovoide sopii koko perheelle ja sitä voi käyttää myös kasvoille tai käsivoiteena. Kätevän pumppupullon lisäksi saatavilla on pienempi pakkauskoko.

4. Rasvaa kädet pesun jälkeen

Käsien iho on talvisin koetuksella. Kylmä ilma ja emäksiset saippuat saavat kädet kuivumaan ja hilseilemään. Levitä voidetta aina käsien pesun jälkeen. Hanki käsivoidetta talven varalle useampi tuubi, jotta sitä on saatavilla niin kotona, töissä kuin matkalla.

Kokeile: 

  • YA hoitava käsivoide imeytyy nopeasti ja kosteuttaa pitkään. Miellyttävän tuoksuinen käsivoide sisältää kosteuttavaa manteliöljyä, sheavoita, E-vitamiinia ja rauhoittavaa allantoiinia.

5. Hoida ja virkistä kuivia ja karheita jalkoja

Hyvin hoidetut jalat ovat terveysteko, sillä jalkojen hyvinvoinnilla ja terveydellä on vaikutusta toimintakykyyn ja koko terveyteen. Anna jaloillesi säännöllistä huomiota ja hellävaraista hoivaa jalkojen kotihoidon muodossa. Kuuluvatko jalkakylpy ja jalkojen raspaus säännöllisiin jalkahoidon rutiineihisi? Tiesitkö, että kuivien jalkojen kuorintaan sopii mainiosti vartalon kuorinta-aine? Jalkojen kuorintasukat ovat myös erinomainen vaihtoehto. Jalkojen kuorinnan ansiosta jalkavoiteen raaka-aineet pääsevät hoitamaan jalkojen ihoa tehokkaasti.

Kokeile:

Asiantuntijan Yliopiston Apteekin farmaseutti, kosmetologi, tuotepäällikkö Hertta Hurme.