Iho, hiukset ja kynnet kuntoon – Muista nämä 5 tehokkainta kauneusvitamiinia

Iho, hiukset ja kynnet kuntoon – Muista nämä 5 tehokkainta kauneusvitamiinia

Haaveissa hehkuva iho, kiiltävät hiukset ja upeat kynnet? Ota vitamiinit täsmäavuksi! Nämä viisi vitamiinia kosteuttavat ihoa, hidastavat sen vanhenemista sekä vahvistavat hiuksia ja kynsiä.

1. Hoitava A-vitamiini

A-vitamiini on ihon suosikkivitamiini. Se ylläpitää ihosolujen normaalia toimintaa ja auttaa ihoa ja limakalvoja pysymään terveenä. A-vitamiini sopii erityisen hyvin ehkäisemään ja hoitamaan ikääntymisen merkkejä, sillä se kiinteyttää, uudistaa ja vahvistaa ihoa.

A-vitamiinia saa muun muassa porkkanasta, maksasta, munankeltuaisesta ja voista. Parhaiten A-vitamiinin hyödyn iholle saa kuitenkin paikallisesti käytettynä. Siksi A-vitamiinia on lisätty moniin kosmetiikkatuotteisiin, kuten yövoiteisiin ja seerumeihin.

2. Silottava C-vitamiini

C-vitamiini suojaa soluja ja edistää kehon normaalia kollageenituotantoa. Kollageeni on ihon rakennusaine, joka vaikuttaa ihon kimmoisuuteen. Kollageenin luonnollinen muodostuminen heikkenee jo 30 ikävuoden jälkeen, ja siksi iho alkaa ohentua ja veltostua. Kun haluat tukea kudosten ja ihon kuntoa, tankkaa C-vitamiinia.

C-vitamiinia saa muun muassa marjoista, vihanneksista ja hedelmistä. Sitä on lisätty myös moniin kosmetiikkatuotteisiin, kuten voiteisiin ja seerumeihin. C-vitamiinilla on ihon sävyä kirkastava ja tasoittava vaikutus, ja se voi auttaa himmentämään pigmenttiläiskiä ja tasoittamaan arpia.

3. Kosteuttava E-vitamiini

Kuiva ja hilseilevä iho? Ota avuksi E-vitamiini. E-vitamiini on tärkeä antioksidantti, joka suojaa solujakalvoa ulkoisilta ärsykkeiltä sekä tehostaa C-vitamiinin toimintaa. E-vitamiini on siten tehokas apuväline ikääntymisen merkkejä vastaan.

E-vitamiinia saa muun muassa kokojyväviljasta, vehnäalkiosta, kasviöljyistä ja munankeltuaisesta. Sitä löytyy myös moniin ihonhoitotuotteisiin, kuten kosteusvoiteisiin, lisättynä.

Iho, hiukset ja kynnet kuntoon

4. Hiuksia ja ihoa vahvistava biotiini

Biotiini on hiusten ja ihon oma kauneusvitamiini. Elimistö tarvitsee biotiinia pitääkseen hiukset vahvoina ja elinvoimaisina. Biotiini vaikuttaa myös ihon ja limakalvojen hyvinvointiin.

Biotiinia saa muun muassa maksasta, munankeltuaisista, hiivasta, maapähkinöistä ja leseistä. Jos ruokavalio on yksipuolinen, biotiinia saa myös ravintolisänä.

Ota biotiiniravintolisä avuksi, kun haluat tukea hiustesi elinvoimaisuutta. Biotiini tukee hiusten kuntoa.

5. Ihoa vahvistava B2-vitamiini

B2-vitamiini on tärkeä vitamiini kaikille nopeasti uusiutuville kudoksille, kuten iholle ja limakalvoille. B2-vitamiini suojaa ja vahvistaa ihoa sekä ylläpitää sen terveyttä. Sitä tarvitaan myös silmien ja hermoston normaaliin toimintaan.

B2-vitamiinia saa muun muassa maitotuotteista, leseistä ja sienistä. B2-vitamiinin saantiin on hyvä kiinnittää huomiota erityisesti silloin, kun suupielet ovat ärtyneet ja halkeilevat.

Asiantuntijana farmaseutti Heidi Rautio Yliopiston Apteekista.


Lue lisää

10 vinkkiä hiustenhoitoon: Kuinka saat hyvinvoivat ja kiiltävät hiukset?

10 vinkkiä hiustenhoitoon: Kuinka saat hyvinvoivat ja kiiltävät hiukset?

Vahvojen, kiiltävien ja hyvinvoivien hiusten tavoittelu kannattaa aloittaa valitsemalla sopivat hiustenhoitotuotteet. Kokosimme 10 helppoa ja arkista vinkkiä, joiden avulla huolehdit hiusten hyvinvoinnista.

Lue lisää
Näin saat kauniit kynnet ja pehmeät kädet kotikonstein

Näin saat kauniit kynnet ja pehmeät kädet kotikonstein

Vaihda pesuaineet hoitaviin, tehohoida yöllä ja tee pikamanikyyri kerran viikossa, niin kätesi ovat aina esittelykunnossa. Tässä tärkeimmät vinkit kynsien ja käsien hoitoon.

Lue lisää
15 Usein kysyttyä kysymystä ja vastausta vitamiineista

15 Usein kysyttyä kysymystä ja vastausta vitamiineista

Mikä on vitamiinien saantisuositus, milloin niitä pitää ottaa ja mistä tunnistan puutoksen? Yliopiston Apteekin farmaseutti Leena Äyräpää kertoo, mitä sinunkin on hyvä tietää purkista saatavista vitamiineista.

Lue lisää