Iho, hiukset ja kynnet kuntoon – Muista nämä 5 kauneusvitamiinia

hyväkuntoiset hiukset

Haaveissa hehkuva iho, kiiltävät hiukset ja upeat kynnet? Nämä viisi vitamiinia tukevat normaalia ihon kuntoa. 

1. Hoitava A-vitamiini

A-vitamiini on ihon suosikkivitamiini. Se ylläpitää ihosolujen normaalia toimintaa ja auttaa ihoa ja limakalvoja pysymään terveenä. Paikallisesti A-vitamiini sopii erityisen hyvin ehkäisemään ja hoitamaan ikääntymisen merkkejä, sillä se kiinteyttää, uudistaa ja vahvistaa ihoa. 

A-vitamiinia saa muun muassa porkkanasta, maksasta, munankeltuaisesta ja voista. Parhaiten A-vitamiinin hyödyn iholle saa kuitenkin paikallisesti käytettynä. Siksi A-vitamiinia on lisätty moniin kosmetiikkatuotteisiin, kuten yövoiteisiin ja seerumeihin.

2. Silottava C-vitamiini

C-vitamiini suojaa soluja ja edistää kehon normaalia kollageenituotantoa. Kollageeni on ihon rakennusaine, joka vaikuttaa ihon kimmoisuuteen. Kollageenin luonnollinen muodostuminen heikkenee jo 30 ikävuoden jälkeen, ja siksi iho alkaa ohentua ja veltostua. Kun haluat tukea kudosten ja ihon kuntoa, muista C-vitamiini.

C-vitamiinia saa muun muassa marjoista, vihanneksista ja hedelmistä. Sitä on lisätty myös moniin kosmetiikkatuotteisiin, kuten voiteisiin ja seerumeihin. C-vitamiinilla on ihon sävyä kirkastava ja tasoittava vaikutus, ja se voi auttaa himmentämään pigmenttiläiskiä ja tasoittamaan arpia.

 1. OMEGA7 SKIN KAPS 150 kpl
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  OMEGA7 SKIN KAPS 150 kpl
  46,90 €
 2. MÖLLER OMEGA-3 IHO & HIUKSET KAPS 60 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MÖLLER OMEGA-3 IHO & HIUKSET KAPS 60 KPL
  15,90 €
 3. BIOTIN COLLAGEN SKIN BEAUTY TABL 120 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIOTIN COLLAGEN SKIN BEAUTY TABL 120 KPL
  22,90 €
 4. YA VAHVA BIOTIINI 5 MG KAPS 120 kpl
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA VAHVA BIOTIINI 5 MG KAPS 120 kpl
  Tarjoushinta 28,05 € Normaalihinta 37,40 €

3. Kosteuttava E-vitamiini

Kuiva ja hilseilevä iho? Ota avuksi E-vitamiini. E-vitamiini on antioksidantti, joka edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä

E-vitamiinia saa muun muassa kokojyväviljasta, vehnäalkiosta, kasviöljyistä ja munankeltuaisesta. Sitä löytyy myös moniin ihonhoitotuotteisiin, kuten kosteusvoiteisiin, lisättynä.

4. Hiuksia ja ihoa vahvistava biotiini

Monet haaveilevat tuuheasta tukasta, mutta mitkä vitamiinit vaikuttavat hiuksiin? Mitkä ovat tarpeellisia vitamiineja hiuksille? Mitä vitamiineja hiukset ja iho kaipaavat? Biotiini, on hiusten ja ihon oma kauneusvitamiini. Elimistö tarvitsee biotiinia pitääkseen hiukset vahvoina ja elinvoimaisina. Biotiini vaikuttaa myös ihon ja limakalvojen hyvinvointiin. Moni tukeutuu biotiiniin esimerkiksi, kun hiukset ohenevat tai mikäli muuten vaan haluaa vahvistaa normaalia hiusten kasvua vitamiinilla tai hiusravintolisällä.

Mistä biotiinia saa? Biotiinia saa muun muassa maksasta, munankeltuaisista, hiivasta, maapähkinöistä ja leseistä. Jos ruokavalio on yksipuolinen, biotiinia saa myös ravintolisänä ja siitä on tullut suosittu vitamiini hiuksille.

Ota biotiiniravintolisä avuksi, kun haluat tukea normaalia hiustesi kasvua vitamiinilla sekä lisätä hiustesi elinvoimaisuutta. Biotiini tukee hiusten kuntoa.

5. Ihoa vahvistava B2-vitamiini

B2-vitamiini on tärkeä vitamiini kaikille nopeasti uusiutuville kudoksille, kuten iholle ja limakalvoille. B2-vitamiini ylläpitää normaalia ihon terveyttä ja onkin siksi tärkeä vitamiini iholle. Sitä tarvitaan myös silmien ja hermoston normaaliin toimintaan.

B2-vitamiinia saa muun muassa maitotuotteista, leseistä ja sienistä. Lisäksi monissa monivitamiinitableteissa on myös B2-vitamiinia.

Asiantuntijana farmaseutti Heidi Rautio Yliopiston Apteekista.

 1. PRIORIN EXTRA KAPS 180 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PRIORIN EXTRA KAPS 180 KPL
  Tarjoushinta 77,60 € Normaalihinta 97,00 €
 2. SOLGAR SKIN, NAILS & HAIR TABL 120 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  SOLGAR SKIN, NAILS & HAIR TABL 120 KPL
  34,90 €
 3. BIOTIN STRONG HAIR & NAIL TABL 60 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIOTIN STRONG HAIR & NAIL TABL 60 KPL
  17,50 €
 4. PUHDAS+ KOLLAGEENI & BIOTIINI KAPS 120 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PUHDAS+ KOLLAGEENI & BIOTIINI KAPS 120 KPL
  36,60 €