Viisi parasta anti-age-ainetta – Nämä silottavat ikääntyvää ihoa tehokkaimmin

Anti-age ihonhoitotuote on sopiva 35-vuotiaan ihonhoitoon

Ikääntymisen myötä kollageenin tuotanto alkaa hiipumaan, jolloin iho veltostuu ja rypyt alkavat näkymään. Anti-age-tuotteissa käytetyt raaka-aineet pitävät ihon nuorekkaana, mutta tiedätkö, mitkä aineet ovat tehokkaimpia ja mitä ne tarkalleen ottaen tekevät ihossa? Etsi näitä viittä tehoainetta anti-age-tuotteidesi kyljestä.

1. Hyaluronihappo

Riittävä kosteutus on anti-age-ihonhoidon ydin. Kosteus täyttää ihoa ja pitää sen terveenä, mikä näkyy kimmoisuutena ja sileytenä. Hyaluronihappo on ylivoimainen kosteuttaja. Gramma sitä pystyy sitomaan itseensä jopa seitsemän litraa vettä. Hyaluronihappoa on kehon soluvälitiloissa ihossa, rustoissa, side- ja hermokudoksissa, limakalvoilla ja ihossa, muttei aina tarpeeksi. Parhaiten sitä saa iholle seerumeista.

Sisäisesti:

Elimistö tuottaa hyaluronihappoa, mutta sitä saa myös monista eläinkunnan tuotteista.

Hyaluronihapon muotojen nimiä:

Kokeile:

Artikkelin lukijan etu: Ota 3 kosmetiikkatuotetta, saat edullisimman -50 % etukoodilla:

*Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.4.2024 asti.

2. A-vitamiini

Kosmetiikassa käytetään yleisimmin A-vitamiinin alkoholimuotoa retinolia. Se stimuloi elastiinin ja kollageenin tuotantoa ja aktivoi solujen jakaantumista. Se uudistaa, vahvistaa, korjaa, kiinteyttää, kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä. Retinolia ei syyttä pidetä anti-age aineiden kuningattarena, sillä se tasapainottaa tehokkaasti myös talineritystä ja tehostaa ihon uusiutumista.

Retinoliin kannattaa totutella miedoilla tuotteilla tai retinolia lempeämmällä A-vitamiinin muodolla kuten retinyylipalmitaatilla. Retinoli herkistää ihon UV-säteille, joten käytä sitä yöllä. Raskaana ollessa A-vitamiinijohdannaisia ei tule käyttää ollenkaan. A-vitamiinia sisältävien kosmetiikkatuotteiden kanssa on syytä käyttää aurinkosuojavoidettaHerkkäihoisten on syytä käyttää voimakkaita tehovitamiineja, kuten A- ja C-vitamiinia harkiten. Hellävaraista A-vitamiinituotetta kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla esimerkiksi ohuen ihon vahvistamiseen. Ohentunut iho kaipaa vahvistusta, jotta se ei ole niin altis ulkoisille rasitustekijöille. Paperinen iho saa ryhtiä aktivoivasta A-vitamiinista, jonka ansiosta ohut iho vahvistuu.

Sisäisesti:

A-vitamiinia saa maksasta, munankeltuaisista, porkkanasta, paprikasta, lehtikaalista, pinaatista ja bataatista.

A-vitamiinin ja sen johdannaisten nimiä:

Kokeile:

3. C-vitamiini

Antioksidanttinen C-vitamiini eli askorbiinihappo on ihon superruokaa. Sitä tarvitaan esimerkiksi kollageenin muodostumiseen ja puolustajaksi vapaita radikaaleja vastaan. C-vitamiini tasapainottaa talin eritystä, estää ihon veltostumista sekä kirkastaa ja haalistaa maksaläiskiä ja arpia.

Sisäisesti:

C-vitamiinia on erityisesti guavassa, paprikassa, lehti- ja parsakaalissa sekä mansikassa.

C-vitamiinin ja sen johdannaisten nimiä:

Kokeile:

4. Probiootit

Probiootit ovat hyviä bakteereja, joita lisätään ihonhoitotuotteisiin tukemaan ihon yleiskuntoa ja vastustuskykyä.

Sisäisesti:

Hapanmaitotuotteet ja hapatetut elintarvikkeet kuten hapankaali ja kimchi.

Probioottien nimiä:

  • Lacto Bacilus- ja Bifidus-, Bifido- ja Bifida-alkuiset, Probiots, Prebiots, Saccharide Isomerate, Alpha-glucan Oligosaccharide

Kokeile:

Hedelmissä ja kasviksissa on useita iholle tärkeitä ainesosia.

5. Solukasvutekijät

Vuonna 1986 EGF-solukasvutekijän löytäjät saivat lääketieteen Nobelin. Myöhemmin kosmetiikkateollisuus keksi löydöksen, nyt iholle hyödyllisiä solukasvutekijöitä tunnetaan yli 20. Tosin niiden hyödyntäminen on vielä vaiheessa. Nobelistien löytämä EGF-proteiini (Epidermal Growth Factor) on jo pullotettu. Se aktivoi kollageenin ja elastiinin tuotantoa sekä ihon uusiutumista.

Kokeile:

Muista myös nämä:

  • E-vitamiini on iholle tärkeä antioksidantti.
  • Keramidit aktivoivat solujen uusiutumista ja vahvistavat ihon omaa suojaa.
  • Kasvien kantasolu-uutteet vaikuttavat suotuisasti kollageenin tuotantoon.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin farmaseutti Leeni Tolvanen.