Näin löydät sinulle sopivan yövoiteen

Näin löydät sinulle sopivan yövoiteen

Kauneusunet eivät ole myytti – iho todella uudistuu ja kaunistuu öisin. Tehosta levon kaunistavaa vaikutusta ja valitse yövoiteesi harkiten. Näin löydät juuri sinun ihollesi sopivan tuotteen.

Yövoide – miksi sitä kannattaa käyttää?

Samaan aikaan kun sinä nukut, myös ihosi lepää, palautuu ja uusiutuu: punoitus ja turvotus tasoittuvat, tummat silmänaluset kirkastuvat ja ihon pikku vauriot korjaantuvat yövoiteen aktiiviainesosien ansiosta. Levossa iho on myös vastaanottavaisimmillaan kaikille kosmetiikan tehoaineille, joten öisin ihoa kannattaa ehdottomasti hoitaa yövoiteella! Paras yövoide on sellainen, joka tyydyttää ihosi tarpeet

Ihonhoidossa kannattaakin noudattaa ihon vuorokausirytmiä: suojaa päivällä, hoitoa yöllä.

Miten valitsen iholleni sopivan yövoiteen?

Paras yövoide kirjavalle, samealle, couperoottiselle tai maksaläiskäiselle iholle?

Valitse kirkastava ja heleyttävä, C-vitamiinipitoinen yövoide.

Paras yövoide, kun haluan anti-age-tehoja?

Valitse peptidejä sisältävä yövoide, mikäli kaipaat tehokasta anti-age tuotetta. Yövoiteen sisältämät peptidit voivat auttaa ihoa vahvistumaan, kiinteytymään tai kirkastumaan.

Samoin tekee anti-age-aineiden kuningatar retinoli! Valitse siis retinolia sisältävä yövoide, mikäli haluat tasapainottaa talineritystä ja tehostaa ihon uusiutumista sekä korjata arpia ja häivyttää maksaläiskiä.

Huomaa kuitenkin, että retinoli on melko tujua ja saattaa siksi ärsyttää herkästi reagoivaa ihoa. Aloita retinolin käyttö vähitellen tai kokeile sen miedompia johdannaisia, kuten lempeämpää retinyylipalmitaattia.

Paras yövoide ärtyneelle iholle?

Valitse ärtyneelle ja herkästi reagoivalle iholle yövoide, joka sisältää rauhoittavia ainesosia. Tunnetusti rauhoittavia ainesosia ovat muun muassa allantoiini, aloe vera, tulehduksia hoitava D-vitamiini, ihoärsytyksiä korjaava E-vitamiini, kaura sekä ihoa pehmentävä pantoteenihappo.

Paras yövoide kuivalle iholle?

Yövoiteeksi kuivalle iholle kannattaa valita sellainen kuivan ihon yövoide, joka sisältää hyaluronihappoa, nimittäin sillä on ylivoimainen kyky sitoa kosteutta. Kuivuuteen tepsii myös muun muassa omega-6-rasvahapot, jotka ovat myös hyvia aktiiviaineita kuivaihoisen yövoiteessa.

Miten yövoidetta käytetään? 

Levitä yövoide puhdistetuille kasvoille ja kaulalle, halutessasi myös dekolteelle joka ilta.

Tarvitsenko yöllä yövoiteen lisäksi muita hoitotuotteita?

6 x hyvä yövoide

  • Medik8 Night Ritual Vitamin A -yövoide kirkastaa, uudistaa ja ehkäisee ikääntymisen merkkien ilmaantumista iholle. Vaikuttavana aineena retinoli.
  • Vichy Aqualia Thermal Night Spa on geelimäinen yövoide, joka sopii myös kosteuttavaksi naamioksi. Vaikuttavina aineina muun muassa hyaluronihappo ja Vichyn lähdevesi.
  • Louis Widmer Rich Night Cream on täyteläinen anti-age-yövoide. Vaikuttavina aineina esimerkiksi biostimuliinit, keramidit ja peptidit. Saatavana sekä tuoksuva että hajusteeton vaihtoehto.
  • Lierac Supra Radiance -yövoide heleyttää, kirkastaa ja napakoittaa ihoa. Sisältää valkohurtanminttua ja hyalu-3-tiivistettä.
  • Aco Pure Glow Rebalancing  Night Balm sopii aikuisen, epäpuhtaan ihon hoitoon. Se silottaa, tasapainottaa ja ehkäisee kiiltelyä. Vaikuttavina aineina sarkosiini, hyaluronihappo ja kuoriva entsyymi.
  • La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Overnight Creme on rauhoittava ja punoitusta ehkäisevä yövoide herkälle, herkistyneelle sekä herkästi reagoivalle iholle. Vaikuttaja-aineina La Roche-Posayn lähdevesi, karitevoi sekä allantoiini.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Carita Levo.