Ideat ja vinkit

Siitepölyallergian oireet helpottuvat näillä viidellä tuotteella

Yllättivätkö siitepölyallerigan oireet ja kevään siitepöly? Mitkä tuotteet lievittävät siitepölyallergiaa? Milloin siitepölyallergian hoito tulee aloittaa? Yliopiston Apteekin proviisori vinkkaa viisi tuotetta siitepölyallergian hoitoon, joilla lievität allergiaoireita.

Kutinaa, punoitusta ja näppylöitä aurinkopäivän jälkeen? – Näin tunnistat aurinkoihottuman

Ihon kutina ja ihottuma aurinkopäivän jälkeen saattavat johtua aurinkoihottumasta. Lue, miten tunnistat ja ehkäiset vaivan ja hoidat ihoasi. Nappaa talteen myös parhaat tuotteet aurinkoihottumaan!

Siitepölyallergian oireet ja hoito

Siitepölyallergia kiusaa erilaisilla silmä- ja nenäoireilla siitepölykautena, kun pensaat, lehtipuut ja heinät kukkivat. Siitepölyallergikon yleisvointi voi allergia-aikana olla nuutunut, mutta onneksi allergisia oireita voi lievittää ja näin helpottaa jokapäiväistä elämää.

Syyhy: oireet, hoito ja syyhypunkin ennaltaehkäisy

Syyhy on inhottava ihosairaus, jonka aiheuttaa mikroskooppinen syyhypunkki. Syyhy tarttuu ihokontaktissa, ja sen tärkeimmät oireet ovat voimakas kutina sekä iholla näkyvät pienet käytävät ja näppylät. Syyhyn tehokas hoito edellyttää paikallisesti levitettäviä voiteita tai suun kautta otettavia lääkkeitä sekä hyvää hygieniaa ja ympäristön huolellista puhdistusta tartunnan leviämisen estämiseksi. Farmaseutti vastaa kysymyksiin syyhyn oireista, hoidosta ja ennaltaehkäisystä.

Punkki koiralla tai kissalla? Näin varaudut punkkikauteen

Kevät tuo mukanaan lämpöä ja valoa – mutta myös ei-toivotut vieraat eli punkit. Lue, kuinka suojaat rakkaan lemmikkisi punkeilta, miten valitset sopivan punkkisuojan koiralle ja kissalle ja miten toimit, jos punkki löytyykin.

5 väärää luuloa allergialääkkeistä – Päivitä tietosi siitepölyallergian hoidosta

Siitepölyallergian hoitoon ja allergialääkkeisiin liittyy paljon vanhentunutta tietoa. Päivitä tästä allergian­hoitotietosi ajan tasalle, niin saat tehokkaan avun oireisiisi ja nautit keväästä huolettomammin.

Yliopiston Apteekin osaaminen auttoi syyhyn hoidossa – Tehokas apu kamalaan kutinaan rikkivaseliinista

Yliopiston Apteekin valmistusosastolla ja laboratoriossa työskentelee 50 asiantuntijaa, jotka valmistavat lääkäreiden tilauksesta lääkkeitä, joita apteekista ei valmiina saa. Kun sietämätöntä kutinaa aiheuttava syyhypunkkiepidemia jylläsi viime syksynä, apu löytyi lääkevalmistusosastoltamme.

Kevätväsymys vei puhdin? Ravitsemusterapeutin 9 piristävää neuvoa

Väsyttää, uuvuttaa ja tympäisee? Kuulostaa kevätväsymyksen oireilta. Piristä nuupahtanutta oloa laillistetun ravitsemusterapeutin vinkein. Tee nämä viilaukset ruokavalioon, liikkumiseen ja nukkumiseen, niin mieli pysyy virkeänä.

Nenä tukossa: parhaat vinkit nuhan hoitamiseen

Tukkoinen nenä ja nuha vaivaavat joskus kaikkia meitä. Jatkuva nenän tukkoisuus ja niistäminen ärsyttää. Miksi nenä vuotaa? Taustalla voi olla lievä virusinfektio, siitepölyallergia tai vasomotorinen nuha. Lue farmaseutin parhaat vinkit nenän tukkoisuudesta eroon pääsemiseen.

Katupöly, kevätflunssa, auringonpolttama… Näin selätät kevään pikkuharmit

Kevätaurinko yllätti ja iho kärähti? Vai kiusaako siitepöly? Vaikka kevät on ihanaa aikaa, se tuo mukanaan myös erilaisia pikkuharmeja. Näin taltutat ne ja nautit vuodenajasta täysillä.