Ideat ja vinkit

Mitä apteekista mukaan mökille ja kesäreissuun? Näin kokoat täydellisen mökkiapteekin

Moni viettää kesää mökillä, veneellä, telttaillen tai pyöräillen. Mutta mitä apteekista kannattaisi pakata mukaan? Ota tämä lista talteen ja hanki näppärä, reissussa kulkeva mökkiapteekkisi Yliopiston Apteekista!

Aurinko, merivesi, hikoilu – Näin ratkaiset kesän hiuspulmat

Mitä hiuksillesi kuuluu näin kesällä? Jos merivesi ja aurinko tekevät hiuksistasi hamppua tai hikoilu saa tukan lähmäisiksi, lue tästä ohjeet ja tuotteet kesähiusten hoitoon. Nappaa myös tärkeät tukkavinkit auringolta suojautumiseen!

Yliopiston Apteekin osaaminen auttoi syyhyn hoidossa – Tehokas apu kamalaan kutinaan rikkivaseliinista

Yliopiston Apteekin valmistusosastolla ja laboratoriossa työskentelee 50 asiantuntijaa, jotka valmistavat lääkäreiden tilauksesta lääkkeitä, joita apteekista ei valmiina saa. Kun sietämätöntä kutinaa aiheuttava syyhypunkkiepidemia jylläsi viime syksynä, apu löytyi lääkevalmistusosastoltamme.

Yliopiston Apteekin hankintapäällikkö Anu Myllyniemi: ”Asiakkaat arvostavat vastuullisuustyötämme”

Hankintapäälliköllämme Anu Myllymäellä on uniikki työ: hänen tehtävänään on varmistaa, että voit hankkia Yliopiston Apteekista niin lääkkeitä, kosmetiikkaa kuin muita tuotteita luottavaisin mielin. ”Olen ylpeä ja iloinen siitä, että asiakkaat arvostavat työtämme vastuullisuuden hyväksi.”

Tunnista eturauhasen liikakasvu ja muut eturauhasvaivat – PSA-testin voi tehdä itse kotona

Virtsasuihku ei ole enää niin terhakka kuin nuorena? Öisin pitää nousta vessaan? Rakko ei ota tyhjentyäkseen? Aikuiseen ikään ehtineen miehen vaivoja siis! Eturauhasen terveyttä on hyvä seurata säännöllisellä PSA-testillä. Tiesithän, että PSA-pikatestin voi tehdä kätevästi myös kotona?

Miten toimia, jos kyy puree?

Tavallisesti luonnossa liikkuessa kyykäärmeestä ei ole ihmiselle haittaa, sillä kyy useimmiten pakenee ihmistä. Tullessaan yllätetyksi tai kokiessaan itsensä uhatuksi kyy voi kuitenkin purra. Näin toimit kun kyy puree.

Vatsataudin hoito – Farmaseutin vinkit ja tuotteet, jotka parantavat oloa nopeasti

Vatsakipua, oksentelua, ripulia ja koko kroppaa särkee… Vatsataudin iskiessä kaikki oloa parantavat neuvot tulevat tarpeeseen. Lue tästä farmaseuttimme hyväksi havaitut vinkit ja korjaa yleinen harhaluulo: limsa ei nimittäin ole paras juoma mahataudista kärsivälle!

Näin hoidat punkin puremaa

Punkin purema ei yleensä ole vaarallinen, mutta punkin levittämien sairauksien, borrelioosin ja puutiaisaivotulehduksen oireet on hyvä tietää. Katso neuvot punkkikarkotteiden käyttöön, kuinka suojautua punkin puremilta ja kuinka saat parhaiten poistettua punkin iholta.

Lasten aurinkorasvat – Näin suojaat lapset auringolta

Millainen on hyvä aurinkovoide lapselle? Saako vauvalle laittaa aurinkovoidetta? Miten rasvata rimpuileva lapsi? Farmaseuttimme vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin lasten aurinkosuojista.

Katupöly, kevätflunssa, auringonpolttama… Näin selätät kevään pikkuharmit

Kevätaurinko yllätti ja iho kärähti? Vai kiusaako siitepöly? Vaikka kevät on ihanaa aikaa, se tuo mukanaan myös erilaisia pikkuharmeja. Näin taltutat ne ja nautit vuodenajasta täysillä.