Ideat ja vinkit

Mitä apteekista mukaan mökille ja kesäreissuun? Näin kokoat täydellisen mökkiapteekin

Moni viettää kesää mökillä, veneellä, telttaillen tai pyöräillen. Mutta mitä apteekista kannattaisi pakata mukaan? Ota tämä lista talteen ja hanki näppärä, reissussa kulkeva mökkiapteekkisi Yliopiston Apteekista!

Rakkolaastari: erilaiset rakkolaastarit ja rakkojen hoito

Rakko kantapäässä tai varpaassa – miten kipeä niinkin pieni vaiva osaa olla! Paras apu hiertymän hoitoon on tietysti rakkolaastari, mutta osaatko käyttää sitä oikein? Tiedätkö, kuinka kauan rakkolaastari saa olla iholla ja mitä erityistä diabeetikon kannattaa tietää rakkojen hoidosta?

Ihottumaa kainalossa: näin hoidat kutisevat kainalot ja sieni-ihottuman kainalossa

Vaivaavatko kutisevat kainalot ja kainaloihottuma? Löydä helpotusta kutiseviin kainaloihin ja hoida kainaloihottumaa farmaseuttimme vinkeillä.

Intiimihygienia: ehkäise emätintulehdus ja 4 muuta vinkkiä

Alapään hyvinvoinnista on hyvä huolehtia päivittäin, vaikkei mitään vaivoja olisikaan. Mutta tiedätkö, millaisia tuotteita kannattaa suosia ja välttää? Lue juttu, niin osaat pitää huolta intiimialueen hygieniasta.

Kosteuttava hyaluronihappo – löydä paras hyaluronihapposeerumi

Hyaluronihappo on yksi ihonhoidon tehokkaimmista ja monikäyttöisimmistä ainesosista. Tämä ihonhoidon supertähti tunnetaan erityisesti kyvystään sitoa kosteutta ihoon, jättäen sen sileäksi ja täyteläiseksi. Löydä paras hyaluronihapposeerumi näillä kosmetologimme vinkeillä!

Ferritiini: Kehon raudanvarastojen mittari

Ferritiini on proteiini, joka varastoi rautaa elimistössä, ja se toimii merkkiaineena raudanvarastojen arvioimisessa. Raudalla on keskeinen rooli monissa biologisissa prosesseissa, kuten hapen kuljetuksessa ja solujen energiantuotannossa. Tästä syystä ferritiinin määrän ymmärtäminen on tärkeää terveyden kannalta. Opi, miksi ferritiini on tärkeää ja miten sen arvoa mitataan. Artikkelissa käsitellään myös alhaisen ja korkean ferritiinin oireita ja hoitoa.

IT Operations Manager Mika Einto: “Meillä YA:laisilla on yhteinen tahto tehdä hyvää”

Yliopiston Apteekissa tietojen turvallinen käsittely ja säilyttämien ovat erittäin tärkeässä roolissa, sillä yrityksessä käsitellään päivittäin asiakkaiden henkilökohtaisia lääkitystietoja. IT Operations Manager Mika Einto vastaa työssään mm. Yliopiston Apteekin tietoturvasta. Lue lisää Mikan työstä. 

Mitä matkalle mukaan apteekista? Näin kokoat täydellisen matka-apteekin

Lomamatka lähestyy – mutta mitä pitäisi pakata apteekista mukaan? Miten välttää rakot tai ihon palaminen rannalla tai rinteessä? Nappaa tästä vinkit itsellesi sopivan matka-apteekin kokoamiseen.

Sitruunahappo ja kahvinkeittimen puhdistus ja muut vinkit sitruunahapon käyttöön

Sitruunahappo on ekologinen ja monipuolinen kodin puhdistusaine. Se on erinomainen valinta erityisesti kalkin poistoon ja kahvinkeittimen puhdistukseen. Lue sitruunahapon käyttövinkkejä ja sitruunahapon annosteluohjeet eri tilanteisiin ja ota talteen vinkit!

Hyvä uni: aikuisen unentarve ja apu uniongelmiin

Hyvä uni vaikuttaa kokonaisvaltaisesti niin jaksamiseen, muistiin kuin uuden oppimiseen. Lue, minkälaiset elämäntavat auttavat nukkumaan paremmin ja millainen merkitys hyvällä unella on aivojesi ja koko elimistösi toimintaan!