Ideat ja vinkit

FODMAP-ruokavalio – Näin koostat sen terveellisesti

Kärsitkö ärtyvän suolen oireyhtymästä ja harkitset siksi FODMAP-ruokavaliota? Oikein koostettuna FODMAP on hyväksi havaittu tapa tulla toimeen herkän vatsan kanssa, mutta liika ehdottomuus voi viedä ojasta allikkoon. Lue, miten rakennat herkän vatsan ruokavalion terveellisesti.

10 x joulun ihanimmat kosmetiikkapakkaukset – Löydä tästä lahja läheisellesi!

Mitä lahjaksi äidille, ystävälle tai puolisolle? Kosmetiikkapakkaus on ilahduttava joululahja, sillä se on käytännöllinen, yllätyksellinen – ja tarjoaa pientä luksustakin arkeen

Koronatesti kotona – 11 kysymystä koronaviruksen kotitesteistä

Kotona tehtävä koronatesti kertoo noin vartissa, oletko saanut koronavirustartunnan. Terveydenhuollon koronatestejä täydentävät kotitestit saat kätevästi Yliopiston Apteekista. Lue, miten pikatestit toimivat, kenelle ne sopivat – ja voiko testin antamaan tulokseen luottaa.

Hiustenhoitomyytit – Pitävätkö ne paikkaansa?

Voiko sitruunalla vaalentaa hiukset? Kasvavatko hiukset nopeammin, jos latvoja leikkaa säännöllisesti? Hiustenhoitoon liittyy rutkasti myyttejä ja uskomuksia, mutta mitkä niistä ovat totta? Testaa tietosi!

Nuoren ihonhoito – Näin valitsette ensimmäiset ihonhoitotuotteet

Kun perheen teinin iholle alkaa ilmestyä näppylöitä, on ihonhoidon aloittamisen aika. Lue kosmetologimme vinkit nuoren ihon hoitamiseen ja sopivien tuotteiden valitsemiseen. Nappaa talteen myös erityisen tehokkaiksi havaittujen tuotteiden lista. Entä miten vastahakoisen teinin saisi innostumaan ihonhoidosta?

”C-vitamiinitankkaus torjuu flunssan” ja muut vitamiinimyytit – Testaa tietosi!

”Tuhti C-vitamiiniannos torjuu flunssan” ja ”elohiiri johtuu B-vitamiinin puutteesta”. Vitamiineista liikkuu kaikenlaisia uskomuksia – mutta onko niissä perää? Kokosimme 10 vitamiinimyyttiä oikeine vastauksineen – testaa siis tietosi!

Kiireiset ruuhkavuodet? Tässä tärkeät keski-ikäisen vitamiinit


Ruuhkavuosirumba ja syömiset vähän rempallaan? Sellaistahan se on. Kokosimme 10 hyvää vinkkiä, joiden avulla pidät huolta tärkeiden vitamiinien saannista ja jaksamisestasi arjen pyörityksessä. Tsemppiä!

5 parasta luonnonkosmetiikkatuotetta – Kosmetologimme paljastavat suosikkinsa

Haluaisitko kokeilla luonnonkosmetiikkaa, mutta et tiedä, mistä aloittaa? Vai toivotko löytäväsi uusia luonnonkosmetiikan helmiä ihonhoitoosi? Nappaa tästä Yliopiston Apteekin kosmetologien omat luottotuotteet ja tule ostoksille.

Kun toivot raskautta

Haaveiletko vauvasta? Huolehtimalla monipuolisesta ravintoaineiden saannista tuet hedelmällisyyttäsi ja vauvasi kehitystä jo ennen kuin edes tiedät olevasi raskaana.

Vatsaa turvottaa? 12 parasta vinkkiä olon helpottamiseen

Vatsan turvotus tuntuu kurjalta. Kipu ja piukea pömpötys hellittävät kotikonstein ruokavalion viilauksella, reippaalla ulkoilulla ja muutamalla täsmätuotteella.