Iho ja hiukset ihaniksi kesän jälkeen – 8 hellivää vinkkiä

nainen voitelee kosteusvoiteella ihoa suihkun jälkeen

Veivätkö kesäaurinko, merivesi ja uima-altaan kloori ihostasi kosteuden ja hiuksistasi kiillon? Nappaa tästä kosmetologimme tehokkaimmat vinkit ja hoitotuotteet, niin kohta hehkut taas päästä varpaisiin. 

1. Kuori vartalon iho

Kuorinta tekee hyvää vartalon iholle, sillä se poistaa kuollutta ihosolukkoa. Jotkut pelkäävät, että ihon kuorinta vie rusketuksen mukanaan, mutta päivetys vain tulee kauniimmin esille vartalokuorinnan jälkeen.

Kuori samalla myös kädet. Pyörittele kuorinta-ainetta kunnolla myös kynsinauhoihin. 

Herkulliset vartalokuorinnat:

2. Kosteuta koko kroppa

Kuorinnan jälkeen kosteuta vartalon iho. Kesällä ihoa usein tulee rasvattua enemmän, mutta sortsikelien mentyä tapa unohtuu. Kun jatkat ihon kosteuttamista syksyllä, niin päivetyskin saattaa säilyä paremmin.

Alkusyksystä vartalolle usein riittää kevyt kosteusvoide.

Voit jatkaa rusketuksen kestoa kevyesti päivettävillä voiteilla tai itseruskettavilla tuotteilla.

Levitä yöksi ravitseva käsivoide.

Kosteuttavat voiteet koko kehollesi:

3. Hoida kärsineet jalat

Jos olet kulkenut kesän sandaaleissa ja paljain jaloin, kantapäät voivat olla kuivaa koppuraa. Kuori jalat kuorinta-aineella.

Jalkojen raspaamisessa kannattaa olla varovainen tai ehkä jopa jättää raspin käyttö väliin. Moni raspaa liian ronskein ottein tai välinein, jolloin siitä voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos haluat raspata jalkapohjia, tee se hyvin hellästi hohkakivellä tai hellävaraisella jalkaraspilla.

Korvaa raspaaminen karbamidia sisältävällä jalkavoiteella, joka pehmentää ihoa. Se toimii kovettumiin ja halkeamiin. Käytä voidetta päivittäin tai tarvittaessa jalkojen ja kantapäiden iholle.

Kuorinnan jälkeen rasvaa jalat ravitsevalla jalkavoiteella.

Kokeile myös jalkojan helliviä jalkanaamiosukkia, jalkojen kuorintasukkia tai pehmentäviä geelisukkia.

Jos sinulla on taipumusta jalkasieneen ja olet viihtynyt kosteissa maauimaloissa, valitse jalkavoide, joka ehkäisee jalkasientä.

Jalkojen hemmotteluun:

4. Kuori kasvot 

Kesän jälkeen kasvojen iho janoaa kosteutta sekä hellää ja lempeää ihonhoitoa. Poista ensin kuivaa ihosolukkoa hellävaraisella, rakeettomalla kuorinta-aineellaVartalokuorinnat ovat turhan karkeita hipiälle, eli kuori kasvot aina kasvoille tarkoitetulla kasvokuorinnalla

Moni ajattelee, että rakeinen kuorinta on aina paras, koska sen kuoriva vaikutus tuntuu iholla kunnolla. Happoihin tai entsyymeihin perustuva kasvokuorinta on yhtä tehokas, mutta se ärsyttää ihoa vähemmän.

Kasvokuorinnat – rakeilla tai ilman:

5. Kosteuta kasvojen iho 

Kaikki ihotyypit kaipaavat kosteutta kesän jälkeen – myös rasvainen:

Jos ihosi on kesällä palanut tai ahavoitunut, kokeile korjaavaa seerumia, joka sisältää esimerkiksi peptidejä sekä B-vitamiinia, kuten niasiiniamidia. Ne hoitavat ihoa hellävaraisesti.

Monille aurinko aiheuttaa pigmenttiläiskiä. Jos haluat alkaa hoitaa niitä, niin maksaläiskiä varten on omia seerumeja ja paikallistuotteita.

Jatka kasvojen ihon suojaamista auringolta, mutta myös kännykän ja näytön siniseltä valolta. Voit vaihtaa aurinkosuojavoiteen oman ihotyypin mukaiseen päivävoiteeseen, jonka suojakerroin on 30.

Tehokosteutta kasvoille:

6. Helli silmänympärysihoa

Älä unohda silmänympärysihoa! Kesällä tulee siristeltyä silmiä ja aurinko kuivattaa herkkää ihoaluetta.

Valitse ravitseva silmänympärysvoide. Käytä kuurina pari kertaa viikossa käteviä silmänympärysnaamiolappuja.

Silmänympärysvoiteet ja silmänympärysnaamiot:

Kesän kuivattamat hiustenlatvat kaipaavat hiusöljyä ravitsemaan kuivia latvoja

7. Hoida huulet

Myös huulet kaipaavat hoitoa kesän jälkeen. 

Tee huolikuorinta: levitä huulille reilu kerros täyteläistä huulivoidetta, sitten vähän sokeria. Pyörittele seosta huulilla sormella, pyyhi pois ja lisää huulivoide.

Huulten hemmotteluun:

8. Elvytä kulahtaneet hiukset

Aurinko, merivesi ja kloorivesi kuivattavat hiuksia. Sinänsä hius ei kärsi UV-säteilystä, mutta se voi haalistaa väriä ja kuivattaa.

Ota käyttöön korjaava shampoo. Levitä hiusnaamio hiuksiisi pari kertaa viikossa esimerkiksi saunassa. 

Jätettävät hoitosuihkeet tuovat mukavasti kosteutta. Levitä pyyhekuiviin hiuksiin myös hiusöljyä. Hiusöljy tuo hiuksiisi upeaa kiiltoa ja korjaa hiusta.

Jos hiustesi oma sävy on haalistunut, tehosta sitä sävyttävällä hiusnaamiolla.

Hiustuotteet kesän kuivattamille hiuksille:

7 x hyvä kauneustuote kesän jälkeen

  1. Nuxe Rêve de miel Nourishing Body Scrub on hunajaa sisältävä kuorintavoide vartalon iholle. Luonnollisia raaka-aineita sisältävä kuorinta sopii kaikille ihotyypeille, etenkin kuivalle ja herkälle iholle.
  2. Salvequick Foot Rescue All In One Cream -jalkavoide pelastaa, jos jaloissa on kengättömän kesän jälkeen monta ongelmaa. Se hoitaa jalkasientä ja -silsaa, halkeamia ja kovettumia sekä kuivuutta ja pahaa hajua.
  3. YA naturae kirkastava kasvokuorinta on rakeeton kuorinta, joka kuorii hellästi papaiinientsuumin avulla. Lempeä tuote sopii hyvin, jos kasvojen iho on samea ja kaipaa kirkastavaa kuorintavoidetta.
  4. Medik8 H.E.O. Two-Step Overnight Mask -yönaamio rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Täydellinen tuote, jos sinulla on kosteusköyhä iho ja haluat syväkosteuttavan yönaamion, joka vähentää ryppyjä ja juonteita.
  5. Avène Cold Cream Lip Butter -huulivoide sopii hyvin huulten kuorintaan yhdessä sokerin kanssa – ja tietysti pelkkänä ravitsevana huulivoiteena.
  6. Kocostar Princess Eye Patch Gold Hydrogeelinaamio pehmentää ja kirkastaa silmänympärysihon. Naamiot pysyvät paikoillaan niin hyvin, että niiden vaikuttaessa ehti puuhailla muutakin.
  7. Wella Professionals Fusion Intense Repair Mask -hiusnaamio korjaa rasittuneita hiuksia. Hiero pyyhekuiviin hiuksiin ja päänahkaan, kiedo pyyhe ympärille ja anna vaikuttaa saunan ajan.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi ja estenomi Johanna Salmikivi-Mehto.

Kesäfiilistä syksyyn seuraavilla tuotteilla:

Paras hinta-laatusuhde YA-tuotteilla: suosikkituotteet syksyyn