Kasvojen kuorinta ja vartalon ihon kuorinta: parhaat kuorintavinkit kotiin

Nainen levittää kuorinta-ainetta selkäänsä

Kasvojen kuorinta palauttaa hehkun iholle ja auttaa tehotuotteita imeytymään paremmin. Happokuorinta hellii kasvojen ihoa, vartalolle taas sopii parhaiten perinteinen rakeinen kuorintavoide. Lue myös, milloin kemiallinen kuorinta on paikallaan ja opi valitsemaan omalla ihollesi paras kuorintavoide.

Miksi iho kannattaa kuoria?

Ihon kuorinnalla poistetaan kuollutta ihosolukkoa ja ennaltaehkäistään epäpuhtauksien kertymistä ihohuokosiin. Se on tärkeä osa säännöllistä ihonhoitorutiinia, jonka tuloksena on terve ja hyvinvoiva iho. 

Kemiallisella ihon kuorinnalla ratkaiset monta iho-ongelmaa samanaikaisesti. Kuorintatuote tasoittaa juonteita, syväpuhdistaa, heleyttää ja hoitaa ihon pigmenttimuutoksia. Kuorinnan jälkeen hoitotuotteet imeytyvät paremmin ihoosi ja tekevät siitä erityisen pehmeän.

Kokovartalokuorinta hemmottelee kehon lisäksi myös mieltä. Sytytä kynttilä kylpyhuoneeseen, rentoudu ja ota aikaa itsellesi kiireisen arjen keskellä.  

Kuinka usein iho kannattaa kuoria?

Kuorinnan tarve riippuu ihotyypistäsi sekä valitusta kuorintatuotteesta.  

Herkälle iholle riittää parin viikon välein tehty kuorinta, kun taas tukkeutunut iho voi hyötyä jopa päivittäin käytettävästä, kuorivia ainesosia sisältävästä kasvovedestä tai voiteesta.

Iho kannattaa kuoria myös ennen itseruskettavan levitystä, jotta onnistut itseruskettavalla ja saat kauniin ja tasaisen rusketuksen

Kun haluat kaunistautua juhlia varten, aloita valmistautuminen ihon kuorinnalla ja kosteuttamisella jo kuukautta ennen, jotta olet juhlapäivänä parhaimmillasi.  

Kokeile:

Dermalogica Daily Microfoliant -kuorintajauhe sopii kaikille ihotyypeille päivittäiseen käyttöön.

 1. ACO FACE CLEANSING SCRUB WITH BAMBU 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO FACE CLEANSING SCRUB WITH BAMBU 50 ML
  11,90 €
 2. ATOPIK HYDRATE KAKSITEHOINEN KUORINTA 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ATOPIK HYDRATE KAKSITEHOINEN KUORINTA 50 ML
  Tarjoushinta 22,43 € Normaalihinta 29,90 €
 3. YA NATURAE KIRKASTAVA KASVOKUORINTA 50 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KIRKASTAVA KASVOKUORINTA 50 ml
  Tarjoushinta 9,73 € Normaalihinta 13,90 €
 4. V10 PLUS WATER BASED PEELING 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS WATER BASED PEELING 50 ML
  34,90 €

Happokuorinta, kemiallinen kuorinta, mekaaninen kuorinta: miten eri kuorintamenetelmät eroavat toisistaan?

Kemiallinen kuorinta eli happokuorinta

Kemiallinen eli happokuorinta liuottaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnasta AHA-happojen, BHA-happojen ja PHA-happojen avulla. Kemiallinen kuorinta on rakeeton kuorinta ja siksi tuotetta ei tarvitse hieroa mekaanisesti. Levitä se vain ihollesi ja anna vaikuttaa ohjeen mukaisen ajan.  

Happokäsittely voi kuulostaa rajulta toimenpiteeltä, mutta kotikäyttöön tarkoitetut hapot ovat kevyesti kuorivia. Tärkeintä on valita omalle iholle sopiva kuorintatuote ja noudattaa käyttöohjeita.

Valitse BHA-happo, kuten salisyylihappo, rasvaiselle iholle ja AHA-happo, kuten glykoli- tai maitohappo, ikääntyvälle iholle. Herkkää ihoa hellii PHA-happo- eli glukonolaktoni- tai laktobionihappokuorinta. 

Mekaaninen kuorinta

Mekaaninen kuorinta tarkoittaa sitä perinteistä kuorintaa, jossa ihoa hierotaan rakeita sisältävällä tuotteella. Rakeet voivat olla joko synteettistä materiaalia tai luonnollisista ainesosista, kuten aprikoosinkivestä, tehtyjä.  

Rakeellinen kuorinta sopii mainiosti vartalon iholle. Erittäin herkälle tai vaurioituneelle iholle kuorinta ei kuitenkaan sovi. 

Voit valmistaa mekaanisen kuorintavoiteen vartalolle myös itse! Kaiva keittiön kuivakaapista hiutaleita, merisuolaa tai siemeniä ja sekoita niistä hunajan ja öljyn kanssa hemmotteleva kuorintavoide. Itse tehty kuorinta-aine on myös erinomainen lahjaidea ystävälle!

Nainen levittää peilin edessä kuorinta-ainetta kasvoilleen

Paras kasvojen kuorinta: 6 kuorintaa eri ihotyypeille

Valitse paras kasvojen kuorinta oman ihotyyppisi perusteella. Käytä aina kasvoille tarkoitettua kuorintatuotetta, vartalokuorinnat ovat kasvojen herkälle iholle turhan jämeriä. 

 • Jos sinulla on herkkä tai kuiva iho, kokeile mietoa hedelmäentsyymikuorintaa tai PHA-happoja. YA naturae kirkastava kasvokuorinta on rakeeton kuorinta, joka sisältää entsymaattisesti kuorivana ainesosana papaiinientsyymiä.
 • Voimakkaampi salisyylihappoa sisältävä BHA-kuorinta on oiva kasvokuorinta, kun haluat puhdistaa ihohuokosesi pintaa syvemmältä ja rauhoittaa epäpuhdasta ihoa. Kätevät Cosrx one step original clear pad -ihonhoitolaput  kuorivat kevyesti ja syväpuhdistavat huokosia ja pitävät ihon pehmeänä ja raikkaana.
 • Ikääntymistä vastaan taistelee glykolihappoja sisältävä AHA-happokuorinta, joka silottaa pintaryppyjä. Kätevä Medik8 Sleep Gykolic -kasvokuorinta kirkastaa ja tasoittaa normaalin, rasvaisen ja sekaihon yön aikana AHA-happojen avulla.
 • Normaalille ja sekaiholle sopii mainiosti myös mekaaninen kuorinta. Avenen Gentle Exfoliating Gel kuorii hellävaraisesti selluloosamikrohelmillä ja tekee ihostasi ihanan sileän. kasvojen kuorintavoide ACO Face Cleaning Scrub with Bambu saa aikaan pehmeän ja puhtaan ihon bamburakeiden avulla.
 • Voit kokeilla myös mekaanisen ja kemiallisen kuorinnan yhdistelmää – happoja ja rakeita samassa purkissa! Luonnonkosmetiikan ystäville sopii Atopikin Hydrate Kaksitehoinen Kuorinta, jossa yhdistyvät mekaanisesti kuorivat jojobarakeet ja PHA-happokuorinta.
 • Kasvoja voi kuoria myös ilman kemiallisia happoja tai rakeita! V10 Plus Water Based Peeling on rakeeton, ihoa kirkastava kuorintageeli, jonka tehoaineet reagoivat kuolleen ihosolukon proteiinien kanssa. Tämä kuorintavoide on hyvä valinta herkälle ja akneiholle. 
Naisella on kuorinta-ainetta kasvoillaan

Miten tehdään happokuorinta kasvoille?

Tee happokuorinta kasvoille säännöllisesti näin:

 1. Pese kasvot huolellisesti meikinpoistoaineella ennen kuorintaa.
 2. Valitse ihotyypillesi sopiva happo: epäpuhdas iho syväpuhdistuu BHA-hapoilla, AHA-hapot silottavat ryppyjä ja mieto PHA-happo vaalii herkkää ihoa.
 3. Jos et ole tehnyt ennen happokuorintaa, kokeile tuotetta ensin pienelle ihoalueelle lyhyen aikaa.
 4. Levitä happokuorinta kasvoillesi. Älä unohda kaulaa ja dekolteeta – nekin tarvitsevat hoitoa.
 5. Anna tuotteen vaikuttaa ohjeen mukaisen ajan. Saatat tuntea pientä pistelyä, ja ihokin voi punoittaa käsittelyn jälkeen – älä huoli, iho rauhoittuu yleensä puolessa tunnissa.
 6. Happokuorinnan jälkeen kannattaa kaivaa seerumit ja naamiot esiin. Kuoriminen nopeuttaa tehotuotteiden imeytymistä ihoon.
 7. Lopuksi levitä kasvoillesi kosteusvoide.
 8. Jos oleilet auringossa, muista käyttää tehokasta aurinkosuojaa – happokuorinta altistaa ihosi auringon haittavaikutuksille

Vartalon kuorinta: näin kuorit vartalon

 1. Valitse vartalolle tarkoitettu, rakeellinen kuorinta.
 2. Kastele iho suihkussa kauttaaltaan. Rakeellinen kuorinta on helpompi hieroa kostealle iholle.
 3. Säärien kuorinta kannattaa tehdä muutamia päiviä sokeroinnin tai vahauksen jälkeen. Jalkojen ihon kuorinta nimittäin ehkäisee sisäänpäin kääntyneitä karvoja ja helpottaa niistä aiheutuvaa kutinaa.
 4. Hiero kosteaan kehoosi kuorintavoidetta rauhallisin, pyörivin liikkein.
 5. Huuhtele kuorintavoide pois ja taputtele iho kuivaksi.
 6. Viimeistele lopputulos vartalovoiteella – kuorinnan jälkeen tehoaineet imeytyvät ihoosi erityisen hyvin.
 7. Jos haluat päivetystä, jätä vartalovoide väliin ennen itseruskettavan levittämistä. Tosin kuiville ihoalueille, kuten kyynärpäille, voi sipaista pienen määrän voidetta. Näin kuivaan kohtaan ei jää tummaa läikkää itseruskettavasta.
 1. V10 PLUS WATER BASED PEELING 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS WATER BASED PEELING 100 ML
  47,00 €
 2. FAVORA HELLÄVARAINEN 2IN1 KUORINTA 75 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FAVORA HELLÄVARAINEN 2IN1 KUORINTA 75 ml
  Tarjoushinta 9,38 € Normaalihinta 12,50 €
 3. Medik8 Sleep Glycolic | Kasvokuorinnat
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MEDIK8 SLEEP GLYCOLIC 30 ml
  52,00 €
  Loppu
 4. AVENE GENTLE EXFOLIATING GEL 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE GENTLE EXFOLIATING GEL 75 ML
  25,90 €
Nainen laittaa kosteusvoidetta kämmenelleen vartalon kuorinnan jälkeen

Iho-ongelmat ja kuorinta: atooppisen ihon ja akneihon kuorinta

Atooppisen, herkän tai kuivan ihon kuorinta kaipaa huolellisuutta, jotta iho ei ärry. Vaikka atooppinen iho kärsii kuivuudesta, voi sen toisinaan kuoria varovasti herkän ihon kuorinta-aineella

Paras valinta on yleensä mieto PHA-happokuorinta. Tee atooppisen ihon kuorinta vaikkapa herkälle iholle sopivalla Favoran Hellävarainen 2In1 -kuorintavoiteella, joka sisältää kemiallisesti kuorivia PHA-hedelmähappoja ja mekaanisesti kuorivia vaharakeita. 

Jos ihosi on rikki, tulehtunut tai se ärtyy kuorinnasta, jätä kuorinnat suosiolla väliin ja hoida ihoa muilla konsteilla. 

Akneihon kuorinta

Akneihoa kannattaa kuoria kemiallisesti. Salisyylihappo on akneihon ystävä, se avaa tukkeutuneet ihohuokoset ja poistaa kuolleen ihosolukon tehokkaasti rasvaiselta iholta. 

Säntillisyys on valttia ongelmaihon hoidossa: putsaa siis iho päivittäin, kosteuta kevyesti ja kuori säännöllisesti. 

Jos kärsit vaikeasta aknesta eikä itsehoitotuotteista ole apua, kannattaa sinun kääntyä lääkärin puoleen. 

Kokeile akneihon kuorintaan:

Medik8 Blemish Control Pads -hoitolaput karkottavat epäpuhtaudet kaksiprosenttisella salisyylihapolla, mutta suojelevat ihon omaa kosteustasapainoa. 

Sebamed Clear Face Gentle Scrub syväpuhdistaa ihohuokoset mekaanisesti ja ehkäisee epäpuhtauksien syntymistä. 

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin estenomi Annina Nissinen.