Itseruskettavan levitys – Näin onnistut itseruskettavalla

Itseruskettavan levitys tasaisesti takaa tasaisen kauniin rusketuksen iholle

Itseruskettavalla syntyy turvallisin rusketus, mutta moni arkailee käyttää itseruskettajaa oranssien tiikerinraitojen ja muiden epätasaisuuksien pelossa. Näillä ohjeilla saat tasaisen ja kauniin päivetyksen.

1. Esivalmistele edellisenä päivänä ennen itseruskettavan levitystä

Huolelliset pohjatyöt ja esivalmistelut palkitsevat itseruskettavan käytön jälkeen tasaisella ja kauniilla lopputuloksella, joten ethän oikaise ja jätä tätä tärkeää esivalmisteluvaihetta väliin. Ethän siis kiirehdi levittämään itseruskettavaa voidetta ilman ihon kuorintaa, sheivausta sekä kosteutusta. Tärkeisiin juhliin valmistautuminen kannattaa aloittaa jopa kuukautta ennen varsinaista h-hetkeä, jotta ehdit hoitaa ihostasi kauniin ja tasaisen.

Edellisenä päivänä ennen itseruskettavan voiteen käyttöä kuori iho, poista ihokarvat ja levitä iholle kosteuttavaa vartalovoidetta tai perusvoidetta runsaasti. Muista kosteuttaa erityisesti rystyset, kynsinauhat, kyynärpäät, kantapäät ja polvet sekä kaikki erityisen karheat ihoalueet, joihin itseruskettavilla tuotteilla on tapana tehdä ikäviä laikkuja.

2. Levitä itseruskettava voide puhtaalle ja kuivalle iholle

Aloita rusketusoperaatio käymällä suihkussa ja kuivaamalla iho huolellisesti. Levitä kosteusvoidetta tai perusvoidetta kuiville ja karheille ihoalueille. Anna kosteusvoiteen imeytyä, ettei itseruskettavan voiteen teho laimennu.

 1. ATOPIK ITSERUSKETTAVA KASVOVESI HERKÄLLE IHOLLE 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ATOPIK ITSERUSKETTAVA KASVOVESI HERKÄLLE IHOLLE 100 ML
  Tarjoushinta 20,44 € Normaalihinta 26,90 €
 2. VITA LIBERATA LEVITYSKINNAS 1 kpl
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VITA LIBERATA LEVITYSKINNAS 1 kpl
  Tarjoushinta 6,00 € Normaalihinta 7,90 €
 3. ATOPIK ASTEITTAIN PÄIVETTÄVÄ VARTALOVOIDE HERKÄLLE IHOLLE 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ATOPIK ASTEITTAIN PÄIVETTÄVÄ VARTALOVOIDE HERKÄLLE IHOLLE 100 ML
  Tarjoushinta 20,44 € Normaalihinta 26,90 €
 4. ACO SUN SUNKISSED BODY LOTION 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SUN SUNKISSED BODY LOTION 200 ML
  Tarjoushinta 10,56 € Normaalihinta 13,90 €

3. Käytä apuvälineitä itseruskettavan levityksessä

Levitä itseruskettava levityskintaalla, niin et tahraa kämmeniäsi. Jos sinulta puuttuu kaveri, tee pitkävartisesta pesuharjasta levityshanska, jolla pääset levittämään itseruskettavaa voidetta selkään. Pue harjan päälle levityskinnas ja nipistä hanskan suu kumilenkillä. Käytä kokovartalo- ja pikkupeilejä apuna.

4. Levitä itseruskettava järjestelmällisesti

Annostele itseruskettavaa voidetta levityshanskalle ison kolikon kokoinen nokare kerrallaan. Levitä aine pyörivin liikkein. Etene rauhallisesti ja johdonmukaisesti kasvoilta kohti jalkateriä ja kämmeniä. Pyyhkäise vanulapulla nenänpielet, hiusraja, kulmakarvat, amorinkaari sekä polvi- ja kyynärtaipeet, ettei ruskettaja kerry oransseiksi länteiksi. Levitä lopuksi vanulapulla itseruskettajaa ranteille ja kämmenselille. Anna itseruskettavan tuotteen imeytyä ihoon hyvin ennen pukeutumista. Tiukkojen vaatteiden saumat saattavat aiheuttaa rusketukseen raitoja tai epätasaisuutta, joten suosi väljiä tai saumattomia vaatteita itseruskettavan levityksen jälkeen.

5. Jos itseruskettavan levityksessä kuitenkin käy vahinko…

Jos itseruskettavan levitys ei hyvästä yrityksestä huolimatta tuota tasaista lopputulosta, puhdista raidat ja läikät vartalonkuorinta-aineella tai sitruunanpuolikkaalla. 

Apteekin itseruskettavien tuotteiden valikoima kattaa nykyään monenlaisia itseruskettavia tuotteita. Useissa itseruskettavissa tuotteissa on erilaisia sävyvaihtoehtoja. Vaaleaihoisimman kannattaa valita medium-sävyn itseruskettava tuote, kun taas tummaa sävyä kaipaavan tai luonnostaan tummemmalle iholle kannattaa valita tummemman rusketuksen tuova dark-sävy. Valittavanasi on siis kattava valikoima muitakin kuin perinteisiä itseruskettavia voiteita. Oletko jo kokeillut esimerkiksi itseruskettavaa suihketta? Kirkas itseruskettava suihke on hyvin näppärä tuote, sillä suihkutettavan itseruskettavan avulla voit itse räätälöidä juuri omalle ihollesi sopivan rusketuksen. Lisää suihkutettava itseruskettava kasvoille käsien kautta ja levitä itseruskettava suihke huolellisesti joka puolelle, jotta lopputuloksesta tulee tasainen. Itseruskettavat tipat sekä itseruskettava seerumi ovat myös supersuosittu tapa käyttää itseruskettavia osana normaalia päivittäistä ihonhoitorutiinia. Itseruskettavia tippoja voi lisätä muutaman tipan kasvovoiteen sekaan tai vaihtoehtoisesti suoraan iholle. Tippojen määrää sekä levitystiheyttä säätämällä löydät juuri haluamasi sävyn ihollesi.

6. Valitse kevyt itseruskettava, kun haluat itse päättää rusketuksen sävyn

Tasaista rusketusta kaipaavan kannattaa myös tutustua kevyesti itseruskettaviin tuotteisiin, joissa levityskertojen määrän avulla voit itse säätää rusketuksen sävyn itsellesi sopivaksi. Esimerkiksi itseruskettava kasvovesi tai itseruskettavat tipat ovat suosittuja kevyitä itseruskettavia eli asteittain päivettäviä tuotteita. Asteittain päivettävän vartalovoiteen, itseruskettavan suihkeen tai itseruskettavien tippojen avulla voit hankkia tasaisen päivetyksen asteittain. Käytä kevyttä itseruskettavaa päivittäin, kunnes sopiva rusketusaste on saavutettu. Sopivan rusketuksen ylläpitämiseksi kevyttä itseruskettavaa tuotetta tulee käyttää vain muutamia kertoja viikossa.

 1. ACO SUN SUNKISSED SELF-TANNING FACE CREAM 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SUN SUNKISSED SELF-TANNING FACE CREAM 50 ML
  Tarjoushinta 10,26 € Normaalihinta 13,50 €
 2. ACO SUN SELF-TANNING LOTION ITSERUSKETTAVA VOIDE 150 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SUN SELF-TANNING LOTION ITSERUSKETTAVA VOIDE 150 ML
  Tarjoushinta 12,84 € Normaalihinta 16,90 €
 3. MADARA FAKE IT NATURAL LOOK SELF TAN MILK 150 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MADARA FAKE IT NATURAL LOOK SELF TAN MILK 150 ML
  Tarjoushinta 23,94 € Normaalihinta 31,50 €
 4. VITA LIBERATA CLEAR TANNING MIST ITSERUSKETTAVA SUIHKE 200 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VITA LIBERATA CLEAR TANNING MIST ITSERUSKETTAVA SUIHKE 200 ml
  Tarjoushinta 21,20 € Normaalihinta 27,90 €