Ihon kevätfreesaus

Iho kaipaa huomiota, etenkin talven jälkeen. Valitse ihollesi sopivat tuotteet Yliopiston apteekin laajasta valikoimasta.

Talven jälkeen kevätauringossa iho näyttää väsyneeltä ja rasittuneelta. Nyt on aika hoitaa se samettisen heleäksi. Kuiva pakkasilma, sähkölämmitys, lämpötilojen vaihtelu ja viima rasittavat ihon suojamuuria. Näin kosteutta pääsee haihtumaan liikaa. Auringonvalon puute tekee ihosta kalpean ja ohuen. Koville joutunut iho kaipaa keväällä erityistä huomiota.

Yllätä iho seerumeilla

Seerumi on tiivistetty teho­hoitotuote, joka sisältää enemmän hoitavia aineita kuin muut ihonhoitotuotteet. Seerumi imeytyy nopeammin ja syvemmälle kuin voide. Seerumia voi käyttää kerran tai pari päivässä joko säännöllisesti tai kuurina. Käytä seerumia voiteen alla tai sekoita se käytössäsi olevaan voiteeseen.

Suojaa kylmältä ja kuumalta

Tue ihon suojamuuria. Levitä iholle aurinkovoidetta 20 minuuttia ennen kuin lähdet ulos. Kevätaurinko on erittäin petollinen, sillä hangilta heijastuvat säteet polttavat ihon hyvinkin salakavalasti, jos kasvojen aurikosuojatuote on jäänyt puutteelliseksi. Jatka ihosi suojaamista samalla tavoin kuin talvisin. Suojaa kasvot viimalta ja kylmyydeltä kaulaliinalla ja meikillä, esimerkiksi puuterilla. Puhdista ja kosteuta iho heti, kun tulet sisään. Kun saunot, levitä kasvojen suojaksi voidenaamio, joka sietää kuumuutta.

Rauhoita kutina ja punoitus

Vaikka iho nyt oireilee, et ole muuttunut herkkäihoiseksiKaikki ihotyypit voivat olla ajoittain herkkiä tai ärtyneitä. Saat ihon rauhoittumaan päivittämällä ihonhoitorutiinisi lempeämmäksi. Vältä hankaamista, puristelua ja raapimista ja unohda tehohoidot. Vaihda perustuotteet rauhoittaviin versioihin ja valitse puhdistuotteeksi herkälle iholle sopiva putsari. Ihon rauhoittuminen voi kestää jonkin aikaa. Jos herkän ihon tuotteet eivät auta, mieto kortisonivoide voi helpottaa iho-oireitasi. Kysy neuvoa sen käyttöön farmaseutilta.

Kosteuta hehkeäksi

Vaihda kuivattavat pesuaineet pesuöljyihin tai puhdistustuotteisiin, joiden pH-arvo on noin 5,5 eli lähellä ihon omaa pH:ta. Voitele iho aavistuksen kosteana, näin vesi sitoutuu ihoosi. Jos ihosi on pintakuiva, valitse vesipohjaisia kosteutustuotteita. Kuivalle ja atooppiselle iholle sopivat paremmin rasvaisemmat tuotteet. Suosi rauhoittavia, ravitsevia ja täyteläisiä kosteuttajia, jotka myös suojaavat. Juo paljon vettä ja syö vesipitoisia hedelmiä ja kasviksia, kuten ananasta ja kurkkua. Hyviä rasvoja saat pähkinöistä, siemenistä ja kalasta tai omegakapseleista.

Kirkasta kuorimalla

Poista kuollut ihosolukko kuorimalla iho kerran viikossa tai kahden viikon välein kasvokuorinnalla. Jos ihosi on herkistynyt, vältä voimakkaita rae- ja hedelmähappokuorintoja. Suosi sen sijaan hellävaraisia, entsymaattisesti kuorivia tuotteita. Jos iho on arka, älä kuori ollenkaan. Rohtuneet huulet saat pehmeiksi hieromalla huulille sopivalla kuorinnalla.

 1. YA NATURAE KIRKASTAVA KASVOKUORINTA 50 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KIRKASTAVA KASVOKUORINTA 50 ml
  Tarjoushinta 9,73 € Normaalihinta 13,90 €
  Loppu
 2. V10 PLUS WATER BASED PEELING 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS WATER BASED PEELING 100 ML
  47,00 €
 3. SUNDAY RAIN MANGO & COCONUT CREAMY BODY SCRUB 265 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  SUNDAY RAIN MANGO & COCONUT CREAMY BODY SCRUB 265 G
  9,90 €
  Loppu
 4. AVENE BODY GENTLE SCRUB 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE BODY GENTLE SCRUB 200 ML
  26,90 €

Hemmottele naamioilla

Kosteuta rutikuivaa ihoa vaihtamalla yövoide kosteusnaamioon tai yönaamioon. Levitä sitä kasvoille tuhti kerros vaikutusajaksi, pyyhi ylimääräinen voide pois ja taputtele loput ihoon. Tarvittaessa jätä naamio aikuttamaan yön yli. Kosteuttavaa kasvonaamiota voi käyttää vaikka päivittäin, tehokkaita täsmähoitoja vain silloin tällöin. Esimerkiksi liian usein käytetty syväpuhdistava naamio voi saada ihon ärtymään. Tee kerran keväässä naamioiden tehococktail: aloita puhdistavalla, jatka kirkastavalla ja viimeistele kosteuttavalla naamiolla.

 1. YA NATURAE KOSTEUTTAVA NAAMIO 50 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE KOSTEUTTAVA NAAMIO 50 ml
  Tarjoushinta 11,13 € Normaalihinta 15,90 €
 2. Filorga Meso Mask heleyttävä naamio 50 ml kasvoille, kaulalle ja dekolteelle | Kasvonaamiot
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FILORGA MESO MASK 50 ml
  57,00 €
 3. COSRX PROPOLIS HONEY OVERNIGHT MASK 60 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  COSRX PROPOLIS HONEY OVERNIGHT MASK 60 ml
  27,90 €

Huijaa meikillä

Tuo ihollesi hehkua oikein valituilla meikkituotteilla. Kokeile esimerkiksi sävyttävää päivävoidetta, heleyttävää meikinalusvoidetta, itseruskettavaa tai hoitavaa bb- tai cc-voidetta

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin farmaseutti Julia Viilo.