Ihon kevätfreesaus

Ihon kevätfreesaus

Kevätauringossa iho näyttää nuutuneelta ja ärtyneeltä. Nyt on aika hoitaa se samettisen heleäksi. Kuiva pakkasilma, sähkölämmitys, lämpötilojen vaihtelu ja viima rasittavat ihon suojamuuria. Näin kosteutta pääsee haihtumaan liikaa. Iho näyttää väsyneeltä ja rasittuneelta, ja siihen on voinut ilmestyä karheita läikkiä. Auringonvalon puute tekee ihosta kalpean ja ohuen. Koville joutunut hipiä kaipaa sen vuoksi keväällä erityistä huomiota.

Kosteuta hehkeäksi

Vaihda kuivattavat pesuaineet pesuöljyihin tai puhdistustuotteisiin, joiden pH-arvo on noin 5,5 eli lähellä ihon omaa pH:ta. Voitele iho kosteana, niin saat veden sidottua ihoon. Jos ihosi on pintakuiva, valitse vesipohjaisia kosteutustuotteita. Kuivalle ja atooppiselle iholle sopivat rasvaisemmat tuotteet. Suosi rauhoittavia, ravitsevia ja täyteläisiä kosteuttajia, jotka myös suojaavat. Juo paljon vettä ja syö vesipitoisia hedelmiä ja kasviksia, kuten ananasta ja kurkkua. Hyviä rasvoja saat pähkinöistä, siemenistä ja kalasta tai omegakapseleista.

Kirkasta kuorimalla

Poista kuollut ihosolukko kuorimalla iho kerran viikossa tai kahden viikon välein. Jos ihosi on herkistynyt, vältä voimakkaita rae- ja hedelmähappokuorintoja. Suosi sen sijaan hellävaraisia, entsymaattisesti kuorivia tuotteita. Jos iho on arka, älä kuori ollenkaan. Rohtuneet huulet saat pehmeiksi hieromalla vedellä kostutetuille huulille sokeria tai kiteistä hunajaa.

Suojaa kylmältä ja kuumalta

Tue ihon suojamuuria. Levitä iholle auringolta suojaavaa voidetta 20 minuuttia ennen kuin lähdet ulos. Suojaa kasvot viimalta ja kylmyydeltä kaulaliinalla ja meikillä, esimerkiksi puuterilla. Puhdista ja kosteuta iho heti, kun tulet sisään. Kun saunot, levitä kasvojen suojaksi voidenaamio, joka sietää kuumuutta.

 1. BIOEFFECT EGF SERUM 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIOEFFECT EGF SERUM 15 ML
  135,00 €
 2. VICHY NEOVADIOL COMPENSATING COMPLEX SERUM 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 3. NOVEXPERT BOOSTER SERUM WITH HYALURONIC ACID 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 4. V10 PLUS CERAMIDE SERUM 10 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS CERAMIDE SERUM 10 ML
  37,90 €

Huijaa meikillä

Muuta kalpeus hekuksi sävyttävillä päivävoiteilla, heleyttävillä meikinalusvoiteilla, itseruskettavilla tai hoitavilla bb- ja cc-voiteilla. Lisää kirkkautta kasvoille valokynällä. Levitä sitä silmänalusten lisäksi valokohtiin eli poski- ja nenäluille, leualle, otsalle ja amorinkaaren yläpuolelle.

Rauhoita kutina ja punoitus

Vaikka iho nyt oireilee, et ole muuttunut herkkäihoiseksi. Saat ihon rauhoittumaan päivittämällä hoitorutiinisi lempeämmiksi. Vältä hankaamista, puristelua ja raapimista ja unohda tehohoidot. Vaihda perustuotteet rauhoittaviin versioihin. Ihon rauhoittuminen voi kestää jonkin aikaa. Jos herkän ihon tuotteet eivät tepsi, mieto kortisonivoide helpottaa iho-oireita. Kysy sen käyttöön neuvoja farmaseutilta.

Hemmottele naamioilla

Kosteuta rutikuivaa ihoa vaihtamalla yövoide kosteusnaamioon. Levitä sitä kasvoille tuhti kerros vaikutusajaksi, pyyhi ylimääräinen voide pois ja taputtele loput ihoon. Kosteusnaamiota voi käyttää vaikka päivittäin, tehokkaita täsmähoitoja vain silloin tällöin. Esimerkiksi liian usein käytetty syväpuhdistava naamio voi saada ihon ärtymään. Tee kerran keväässä tehococktail: aloita puhdistavalla, jatka kirkastavalla ja viimeistele kosteuttavalla naamiolla.

Yllätä iho seerumeilla

Seerumi on tiivistetty teho­hoitotuote, joka sisältää enemmän hoitavia aineita kuin muut ihonhoitotuotteet. Seerumi imeytyy nopeammin ja syvemmälle kuin voide. Seerumia voi käyttää kerran tai pari päivässä joko säännöllisesti tai kuurina. Käytä seerumia voiteen alla tai sekoita se voiteeseen.

 1. MADARA SOS HYDRA SERUM 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MADARA SOS HYDRA SERUM 30 ML
  39,60 €
 2. V10 PLUS VITAMIN-C SERUM 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS VITAMIN-C SERUM 30 ML
  85,00 €
 3. LIERAC PREMIUM THE BOOSTER SERUM ABSOLUTE ANTI-AGING 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LIERAC PREMIUM THE BOOSTER SERUM ABSOLUTE ANTI-AGING 30 ML
  Tarjoushinta 98,60 € Normaalihinta 116,00 €
 4. YA NATURAE SEERUMI COSMOS ORGANIC 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE SEERUMI COSMOS ORGANIC 30 ML
  21,90 €