Näin hoidat ihoasi päivittäin – Ihon perushoito on yksinkertaista

ihon päivittäinen rasvaus on tärkeä osa ihon perushoitoa päivittäin

Hyvinvoivan ihon salaisuus on huolellisessa ja säännöllisessä ihon perushoidossa. Kasvojen iho vaatii päivittäistä huolenpitoa.

Helli kasvojen ihoa

Tunnista oma ihotyyppisi!

  • Normaali iho on tasapainossa oleva iho. Se ei ole kuiva eikä rasvainen. Iho tuntuu pehmeältä ja sileältä eikä siinä juuri ole epäpuhtauksia.
  • Kuiva iho tuntuu karhealta ja saattaa hilseillä. Iho on usein ohutta ja hauraan tuntuista. Ihohuokoset ovat pienet. Kuiva iho kiristää varsinkin pesun jälkeen ja saattaa näyttää vanhemmalta.
  • Rasvoittuva iho näyttää samealta, paksulta ja kiiltävältä. Ihohuokoset ovat usein suuret ja ihossa saattaa olla epäpuhtauksia. Rasvainen iho alkaa usein kiiltää päivän aikana T-alueelta, eli otsasta, nenästä ja leuasta.
  • Sekaiho on suomalaisille tyypillisin ihotyyppi. Sekaihoisen T-alue usein kiiltelee, mutta muualta iho voi olla pintakuiva. Ihossa esiintyy jonkin verran epäpuhtauksia.
  • Herkkä iho ei ole ihotyyppi, vaan ihon herkkyyttä voi esiintyä kaikissa ihotyypeissä. Herkän ihon tunnistaa yleensä punoituksesta, kutinasta ja kiristävästä tunteesta.

Asiantuntevat kosmetologimme ja farmaseuttimme verkon chatissa auttavat oman ihotyypin tunnistamisessa ja suosittelevat mielellään sopivimmat ihonhoitotuotteet juuri sinulle. Heiltä saat myös parhaat vinkit päivittäiseen ihonhoitorutiiniin.

Hoivaa koko kroppaa

Myös vartalon iho kaipaa kosteuttamista ja hoitoa. Päivittäiseen ihonhoitorutiiniin kuuluu vartalon pesu suihkugeelillä, -öljyllä tai pesunesteellä. Lisäksi vartalon iho täytyy kosteuttaa omalle ihotyypille sopivalla vartalovoiteella tai -öljyllä. Voide kannattaa levittää heti suihkun jälkeen, niin se sitoo kosteuden sisäänsä.

Ihotyypistä riippuen vartalon kuorinta pari kertaa viikossa vartalokuorinnalla auttaa pitämään ihon kimmoisana. Kuivalle iholle kannatta kokeilla myös ravitsevia vartaloöljyjä. Hanki myös täsmävoide ihon helpoimmin karheneville ja kuivuville alueille, kuten kyynärpäihin, polviin sekä kantapäille. Hoitotuotteet kannattaa vaihtaa talvella astetta täyteläisempiin ja ravitsevampiin versioihin ja muutenkin sopivat ihonhoitotuotteet tulisi valita oman ihotyypin sekä vallitsevan vuodenajan mukaan.