Mitä ihosi kaipaa juuri nyt? Näin opit tuntemaan ihosi tarpeet

Mitä ihosi kaipaa juuri nyt? Näin opit tuntemaan ihosi tarpeet

Tunnetko ihotyyppisi ja tiedätkö, millaista hoitoa ihosi tarvitsee tällä hetkellä? Yliopiston Apteekin kosmetologi Roosa-Maria Tanninen antaa viisi vinkkiä, joilla opit tunnistamaan ihosi tarpeet. Jos kaipaat ammattilaisen tukea, tule ilmaiseen ihoanalyysiin Yliopiston Apteekkiin tai Egoon!

1. Luota tuntumaan ja ammattilaiseen

Tunnustele ensin, miltä ihosi tuntuu. Jos iho kiristää tai hilseilee, se on kuiva. Jos se kiiltää, se on todennäköisesti rasvainen. Jos ihossa on näppylöitä ja mustapäitä, se on yleensä epäpuhdas, ja jos se on vähän tätä kaikkea, kyseessä on sekaiho. Jos ihosi on pehmeä ja kimmoisa, se on normaali.

Ihan näin yksikertaista ihon analysointi ei tietenkään ole. Esimerkiksi tukkeumia voi esiintyä monesta syystä kuivallakin iholla. 

Yliopiston Apteekin tai Egon henkilökunnalta kannattaa pyytää apua, he osaavat auttaa kaikissa ihohuolissa.

2. Näe iho pulman takana

Ihon harmit eivät aina ole sidoksissa ihotyyppiin. Esimerkiksi kuivan ihon alla voi piillä normaali iho, joka paljastuu, kun pintakuivuus saadaan selätettyä.

Jos oman ihotyypin määritteleminen tuntuu vaikealta, kysy neuvoa ammattilaiselta. Hän löytää sekä pulmaa hoitavan että ihotyypin ominaisuuksia tukevan tuotteen.

3. Huomioi ikä ja vuodenajat

Iho muuttuu iän, olosuhteiden ja vuodenaikojen mukana. Valitse hoitotuotteet aina sen hetkiseen tarpeeseesi, älä kaverin suosituksen tai vanhan tottumuksen pohjalta.

Vaikka iho olisi joskus todettu rasvaiseksi, se voi nykyisin olla kuiva. Jos siis vuosia palvellut geeli ei riitä ihon pehmentäjäksi, ihotyyppisi on saattanut muuttua.

4. Kaikki ihotyypit voivat herkistyä

Mikä tahansa ihotyyppi voi olla ajoittain ärtynyt tai herkkä. Tyypillisintä tämä on talvella, kun iho kuivuu sään, valon puutteen ja kuivan sisäilman takia. Kuivana ihon vastustuskyky ei ole parhaimmillaan, joten iho saattaa reagoida tavallista herkemmin.

Kun iho kiukuttelee, keskity rauhoittavaan kosteuttamiseen ja vaihda ihonhoitotuotteesi herkälle iholle sopiviksi.

Ihoanalyysi

5. Ikääntyvä iho ei ole ihotyyppi

Kun iho ikääntyy, sen tyyppi voi muuttua mutta ei kadota. Kaikki ikääntyvät ihot ovat erilaisia, ja siksi hoitoaineita valitessa ihon yksilölliset tarpeet täytyy ottaa huomioon. Älä tyydy pelkkiin silottaviin ja kiinteyttäviin tuotteisiin, vaan valitse tuotteet, jotka todella hoitavat myös ihotyyppisi tarpeita. Näin iho voi hyvin ja näyttää nuorekkaalta. 

Tule ihoanalyysiin!

  • Yliopiston Apteekin ja Egon kosmetologit ja farmaseutit tekevät myymälöissä ihoanalyysejä.
  • Ihoanalyysissä selvitetään ihosi kunto ja sen tarpeet. Saat myös neuvoja ja tuotesuosituksia ihohuoliisi.
  • Analyysi on ilmainen ja nopea, ja se hoituu vaivattomasti apteekkikäynnin yhteydessä.
  • Saat mukaasi kokeilunäytteitä ihollesi sopivista tuotteista sekä analyysikortin, jossa ammattilaisen tuotesuositukset pysyvät tallessa.

 

Asiantuntijana kosmetologi Roosa-Maria Tanninen Yliopiston Apteekista.


Lue lisää

Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Herkkäihoinenkin voi meikata, kunhan tuotteet ovat oikeat. Nappaa tästä herkän ja helposti ärsyyntyvän ihon meikkivinkit, niin vältät hutiostokset.

Lue lisää
Kuiva iho pehmeäksi – 10 vinkkiä vartalon ihon hoitoon

Kuiva iho pehmeäksi – 10 vinkkiä vartalon ihon hoitoon

Auringonvalon puute, lämmitetty sisäilma ja kylmä ulkoilma saavat ihon kuivumaan. Tiesitkö, että vartalon iho kuivuu talvella jopa kasvojen ihoa herkemmin? Tässä 10 helppoa ja tehokasta keinoa kosteuttaa kroppa ihanan pehmeäksi ja joustavaksi.

Lue lisää
Meikkejä netistä? Näin onnistut verkkokauppaostoksilla

Meikkejä netistä? Näin onnistut verkkokauppaostoksilla

Arveluttaako meikkien shoppailu verkosta? Voit huoletta ostaa minkä tahansa kosmetiikkatuotteen verkkokaupasta, kunhan tunnet ihosi, osaat lukea tuotelupauksia ja testata värejä virtuaalisesti. Lue juttu ja vältä hutiostokset!

Lue lisää

Teemat