Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Herkän ihon meikki

Iho ärtyy meikkivoiteista? Vaikea löytää tarpeeksi hellävarainen ripsiväri? Ei huolta. Herkkäihoinenkin voi käyttää meikkiä, kunhan tuotteet ovat oikeat. Ota tästä talteen herkän ja helposti ärtyvän ihon meikkivinkit ja loihdi itsellesi kaunis meikki.

Tuliko tehtyä taas hutiostos? Meikkituote kirvelee, iho punoittaa tai kasvot kukkivat näppylöitä? Ärsytysreaktioita voi tulla kenelle tahansa, jos ihon suojamuuri on huonossa kunnossa. Näin voi käydä esimerkiksi ihottuman, ihon kuivumisen, rankan kuorimisen tai auringossa palamisen seurauksena. Herkästi reagoivasta ihosta kärsivän ei kannatakaan kokeilla uusia tuotteita juuri ennen tärkeitä juhlia, kokeilu on parempi ajoittaa toiseen hetkeen.

Jos ihosi reagoi ärsyyntymällä helposti, suosi meikkejä, jotka ovat tarkoitettu herkälle iholle. Mahdollisimman puhtaista ja helposti reagoivalle iholle sopivista raaka-aineista valmistettuihin tuotteisiin on usein lisätty hoitavia, ärsytysoireita lievittäviä ja rauhoittavia ainesosia, joten niistä on iholle enemmän hyötyä kuin haittaa. 

Herkkä iho ja meikki

 • Varmista, että meikki on tarkoitettu ja testattu herkkäihoisille sopivaksi.
 • Suosi kevyitä ja hoitavia pohjameikkejä, joita voi kerrostaa peittäviksi.
 • Hanki herkille silmille tarkoitettuja silmämeikkejä.
 • Parhaita huulimeikkejä ovat värilliset huulivoiteet sekä kosteuttavat kiillot ja herkille huulille kehitetyt huulipunat.
 • Panosta myös puhdistukseen! Iholle tai silmiin jäänyt meikki ärsyttää, vaikka se olisi kuinka hellävarainen. Suosi kasvojenpuhdistustuotteissa herkän ihon puhdistusaineita.
 • Puuterivippoihin, meikkisieniin ja -siveltimiin pesiytyneet bakteerit aiheuttavat iholle ärsytystä todennäköisemmin kuin meikit. Pese meikkausvälineet siveltimenpesuaineella riittävän usein. Vaihda meikkitarvikkeet tarvittaessa uusiin.
 • Jos sinulla on meikkejä, jotka annostellaan purkista, nappaa tuotetta aina kämmenselälle spaattelilla tai vaikka teelusikan varrella ja levitä kädeltä siveltimellä iholle. Näin purkkiin ei pääse bakteereja.
 • Säilytä meikkejä huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Jos meikki tuoksahtaa eltaantuneelta, se on pilaantunut eikä sitä kannata käyttää.

Herkän ihon meikkivoide ja sävyttävä päivävoide

Jos iho on ärtynyt, punainen ja helposti lehahteleva, meikkipohjan on oltava erittäin hellävarainen ja tarpeeksi punaisuutta peittävä.

Hanki tuote, joka sävyttää, suojaa, kosteuttaa ja rauhoittaa. Ihoa ei tarvitse piilottaa pakkelin alle! Tasoittaminen ja sävyn heleyttäminen häivyttää useimmat epätäydellisyydet.

Suosi kevyitä koostumuksia. Hanki esimerkiksi BB-voide, CC-voide tai sävyttävä päivävoide tai kokeile meikkivoideseerumeita. Voit kerrostaa ihomeikkejä niillä kasvojen alueilla, joihin haluat peittävämmän lopputuloksen.

Monet herkkäihoiset ovat löytäneet itselleen parhaiten sopivan ihomeikin ihon sävyyn sulautuvista ja helposti kerrostettavista mineraalimeikeistä, joten niitäkin kannattaa testata. Herkkäihoisten meikkiostokset onnistuvat vaivattomasti myös verkossa. Tuotteita kannattaa verkossa rajata valitsemalla ihotyypin filtteriksi "herkkä".

Kokeile:

Herkän ihon peiteaine

Näppylät ja värivirheet saat piiloon peitevoiteella. Voit hankkia joko yleispätevän tuotteen tai esimerkiksi finneille, couperosalle tai tummille silmänalusille räätälöidyn, herkälle iholle soveltuvan peiteaineen.

Kokeile:

Herkän ihon silmämeikit

Monet herkkäsilmäisille tarkoitetut ripsi-, rajaus- ja luomivärit ovat hellävaraisia myös iholle, sillä niistä on karsittu ärsytystä aiheuttavat ainesosat. Vedenkestävien silmämeikkien käyttöä kannattaa harkita tarkoin, ellei niitä ole tehty nimenomaan herkille silmille ja iholle sopiviksi.

Jos sopivaa ripsiväriä ei meinaa löytyä, vaihda väriä. Siniset, mustat ja violetit aiheuttavat enemmän ärsytysreaktioita kuin muut värit.

Kiinnitä erityistä huomiota silmämeikin poistoon: jos silmämeikki ei irtoa silmämeikinpoistoaineella vaivatta, vaan joudut hankamaan, iho ärtyy. Meikkiä saattaa jäädä ripsirajaan ärsyttämään ihoa ja meikinhippusia joutua silmiinkin.

Hanki hellävarainen silmämeikinpoistoaine ja käytä sitä oikein: imeytä puhdistusaine vanuun, paina kevyesti silmälle, anna vaikuttaa hetki ja pyyhkäise meikki pois.

Kokeile:

 1. IDUN MINERALS MINERAL EYESHADOW PALETTE LEJONGAP 4 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  IDUN MINERALS MINERAL EYESHADOW PALETTE LEJONGAP 4 G
  Tarjoushinta 19,12 € Normaalihinta 23,90 €
 2. IDUN MINERALS MINERAL EYESHADOW PALETTE LAVENDEL 4 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  IDUN MINERALS MINERAL EYESHADOW PALETTE LAVENDEL 4 G
  Tarjoushinta 19,12 € Normaalihinta 23,90 €
 3. IDUN MINERALS PERFECT UNDER EYE CONCEALER LIGHT 6 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  IDUN MINERALS PERFECT UNDER EYE CONCEALER LIGHT 6 ML
  Tarjoushinta 20,72 € Normaalihinta 25,90 €
 4. IDUN MINERALS DUO CONCEALER STRANDGYLLEN 2,8 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  IDUN MINERALS DUO CONCEALER STRANDGYLLEN 2,8 G
  Tarjoushinta 20,72 € Normaalihinta 25,90 €

Herkän ihon huulipunat ja huulikiillot

Huulimeikki on helppo tapa saada nopeasti freesattua koko olemusta! Jos huulesi kuivuvat helposti, matta- ja kestopunat eivät välttämättä ole paras valinta. Kosteuttavat ja hoitavat, hellävaraiset huulimeikit ovat sen sijaan kuin huulirasvoja, eikä niiden käyttöä ole syytä välttää.

Kokeile:

 1. Idun Minerals Oil-infused Tinted Lip Elixir Linnea Cherry Rose 8 ml | Huulipunat ja -kiillot
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  IDUN MINERALS OIL-INFUSED TINTED LIP ELIXIR LINNEA CHERRY ROSE 8 ml
  Tarjoushinta 15,12 € Normaalihinta 18,90 €
 2. Idun Minerals Oil-infused Tinted Lip Elixir Malva Coral Beige 8 ml | Huulipunat ja -kiillot
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  IDUN MINERALS OIL-INFUSED TINTED LIP ELIXIR MALVA CORAL BEIGE 8 ml
  Tarjoushinta 15,12 € Normaalihinta 18,90 €
 3. IDUN MINERALS CREME LIPSTICK FRIDA 3,6 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  IDUN MINERALS CREME LIPSTICK FRIDA 3,6 G
  Tarjoushinta 16,72 € Normaalihinta 20,90 €
 4. IDUN MINERALS MATTE LIPSTICK JORDGUBB 4 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  IDUN MINERALS MATTE LIPSTICK JORDGUBB 4 G
  Tarjoushinta 16,72 € Normaalihinta 20,90 €