Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Iho lehahtaa helposti punaiseksi meikkivoiteista? Vaikea löytää tarpeeksi hellävarainen ripsiväri? Ei huolta. Herkkäihoinenkin voi meikata, kunhan tuotteet ovat oikeat. Nappaa tästä herkän ja helposti ärsyyntyvän ihon meikkivinkit, niin vältät hutiostokset.

Tuliko tehtyä taas hutiostos? Meikkituote kirvelee, iho punoittaa tai kasvot kukkivat näppylöitä? Ärsytysreaktioita voi tulla kenelle tahansa, jos ihon suojamuuri on huonossa kunnossa. Näin voi käydä esimerkiksi ihottuman, kuivumisen, rankan kuorimisen tai auringossa palamisen seurauksena.

Jos ihosi reagoi ärsyyntymällä helposti, suosi meikkejä, jotka on tarkoitettu herkälle iholle. Mahdollisimman puhtaista ja helposti reagoivalle iholle sopivista raaka-aineista valmistettuihin tuotteisiin on usein lisätty hoitavia, ärsytysoireita lievittäviä ja rauhoittavia aineita, joten niistä on iholle enemmän hyötyä kuin haittaa.

Herkkä iho ja meikki

  • Varmista, että meikki on tarkoitettu ja testattu herkkäihoisille sopivaksi.
  • Suosi kevyitä ja hoitavia pohjameikkejä, joita voi kerrostaa peittäviksi.
  • Hanki herkille silmille tarkoitettuja silmämeikkejä.
  • Parhaita huulimeikkejä ovat värilliset huulivoiteet sekä kosteuttavat kiillot ja -punat.
  • Panosta myös puhdistukseen! Iholle tai silmiin jäänyt meikki ärsyttää, vaikka se olisi kuinka hellävarainen.
  • Puuterivippoihin, meikkisieniin ja -siveltimiin pesiytyneet bakteerit aiheuttavat iholle ärsytystä todennäköisemmin kuin meikit. Pese meikkausvälineet laadukkaalla siveltimenpesuaineella riittävän usein. Vaihda välineet tarvittaessa uusiin.
  • Jos sinulla on meikkejä, jotka annostellaan purkista, nappaa tuotetta aina kämmenselälle spaattelilla tai vaikka teelusikan varrella ja levitä kädeltä siveltimellä iholle. Näin purkkiin ei pääse bakteereja.
  • Säilytä meikkejä huoneenlämmössä ja valolta suojattuna. Jos meikki tuoksahtaa hivenenkään eltaantuneelta, se on pilaantunut eikä sitä saa käyttää.

Herkän ihon meikkivoide ja sävyttävä päivävoide

Jos iho on ärtynyt, punainen ja helposti lehahteleva, meikkipohjan on oltava erittäin hellävarainen ja tarpeeksi punaisuutta peittävä.

Hanki tuote, joka sävyttää, suojaa, kosteuttaa ja rauhoittaa. Ihoa ei tarvitse piilottaa pakkelin alle! Tasoittaminen ja sävyn heleyttäminen häivyttää useimmat epätäydellisyydet.

Suosi kevyitä koostumuksia. Hanki esimerkiksi BB-voide, CC-voide tai sävyttävä päivävoide tai kokeile meikkivoideseerumeita. Voit kerrostaa ihomeikkejä niillä kasvojen alueilla, joihin haluat peittävän lopputuloksen.

Monet herkkäihoiset ovat löytäneet itselleen parhaiten sopivan ihomeikin ihon sävyyn sulautuvista ja helposti kerrostettavista mineraalimeikeistä, joten niitäkin kannattaa testata.

Kokeile:

Herkän ihon meikki

Herkän ihon peiteaine

Näppylät ja värivirheet saat piiloon peitevoiteella. Voit hankkia joko yleispätevän tuotteen tai tietylle alueelle tai epäpuhtauksille, esimerkiksi finneille, couperosalle tai tummille silmänalusille räätälöidyn, herkälle iholle soveltuvan peiteaineen.

Kokeile:

Herkän ihon silmämeikit

Monet herkkäsilmäisille tarkoitetut ripsi-, rajaus- ja luomivärit ovat hellävaraisia myös iholle, sillä niistä on karsittu ärsytystä aiheuttavat ainesosat. Vedenkestävien silmämeikkien käyttöä kannattaa harkita tarkoin, ellei niitä ole tehty nimenomaan herkille silmille ja iholle sopiviksi.

Jos sopivaa ripsiväriä ei meinaa löytyä, vaihda väriä. Siniset, mustat ja violetit aiheuttavat enemmän ärsytysreaktioita kuin muut värit.

Kiinnitä erityistä huomiota silmämeikin poistoon: jos silmämeikki ei irtoa vaivatta, vaan joudut hankamaan, iho ärtyy. Meikkiä saattaa jäädä ripsirajaan ärsyttämään ihoa ja meikinhippusia joutua silmiinkin.

Hanki hellävarainen silmämeikinpoistoaine ja käytä sitä oikein: imeytä puhdistusaine vanuun, paina kevyesti silmälle, anna vaikuttaa ja pyyhkäise meikki pois.

Kokeile:

Herkän ihon huulipunat ja huulikiillot

Jos huulesi kuivuvat helposti, matta- ja kestopunat eivät välttämättä ole paras valinta. Kosteuttavat ja hoitavat, hellävaraiset huulimeikit ovat sen sijaan kuin huulirasvoja, eikä niiden käyttöä ole syytä välttää.

Kokeile:


Lue lisää

Näin löydät itsellesi sopivan ripsivärin

Näin löydät itsellesi sopivan ripsivärin

Uusi ripsiväri etsinnässä? Ennen kuin lähdet kosmetiikkahyllyille, kannattaa pohtia, millaisia ominaisuuksia kaipaat ripsiväriltä, millaiset omat ripsesi ovat ja millaista lopputulosta tavoittelet.

Lue lisää
Kesän tärkeimmät kauneustuotteet

Kesän tärkeimmät kauneustuotteet

Lue, mitkä ihonhoito- ja kauneustuotteet kannattaa päivittää nyt ajan tasalle. Näin ihosi pysyy kauniina koko kesän ja meikkisi kestää helteelläkin valumatta.

Lue lisää
Näin teet kestävän meikkipohjan

Näin teet kestävän meikkipohjan

Marja Hämäläinen jännittää häämeikkinsä tekoa. Pysyykö iho heleänä pikkutunneille? Miten ilonkyyneleiden suttaamat silmät siistitään? Egon asiantuntija antaa juhlameikkivinkit.

Lue lisää

Teemat