Herkkä iho? Näin löydät sinulle sopivat meikit

Herkän ihon meikki

Iho lehahtaa helposti punaiseksi meikkivoiteista? Vaikea löytää tarpeeksi hellävarainen ripsiväri? Ei huolta. Herkkäihoinenkin voi meikata, kunhan tuotteet ovat oikeat. Nappaa tästä herkän ja helposti ärsyyntyvän ihon meikkivinkit, niin vältät hutiostokset.

Tuliko tehtyä taas hutiostos? Meikkituote kirvelee, iho punoittaa tai kasvot kukkivat näppylöitä? Ärsytysreaktioita voi tulla kenelle tahansa, jos ihon suojamuuri on huonossa kunnossa. Näin voi käydä esimerkiksi ihottuman, ihon kuivumisen, rankan kuorimisen tai auringossa palamisen seurauksena. Herkästi reagoivasta ihosta kärsivän ei kannatakaan kokeilla uusia tuotteita juuri ennen tärkeitä juhlia, vaan vanhoissa ja hyväksi havaituissa meikki- ja ihonhoitotuotteissa pitäytyminen on viisasta.

Jos ihosi reagoi ärsyyntymällä helposti, suosi meikkejä, jotka on tarkoitettu herkälle iholle. Mahdollisimman puhtaista ja helposti reagoivalle iholle sopivista raaka-aineista valmistettuihin tuotteisiin on usein lisätty hoitavia, ärsytysoireita lievittäviä ja rauhoittavia aineita, joten niistä on iholle enemmän hyötyä kuin haittaa. 

 1. LA ROCHE-POSAY ROSALIAC CC CREME 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY ROSALIAC CC CREME 50 ML
  29,90 €
 2. IDUN MINERALS DUO CONCEALER STRANDGYLLEN 2,8 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 3. COUVRANCE TOLERANCE MASCARA BLACK 7 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  COUVRANCE TOLERANCE MASCARA BLACK 7 ML
  21,90 €

Herkkä iho ja meikki

Herkän ihon meikkivoide ja sävyttävä päivävoide

Jos iho on ärtynyt, punainen ja helposti lehahteleva, meikkipohjan on oltava erittäin hellävarainen ja tarpeeksi punaisuutta peittävä.

Hanki tuote, joka sävyttää, suojaa, kosteuttaa ja rauhoittaa. Ihoa ei tarvitse piilottaa pakkelin alle! Tasoittaminen ja sävyn heleyttäminen häivyttää useimmat epätäydellisyydet.

Suosi kevyitä koostumuksia. Hanki esimerkiksi BB-voide, CC-voide tai sävyttävä päivävoide tai kokeile meikkivoideseerumeita. Voit kerrostaa ihomeikkejä niillä kasvojen alueilla, joihin haluat peittävän lopputuloksen.

Monet herkkäihoiset ovat löytäneet itselleen parhaiten sopivan ihomeikin ihon sävyyn sulautuvista ja helposti kerrostettavista mineraalimeikeistä, joten niitäkin kannattaa testata. Herkkäihoisten meikkiostokset onnistuvat vaivattomasti myös verkossa. Tuotteita kannattaa verkossa rajata valitsemalla ihotyypin filtteriksi "herkkä".

Kokeile:

Herkän ihon peiteaine

Näppylät ja värivirheet saat piiloon peitevoiteella. Voit hankkia joko yleispätevän tuotteen tai tietylle alueelle tai epäpuhtauksille, esimerkiksi finneille, couperosalle tai tummille silmänalusille räätälöidyn, herkälle iholle soveltuvan peiteaineen.

Kokeile:

 • Idun Minerals peitevoide tummille silmänalusille on kevyt mutta peittävä. Nestemäistä peiteainetta on saatavilla eri sävyissä.
 • Vichy Dermablend SOS Peitepuikko peittää mitä tahansa, myös tatuoinnin. Valitse ihonväriisi parhaiten sointuva sävy kolmesta vaihtoehdosta.

Herkän ihon silmämeikit

Monet herkkäsilmäisille tarkoitetut ripsi-, rajaus- ja luomivärit ovat hellävaraisia myös iholle, sillä niistä on karsittu ärsytystä aiheuttavat ainesosat. Vedenkestävien silmämeikkien käyttöä kannattaa harkita tarkoin, ellei niitä ole tehty nimenomaan herkille silmille ja iholle sopiviksi.

Jos sopivaa ripsiväriä ei meinaa löytyä, vaihda väriä. Siniset, mustat ja violetit aiheuttavat enemmän ärsytysreaktioita kuin muut värit.

Kiinnitä erityistä huomiota silmämeikin poistoon: jos silmämeikki ei irtoa silmämeikinpoistoaineella vaivatta, vaan joudut hankamaan, iho ärtyy. Meikkiä saattaa jäädä ripsirajaan ärsyttämään ihoa ja meikinhippusia joutua silmiinkin.

Hanki hellävarainen silmämeikinpoistoaine ja käytä sitä oikein: imeytä puhdistusaine vanuun, paina kevyesti silmälle, anna vaikuttaa ja pyyhkäise meikki pois.

Kokeile:

Herkän ihon huulipunat ja huulikiillot

Huulimeikki on helppo tapa saada nopeasti freesattua koko olemusta! Jos huulesi kuivuvat helposti, matta- ja kestopunat eivät välttämättä ole paras valinta. Kosteuttavat ja hoitavat, hellävaraiset huulimeikit ovat sen sijaan kuin huulirasvoja, eikä niiden käyttöä ole syytä välttää.

Kokeile:

 • La Roche-Posay Novalip Duo on kaksitehoinen huulipuna, joka antaa intensiivisen värin ja hoitaa samalla kuivia ja herkkiä huulia. Valitse sopiva sävy useista upeista vaihtoehdoista.
 • Idun Minerals kiiltopuna on mineraalihuulipuna, joka antaa kauniin sävyn ja ravitun tunteen huuliin pitkäksi aikaa.