Sileät silmänympärykset – Näin näytät pirteämmältä

Sileät silmänympärykset – Näin näytät pirteämmältä

Miten silmänympärysihosi voi? Hellällä hoidolla ja laadukkailla tuotteilla vältät tummuuden, turvotuksen, silmäpussit ja ylimääräiset juonteet. Noudata näitä vinkkejä, niin saat sileämmän silmänympärysihon ja näytät virkeämmältä.

1. Kohtele silmänympäryksiäsi hellästi

Vältä hankaamista, raapimista, hieromista ja venyttämistä.

Älä hinkkaa silmämeikkiä pois, vaan puhdista se silmämeikinpoistoaineella. Putsaa loput meikit vasta silmämeikin jälkeen.

2. Valitse sopiva silmänympärystuote

Hyvä silmänympärysvoide pystyy pieniin ihmeisiin. Valitse silmänympärysiholle tarkoitettu voide, geeli tai seerumi, jotka sopii juuri sinun ihollesi. Mieti, kaipaavatko silmänympäryksesi eniten kosteutusta, silotusta, kirkastusta vai turvotuksen tasaajaa.

Valitse esimerkiksi päiväksi kevyt, turvotusta poistava kosteuttaja ja yöksi ravitseva kiinteyttäjä.

Löydät sopivat tuotteet kysymällä neuvoa Yliopiston Apteekin henkilökunnalta.

3. Levitä silmänympärysvoide oikein

Käytä silmänympärysvoidetta aamuin illoin. Painele nuppineulanpään kokoinen tippa silmänympärystuotetta kevyesti silmän sisänurkista ulkonurkkia kohti. Silmänympärysvoide kuuluu poskiluun yläreunalle, kulmaluulle ja silmän ulkokulmaan.

Älä käytä silmänympärysvoidetta liikaa. Älä liioin levitä sitä liikkuvalle luomelle tai liian lähelle silmää. Se voi ärsyttää silmiä, turvottaa silmänympäryksiä tai kasvattaa silmäpusseja.

4. Silmänympäryslaput avuksi

Kun silmänympäryksillä on kriisi lyhyiden yöunien, juhlimisen tai itkunpuuskan jälkeen tai haluat hemmottelua, ota avuksi silmien ympärille tarkoitetut naamiolaput.

Ne kirkastavat ja kiinteyttävät silmänympärysihoa jo kymmenessä minuutissa – etenkin jääkaappikylminä.

5. Suojaa silmänympärykset auringolta

Suojaa silmät auringolta laadukkailla aurinkolaseilla. Kun valitset vielä UV-suojan sisältävän silmänympärysvoiteen, myös silmänympärykset ovat turvassa.

Älä ylirasita silmiä tuijottamalla tietokoneen ruutua niin kauan, että joudut siristelemään. Siristely kiusaa myös silmänympärysihoa.

6. Terveillä elämäntavoilla silmäpusseja vastaan

Vältät turvotuksen ja veltostumisen, kun nukut hyvin, et tupakoi ja kartat liikaa suolaa, sokeria ja keinotekoisia makeutusaineita. Silmänympärysvoiteessa kannattaa olla UV-suoja.

Myös allergiat voivat aiheuttaa turvotusta, eli allergiaa kannattaa hoitaa myös silmänympärysten takia.

8 x hyvä silmänympärysvoide

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Carita Levo.