Sileät silmänympärykset – Näin näytät pirteämmältä

silmänympärysvoiteen levitys

Miten silmänympärysihosi voi? Hellällä hoidolla ja laadukkailla tuotteilla vältät tummuuden, turvotuksen, silmäpussit ja ylimääräiset juonteet. Noudata näitä vinkkejä, niin saat sileämmän silmänympärysihon ja näytät virkeämmältä.

1. Kohtele silmänympäryksiäsi hellästi

Ole erityisen hellä ja vältä ohuen silmänympärysihon hankaamista, raapimista, hieromista ja venyttämistä. Silmänympärysiho on muita ihoalueita ohuempaa ja se ansaitseekin omat hoitotuotteensa, jotka suojaavat ja kosteuttavat.

Älä hinkkaa silmämeikkiä pois, vaan puhdista se silmämeikinpoistoaineella. Putsaa loput meikit kasvojenpuhdistusaineella vasta silmämeikin jälkeen.

2. Valitse sopiva silmänympärystuote

Hyvä silmänympärysvoide pystyy pieniin ihmeisiin. Valitse silmänympärysiholle tarkoitettu silmänympärysvoide, geeli tai seerumi, jotka sopii juuri sinun ihollesi. Mieti, kaipaavatko silmänympäryksesi eniten kosteutusta, silotusta, kirkastusta vai turvotuksen tasaajaa.

Valitse esimerkiksi päiväksi kevyt, turvotusta poistava kosteuttaja ja yöksi ravitseva kiinteyttäjä. Oikeanlaisilla nikseillä ja levitystekniikoilla saat kaikki tehot irti silmänympärysvoiteestasi!

Löydät sopivat tuotteet kysymällä neuvoa Yliopiston Apteekin henkilökunnalta.

3. Levitä silmänympärysvoide oikein

Käytä silmänympärysvoidetta aamuin illoin. Painele hellävaraisesti nuppineulanpään kokoinen tippa silmänympärystuotetta kevyesti silmän sisänurkista ulkonurkkia kohti. Silmänympärysvoide kuuluu poskiluun yläreunalle, kulmaluulle ja silmän ulkokulmaan.

Älä käytä silmänympärysvoidetta liikaa. Älä liioin levitä sitä liikkuvalle luomelle tai liian lähelle silmää. Se voi ärsyttää silmiä, turvottaa silmänympäryksiä tai kasvattaa silmäpusseja. Mikäli esimerkiksi atopiataipumuksen takia sinulla olisi tarvetta rauhoittaa ärtyneitä silmäluomia, valitse liikkuvalle luomelle sopiva silmänympärysvoide, joka ei aiheuta turvotusta silmäluomilla.

 1. LOUIS WIDMER EYE CONTOUR CREAM HAJUSTEETON 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LOUIS WIDMER EYE CONTOUR CREAM HAJUSTEETON 30 ML
  Tarjoushinta 26,22 € Normaalihinta 34,50 €
 2. LA ROCHE-POSAY HYALU B5 EYES ANTI-WRINKLE CARE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY HYALU B5 EYES ANTI-WRINKLE CARE 15 ML
  Tarjoushinta 24,24 € Normaalihinta 31,90 €
 3. MEDIK8 ADVANCED NIGHT EYE SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MEDIK8 ADVANCED NIGHT EYE SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 15 ML
  Tarjoushinta 41,80 € Normaalihinta 55,00 €
 4. ACO FACE AGE DELAY EYE CREAM 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO FACE AGE DELAY EYE CREAM 15 ML
  Tarjoushinta 17,40 € Normaalihinta 22,90 €

4. Silmänympäryslaput avuksi

Kun silmänympäryksillä on kriisi lyhyiden yöunien, juhlimisen tai itkunpuuskan jälkeen tai haluat hemmottelua, ota avuksi silmien ympärille tarkoitetut naamiolaput.

Silmänympärysnaamiolaput kirkastavat ja kiinteyttävät silmänympärysihoa jo 15 minuutissa – etenkin jääkaappikylminä.

5. Suojaa silmänympärykset auringolta

Suojaa silmät auringolta laadukkailla aurinkolaseilla. Kun valitset vielä UV-suojan sisältävän silmänympärysvoiteen, myös silmänympärykset ovat turvassa.

Älä ylirasita silmiä tuijottamalla tietokoneen ruutua niin kauan, että joudut siristelemään. Siristely kiusaa myös silmänympärysihoa. Pieni tauko ruudun ääreltä tekee terää myös silmillesi, joten ota tavaksi tehdä säännöllisesti pieni taukojumppa, jotta silmäsi saavat levätä ja lihaksesi vetreytyvät!

6. Terveillä elämäntavoilla silmäpusseja vastaan

Vältät turvotuksen ja silmänympärysihon veltostumisen, kun nukut hyvin, et tupakoi ja kartat liikaa sokeria, suolaa ja keinotekoisia makeutusaineita. Terveelliset elämäntavat edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointiasi. Lisäksi silmänympärysvoiteessa kannattaa olla UV-suoja.

Myös allergiat voivat aiheuttaa turvotusta, eli allergiaa kannattaa hoitaa myös silmänympärysten takia. Allergisen kannattaa valita silmänympärysvoide, joka on testattu allergiaan taipuvaisella iholla.

8 x hyvä silmänympärysvoide

 • Medik8 Advanced Night Eye silmänympärysvoide uudistaa ihoa ja poistaa tehokkaasti väsymyksen merkkejä sekä kiinteyttää ja ravitsee silmänympärysihoa.
 • YA naturae Kosteuttava Silmänympärysvoide on luonnonkosmetiikkavoide, joka kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti ja tukee sen luonnollista suojaa sekä vie väsymyksen merkit mennessään.
 • Favora Kiinteyttävä ja ravitseva silmänympärysvoide kosteuttaa, kiinteyttää ja häivyttää ryppyjä, turvotusta ja tummia silmänalusia.
 • La Roche-Posay Toleriane Dermallergo Eyes on herkän, allergisen ja ärtyneen silmänympärysihon voide, joka rauhoittaa sekä helpottaa kiristelyä ja punoitusta.
 • Lierac Hydragenist Eye Gel on herkillekin silmille sopiva silmänympärysgeeli, joka syväkosteuttaa, vähentää tummuutta ja turvotusta sekä silottaa kuivuudesta johtuvia juonteita.
 • Cerave Eye Repair Cream on ohuen silmänympärysihon kosteuttava voide, joka vahvistaa ihon suojamuuria ja edistää ihon pintakerroksen uusiutumista.
 • Louis Widmer Eye Contour Cream on ihanan täyteläinen anti-age-silmänympärysvoide ryppyihin, juonteisiin ja kuivuutta vastaan. Elvyttävänä tehohoitona sopii myös koko kasvoille!
 • Avene Soothing Eye Contour Cream on silmänympärysvoiteiden monikäyttöinen klassikko, joka rauhoittaa ärtynyttä ja kutisevaa silmänympärysihoa ja sopii myös levitettäväksi silmäluomille esimerkiksi atooppisen ihottuman yhteydessä.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Carita Levo.

 

 1. CERAVE EYE REPAIR CREAM 14 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CERAVE EYE REPAIR CREAM 14 ML
  Tarjoushinta 11,32 € Normaalihinta 14,90 €
 2. LIERAC HYDRAGENIST EYE GEL 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LIERAC HYDRAGENIST EYE GEL 15 ML
  Tarjoushinta 24,32 € Normaalihinta 32,00 €
 3. AVENE SOOTHING EYE CONTOUR CREAM 10 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE SOOTHING EYE CONTOUR CREAM 10 ML
  Tarjoushinta 19,68 € Normaalihinta 25,90 €