Silmänympärysvoide – näin saat siitä kaiken irti

silmänympärysvoiteen levittäminen

Silmänympärysten ohut iho kaipaa kosteutusta aamuin illoin. Katso videolta, miten levität silmänympärysvoiteen oikein ja torjut turvotusta, silmäpusseja sekä ylimääräisiä ryppyjä.

Silmänympärysvoide on yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteistasi. Kasvojen iholle tarkoitetut hoitotuotteet ovat silmänympäryksille turhan tuhteja, joten silmänympärysiho kaipaa erityisesti sille tarkoitetut tuotteet – ja hellää käsittelyä.

Silmänympärysvoidetta on hyvä käyttää illalla ja aamulla. Säännöllinen silmänympärysvoiteen käyttö huolehtii ohuen silmänympärysihon joustavuudesta ja kosteutuksesta sekä suojaa sitä ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Yliopiston Apteekin valikoimassa on myös silmänympärysvoiteita, joita voi lisätä useamman kerran päivässä rauhoittamaan allergisista syistä herkistynyttä ihoa.

Ohut silmänympärysiho reagoi herkästi

Monet tekijät, kuten auringon UV-säteet, ruokavalio, liikunta, veden juonti ja muut elämäntavat vaikuttavat silmänympärysihoalueen kuntoon. Jokainen varmasti tietää, miltä silmänympärykset näyttävät, kun on herkutellut illalla suolaisella ja rasvaisella ruoalla. Paras silmänympärysvoide turvotusta, tummia silmänalusia sekä silmäpusseja vähentämään on viilentävällä metallikärjellä varustettu silmänympärysvoide-applikaattori.

Myös riittävä vitamiinien saanti niin sisäisesti kuin ulkoisesti – eli vitamiinipitoisten ihonhoitotuotteiden suosiminen – näkyy silmänympärysihon kirkkautena ja virkeytenä. Kokeile ikääntymisen merkkeihin esimerkiksi C-vitamiinia ja hyaluronihappoa sisältävää uudistavaa ja kiinteyttävää silmänympärysgeeliä, joka syväkosteuttaa ja virkistää väsynyttä silmänympärysihoa. Tehokkaimmankaan silmänympärysvoiteen ei pitäisi kirvellä tai tuntua silmissä ikävältä. Hyvä silmänympärysvoide pitää silmänympärysihon joustavana, kosteutettuna ja elastisena sekä suojaa herkkää ja ohutta silmänympärysihoa ulkoiselta rasitukselta.

Ota kaikki tehot irti silmänympärysvoiteesta

1. Pieni määrä silmänympärysvoidetta riittää

2. Ole hellä

Silmänympärysvoiteen käyttö | Yliopiston Apteekki

3. Löydä oikeat kohdat

  • Silmänympärysvoiteen käyttö on helppoa, kun löytää oikeat kohdat, joihin voidetta kuuluu levittää. Levitä silmänympärysvoidetta poskiluun yläreunalle, kulmaluulle ja silmän ulkokulmaan.
  • Älä laita silmänympärysvoidetta liikkuvalle luomelle tai liian lähelle silmää. Se voi ärsyttää silmiä, turvottaa silmänympärysten turvotusta tai suurentaa silmäpusseja.
  • Mikäli silmäluomien iho on kuiva ja kaipaat hoitoa esimerkiksi atooppisen silmänympärysihon hoitoon, valitse liikkuvalle luomelle sopiva silmänympärysvoide. Asiantuntijamme apteekeissa tai verkon chatissa opastavat löytämään sopivan silmänympärysvoiteen yläluomelle. Atooppisen ihon silmänympärysvoide ei aiheuta turvotusta silmäluomiin ja se sopii koko perheen käyttöön. 

4. Muista myös huulet

5. Säilytä viileässä

+1 Juhlat tulossa?

Kokeile myös suosittuja luonnonkosmetiikan silmänympärysvoiteita, jotka ovat loistava vaihtoehto esimerkiksi herkän ihon silmänympärysvoidetta etsivälle. Vegaaninen silmänympärysvoide sisältää kosteuttavaa ja rauhoittavaa kauraöljyä ja saa ärtyneetkin silmänympärykset rauhoittumaan ennen juhlia.

Asiantuntijana ja mallina kosmetologi Nelli Heikkilä Yliopiston Apteekista.