Näin hoidat ihoasi yöllä

hyvinvoiva iho

Tiesitkö, että yö on tehokkainta ihonhoitoaikaa? Kun sinä nukut, ihosi palautuu ja hoitavat aineet vaikuttavat tehokkaimmin. Kuivaihoisen kannattaa nukkumaan mennessä sivellä kasvoilleen kosteusnaamio, anti-age-vaikutusta kaipaava levittää yöksi esimerkiksi retinolia sisältävän seerumin.

Mitä ihossa tapahtuu yöllä?

Ihon vuorokausirytmi toimii yksinkertaistetusti niin, että päivällä iho suojautuu, yöllä uudistuu. Parhaat ihonhoitotunnit ovat yöllä yhden ja kolmen välillä, kun solujen jakautuminen on aktiivisimmillaan. Ihonhoidon pitäisi toimia tätä vuorokausirytmiä ja oman ihotyypin tarpeita tukien: päivällä suojataan, yöllä hoidetaan ja niiden välissä puhdistetaan.

Koska yöllä ympäristön olosuhteet ovat vakaat, ihon ei tarvitse puolustautua, ja se voi keskittyä palautumiseen. Yöllisessä ihonhoidossa hyödynnetään ihon parantunut läpäisevyys tehoaineille: kun ihon luontainen suojamekanismi on heikoimmillaan ja ihon aineenvaihdunta, uusiutumisprosessi sekä mikroverenkierto vilkkaimmillaan, hoitoaineet imeytyvät helposti ja vaikuttavat tehokkaasti. Yöllä kannattaa hoitaa kuntoon myös kuivat kädet ja jalkojen kuiva iho.

Miten valitsen hyvä yötuotteet?

Valikoi yövoiteen ominaisuudet hoitamaan ihosi pulmia. Käytä epäpuhtaalle tasapainottavaa, veltostuneelle kiinteyttävää, ryppyiselle silottavaa, pigmenttiläiskäiselle vaalentavaa, ärtyneelle rauhoittavaa ja samealle kirkastavaa yövoidetta.

Yövoiteiden vaikuttaja-aineet eivät juuri poikkea päivävoiteiden vastaavista, mutta kaikki ihoa suojaavat raaka-aineet on jätetty yöllä käytettävistä tuotteista, kun taas esimerkiksi retinolia ja retinaldehydiä käytetään korkeina pitoisuuksina vain yölliseen käyttöön tarkoitetuissa tuotteissa.

Lisäominaisuuksia ja -tehoa saat levittämällä voiteen alle seerumin. Voit valita seerumin, joka hoitaa jotakin toista ihopulmaa kuin käyttämäsi voide. Voit myös tehostaa voiteen vaikutusta valitsemalla sen kanssa saman sarjan seerumin. Muista hoitaa myös silmänympärysten ihoa. Kokeile esimerkiksi juonteita ja ryppyjä silottavia, ihoa kiinteyttäviä ja tummuutta hillitsevää silmänympärystuotetta. Myös sopiva silmänympärysvoide kannattaa valita vuorokaudenajan sekä vuodenajan mukaan.

 1. MADARA SOS HYDRA MASK 60 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MADARA SOS HYDRA MASK 60 ML
  Tarjoushinta 24,80 € Normaalihinta 31,00 €
 2. MEDIK8 R-RETINOATE INTENSE NIGHT CREAM 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MEDIK8 R-RETINOATE INTENSE NIGHT CREAM 50 ML
  Tarjoushinta 223,20 € Normaalihinta 279,00 €
 3. PAYOT MY PAYOT MASQUE SLEEP&GLOW YÖNAAMIO 50 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  PAYOT MY PAYOT MASQUE SLEEP&GLOW YÖNAAMIO 50 ml
  Tarjoushinta 27,12 € Normaalihinta 33,90 €
 4. V10 PLUS VITAMIN-A SERUM 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS VITAMIN-A SERUM 30 ML
  Tarjoushinta 54,40 € Normaalihinta 68,00 €

Ihoni on todella kuiva. Miten hoidan sitä yöllä?

Kun kuiva iho syystä tai toisesta tuntuu kaipaavaan erityistä hoivaa, voit silloin tällöin korvata yövoiteen voidemaisella, hellällä naamiolla. Esimerkiksi talvisin rutikuivaa ja kuivuuden myötä ärtynyttä ihoa on hyvä hemmotella rauhoittavalla, koko yön iholla pidettävällä kosteusnaamiolla ja veltostunutta ihoa kiinteyttävällä versiolla. Vaihtoehtoja löytyy valtavasti erilaisia ja kasvonaamiot toimivat erinomaisina pika-apuina erilaisiin ihopulmiin.

Kasvonaamion käyttö on nopeaa ja helppoa ja naamion käytöstä voi tehdä itselleen päivän rentoutushetken. Levitä naamio puhdistetulle iholle ja anna vaikuttaa pakkauksessa neuvotun vaikutusajan, painele ylimääräinen naamio kasvopaperiin ja jätä loput iholle yöksi.

Naamion soveltuvuus yökäyttöön kannattaa tarkistaa Yliopiston Apteekin henkilökunnalta. Nimittäin jos naamiossa on tehokkaasti kuorivia tai aktivoivia ainesosia, ne voivat pitkään iholla muhiessaan saada aikaan ärsytysreaktion. Yliopiston Apteekin valikoimista löydät nimenomaan yökäyttöön tarkoitettuja tehohoitoja kuten yönaamioita ja hoitovoiteen alle levitettäviä, kuorivia tuotteita.

Mitä muuta yöllisestä ihonhoidosta on syytä tietää?

Varmista, että iho on putipuhdas ennen yöhoitoa. Huolellinen kasvojen ihon puhdistaminen on välttämätöntä yöhoitoaineiden imeytymiselle. Puhdista meikit, lika ja pöly kasvoilta ihotyypillesi sopivalla puhdistusaineella ja viimeistele puhdistus kasvovedellä.

Iltapesun jälkeen ennen hoitotuotteiden levittämistä, on oikea aika tehohoidoille kuten kuorinnalle ja naamiolle. Tee tehohoitoja tarpeen mukaan muutaman kerran kuussa tai vaikka pari kertaa viikossa. Ryhdy hommaan hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa ja viimeistele iho tavallisesti käyttämilläsi yöhoitoaineilla. Iltapesu- ja voitelurutiini yövoiteella on joka ilta viisasta tehdä puolisen tuntia ennen nukkumaanmenoa, niin voiteet ehtivät imeytyä ihon kunnolla eivätkä sotke tyynyliinaa.

Täytyykö kasvot puhdistaa aamulla?

Kyllä. Säännöllinen kasvojen puhdistus aamuin illoin on tärkeä osa ihonhoitorutiinia. Aamupuhdistuksen tarkoitus on poistaa iholta paitsi siihen yön aikana noussut tali myös yövoide ja muut hoitotuotteet. Kasvojen puhdistusaineeksi sopii sama tuote, jolla kasvot pestään iltaisin. Monelle riittää miedompikin aine tai pelkkä kasvovesi, jos ihon talintuotanto ei ole runsasta eikä yövoiteen koostumus kovin rasvainen.

 1. HUXLEY SECRET OF SAHARA SLEEP MASK; GOOD NIGHT 120 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  HUXLEY SECRET OF SAHARA SLEEP MASK; GOOD NIGHT 120 G
  Tarjoushinta 23,12 € Normaalihinta 28,90 €
 2. VICHY AQUALIA THERMAL NIGHT SPA 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY AQUALIA THERMAL NIGHT SPA 75 ML
  Tarjoushinta 25,60 € Normaalihinta 32,00 €
 3. AVENE A-OXITIVE EYE CONTOUR CREAM 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE A-OXITIVE EYE CONTOUR CREAM 15 ML
  Tarjoushinta 23,12 € Normaalihinta 28,90 €