Kuiva, rasvainen vai herkkä iho? – Näin löydät sinulle sopivan ihonpuhdistusaineen

kasvojen puhdistus

Puhdistusmaito, puhdistusöljy, puhdistusvaahto vai ehkä misellivesi? Ihon puhdistaminen aamuin ja illoin on tärkein ihohoitorutiinisi. Löydä tästä sopivin ihonpuhdistustuote itsellesi!

Kasvojenpuhdistusaine kannattaa valita niin ihotyypin kuin käyttötarkoituksen mukaan. Päivittäiset ihonhoitorutiinit kannattaa suhteuttaa aina ihosi tarpeisiin. Esimerkiksi vuodenaikojen vaihtuessa kannattaa tunnustella, että millaista hoitoa ihosi tällä hetkellä tarvitsee.

Huuhdeltavat puhdistusaineet

Jos tapanasi on käydä iltaisin tai treenin jälkeen suihkussa, valitse saippuan tavoin toimiva kasvojen puhdistusaine.

Puhdistusvaahto on usealle ihotyypille sopiva neste, joka muuttuu vaahdoksi, kun sen pumppaa pullosta ulos. Puhdistusvaahdolla irtoaa kevyt silmämeikkikin. Hiero se kosteille kasvoille ja huuhtele.

Vaahtoavat voiteet ja geelit sopivat normaalista rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle sekä niille, jotka käyttävät paljon meikkiä. Annostele nokare puhdistusgeeliä tai voideputsaria kostealle kämmenelle, vaahdota ja pyörittele iholle ja huuhtele. Älä käytä kuorivia ja voimakkaasti peseviä tuotteita silmänympäryksillä.

Puhdistusöljyt ovat sekä hellävaraisia että tehokkaita. Niillä voi poistaa vedenkestävänkin silmämeikin. Puhdistusöljyt sopivat kaikille, myös rasvaiselle iholle, sillä ne liuottavat iholta meikin ja epäpuhtauksien lisäksi talia. Käytä öljyä kuten voideputsaria.

Kokeile:

Pyyhittävät puhdistusaineet

Puhdistusmaito tai -emulsio on hellävaraisin puhdistusaine. Puhdistusmaito tai -emulsio sopivat erityisesti niille, joiden iho kiristelee ja kuivuu vesipesussa. Pyörittele emulsio ihoon, pyyhi vanulla, sienellä tai liinalla tai huuhtele vedellä. Viimeistele maitopuhdistus kasvovedellä.

Misellivesi puhdistaa kevyen meikin ja lian sekä kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Misellivesi imeytetään vanulle tai liinalle ja pyyhitään kasvoille. Misellivettä ei huuhdella. 

Kokeile:

Monivaiheiset puhdistusrituaalit

Japanilaisesta ja korealaisesta ihonhoitorutiinista ammennettavat monivaiheiset puhdistukset alkavat meikinpoistolla, jatkuvat ihon syväpuhdistuksella ja päättyvät puhdistuksen viimeistelevään, tasapainottaman veden käyttöön.

Rituaali vie illasta 5-10 minuuttia ja palkitsee - se saattaa ratkaista esimerkiksi ihon tukkeutumis- tai sameuspulmat.

Kokeile:

Öljypuhdistuskakut

Innovatiiviset öljypuhdistuskakut sopivat erinomaisesti kasvojen ja meikin puhdistukseen. Luonkos on kotimainen vegaaninen luonnonkosmetiikkasarja.

Kokeile:

Kasvovesi

Minkä tahansa kasvojen puhdistusaineen käytön jälkeen käytettävä kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja tasapainottaa sekä hoitaa ihoa. Kasvoveden voi pyyhkiä vanulla iholle, kaataa kämmeniin ja taputella ihoon tai sumuttaa suihkepullosta kasvoille.

Kokeile: 

Kuiva, herkkä vai rasvainen iho? Löydä paras kasvojenpuhdistusaine