Kuiva, rasvainen vai herkkä iho? – Näin löydät sinulle sopivan ihonpuhdistusaineen

Kuiva, rasvainen vai herkkä iho? – Näin löydät sinulle sopivan ihonpuhdistusaineen

Puhdistusmaito, puhdistusöljy, puhdistusvaahto vai ehkä misellivesi? Ihon puhdistaminen aamuin ja illoin on tärkein ihohoitorutiinisi, joten valitse kasvojenpuhdistusaine niin ihotyypin kuin käyttötarkoituksen mukaan. Löydä tästä omasi!

Huuhdeltavat puhdistusaineet

Jos tapanasi on käydä iltaisin tai treenin jälkeen suihkussa, valitse saippuan tavoin toimiva puhdistusaine.

Puhdistusvaahto on usealle ihotyypille sopiva neste, joka muuttuu vaahdoksi, kun sen pumppaa pullosta ulos. Vaahdolla irtoaa kevyt silmämeikkikin. Hiero se kosteille kasvoille ja huuhtele.

Vaahtoavat voiteet ja geelit sopivat normaalista rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle sekä niille, jotka käyttävät paljon meikkiä. Annostele nokare tuotetta kostealle kämmenelle, vaahdota ja pyörittele iholle ja huuhtele. Älä käytä kuorivia ja voimakkaasti peseviä tuotteita silmänympäryksillä.

Puhdistusöljyt ovat sekä hellävaraisia että tehokkaita. Niillä voi poistaa vedenkestävänkin silmämeikin. Öljyt sopivat kaikille, myös rasvaiselle iholle, sillä ne liuottavat iholta meikin ja epäpuhtauksien lisäksi talia. Käytä öljyä kuten voideputsaria.

Kokeile:

Pyyhittävät puhdistusaineet

Puhdistusmaito tai -emulsio on hellävaraisin puhdistusaine. Se sopii erityisesti niille, joiden iho kiristelee ja kuivuu vesipesussa. Pyörittele emulsio ihoon, pyyhi vanulla, sienellä tai liinalla tai huuhtele vedellä. Viimeistele maitopuhdistus kasvovedellä.

Misellivesi puhdistaa kevyen meikin ja lian sekä kosteuttaa ja hoitaa ihoa. Vesi imeytetään vanulle tai liinalle ja pyyhitään kasvoille. Misellivettä ei huuhdella. 

Kokeile:

Monivaiheiset puhdistusrituaalit

Korealaisesta ja japanilaisesta ihonhoitorutiinista ammentavat monivaiheiset puhdistukset alkavat meikinpoistolla, jatkuvat ihon syväpuhdistuksella ja päättyvät puhdistuksen viimeistelevään, tasapainottavan veden käyttöön.

Rituaali vie illasta 5-10 minuuttia ja palkitsee – se saattaa ratkaista esimerkiksi ihon tukkeutumis- tai sameuspulmat.

Kokeile:

Helpot puhdistusliinat

Kertakäyttöiset puhdistuspyyhkeet sopivat lomalle, mökille ja niihin iltoihin, kun energia ei kerta kaikkiaan riitä muuhun.

Kokeile:

  • Yes to Charcoal Wipes -puhdistusliinat sisältävät ihoa puhdistavaa hiiltä.
  • Korres Milk Proteins Cleansing Wipes -liinat sisältävät rauhoittavaa aloe veraa.

Kasvovesi

Minkä tahansa puhdistusaineen jälkeen käytettävä kasvovesi viimeistelee puhdistuksen ja tasapainottaa sekä hoitaa ihoa. Kasvoveden voi pyyhkiä vanulla iholle, kaataa kämmeniin ja taputella ihoon tai sumuttaa suihkepullosta kasvoille.

Kokeile:

  • YA Naturae Kasvovesi Mustaherukka viimeistelee puhdistuksen ja valmistaa ihon hoitotuotteita varten.
  • Whamisa Organic Flowers Damask Rose Petal Mist -suihke rauhoittaa, kirkastaa ja kosteuttaa. 

Kuiva, herkkä vai rasvainen iho? Löydä paras kasvojenpuhdistusaine

  • Huuhdeltavat vaahdot, geelit ja voiteet sopivat niille, jotka haluavat puhdistaa kasvonsa suihkussa ja kaipaavat raikkauden tunnetta.
  • Puhdistusöljy on hellävarainen ja tehokas vaihtoehto perinteisille huuhdeltaville putsareille.
  • Puhdistusmaidot ja -emulsiot ovat oivia kuiva- ja herkkäihoisille.
  • Misellivesi tai kertakäyttöiset puhdistusliinat toimivat yksinään ilman vettä.
  • Kasvovesi viimeistelee puhdistuksen sekä tasapainottaa, hoitaa ja kosteuttaa ihoa.
  • Muista, että jos silmämeikki ei lähde perusputsarillasi hankaamatta tai jos silmät ärtyvät puhdistuksesta, tarvitset lisäksi silmämeikinpuhdistusaineen. Imeytä se vanuun, paina suljetun silmän päälle muutamaksi sekunniksi ja pyyhkäise kohti silmän ulkonurkkaa. Toista tarvittaessa.