Täydellisen hehkeä iho eteläkorealaisin keinoin – opi K-beauty-ihonhoitorutiini

eteläkorealainen ihonhoitorutiini

Haluaisitko niin ihanan ihon, ettei sitä tarvitsisi edes meikata? K-Beauty eli eteläkorealainen ihonhoitorutiini tekee ihosta uskomattoman upean. Näin sen teet!

BB-voide, kangasnaamio, yönaamiot ja ihonhoitoneste ovat kaikki Etelä-Koreasta. Mitä jos omisimme korealaisen kosmetiikan tuotevillitysten lisäksi korealaisesta ihonhoidosta kymmenvaiheisen K-Beauty-rutiinin?

Näin teet K-beauty-ihonhoitorutiinin:

Täydellistä ihoa tavoittelevan korealaisen ihonhoitorutiinin kaava perustuu luonnonkosmetiikkaa ja perinteitä sekä huipputeknologiaa yhdistävään K-Beauty-kosmetiikkaan. Korealaisessa ihonhoidossa ihoa ei ylihoideta raskailla aineilla. Jokaisella K-Beauty-rutiinin vaiheella ja hoitotuotteella on oma tärkeä tehtävä täydellisen ihon tavoittelussa!

Tärkeintä korealaisessa ihonhoitorutiinissa on hoitaa ihoa säännöllisesti ja säntillisesti. Iho puhdistetaan perusteellisesti, ja sille annetaan monta kerrosta kevyitä ja tehokkaita hoitotuotteita ja todella paljon kosteutta. Korealaisessa ihonhoidossa kaikki toimenpiteet tehdään kevyin ja rauhallisin, ylöspäin suuntautuvin, taputtelevin ja pyörittelevin liikkein. Korealaisen ihonhoitorutiinin kymmenvaiheinen rutiini tehdään joka ilta. 10-vaiheinen ihonhoidon rutiini voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta säntillinen korealainen ihonhoito palkitsee sinut täydellisen kuulaalla iholla.

1. Puhdista meikki öljyllä

Öljy poistaa iholta meikin ja muut öljyyn liukenevat epäpuhtaudet. Jos öljymäiset puhdistustuotteet eivät innosta, saman lopputuloksen voi saada voidemaisilla putsareilla.

Kokeile:

2. Puhdista iho vaahdolla tai geelillä

Kaksoispuhdistuksen toinen vaihe viimeistelee ihon huokosia myöden putipuhtaaksi. Ne epäpuhtaudet, joita öljy ei ole liuottanut, liukenevat puhdistusvaahtoon tai -geeliin.

Kokeile:

 • V10 Plus -japanilaissarjan Cleansing Gel auttaa korjaamaan ihon keramidivajetta soijapavuista eristettyjen keramidien avulla. Ei sisällä keinotekoisia hajusteita. Parabeeniton, väriaineeton ja mineraaliöljytön.
 1. VICHY MINÉRAL 89 DAILY BOOSTER 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY MINÉRAL 89 DAILY BOOSTER 50 ML
  24,90 €
 2. V10 PLUS WATER BASED PEELING 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS WATER BASED PEELING 50 ML
  34,90 €
 3. V10 PLUS CERAMIDE CLEANSING GEL 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS CERAMIDE CLEANSING GEL 100 ML
  29,90 €
 4. V10 PLUS HYALURONIC ACID SERUM 10 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS HYALURONIC ACID SERUM 10 ML
  39,90 €

3. Kuori iho

Päivittäinen kuorinta tehdään todella hellävaraisella tuotteella, esimerkiksi kuorivalla nesteellä tai muulla entsymaattisesti kuorivalla, rakeettomalla aineella. Se poistaa ihon pinnasta kuolleen solukon, elvyttää ihon pintaverenkiertoa, pehmentää, heleyttää ja tekee ihosta vastaanottavaisen hoitoaineille.

Kuorinnan voi tehdä vain kerran tai pari viikossa tai harvemminkin, jos iho on erityisen herkkä, tilapäisesti ärtynyt tai couperoottinen.

Nyt kuorintahittejä ovat muun muassa pehmeästi kuorivat, kosteuttavat ja hoitoaineiden imeytymistä edistävät hedelmähappotuotteet (AHA) sekä erityisesti rasvaista ja epäpuhdasta ihoa tehokkaasti putsaavat beetahydroksihappotuotteet (BHA). Happoja sisältävät kuorivat aineet kannattaa lisätä ihonhoitorutiiniin pikkuhiljaa totutellen, ettei iho ärry.

Päivittäin käytettävissä tuotteissa on hyvä ainakin aluksi suosia tuotteita, joiden happopitoisuus on hyvin mieto. Kaikista herkimmälle iholle hapot eivät yleensä sovi ollenkaan ja kuoriviksi aineiksi on syytä valita hellempiä vaihtoehtoja.

Kokeile:

 • V10 Plus Water Base Peeling kuorii ja kirkastaa hellästi mutta tehokkaasti ilman rakeita. Tehoaineet reagoivat nopeasti kuolleen ihosolukon proteiinien kanssa ja irronnut ihosolukko tuntuu hetken päästä geelin seassa pieninä hiutaleina. Vesipohjaisuutensa ansioista kuorinta sopii hyvin herkälle ja akneen taipuvaiselle iholle, ja sitä voi käyttää vaikka päivittäin. Hajusteeton, parabeeniton, väriaineeton ja mineraaliöljytön.

4. Pyyhi iho kasvovedellä

Kasvovesi raikastaa, virkistää sekä vilkastuttaa verenkiertoa. Se tasapainottaa puhdistetun ihon pH:n ja eliminoi näin puhdistusaineiden ja veden kuivattavan vaikutuksen. PH:n tasapainotus myös parantaa hoitavien aineiden tehoa.

Kokeile:

 • Whamisa Organic Flowers Toner Original kasvovesi on kaikille ihotyypeille sopiva, ihon toimintoja tasapainottava vesi, joka raikastaa ihoa sekä supistaa ihohuokosia. Elvyttävä kasvovesi sisältää tasapainottavia lootuksenkukka- ja sitrusuutteita.

5. Levitä hoitoneste tai -vesi

Hoitonestettä ei sanottaisi hoitonesteeksi, ellei se olisi neste, joka hoitaa (ei siis voide, öljy, emulsio tai muu rasvainen hoitotuote, joihin olemme tottuneet). Hoitoneste on kevyt ja raikas tuote, joka antaa iholle lisäkosteutta, hoitaa sen tarpeita ja valmistelee ihon seuraavia hoitotuotteita varten. Hoitoneste ei korvaa seerumia eikä voidetta, vaan se täydentää niitä.

Kokeile:

 • Vichy Minéral 89 on ihoa seuraaviin ihonhoitorutiinin vaiheisiin valmisteleva tiiviste. Se tekee ihosta hyvinvoivan näköisen sekä vahvemman ulkoisia haittoja vastaan. Miellyttävä, kevyen geelimäinen ja helposti levittyvä koostumus. Hajusteeton ja parabeeniton.

6. Levitä seerumi

Tehohoitotiivisteet, kuten seerumit ja ampullit, sisältävät korkeita pitoisuuksia vaikuttaja-aineita ja ovat koostumukseltaan kevyitä ja tehokkaasti imeytyviä. Seerumi valitaan ihon tarpeiden mukaan antamaan kasvoille juuri sitä, mitä se tarvitsee. Jos joka pulmaa kattavaa tuotetta ei löydy, muutamaa seerumia voi käyttää päällekkäin.

Kokeile:

7. Aseta kangasnaamio

Kyllä – naamio seerumin päälle ja joka päivä, jos se on mahdollista. Kun kangasnaamio on vaikuttanut neuvotun ajan, poista kangas ja taputtele ihon pintaan jääneet hoitoaineet kevyesti ihoon, älä pese niitä pois. Naamio voi hoitaa samoja tai eri ihopulmia kuin muut hoitotuotteet.

Valitse nimenomaan kangasnaamio, koska sen tapa hoitaa sopii juuri tähän väliin: kankaisiin on imeytetty kevyitä seerumikoostumuksia, joiden vaikuttaja-ainemolekyylit ovat pieniä ja siksi erityisen hyvin imeytyviä. Voide- tai savinaamion käytön jälkeen iho on ihan pakko puhdistaa, mutta kangasnaamion käytön jälkeen niin ei kannata tehdä.

Kokeile:

8. Levitä silmänympärysvoide

Levitä silmänympärystuote hyvin kevyesti sormenpäillä keinuvasti painellen silmien ja kulmaluiden alle sekä silmien nurkkiin. Aloita levitys silmien ulkonurkista ja etene kohti sisänurkkia. Käytä silmänympärysvoidetta vain sen verran kuin iho imee ja vältä sen levittämistä liikkuvalle luomelle, etteivät luomet turpoa.

Kokeile:

 • Whamisa Organic Flowers Eye Essence -silottava silmänympärysvoide sisältää kiinteyttävää adenosiinia ja kirkastavaa lakritsinjuurta. Vesipohjan korvaa ihoa kosteuttava aloe maculata -uute.

9. Levitä kosteusemulsio tai -voide

Voide paitsi kosteuttaa, elvyttää ja hoitaa, myös lukitsee kaikki hoitoaineet ihoon. Vaikka iho tuntuisi nesteiden ja seerumeiden jäljiltä ihanan raikkaalta ja tarpeeksi kostealta, nesteet ja niiden hoitoaineet haihtuvat iholta nopeasti, ellet levitä rasvaista tuotetta niiden päälle.

Kokeile:

 • Huxley Secret of Sahara Cream; More Than Moist on syväkosteuttava ja ihoa suojaava voide kaikille ihotyypeille, erityisesti kuivalle iholle. Intensiivisesti kosteuttava voide lukitsee kosteuden ihoon ja tekee ihostasi ihanan heleän ja ravitun.

10. Levitä yönaamio

Yönaamion nimi johtaa hieman harhaan, sillä olemme tottuneet täyteläisiin tahnoihin, jotka levitetään kasvoille ja jotka poistetaan iholta vaikutusajan jälkeen. Korealaiset yönaamiot ovat koostumukseltaan kevyitä tehohoitotuotteita, vähän kuin kakkosseerumeita tai yövoiteita, jotka levitetään iholle kaikkien muiden hoitoaineiden jälkeen. Tarkoitus on hyödyntää ihon yöllistä tilaa: nukkuessamme iho ottaa tehokkaimmin hoitoaineita vastaan.

Kokeile:

 • Payot My Payot Sleeping Pack -yönaamio heleyttää ja kosteuttaa. Aktiiviaineet saavat yön aikana ihon palautumaan päivän rasituksista parantamalla ihon rakennetta ja poistamalla turvotusta. Sisältää muun muassa silkkipuun uutetta ja hyaluronihappoa.

+ Entä ihonhoito aamuisin?

Aamulla voit jättää pois kuorinnan ja naamiot eli vaiheet 3, 7 ja 10. Sen sijaan iltarutiinin lisäksi sinun on levitettävä iholle UV-säteiltä tehokkaasti suojaava voide tai korkeakertoiminen BB- tai CC-voide.