Tiesitkö nämä 7 suomalaisen luonnon tehoainetta ihollesi?

Naisen iho on hehkuva ja hyvinvoiva kun hän käyttää luonnonkosmetiikkatuotteita

Suomen puhdas luonto on pullollaan supermarjoja sekä hyötykasveja ja -puita. Kasvikunnan raaka-aineista valmistettu luonnonkosmetiikka sisältää hipiää helliviä öljyjä, uutteita ja mahloja. Joko sinä tiedät, mitä suomalainen mansikkauute tekee ihollesi? Tai oletko jo tietoinen ruiskaunokin tai ruusunmarjan hoitavista vaikutuksista? YA naturae -luonnonkosmetiikkasarjassa on näitä kaikkia ja esittelemme sen tärppituotteet tehoaineineen.

1. Uudistava luomukoivunmahla

Mikä kuvaisikaan suomalaista luontoa osuvammin kuin koivu. Ei siis ihme, että kotimainen luomukoivunmahla on löytänyt paikkansa myös YA naturae -luonnonkosmetiikkasarjasta. Sitä on tuotesarjan puhdistusvaahdossa, seerumissa, kasvovoiteessa, naamiossa, suihkugeelissä, vartalovoiteessa ja silmänympärysvoiteessa. Myös YA naturae -sarjan anti-age-tuotteet sisältävät luomukoivunmahlaa.

Kotimainen luomukoivunmahla on yksi YA naturae -silmänympärysvoiteen pääraaka-aineista. Se sisältää ihoa hoitavia sokeriyhdisteitä, orgaanisia happoja, aminohappoja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Voiteessa on koivunmahlan lisäksi muun muassa kosteuttavaa ja hoitavaa lakkauutetta sekä luonnollista Pentavitin®-sokeriyhdistettä, joka kosteuttaa ihoa pitkäkestoisesti ja tukee sen luonnollista suojaa. 

Koivunmahlasta on kiitettävästi tutkimustietoa. Koivunmahla nopeuttaa ihosolujen uudistumista ja toimii suojaavana antioksidanttina. Aivan erityisesti se hellii kuivaa ihoa. Siitepölyallergiset voivat käyttää koivunmahlaa sisältäviä tuotteita huoletta, sillä koivunmahla ei aiheuta allergisia reaktioita.

2. Hoitava ruiskaunokki

Suomalaisen ruiskaunokin kukat sisältävät ihoa hoitavia ja suojaavia antioksidantteja, antosyaaneja, joista myös kukkien sininen väri on peräisin. Ruiskaunokin terälehdillä on kiinteyttäviä ja ihoa rauhoittavia ominaisuuksia.

YA naturae -puhdistusvaahdon sisältämä antioksidanttinen ruiskaunokkiuute suojaa ihoa puhdistuksen aikana. Ruiskaunokilla on ihohuokosia supistava ja talintuotantoa hillitsevä vaikutus. Se myös kirkastaa ja heleyttää ihonväriä. Runsas, pehmeä ja ylellinen puhdistusvaahto poistaa tehokkaasti iholta meikin, lian ja epäpuhtaudet. 

Ruiskaunokin kukkia käytetään laajalti kosmetiikassa, koska sillä on tulehdusta ehkäisevä vaikutus ja se sopii erinomaisesti herkälle iholle. Ruiskaunokki sekä rauhoitta että hoitaa ihoa. Ruiskaunokkia käytetään paljon myös rohdoskasvina ja kukan terälehtiä on muun muassa teesekoituksissa.

3. Virkistävä viherminttu

Vihermintussa on heleänvihreät lehdet, vaaleanvioletit kukat ja raikas tuoksu. Aikanaan viherminttua viljeltiin Suomen kartanopuutarhoissa, koska sen aromaattisia öljyjä käytettiin muun muassa haavojen hoidossa. 

YA naturae -kasvovedessä on suomalaista viherminttu-uutetta, joka hoitaa ja virkistää ihoa. Pehmeän tuoksuisessa kasvovedessä on uutteen lisäksi ihoa täyteläistävää hyaluronihappoa. Hellävarainen kasvovesi valmistelee ihon vastaanottamaan muut ihonhoitotuotteet. 

Minttua on käytetty lääkekasvina jo antiikin ajoista saakka sen sisältämien eteeristen öljyjen vuoksi. Kosmetiikassa viherminttu kirkastaa, kosteuttaa, pehmentää ja uudistaa ihoa sekä auttaa supistamaan ihohuokosia. 

4. Heleyttävä mansikkauute

Mansikalla on tutkittuja terveyshyötyjä ja nyt tätä ihmemarjaa on ryhdytty käyttämään yhä enemmän kosmetiikassa. Mansikka kuuluu ruusukasvien heimoon ja sen sanotaan virkistävän, supistavan ja hoitavan rasvaista ja normaalia ihoa. 

Löydät suomalaista mansikkauutetta YA naturae kasvovedestä, YA naturae kasvovoiteesta ja YA naturae kuorinnasta.

Kasvovoiteen hemmotteleva koostumus sisältää mansikkauutteen lisäksi ihoa ravitsevia ja pehmentäviä luonnonöljyjä. Kevyt kasvovoide imeytyy hetkessä jättäen ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi. Hellävarainen Kasvovesi puolestaan kosteuttaa ja virkistää ihoa. 

Kotimainen mansikkauute sisältää ihoa kosteuttavia sokereita ja uutteella on ihoa heleyttävä vaikutus. Mansikkauutteen sisältämät antioksidantit suojelevat ihoa vapailta radikaaleilta, jotka taas vauhdittavat ihon ikääntymistä. Mansikkauute myös hillitsee tulehdusta ja vähentää ihon rasvaisuutta.

5. Kosteuttava puolukka

Puolukka on suomalaisille tuttu syysmarja, jota käytetään paljon keittiössä. Mutta tiesitkö, että nämä supermarjat ovat myös ihonhoidon kirkkaanpunaisia helmiä? Puolukansiemenöljy tunnetaan sen kosteuttavista ja anti-age-ominaisuuksista.

Ihoa pehmentävää puolukansiemenöljyä löydät YA naturae -kasvoöljystä. Öljy sisältää runsaasti iholle hyödyllisiä omega-3- ja omega-6-rasvahappoja, jotka suojaavat ihoa kosteuden haihtumiselta sekä ulkoisilta epäpuhtauksilta. Öljyssä on myös ihosolujen hapettumista hillitsevää antioksidanttia. Herkullisen tuoksuinen kasvoöljy imeytyy hetkessä jättäen ihon sametinpehmeäksi ja elinvoimaisen tuntuiseksi.

Puolukassa on valkoiset tai ruusunpunaiset kellokukat ja kypsät marjat ovat kirkkaan punaisia. Kosmetiikkaan käytetyn siemenöljyn puristamisen jälkeen puolukat käytetään usein elintarviketeollisuudessa.

6. Vitamiinipitoinen ruusunmarja

Tiesitkö, että kiulukka-nimelläkin kutsuttu ruusunmarja on varsinainen C-vitamiinipommi? Sadassa grammassa kuivattua ruusunmarjaa voi olla jopa 2000 mg C-vitamiinia!

YA naturae -seerumi sisältää kotimaista ruusunmarjauutetta, jossa on runsaasti antioksidanttista C-vitamiinia. Ruusunmarjauute kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Lisäksi seerumissa on pohjoista tupasvillauutetta, joka myös kosteuttaa ihoa. Silkinpehmeä seerumi antaa ihanaa hehkua ja energiaa kasvoille!

Ruusuja on käytetty kauneudenhoidossa ja kosmetiikassa jo satoja vuosia. Ilahduttavaa on, että etenkin luonnonkosmetiikka on alkanut hyödyntää myös ruusunmarjoja niiden kosteuttavien ja energisoivien ominaisuuksien vuoksi. Ruusunmarjat säilyttävät vitamiinipitoisuutensa erinomaisesti myös kuivattuina ja jauhettuina. 

7. Ravitseva pellavansiemenöljy

Suomalainen pellavansiemenöljy pehmentää, ravitsee sekä hoitaa ihoa ja sisältää runsaasti tärkeitä omega-rasvahappoja. Pellavansiemenillä on ihoa kirkastava ja ihohuokosia pehmentävä vaikutus. Ravitseva öljy tekee ihosta kuulaamman ja sillä on jopa tulehdusta vähentäviä ominaisuuksia.

YA naturae -seerumin sisältämässä suomalaisessa pellavansiemenöljyssä on runsaasti linoli- (omega-6) ja alfalinoleenihappoa (omega-3). Öljy pehmentää, ravitsee ja hoitaa ihoa. Tämä seerumi jättää iholle silkkisen ja täydellisen pehmeän tunteen.

Pellavansiemenöljy soveltuu kaikille ihotyypeille. Sen sanotaan kosteuttavan ihoa, poistavan tulehdusta ja säätelevän talirauhasten toimintaa. Pellavansiemenöljy tekee hyvää myös hiuksille.

Mikä YA naturae?

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin tuotepäällikkö Hertta Hurme.