Viisi vinkkiä kasvojen puhdistukseen

kasvojen puhdistus

Hyvinvoivan ihon perusta on huolellinen puhdistus aamuin ja illoin. Kun valitset sopivat hoitotuotteet, iho pysyy heleänä ja pehmeänä.  Katso video ja poimi vinkit, mitkä asiat on hyvä muistaa päivittäisessä ihonhoidossa! 

Puhdista iho aamulla ja illalla

Kasvojen iho kannattaa puhdistaa säännöllisesti kaksi kertaa päivässä. Iltaisin kasvoilta puhdistetaan meikin lisäksi päivän aikana iholle kertynyt lika ja ylimääräinen rasva. Aamulla iholta poistetaan yövoiteen jämät sekä yön aikana pinnalle noussut tali. Kasvojen pesu myös virkistää ja pohjustaa päivän aikana käytettävien hoitotuotteiden tehoaineiden imeytymistä iholle.

Käytä silmämeikinpoistoainetta

Kasvojenpuhdistusaine voi ärsyttää herkkää silmänympärysihoa. Iho silmien ympärillä on myös erityisen ohutta, jolloin hankausta kannattaa välttää. Silmämeikinpoistoaine puhdistaa tehokkaasti ja hellävaraisesti, ja oikein käytettynä silmien ihoa ei tarvitse hangata.

Valitse oikea puhdistustuote

Moni käyttää kasvojen puhdistuksessa turhan voimakkaita tuotteita. Tärkeintä on valita omalle ihotyypille sopiva ja riittävän hellävarainen puhdistusaine. Oikeanlainen tuote on sopiva, kun ihoa ei kiristä eikä pistele pesun jälkeen. Puhdistusaineen levityksen jälkeen tuotteen voi poistaa vedellä tai vanulapulla.

Käytä kasvovettä aamuin illoin

Kasvovesi kannattaa ehdottomasti ottaa osaksi päivittäistä ihonhoitorutiinia. Se tasapainottaa ihon ph-arvon, jolloin hoitotuotteet imeytyvät paremmin ihoon. Kasvovesi myös kosteuttaa ihoa, jolloin kosteusvoidetta ei tarvita niin paljon.