Näin löydät sinulle sopivat anti-age-tuotteet

Näin löydät sinulle sopivat anti-age-tuotteet

Ryppyjä, juonteita ja pigmenttimuutoksia? Anti-age-tuotteilla voit hidastaa ikääntymisen merkkien syntymistä ja korjata jo syntyneitä muutoksia. Kun valitset oikeat tuotteet, ihosi säilyy napakkana, kosteutettuna ja kauniin sävyisenä.

Ikääntymisen aiheuttamat muutokset näkyvät ihossa suunnilleen kolmekymppisenä, onnekkaimmillakin viimeistään nelikymppisenä. Iho kuivuu, ohentuu ja sen väri muuttuu. Kasvojen ihonalaisen rasvan määrä vähenee, täyteläisyys hupenee ja iho rypistyy. Maan vetovoima saa piirteet valumaan. Kasvoille ilmaantuu juonteita ja pigmenttimuutoksia. Kaikki tapahtuu pikkuhiljaa, yksilöllisesti.

Anti-age-tuotteiden tarkoitus on saada iho toimimaan niin kuin se toimi nuorena ja suojata sitä ennenaikaisesti vanhentavilta tekijöiltä. Nuorentavissa ihonhoitotuotteissa on joko aineita, joita iho vanhetessaan menettää tai aineita, jotka stimuloivat ihon toimintaa – tai sekä että. Iholle voidaan antaa esimerkiksi hyaluronihappoa, joka ihon kosteuspitoisuutta lisäämällä tekee ihosta napakamman ja täyteläisemmän, tai retinolia, joka monen muun vaikutuksen lisäksi aktivoi ihon tuottamaan enemmän hyaluronihappoa. Tärkeintä anti-age-ihonhoidossa on kosteutus, sillä hyvin kosteutettu iho on kuivaa kimmoisampi, sileämpi, kuulaampi ja joustavampi.

Tuotteiden käyttö on hyvä aloittaa, kun ihossa näkyy ensimmäisiä vanhenemisen merkkejä. Ihoa ei voi hoitaa varastoon, joten liian aikaisin aloitetusta hoidosta ei ole hyötyä, päinvastoin: liian tehokas voide voi aktivoida ihon kukkimaan.

Anti-age-tuotteiden säännöllisen käytön tuloksia pitää jaksaa odottaa kärsivällisesti. Iho uusiutuu noin 28 päivässä, vanhemmiten hitaammin, joten ihmeellisintäkin tuotetta on käytettävä ainakin kuukauden verran ennen kuin voi odottaa näkevänsä muutoksia.

1. Selvitä ihosi ikä

Anti-age-tuotteita valitessa kannattaa ensin selvittää oman ihon ikä. Valmistajien tuotteiden kylkeen painamat ikäsuositukset ovat suuntaa antavia. Jos iho vaikuttaa nuoremmalta tai vanhemmalta kuin ikätovereilla, ikäsuositukset kannattaa toki huomioida, mutta joustavasti.

Kenen tahansa ihon kunto voi romahtaa tilapäisesti ja kaivata esimerkiksi pitkän sairastelun tai stressaavan ajanjakson jälkeen kuurin omaa ihoa iäkkäämmälle iholle suunnattuja hoitoaineita. Henkilökuntamme osaa auttaa sinua, jos epäilet ettei ihosi ikä täsmää syntymäajan kanssa, mutta et ole ihan varma.

 1. VICHY NEOVADIOL ROSE PLATINIUM CREAM 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY NEOVADIOL ROSE PLATINIUM CREAM 50 ML
  43,00 €
 2. MEDIK8 R-RETINOATE YOUTH ACTIVATING CREAM 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MEDIK8 R-RETINOATE YOUTH ACTIVATING CREAM 50 ML
  Tarjoushinta 130,20 € Normaalihinta 186,00 €
 3. LIERAC LIFT INTEGRAL FLASH LIFT MASK 75 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LIERAC LIFT INTEGRAL FLASH LIFT MASK 75 ML
  47,00 €
 4. V10 PLUS BIOCELL SERUM 10 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  V10 PLUS BIOCELL SERUM 10 ML
  39,90 €

2. Valitse aktiiviaineet pulmasi mukaan

Mieti, tarvitsetko ensisijaisesti veltostunutta ihoa kiinteyttävää, kuivuusryppyjä silottavaa, pigmenttiläiskiä vaalentavaa, sameutta kirkastavaa vai jotain muuta hoitoa.

Suurin osa sekä anti-age-tuotteista että niiden sisältämistä vaikuttaja-aineista hoitaa samalla kertaa monta pulmaa, joten yhden asian hoitamiseen tarvitsee harvoin tyytyä. Esimerkiksi peptidit tehostavat sekä ihon uusiutumista että nestekiertoa ja silottavat juonteita sekä parantavat sävyä. Retinoli silottaa, hoitaa valovaurioita sekä tehostaa kollageenin ja hyaluronihapon muodostumista.

Aktiiviaineita shoppaillessa on hyvä muistaa, että kaikki ei sovi kaikille. Esimerkiksi herkästi reagoiva, hyvin kuiva tai couperoottinen iho ei välttämättä siedä tehokkaimpia hedelmähappo- tai retinolituotteita, mutta mietoja kyllä. Kaikkien tuotteiden soveltuvuus omalle iholle kannattaa selvittää henkilökuntamme kanssa, sillä hyviä vaihtoehtoja on niin paljon, että jokaiselle löytyy sopiva tehoaine ja tuote.

Kun haluat suojata ihoa ennenaikaisesti vanhentavilta tekijöiltä ja hoitaa jo syntyneitä muutoksia, valitse tuotteita, jotka sisältävät esimerkiksi keramideja, peptidejä sekä antioksidantteja, kuten A-, C- ja E-vitamiineja, ubikinonia, alfa-lipoiinihappoa, flavonoideja ja polyfenoleita. Näiden avulla ihon kyky puolustautua ja tasapainottaa toimintaansa paranee.

Jos kaipaat vahvistusta ja tehostusta ihon uudistumiseen, suosi kasvien kantasolu-uutteita, flavonoideja, polyfenoleita, C-, E- ja A-vitamiineja sekä erilaisia hedelmä- ja muita happoja sisältäviä hoitotuotteita.

Pigmenttimuutoksia hoitamaan kannattaa valita päivisin väriä tasoittavia ja ihoa heleyttäviä sekä auringolta suojaavia ainesosia. Yökäyttöön sopivat tehokkaasti vaalentavat aineet, kuten retinoli, arbutiini ja c-vitamiini.

Välittömästi vaikuttavia silottajia sisältävät päivävoiteet, seerumit ja meikit täyttävät ja kiinteyttävät ihoa muodostaen sen pinnalle näkymättömän tukiverkon. Niiden vaikutus peseytyy tuotteiden mukana pois, mutta tekee ihosta hetkeksi hehkeämmän.

3. Valitse ihotyypillesi sopivat tuotteet ja koostumukset

Valitse voiteen, seerumin, silmänympärysvoiteen, puhdistusaineen, kuorinnan ja naamion koostumus ihon tyypin ja sen hetkisen kunnon mukaan. Rasvoittuvalle iholle suositellaan öljyttömiä koostumuksia, kuivalle täyteläisiä voiteita, seka- ja pintakuivalle iholle jotain vesi- ja geelimäisten ja tymäköiden rasvojen väliltä.

Vuodenaikakin vaikuttaa koostumuksen valintaan: kesällä kevyttä, talvella täyteläistä. Kesäisin jollekulle voi riittää yöhoidoksi pelkkä seerumi. Talven kuiva ilma ihon ahmimaan kosteutta ja hipiä voi kaivata kosteusseerumia aamuin illoin ja kosteusnaamiota pari kertaa viikossa.

Tunnustele ja usko itseäsi. Se, mikä tuntuu iholla hyvältä, usein on sitä. Räätälöi koko hoitoarsenaali puhdistuksesta tehohoitoihin sellaiseksi, että se sopii ihotyypillesi. Muista myös, että ihotyyppisi on saattanut muuttua vuosien saatossa.

Kokonaisuus ratkaisee. Kun otat huomioon sekä ihosi iän, ihotyyppisi ja sen erityisvaatimukset ja haravoit tuotteet, joiden kaikki ominaisuudet loksahtavat paikoilleen, saat säännöllisestä anti-age-hoidosta kaiken irti. Hyvin hoidettu iho on kaunis, olit mikä ikäinen tahansa.