Kosmetologin 3 vinkkiä: Näin löydät sinulle sopivat anti-age-tuotteet

anti-age kasvovoide on hyvä valinta ikääntyvälle iholle

Ryppyjä, juonteita ja pigmenttimuutoksia? Anti-age-tuotteilla voit hidastaa ikääntymisen merkkien syntymistä ja korjata jo syntyneitä muutoksia. Kun valitset oikeat anti-age-tuotteet, ihosi säilyy napakkana, kosteutettuna ja kauniin sävyisenä. Lue kosmetologin vinkit parhaiden anti-age-tuotteiden valintaan ja löydä ikääntyvää ihoasi hellivät ihonhoitotuotteet.

Ikääntymisen aiheuttamat muutokset näkyvät ihossa suunnilleen kolmekymppisenä, onnekkaimmillakin viimeistään nelikymppisenä. Iho kuivuu, ohentuu ja sen väri muuttuu. Kasvojen ihonalaisen rasvan määrä vähenee, täyteläisyys hupenee ja iho rypistyy. Maan vetovoima saa piirteet valumaan. Kasvoille ilmaantuu juonteita ja pigmenttimuutoksia. Kaikki tapahtuu pikkuhiljaa, yksilöllisesti. Estrogeenitasojen laskiessa vaihdevuosi-iässä, iho tuntuu ikääntyvän tavallista nopeammin.

Anti-age-ihonhoidon tehoaineet

Anti-age-tuotteiden tarkoitus on saada iho toimimaan niin kuin se toimi nuorena ja suojata sitä ennenaikaisesti vanhentavilta tekijöiltä. Nuorentavissa ihonhoitotuotteissa on joko aineita, joita iho vanhetessaan menettää tai aineita, jotka stimuloivat ihon toimintaa – tai sekä että. Iholle voidaan antaa esimerkiksi hyaluronihappoa, joka ihon kosteuspitoisuutta lisäämällä tekee ihosta napakamman ja täyteläisemmän, tai retinolia, joka monen muun vaikutuksen lisäksi aktivoi ihon tuottamaan enemmän hyaluronihappoa. Tärkeintä anti-age-ihonhoidossa ovat säännöllinen ihonhoitorutiini ja ihon kosteutus, sillä hyvin kosteutettu iho on kuivaa kimmoisampi, sileämpi, kuulaampi ja joustavampi.

Milloin anti-age-tuotteita iholle?

Anti-age -tuotteiden käyttö on hyvä aloittaa, kun ihossa näkyy ensimmäisiä vanhenemisen merkkejä. Ihoa ei voi hoitaa varastoon, joten liian aikaisin aloitetusta hoidosta ei ole hyötyä, päinvastoin: liian tehokas voide voi aktivoida ihon kukkimaan. Herkälle iholle löytyy omat hellävaraisen tehokkaat anti-age-hoitotuotteet. Myös luonnonkosmetiikasta löytyy omat anti-age-tuotteet, jotka ovat lempeydestään huolimatta tehokkaita.

Anti-age-tuotteiden käyttö palkitsee

Anti-age-tuotteiden säännöllisen käytön tuloksia pitää jaksaa odottaa kärsivällisesti. Iho uusiutuu noin 28 päivässä, vanhemmiten hitaammin, joten ihmeellisintäkin tuotetta on käytettävä ainakin kuukauden verran ennen kuin voi odottaa näkevänsä muutoksia.

Parhaat anti-age tuotteet

Ihosi kaipaa erilaista huolenpitoa aamulla ja illalla, joten tarvitset sekä päivä- että yövoiteenIkääntyvän ihon päivävoide suojaa ihoa ja anti-age-yövoide korjaa ihoa levon aikana. Ikääntyminen näkyy helposti ohuella ja herkällä silmänympärysiholla juonteina. Ikääntyvälle silmänympärysiholle kannattaa valita anti-age-silmänympärysvoide, jota levitetään hellävaraisesti aamuin illoin. Ethän unohda seerumia, sillä se on ihonhoidon tehopakkaus!

Tässä kosmetologin kolme vinkkiä, joiden avulla löydät ihollesi parhaat anti-age-tuotteet:

1. Selvitä ihosi ikä

Anti-age-tuotteita valitessa kannattaa ensin selvittää oman ihon ikä. Valmistajien tuotteiden kylkeen painamat ikäsuositukset ovat suuntaa antavia. Jos iho vaikuttaa nuoremmalta tai vanhemmalta kuin ikätovereilla, ikäsuositukset kannattaa toki huomioida, mutta joustavasti.

Kenen tahansa ihon kunto voi romahtaa tilapäisesti ja kaivata esimerkiksi pitkän sairastelun tai stressaavan ajanjakson jälkeen kuurin omaa ihoa iäkkäämmälle iholle suunnattuja hoitoaineita. Asiantuntevat kosmetologimme ja farmaseuttimme verkon chatissa osaavat auttaa sinua, jos epäilet ettei ihosi ikä täsmää syntymäajan kanssa, mutta et ole ihan varma.

2. Valitse aktiiviaineet pulmasi mukaan

Mieti, tarvitsetko ensisijaisesti veltostunutta ihoa kiinteyttävää, kuivuusryppyjä silottavaa, pigmenttiläiskiä vaalentavaa, sameutta kirkastavaa vai jotain muuta hoitoa. Anti-age-tuotteissa käytetyillä raaka-aineilla on jokaisella oma tehtävänsä taistelussa ikääntymistä vastaan.

Suurin osa sekä anti-age-tuotteista että niiden sisältämistä vaikuttaja-aineista hoitaa samalla kertaa monta pulmaa, joten yhden asian hoitamiseen tarvitsee harvoin tyytyä. Esimerkiksi peptidit tehostavat sekä ihon uusiutumista että nestekiertoa ja silottavat juonteita sekä parantavat sävyä. Retinoli silottaa, hoitaa valovaurioita sekä tehostaa kollageenin ja hyaluronihapon muodostumista.

Anti-age-aktiiviaineita shoppaillessa on hyvä muistaa, että kaikki ei sovi kaikille. Esimerkiksi herkästi reagoiva, hyvin kuiva iho tai couperoottinen iho ei välttämättä siedä tehokkaimpia hedelmähappo- tai retinolituotteita, mutta mietoja kyllä. Kaikkien tuotteiden soveltuvuus omalle iholle kannattaa selvittää henkilökuntamme kanssa, sillä hyviä vaihtoehtoja myös herkälle iholle on niin paljon, että jokaiselle löytyy sopiva tehoaine ja tuote.

  • Kun haluat suojata ihoa ennenaikaisesti vanhentavilta tekijöiltä ja hoitaa jo syntyneitä muutoksia, valitse tuotteita, jotka sisältävät esimerkiksi keramideja, peptidejä sekä antioksidantteja, kuten A-, C- ja E-vitamiineja, ubikinonia, alfa-lipoiinihappoa, flavonoideja ja polyfenoleita. Näiden avulla ihon kyky puolustautua ja tasapainottaa toimintaansa paranee.
  • Jos kaipaat vahvistusta ja tehostusta ihon uudistumiseen, suosi kasvien kantasolu-uutteita, flavonoideja, polyfenoleita, C-, E- ja A-vitamiineja sekä erilaisia hedelmä- ja muita happoja sisältäviä hoitotuotteita.
  • Pigmenttimuutoksia hoitamaan kannattaa valita päivisin väriä tasoittavia ja ihoa heleyttäviä sekä auringolta suojaavia ainesosia. Yökäyttöön sopivat tehokkaasti vaalentavat aineet, kuten retinoli, arbutiini ja c-vitamiini.
  • Välittömästi vaikuttavia silottajia sisältävät päivävoiteet, seerumit ja meikit täyttävät ja kiinteyttävät ihoa muodostaen sen pinnalle näkymättömän tukiverkon. Niiden vaikutus peseytyy tuotteiden mukana pois, mutta tekee ihosta hetkeksi hehkeämmän.

3. Ihotyypillesi sopivat tuotteet ja koostumukset – valitse näin hyvä anti-age -voide

Valitse kasvovoiteen, seerumin, silmänympärysvoiteen, puhdistusaineen, kuorinnan ja naamion koostumus ihon tyypin ja sen hetkisen kunnon mukaan. Rasvoittuvalle iholle suositellaan öljyttömiä koostumuksia, kuivalle täyteläisiä voiteita, seka- ja pintakuivalle iholle jotain vesi- ja geelimäisten ja tymäköiden rasvojen väliltä.

Vuodenaikakin vaikuttaa ihonhoitotuotteen koostumuksen valintaan: kesällä kevyttä, syksyllä syväkosteuttavaa, talvella täyteläistä, keväällä virkistävää. Kesäisin jollekulle voi riittää yöhoidoksi pelkkä seerumi. Talven kuiva ilma saa ihon ahmimaan kosteutta ja hipiä voi kaivata kosteusseerumia aamuin illoin ja kosteusnaamiota pari kertaa viikossa.

Opettele tunnistamaan ihosi tarpeet. Se, mikä tuntuu iholla hyvältä, usein on sitä. Räätälöi koko hoitoarsenaali ja päivittäinen ihonhoitorutiini puhdistuksesta tehohoitoihin sellaiseksi, että se sopii ihotyypillesi. Muista myös, että ihotyyppisi on saattanut muuttua vuosien saatossa.

Kokonaisuus ratkaisee. Kun otat huomioon sekä ihosi iän, ihotyyppisi ja sen erityisvaatimukset ja haravoit tuotteet, joiden kaikki ominaisuudet loksahtavat paikoilleen, saat säännöllisestä anti-age-hoidosta kaiken irti. Hyvin hoidettu iho on kaunis, olit mikä ikäinen tahansa.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Sonja Perkkiö.