Herkän ihon anti-age – Näin hoidat ikääntyvää ihoasi tehokkaasti mutta hellästi

Nainen hoitaa herkkä ikääntyvää ihoa

Hellävaraiset anti-age-tuotteet ovat pelastus, jos ihosi reagoi helposti tai vaivanasi on ihopulma, kuten atopia tai couperosa. Lue tästä anti-age-vinkit herkän ihon hoitoon.

Uutta anti-age-voidetta kokeillessa ihosi lehahtaa punaiseksi ja sitä alkaa kuumottaa – kuulostaako tutulta?

Jos ihosi on herkkä tai reagoi helposti, on hyvä tietää tämä: kaikki anti-age-tuotteet eivät sovi kaikille. Kuten muutkin ihonhoitotuotteet, myös anti-age-tuotteet tulee valita oman ihotyypin mukaan. Onkin tärkeää oppia tuntemaan oman ihosi tarpeet, jotta pystyt valita herkän ihon anti-age-ihonhoitotuotteet.

1. Valitse herkän ihon kasvovoide

Joissakin tuotteissa saattaa olla voimakkaita, ihoa aktivoivia ainesosia, jotka voivat ärsyttää herkkää ihoa, kuten atooppista, akneen taipuvaista tai couperosaihoa.

Moni luulee, että herkällä iholla tarkoitetaan kuivaa ihoa, vaikka itse asiassa kaikenlaiset ihotyypit voivat olla herkkiä. Vaihdevuosi-iässä iho herkistyy hormonaalisistakin syistä, mikä voi näkyä ihon kuivumisena tai joillakuilla rasvoittumisena ja epäpuhtauksina.

Oli ihosi sitten akneen taipuvainen, kuiva tai sinulla on couperosaa, niin nappaa tästä neuvot ja tuotevinkit aikuisen ihon hoitoon ja herkän ihon kasvovoiteen valintaan.

2. Ehkäise ihon ikääntymisen merkkejä aurinkovoiteella ja kosteutuksella

Aikuinen iho kaipaa kaikkein eniten kahta asiaa: aurinkosuojaa ja kosteutusta.

Näistä kahdesta tärkein on auringolta suojautuminen, sillä aurinko vanhentaa ja vaurioittaa ihoa merkittävästi, ja UVA-säteily tekee hallaa iholle pilvisenäkin päivänä.

Käytä aurinkovoidetta alkukeväästä pitkälle syksyyn ja talvella suojakertoimellista päivävoidetta. Ilman aurinkosuojaa tehokkaidenkin anti-age-tuotteiden hyödyt valuvat hukkaan.

Muista myös, että hyvät elämäntavat ja arjen pienet vinkit, kuten riittävä vedenjuonti ja terveellinen ruokavalio tukevat ihosi hyvinvointia.

 1. LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE INVISIBLE FLUID SPF50+ 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS UVMUNE INVISIBLE FLUID SPF50+ 50 ML
  Tarjoushinta 19,42 € Normaalihinta 24,90 €
 2. AVENE SUN ULTRA FLUID INVISIBLE SPF50 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE SUN ULTRA FLUID INVISIBLE SPF50 50 ML
  Tarjoushinta 17,86 € Normaalihinta 22,90 €
 3. EUCERIN SUN ANTI-AGE CONTROL SUN FLUID SPF50 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  EUCERIN SUN ANTI-AGE CONTROL SUN FLUID SPF50 50 ML
  Tarjoushinta 22,32 € Normaalihinta 27,90 €
 4. BABE SUPER FLUID SUNSCREEN SPF 50 50 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BABE SUPER FLUID SUNSCREEN SPF 50 50 ml
  Tarjoushinta 18,32 € Normaalihinta 22,90 €

3. Käytä voimakkaita ihon tehovitamiineja harkiten

Monissa anti-age-tuotteissa käytetään vaikuttavina aineina A- ja C-vitamiineja. Vitamiinit aktivoivat ja uudistavat ihoa tehokkaasti, joten ne ovat hyviä anti-age-tehoaineita. Mutta juuri siksi ne saattavat ärsyttää kovin herkkää ihoa.

On tavallista, että alussa, kun iho uudistuu, se saattaa hilseillä. Jos hilseily ei kuitenkaan häviä, se pahenee tai saat esimerkiksi ihottumaa tai näppylöitä, ei A-vitamiini välttämättä sovi ihollesi tai se on liian vahvaa.

Etenkin A-vitamiinin (usein retinoli-nimisessä muodossa) käyttö täytyykin aloittaa hiljalleen ja ihoa totuttaen, oli ihotyyppi mikä tahansa. A-vitamiinia käytetään ihonhoitotuotteissa eri muodoissa ja vahvuuksilla, ja toiset A-vitamiinin muodot sopivat paremmin herkälle iholle kuin toiset.

A-vitamiinia on tyypillisesti vain öisin käytettävissä ihonhoitotuotteissa, sillä A-vitamiini altistaa ihon auringonvalolle. Jos siis käytät A-vitamiinituotteita, niin aurinkovoide on päivisin erityisen tärkeä. Tiesitkö, että bakuchiol on tehokas ja luonnollinen vaihtoehto retinolille!

Aloita myös C-vitamiinia sisältävien ihonhoitotuotteiden käyttö varovasti ja vähitellen, äläkä aloita A- ja C-vitamiinituotteiden käyttöä samaan aikaan. Ota myös huomioon, että usein C-vitamiinituotteilla on kuoriva vaikutus, eli ne saattavat myös hieman kuivattaa ihoa.

A- ja C-vitamiinia sisältäviä tuotteita valitessa kannattaa aina kysyä neuvoa Yliopiston Apteekin henkilökunnalta.

4. Herkkähipiäinen, suosi hyaluronihappoa!

Millaisia anti-age-tuotteita herkkäihoisen sitten kannattaa suosia? Vastaus: sellaisia, jotka sisältävät hyaluronihappoa. Hyaluronihappo sopii hyvin eri ihotyypeille, sillä sitä on ihossa myös luonnostaan.

Hyaluronihappo ei aktivoi ihoa sen suuremmin, mutta kosteuttaa senkin edestä. Hyaluronihappo toimii kuin pesusieni: vain gramma hyaluronihappoa pystyy sitomaan itseensä jopa seitsemän litraa vettä. 

Kosteusryöppy silottaa juonteita ja ryppyjä sekä palauttaa iholle täyteläisen kimmoisuuden.

5. Omaksu täsmällinen anti-age-ihonhoitorutiini

Oikeanlainen kasvojen ihon puhdistus on kauniin ja hyvinvoivan ihon perusta. Herkän ja aikuisen ihon hoitorutiinissa on neljä tärkeää kohtaa:

Kokeile näitä hittituotteita

 • Etude Moistfull Collagen Cleansing Foam 150 ml on ihanan pehmeä puhdistuvaahto, joka tekee ihostasi puhtaan ja raikkaan. Tämä myös herkälle iholle soveltuva puhdistuvaahto on hajusteeton ja sen sisältämä kollageeni ylläpitää ihosi nuorekkuutta ja joustavuutta.
 • Novexpert Booster Serum Pro Collagen 30 ml -seerumi uudistaa ihoasi ja on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Luonnollisten raaka-aineiden avulla seerumi hoitaa juonteita tehden ihostasi kosteutetun ja nuorekkaan. Tämä seerumi sopii niin ikääntyvälle kuin herkälle iholle jokapäiväiseen käyttöön.
 • La Roche-Posay Anthelios Age Correct SPF50 -aurinkovoide taistelee niin auringonsäteilyä kuin ikääntymisen merkkejä vastaan. Tämä anti-age-aurinkovoide lisää ihon kimmoisuutta ja sopii herkälle iholle. Suojakertoimellaan 50 (korkea suoja) aurinkovoide suojaa ihoasi auringon UVB- ja UVA-säteilyltä.
 • Dermalogica Daily Milkfoliant 74 g -kuorintajauhe on hellävarainen kuorinta jokapäiväiseen käyttöön. Kuorintajauhe soveltuu normaalille, pintakuivalle sekä kuivalle iholle. Sopii myös herkälle iholle. Kuorintajauhe aktivoituu ja muuntuu pehmeäksi vaahdoksi, kun se on kosketuksissa veden kanssa. Tämä kuorintajauhe kuorii ihosi hellävaraisesti jättäen sen ihanan pehmeäksi ja sileäksi.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Sonja Perkkiö.