Mitä matkalle mukaan apteekista? Näin kokoat täydellisen matka-apteekin

matka-apteekin pakkaaminen matkalle mukaan

Lomamatka lähestyy – mutta mitä pitäisi pakata apteekista mukaan? Miten hoitaa rakot tai ihon palaminen rannalla tai rinteessä? Millainen matka-apteekki tropiikkiin? Miten toimia, jos korvissa tuntuu lentokoneen laskeutuessa? Nappaa tästä vinkit itsellesi sopivan matka-apteekin kokoamiseen.

Jos käytät reseptilääkkeitä tai itsehoitovalmisteita, varmista, että niitä on riittävästi koko matkan ajaksi – tai varmuuden vuoksi vähän pidempäänkin. Tulosta Omakanta-palvelusta lääkelistasi mukaan ja pyydä tarvittaessa apteekistasi Schengen-todistus. Pakkaa lääkkeesi tuoteselosteineen käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissaan. Selvitä ajoissa myös kohdemaassa tarvittavat rokotukset THL:n sivuilta tai Matkailijan terveysoppaasta.

Kokoa pieni ensiapupakkaus yllättävien haavereiden varalle, niin et lomakohteessa joudu hukkaamaan aikaasi apteekkireissuun.

Varaa ensiapulaukkuusi ainakin:

Matkustus voi myös kovettaa vatsaa. Jos sinulla on taipumusta ummetukseen, varaudu ummetuslääkkeellä. Saat sitä ilman reseptiä.

Aikaerorasitus vaivaa etenkin itään matkustavaa. Varaudu jet lagiin melatoniinilla. Ota melatoniinia kohdemaassa muutamana iltana ennen nukkumaanmenoa. Jos kokeilet melatoniinia ensimmäistä kertaa, aloita miedosta vahvuudesta. Muista myös korvatulpat ja unimaski.

Matkapahoinvoinnin estoon kokeile pahoinvointirannekkeita. Muista tarvittaessa matkapahoinvointilääke, jota saa apteekista ilman reseptiä.

Mukaan rantalomalle

Mukaan aktiivilomalle

Mukaan lennolle

Perhe on pakannut matkalle mukaan kattavan matka-apteekin

Yliopiston apteekki suosittelee:

Pakkaa ainakin nämä:

Tarvittaessa ota mukaan myös nämä:

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin proviisori Virpi Kaivorinne

 1. KORVATULPAT EARPLANES LARGE 1 PARI
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  KORVATULPAT EARPLANES LARGE 1 PARI
  11,70 €
 2. ACO SUN AFTER SUN GEL CREAM 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SUN AFTER SUN GEL CREAM 200 ML
  14,50 €
 3. IDOFORM TRAVEL PACK PURUTABL 40 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  IDOFORM TRAVEL PACK PURUTABL 40 KPL
  Tarjoushinta 16,64 € Normaalihinta 20,80 €