Näin löydät parhaan maitohappobakteerin juuri sinulle

Parhaan maitohappobakteerin valinta

Maitohappobakteerivalmisteita on monenlaisia. Miten valita valmisteiden joukosta sopivin? Lue tämä, niin apteekissa ei tule tenkkapoo.

Mikä on suoliston bakteerikanta?

Suolistossa majailee meillä kaikilla yksilöllinen bakteerikanta. Perit bakteerikantasi osittain vanhemmiltasi. Se myös muovautuu elämäsi aikana ruokavaliosi mukaan, mahdollisten antibioottikuurien vaikutuksesta sekä ympäristösi bakteereille altistumisen myötä. Bakteerit suolistossa ovat tärkeitä elimistön toiminnan kannalta.

Miten valitsen sopivan valmisteen?

Valitse valmiste, johon on käytetty tutkittua maitohappobakteerikantaa. Eniten on tutkittu Lactobacillus- ja Bifidobacterium-bakteerikantoja sekä Saccharomyces boulardii -hiivaa.

Joissain valmisteissa on vatsahapoilta suojaava päällyste, jotta bakteerit säilyvät hengissä suolistoon asti. Näin maitohappobakteerin hyödyt tulevat esiin, kun hapan vatsansisältö ei pääse tuhoamaan maitohappobakteereita.

Maitohappobakteereita löytyy kapseleina ja helppokäyttöisinä purutabletteina. Myös käteviä matkakokoisia pakkauksia on tarjolla.

Maitohappobakteeriopas

FODMAP-ruokavaliota noudattaville

Vatsaongelmaisen on hyvä valita maitohappobakteerivalmiste, jossa ei ole FODMAP-hiilihydraatteja ja välttää purutabletteja, joissa on vatsaa mahdollisesti ärsyttäviä makeutusaineita. FODMAP-hiilihydraatit saattavat aiheuttaa kaasunmuodostusta ja veden lisääntymistä suolessa sekä suolen venymistä. Mikäli sinulla on ärtynyt suoli, niin paras maitohappobakteeri on yleensä sellainen, josta on karsittu FODMAP-hiilihydraatit.

Maitohappobakteeri raskaus

Tutkimuksissa äidin raskaudenaikaisella probioottien käytöllä on todettu olevan monia hyödyllisiä vaikutuksia lapsen terveyteen. Keskustelethan neuvolassa maitohappobateerin käytöstä raskausaikana.

Maitohappobakteerivalmiste

Sanasto

Maitohappobakteerit = Yleisiä suolistossa esiintyviä bakteereita ja osa ihmisen suoliston normaalia bakteeriflooraa. Kaikki Yliopiston Apteekista saatavat maitohappobakteerivalmisteet sisältävät tutkittuja bakteerikantoja.

Prebiootit = Edistävät hyvien mikrobien kasvua tai aktiivisuutta suolistossa. Ne ovat tavallaan probioottien ruokaa. Prebiootit ovat yleensä hitaasti imeytyviä tai imeytymättömiä hiilihydraatteja, joita on luontaisesti runsaasti esimerkiksi parsassa ja sipulissa.

 1. MAITOHAPPOBAKTEERI+B RATIOPHARM KAPS 100 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MAITOHAPPOBAKTEERI+B RATIOPHARM KAPS 100 KPL
  Tarjoushinta 17,40 € Normaalihinta 22,90 €
 2. LACTO SEVEN TABL 100 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LACTO SEVEN TABL 100 KPL
  Tarjoushinta 17,78 € Normaalihinta 23,40 €
 3. I3.1 RATIOPHARM KAPS 30 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  I3.1 RATIOPHARM KAPS 30 KPL
  Tarjoushinta 17,40 € Normaalihinta 22,90 €
 4. YA MAITOHAPPOBAKTEERI JOKA PÄIVÄ KAPS 100 kpl
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA MAITOHAPPOBAKTEERI JOKA PÄIVÄ KAPS 100 kpl
  Tarjoushinta 17,40 € Normaalihinta 22,90 €