Tiesitkö tämän maitohappobakteereista? – 3 yllättävää tietoa

maitohappobakteerit

Maitohappobakteerivalmisteet sisältävät miljardeja eläviä bakteereja, joita on tutkittu paljon ja joita suolistossa esiintyy myös luontaisesti.

Apteekista maitohappobakteereita saa kapseleinapurutabletteina ja tippoina, jotka valmisteesta riippuen sisältävät eri määriä eri bakteerikantoja. Tiesitkö esimerkiksi nämä?

1. Sopiva bakteerikanta?

Suolistossamme elää noin puolitoista kiloa bakteereja ja suuri määrä eri bakteerikantoja. Hyvinvoivassa suolistossa hyvät, neutraalit ja haitalliset bakteerit ovat tasapainossa ja suolen toiminta mallillaan. Mutta jos bakteeritasapaino muuttuu syystä tai toisesta, voi vatsa reagoida.

Suolistossa bakteerit osallistuvat muun muassa ravinnon pilkkomiseen ja imeytymiseen. Suoliston bakteerit ovat tärkeitä elimistön toiminnan kannalta, sillä ne vaikuttavat muihinkin aineenvaihdunnan reaktioihin sekä tuottavat vitamiineja

2. Sopiva maitohappobakteerivalmiste?

Suolistobakteereilla on siis merkitystä vatsan hyvinvointiin. Vatsaongelmaisen kannattaa valita maitohappobakteerivalmiste, jossa ei ole FODMAP-hiilihydraatteja ja välttää purutabletteja, joihin on lisätty vatsaa mahdollisesti ärsyttäviä makeutusaineita. FODMAP-ruokavaliota noudattavan kannattaa varmistua tuotteen soveltuvuudesta kysymällä neuvoa apteekin henkilökunnalta tai verkkoapteekin chat-farmaseuteilta.

3. Yllättäviinkin tilanteisiin?

Myös suussa on oma bakteerikantansa, joka vaikuttaa ikenien ja hampaiden kuntoon. Apteekissa myytävät maitohappobakteereja sekä D-vitamiinia sisältävät purutabletit. D-vitamiini edistää hampaiden normaalia kuntoa sekä raikas mintun maku raikastaa hengitystä. Säännöllisillä suunhoidon rutiineilla pystyt myös raikastamaan suuta.