Paras aurinkorasva? Tässä asiakkaidemme suosikit!

Paras aurinkorasva? Tässä asiakkaidemme suosikit!

Hyvä aurinkovoide on löytö, josta tekee mieli kertoa kavereillekin. Tässä Yliopiston Apteekin asiakkaiden suosituimmat aurinkosuojat! Kysy neuvoa Yliopiston Apteekin henkilökunnalta, niin saat takuulla omalle ihollesi ja tarpeisiisi sopivan aurinkosuojan.

Kuivan ihon aurinkorasva

Kesä tekee monelle kuivaihoiselle hyvää, mutta kosteutusta ei saa väheksyä nytkään, sillä auringon UV-säteet kuivattavat ihoa. Kuivaihoiset valitsevat kosteuttavan aurinkosuojan ja muistavat myös after sun -voiteen, niin iho ei käy karheaksi.

Kokeile:

ACO Sun Lotion SPF50+ on herkän ihon kosteuttava aurinkovoide vartalolle. Erittäin vedenkestävä, hajusteeton, alkoholiton ja väriaineeton.

Herkän ihon aurinkorasva

Helposti reagoivasta ja herkästä ihosta kärsivät tarvitsevat aurinkosuojan, joka on sekä tehokas että äärimmäisen hellä. Tuotteesta täytyy olla karsittu pois yleisimmät yliherkkyyksiä ja allergiaa aiheuttavat ainesosat.

Kokeile:

La Roche-Posay Anthelios Ultra Cream SPF50+ on herkän ihon kevyt, hajusteeton ja dermatologisesti testattu voide, joka imeytyy nopeasti eikä jätä valkoisia jälkiä. Sopii myös herkälle silmänympärysiholle.

Sekaihon aurinkorasva

Saako aurinkosuojasi ihosi kiiltelemään, näppylät kukkimaan tai meikin rullautumaan? Silloin sen koostumus on väärä. Valitse kasvoille tarkoitettu, sekaiholle sopiva tuote, joka antaa iholle nätin mattapinnan. Ja muista puhdistaa iho illalla huolellisesti!

Kokeile:

ACO Sun Face Fluid Mattifying SPF50+ on sekaihon kevyt aurinkovoide, joka ei tuki huokosia ja sopii meikin alle. Erittäin vedenkestävä ja hajusteeton.

Aurinkorasvamokat

Hyvä aurinkorasva lapselle

Lasten ihon suojamekanismit ovat kehittymättömät ja iho ohuempaa kuin aikuisilla, joten aurinkovoiteelta vaaditaan paljon. Tenaville tarvitaan korkeakertoiminen, hellä ja helppokäyttöinen voide, joka kestää vedessä ja hiekassa peuhaamista.

Kokeile:

La Roche-Posay Anthelios Children Spray SPF50+ on erittäin vedenkestävä, helposti levittyvä aurinkosuihke herkälle ja valoihottumalle alttiille lapsen iholle.

Aurinkorasva aurinkoihottumaan

Aurinkoihottumasta kärsivät suojautuvat UV-säteiltä huolellisesti vaatteilla ja hatulla, ja kello 11–15 pysytellään varjossa. Myös korkeakertoiminen aurinkovoide on aivan välttämätön.

Kokeile:

Eucerin Sun Sensitivity Sun Cream Gel Face & Body SPF50 on nappituote herkälle ja aurinkoallergiselle iholle. Vedenkestävä, geelimäinen suoja ehkäisee aurinkoihottuman muodostumista.

Rusketus haaveena

Päivetys piristää ja saa ihon näyttämään elinvoimaiselta. Fiksut auringonpalvojat ovat kuitenkin maltillisia ja antavat ihon sävyn syvetä hiljalleen ja UV-suojausta hetkeksikään unohtamatta. Ja terveellisin rusketus syntyy tietysti itseruskettavalla.

Kokeile:

Vichy Ideal Soleil Solar Protective Water Sublime Tan SPF30 on päivettymistä edistävä aurinkosuojasuihke, joka käy niin kasvoille kuin vartalolle. Vesimäinen, vedenkestävä suihke sisältää päivettymistä tukevaa beetakaroteenia.


Lue lisää

10 vinkkiä: Näin nautit auringosta ja rusketut turvallisesti

10 vinkkiä: Näin nautit auringosta ja rusketut turvallisesti

Aurinko tekee hyvää kehollemme ja mielellemme, joten valonsäteistä kannattaa nauttia. Jos vietät paljon aikaa ulkona tai tykkäät ottaa aurinkoa, ota käyttöön nämä 10 vinkkiä.

Lue lisää
Tiesitkö tämän aurinkotuotteista?

Tiesitkö tämän aurinkotuotteista?

Estääkö aurinkorasva ruskettumisen? Miten yhdistää aurinkovoide ja meikki? Etsimme vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin ja vinkkaamme, kuinka otat aurinkosuojatuotteista kaikki tehot irti.

Lue lisää
Lasten aurinkorasvat – Näin suojaat lapset auringolta

Lasten aurinkorasvat – Näin suojaat lapset auringolta

Millainen on hyvä aurinkovoide lapselle? Saako vauvalle laittaa aurinkovoidetta? Miten rasvata rimpuileva lapsi? Farmaseuttimme vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin lasten aurinkosuojista.

Lue lisää

Teemat