Varmista riittävä aurinkosuoja – Muista nämä täsmätuotteet

hyvä aurinkosuoja rannalla

Auringosta voi nauttia huoletta, kunhan aurinkosuoja on kunnossa. Useimmat muistavat suojata vartalon ihon, mutta tiesitkö, että myös esimerkiksi huulet, hiukset ja silmänympärysiho kaipaavat omat tuotteensa?

Auringolta suojautuminen estää ihon palamista ja ennenaikaista vanhenemista sekä vähentää ihosyövän riskiä. Viisaan pukeutumisen ja suoran keskipäivän paahteen välttelemisen lisäksi järkevä suojaa ihonsa hyvillä UV-suojatuotteilla.

Muista kertoa kaikki toiveesi Yliopiston Apteekin henkilökunnalle, asiantuntijamme auttavat mielellään sopivan aurinkosuojan valinnassa. Suojatuotteita on niin moneen tarpeeseen, että parhaan aurinkorasvan löytäminen ei ole hankalaa.

Aurinkosuoja kasvoille

Kasvoille voi käyttää koko vartalon suojavoidetta vain, jos iholla ei ole erityisvaatimuksia. Muussa tapauksessa kasvoille kannattaa hankkia oma kasvojen aurinkorasva.

Kun vietät kaupunkilomaa, valitse kasvoille saasteilta suojaava tuote. Jos haluat meikata, suosi meikin alle sopivia tai ihon sävyä tasoittavia, meikin ja suojatuotteen yhdistelmiä. Kun taistelet pigmenttihäiriöitä ja muita valovanhenemisen merkkejä vastaan, luota anti-age-tuotteisiin.

Tarjolla on myös kiiltoa hillitseviä, akneen tai rasvoittumiseen taipuvaiselle iholle sopivia kevyitä koostumuksia sekä kuivaa ihoa kosteuttavia ja hoitavia vaihtoehtoja.

Kokeile:

Silmänympärykset

Aurinkolasit suojaavat herkkää ja ohutta silmänympärysihoa tehokkaasti, mutta kaikkia UV-säteitä ne eivät blokkaa. Muista tarkistaa, että myös silmänympärysvoiteessasi on suojakerroin.

Kokeile:

Huulet

Huulten iho tarvitsee myös aurinkosuojan, ettei se pala, kuivu ja rohdu. Suojakertoimellinen huulivoide on hyvä hankkia myös siksi, että taskussa kulkevasta suojatuotteesta voi sipaista voidetta missä tahansa vaikka korvalehdille tai nenänpäähän.

Kokeile:

 1. ACO SUN FACE FLUID MATTIFYING SPF50+ 40 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SUN FACE FLUID MATTIFYING SPF50+ 40 ML
  Tarjoushinta 16,72 € Normaalihinta 20,90 €
 2. ACO SUN SOFT LIPS SPF25 12 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SUN SOFT LIPS SPF25 12 ML
  Tarjoushinta 7,92 € Normaalihinta 9,90 €
 3. LIERAC SUNISSIME PROTECTIVE EYE CARE GLOBAL SPF50 3 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LIERAC SUNISSIME PROTECTIVE EYE CARE GLOBAL SPF50 3 G
  Tarjoushinta 25,44 € Normaalihinta 31,80 €
 4. LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS XL STICK SPF50+ 7 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS XL STICK SPF50+ 7 G
  Tarjoushinta 13,20 € Normaalihinta 16,50 €

Hiukset  

UV-säteet vahingoittavat myös hiuksia, sillä ne kuivattavat niitä ja haalistavat väriä. Suojaa hiukset joko huivilla, hatulla tai UV-suoja-aineella. Saat pidettyä tukan ja sen värin kunnossa, kun käytät kesäaikaan auringon rasittamille hiuksille tarkoitettuja tehohoitoja, shampoita, hoitoaineita sekä tehohoitoja.

Kokeile:

Urheiluun ja runsaasti hikoilevalle

Aurinkosuoja täytyy olla pitkäkestoinen ja hikeä kestävä. Taskuun mahtuvasta aurinkosuojapuikosta sitä on hyvä lisäillä helposti palaville alueille, kuten nenälle, otsalle ja poskipäille.

Kokeile:

Aurinkosuojan puhdistus

Aurinkovoiteet pitää puhdistaa huolellisesti sekä kasvoilta että vartalolta joka ilta, etteivät ne tuki ihoa ja saa sitä ärtymään tai aiheuta näppylöitä. Meikinpuhdistusaineet sopivat kasvoille, ja vartalolta voiteet lähtevät miedolla pesunesteellä.

Oikea suojakerroin?

Suojakerroin ilmoittaa, kuinka monta kertaa pidempään ihosi kestää auringossa palamatta voiteella suojattuna kuin suojaamattomana. Käytännössä suojateho kestää enintään kaksi tuntia.

Suoja kuluu aiemmin, jos hikoilet, uit, peuhaat hiekassa tai pyyhit ihoa pyyhkeellä. Jos epäröit, valitse mieluummin liian korkea kuin liian matala suojakerroin.

Älä käytä viimevuotisia jämävoiteita. Aurinkosuojatuote säilyy avatussa pakkauksessa vuoden tai vähemmän, jos se on altistunut kylmälle tai kuumalle.

Erittäin korkea suojakerroin 50+

Ihosi tarvitsee erittäin korkeaa suojakerrointa, jos sinulla taipumus valoyliherkkyyteen tai pigmenttihäiriöihin, ihosi palaa todella helposti, vietät aikaa auringossa keskipäivän tunteina tai vuoristossa. Valitse 50+ suojakerroin myös vesille tai lähelle päiväntasaajaa suuntautuville matkoille. Hanki 50+ suojakertoimen aurinkorasva myös vaaleaihoiselle lapselle

Korkea suojakerroin 30–50

Valitse aurikotuotteellesi suojakertoimeksi 30-50, jos ihosi palaa helpohkosti tai kohtalaisen helposti eikä ole tottunut aurinkoon, säteily on voimakasta, oleilet rannalla, haluat suojata ihon valovanhenemiselta tai hankit suojatuotetta lapselle.

Keskitason suojakerroin 10–25

Aurinkosuojatuotteen suojakerroin 10-25 riittää yleensä, mikäli nautit auringosta Suomen leveyspiireillä, ihosi ruskettuu hyvin, palaa vain harvoin ja on tottunut aurinkoon.

Matala suojakerroin 6–10

Jos ei ihosi juuri koskaan pala vaan ruskettuu helposti ja voimakkaasti. Lähtökohtaisesti matalat (alle 15) suojakertoimet sopivat tummalle iholle, joka ei juuri koskaan pala.

 1. ACO SUN LIPS SPF30 MOISTURISING LIP BALM 5 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SUN LIPS SPF30 MOISTURISING LIP BALM 5 G
  Tarjoushinta 6,00 € Normaalihinta 7,50 €
 2. ACO SUN TRANSPARENT SPRAY SPF30 175 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SUN TRANSPARENT SPRAY SPF30 175 ML
  Tarjoushinta 17,52 € Normaalihinta 21,90 €
 3. VICHY CAPITAL SOLEIL SOLAR PROTECTIVE WATER HYDRATING SPF30 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY CAPITAL SOLEIL SOLAR PROTECTIVE WATER HYDRATING SPF30 200 ML
  Tarjoushinta 22,32 € Normaalihinta 27,90 €