Varo näitä virheitä aurinkorasvan kanssa

aurinkorasvan levittäminen itselle selkään voi olla vaikeaa

Oletko varma, että käytät aurinkorasvaa oikein? Tiedätkö kuinka paljon aurinkorasvaa pitäisi levittää ja kuinka usein aurinkorasvaa lisättävä? Voiko aurinkorasvan kanssa ruskettua? Jotta aurinkovoide toimisi kuten sen pitääkin, on syytä muistaa muutama tärkeä neuvo. Kokosimme viisi tyypillistä aurinkovoidevirhettä, joissa suomalaisilla on parantamisen varaa. 

Virhe 1: Et rasvaa riittävästi. Tiedätkö kuinka paljon aurinkorasvaa kuuluu levittää?

Riittääkö sinulla yksi purkillinen aurinkorasvaa koko kesän? Silloin käytät aurinkovoidetta liian vähän. Kuinka paljon aurinkorasvaa on sopivasti? Entä milloin aurinkorasvaa tulisi lisätä? Aikuisen täytyy levittää vartalolle kaksi ruokalusikallista aurinkorasvaa parin tunnin välein, jotta tuote antaa sen lupaaman suojakertoimen. Lapsille riittää ruokalusikallinen.

Aurinkorasvaa kuluu yllättävän paljon, jos sitä levitetään iholle tarpeeksi ja riittävän usein. Kuinka paljon aurinkorasvaa on tarpeeksi? Jos siis nelihenkinen perhe on aurinkolomalla ja viettää koko päivän rannalla, rasvaa kuluu kaksi perhepakkausta päivässä. Lapsille aurinkorasvaa tulisi lisätä jokasen uintikerran ja pyyhekuivauksen jälkeen. Kuinka paljon aurinkorasvaa matkalle mukaan kannattaa siis ottaa? Matkalle kannattaa varata useita tuubeja aurinkorasvaa ja sitä tulee lisätä iholle jokaisen uimareissun jälkeen. Useista lomakohteista saa kuitenkin hankittua aurinkorasvoja lisää, mikäli matkalle mukaan varatut aurinkorasvat loppuvat kesken loman. Apteekin asiantuntijoilta saat vinkkejä sopivaan aurinkorasvamäärään aurinkolomaa suunnitellessasi!

Hyvä kikka: levitä voidetta vartalolle kaksi kertaa peräkkäin, jotta sitä tulee takuulla tarpeeksi.

Hyödynnä verkon etukoodi ja tilaa aurinkotuotteet edullisesti netistä ya.fi!

Nappaa tästä alekoodi, jolla KAIKKI* aurinkotuotteet ota 2, saat edullisemman -30 %. *Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.09.2024 asti.

KAIKKI aurinkotuotteet ota 2, saat edullisemman -30 % etukoodilla: AURINKO224

Virhe 2: Luotat pelkkään meikkivoiteeseen. Milloin aurinkorasvaa tarvitaan meikkivoiteen lisäksi?

Vaikka meikkivoiteessasi olisi suojakerroin, se ei monestikaan riitä yksinään aurinkosuojaksi. Meikkivoidetta ei hölvätä iholle riittävästi eikä sitä yleensä tule lisättyä päivän mittaan, joten meikkivoide kaipaa kaverikseen aurinkorasvan aina auringossa oleiltaessa.

Milloin aurinkorasvaa levitetään meikatessa? Korkean suojan antava, kasvoille tarkoitettu aurinkovoide levitetään kasvoille ennen meikkivoiteen levitystä. Anna aurinkorasvan imeytyä huolella ennen meikkivoiteen levitystä, jotta lopputuloksesta tulee tasainen, eikä meikkivoide lähde rullautumaan iholla. Valikoimasta löytyy useita meikin alle sopivia tai ihon sävyä tasoittavia, meikin ja aurinkosuojatuotteen yhdistelmiä.

Virhe 3: Käytät anti-age-voidetta, mutta et aurinkovoidetta. Tiesitkö, että UV-säteily vanhentaa ihoa ennenaikaisesti?

Auringon tekemää vahinkoa on vaikeampi korjata ryppyvoiteilla kuin ehkäistä aurinkosuojalla – käytä siis säännöllisesti myös aurinkorasvaa! Kun löydät omalle ihollesi juuri sopivan ja mieluisan tuotteen, sitä on myös mukava käyttää. 

Aurinko on ihon vanhentajista ankarin. UV-säteily hajottaa ihon tukirakenteita, kollageenia ja elastaania, jolloin iho veltostuu ja rypistyy.

Virhe 4: Käytät vanhaa aurinkorasvaa. Tiesitkö, että aurinkorasvan vanheneminen vie aurinkorasvalta tehon?

Vanheneeko aurinkorasva? Kyllä. Voiko viime kesän aurinkorasvaa käyttää? Yli vuosi sitten avattua aurinkovoidetta ei kannata käyttää, sillä pitkään avattuna olleen aurinkosuojan ainesosat alkavat pilaantua ja aurinkorasvan vanheneminen saa UV-filtterit menettämään tehoaan.

Kuinka kauan aurinkorasva säilyy aurinkoloman jälkeen? Käyttämättä jääneet aurinkorasvan jämät kannattaa nekin hävittää aurinkoloman jälkeen, sillä myös lämpö heikentää suojaa. Talven rantalomalta jääneet purkkien loput kannattaa siis heittää pois, sillä aurinkorasvan kesto ja teho eivät riitä seuraavaan reissuun.

Virhe 5: Unohdat suojata tärkeät alueet. Onhan sinulla aurinkosuoja huulirasva?

Varmista riittävä aurinkosuoja ja hanki aurinkosuojapuikko tai pieni käsilaukussa sekä repussa mukana kulkeva, pienikokoinen, monitoimiaurinkosuojatuote, jonka avulla suojaat helposti palavat alueet kropasta! Tiesitkö, että hätätapauksessa aurinkosuojahuulirasva toimii myös monitoimituotteena, jolla suojaat jakauksen sekä korvalehdet. Muista rasvata nämä helposti palavat kohdat: