Näin käytät aurinkorasvaa oikein

Nainen tietää milloin aurinkorasvaa on lisättävä iholle

Aurinkorasvan käytössä olisi monella parantamisen varaa. Harva muistaa levittää aurinkorasvaa riittävästi, ja tietää, että milloin aurinkorasvaa täytyy lisätä. Myös moni tärkeä kehonosa saattaa jäädä kokonaan ilman aurinkosuojaa. Tiesitkö sinä nämä tärkeät aurinkorasvakikat? Tunnetko nämä aurinkorasvauksen sudenkuopat? Lue tärkeät vinkit turvallisempaan oleskeluun auringossa.

1. Reilusti rasvaa = riittävä suoja ihollesi

Suurin osa ihmisistä laittaa aurinkorasvaa liian vähän, jolloin riittävää suojaa auringon UV-säteilyltä ei muodostu. Aikuisen ihmisen koko vartalon voitelemiseen tarvitaa kaksi ruokalusikallista voidetta, lapselle riittää yksi. Perheen aurinkolomalle tai koko kesän tarpeisiin ei siis riitä yksi voidetuubi. Aurinkovoidetta ei todellakaan kannata säästellä: voidetta levitetään näkyvä kerros. Oikein, oman ihotyypin mukaan, valittu aurinkosuoja imeytyy hetken päästä hyvin ihoon eikä jää tahmaiseksi. Aurinkovoide on hyvä levittää noin 15-30 minuuttia ennen aurinkoon lähtemistä. 

Aurinkovoidetta tarvitaan

2. Ole säntillinen

Helpointa on levittää rasva heti aamulla alastomana ja pitkät hiukset kiinnitettyinä. Tällöin et sotke vaatteita ja on helpompaa voidella huolellisesti kaikki vartalon ja etenkin kasvojen ja pään herkästi palavat alueet. Katvealueita jää helposti, jos ei osaa kiinnittää huomiota niihin. 

Ethän siis unohda suojata näitä ihoalueita: jakaus, kalju päänahka, nenä, korvat, silmäluomet, huulet, niska, kämmenselät, käsivarsien sisäpinnat, jalkapöydät, varpaat. 

Lisäsuojaa herkille ihoalueille saat myös päähineellä, aurinkolaseilla ja vaatteilla. Muistathan kesäkaudella myös silmätipat, jotka sisältävät UV-suojan

3. Älä hankaa

Sivele rasva huolellisesti kauttaaltaan ja anna sen imeytyä. Kun olet laittanut riittävän määrän aurinkosuojatuotetta, saattaa iho hetken olla näkyvästi valkoinen. Älä kuitenkaan hankaa voidetta ihoon sillä, hankaaminen voi viedä aurinkosuojan tehoa. Odota siis ihan rauhassa, anna aurinkosuojalle aikaa imeytyä ihoon ja pukeudu vasta sen jälkeen. Tällöin aurinkovoidetta ei turhaan tartu vaatteisiisi. Jos voidemaisten aurinkotuotteiden käyttö tuntuu ikävältä, muistathan ihanat ja raikkaat aurinkosuojavedet

4. Lisää säännöllisesti

Yksi aurinkorasvaus ei riitä ihon suojaamiseen koko päivän ajaksi, vaan aurinkovoidetta on säännöllisesti muistettava lisätä iholle. Kuinka usein aurinkorasvaa sitten on hyvä muistaa lisätä? Lisää aurinkovoidetta kahden tunnin välein ja aina uinnin tai hikoilun jälkeen. Myös pyyhkeellä kuivaaminen voi viedä aurinkosuojan iholta. Aurinkovoidetta kuluu siis etenkin rantapäivänä aikalailla! Jos vietät kuusi tuntia auringossa, tarvitset siinä ajassa ainakin reilun desin verran voidetta. Muista kuitenkin, että välillä kannattaa kuitenkin tarkistaa varjossa, että iho ei punoita. Edes aurinkorasvaa lisäämällä ei voiteiden suojasta auringon UV-säteilyä vastaan saada 100 %:sta eikä auringossaolo aikaa voi venyttää liiaksi. Tarvittaessa voit rannallakin käyttää lisäsuojana vaatetusta ja hattua. 

Myös kasvot tarvitsevat lisäsuojaa auringolta päivän aikana, vaikka aamulla olisitkin laittanut aurinkotuotteen meikin alle. Kätevä tuote on käsilaukkuunkin mahtuva aurinkosuojasuihke, jota voi suihkuttaa päivän aikana meikin päälle. Tuote on ihanan raikas ja viilentävä ja jättää kasvoille kauniin mattapinnan.