Varmista riittävä aurinkosuoja – Muista nämä täsmätuotteet

Nainen levittää aurinkorasvaa kasvoille

Auringosta voi nauttia huoletta, kunhan aurinkosuoja on kunnossa. Useimmat muistavat suojata vartalon ihon, mutta tiesitkö, että myös esimerkiksi huulet, hiukset ja silmänympärysiho kaipaavat omat tuotteensa?

Auringolta suojautuminen estää ihon palamista ja ennenaikaista vanhenemista sekä vähentää ihosyövän riskiä. Suojaavan pukeutumisen ja suoran keskipäivän paahteen sekä lämpöhalvauksen välttelemisen lisäksi järkevä ja valveutunut auringonpalvoja suojaa ihonsa hyvillä UV-suojatuotteilla.

Muista kertoa kaikki toiveesi Yliopiston Apteekin henkilökunnalle, asiantuntijamme auttavat mielellään sopivan aurinkosuojan valinnassa. Suojatuotteita on niin moneen tarpeeseen, että juuri sinulle paras aurinkotuote löytyy varmasti.

Hyödynnä verkon etukoodi ja tilaa matkalle kaikki aurinkotuotteet edullisesti netistä ya.fi!

Nappaa tästä alekoodi, jolla KAIKKI* aurinkotuotteet ota 2, saat edullisemman -30 %. *Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.09.2024 asti.

KAIKKI aurinkotuotteet ota 2, saat edullisemman -30 % etukoodilla: AURINKO224

Aurinkosuoja kasvoille

Kasvoille voi käyttää koko vartalon suojavoidetta vain, jos iholla ei ole erityisvaatimuksia. Muussa tapauksessa kasvoille kannattaa hankkia oma kasvoille tarkoitettu aurinkorasva.

Kun vietät kaupunkilomaa, valitse kasvoille saasteilta suojaava tuote. Jos haluat meikata, suosi meikin alle sopivia tai ihon sävyä tasoittavia, meikin ja suojatuotteen yhdistelmiä. Kun taistelet pigmenttihäiriöitä ja muita valovanhenemisen merkkejä vastaan, luota anti-age-tuotteisiin.

Tarjolla on myös kiiltoa hillitseviä, akneen tai rasvoittumiseen taipuvaiselle iholle sopivia kevyitä koostumuksia sekä kuivaa ihoa kosteuttavia ja hoitavia vaihtoehtoja.

Silmänympärykset

Myös silmänympärysiho vaatii suojausta auringolta. Iho silmän ympärillä on tyypillisesti herkkä ja näin ollen tavallinen aurinkovoide ei välttämättä ole siihen sopiva. Herkkää silmänympärysihoa voi suojata auringon UV-säteiltä käyttämällä aurinkolaseja tai lippalakkia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää suojakertoimellista silmänympärysvoidetta tai muuta aurinkotuotetta, joka on tarkoitettu myös silmänympärysiholle. Myös osa meikeistä sisältää aurinkosuojaa.

Muista siis aina tarkistaa, että myös silmänympärysvoiteessasi on aurinkosuoja.

 1. ACO SUN SOFT LIPS SPF25 12 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO SUN SOFT LIPS SPF25 12 ML
  9,90 €
 2. AVENE SUN LIP BALM SPF50+ 3 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE SUN LIP BALM SPF50+ 3 G
  11,50 €
  Loppu
 3. LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS XL STICK SPF50+ 7 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS XL STICK SPF50+ 7 G
  Tarjoushinta 13,52 € Normaalihinta 16,90 €
 4. SEBAMED LIP DEFENCE SPF30 HUULIVOIDE 1 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  SEBAMED LIP DEFENCE SPF30 HUULIVOIDE 1 KPL
  4,50 €

Hiukset  

UV-säteet vahingoittavat myös hiuksia, sillä ne kuivattavat niitä ja haalistavat niiden väriä. Suojaa hiukset joko huivilla, hatulla tai  hiuksiin suihkutettavilla UV-suoja-aineella. Saat pidettyä tukan ja sen värin kauniina, kun käytät kesäaikaan auringon rasittamille hiuksille tarkoitettuja shampoita, hoitoaineita sekä tehohoitoja.

Urheiluun ja runsaasti hikoilevalle

Urheiltaessa aurinkosuojan täytyy olla pitkäkestoinen ja tietenkin myös hyvin hikeä kestäväTaskuun mahtuvasta aurinkosuojapuikosta on hyvä lisäillä suojaa etenkin helposti palaville alueille, kuten nenälle, otsalle ja poskipäille

Aurinkosuojan puhdistus

Aurinkovoiteet pitää puhdistaa huolellisesti sekä kasvoilta että vartalolta joka ilta, etteivät ne tuki ihoa ja saa sitä ärtymään tai aiheuta näppylöitä. Meikinpuhdistusaineet sopivat kasvoille, ja vartalolta voiteet lähtevät miedolla suihkuöljyllä tai pesunesteellä.

Nainen on suojannut ihon aurinkovoiteella ennen järvelle lähtöä.

Oikea suojakerroin?

Suojakerroin ilmoittaa, kuinka monta kertaa pidempään ihosi kestää auringossa palamatta voiteella suojattuna kuin suojaamattomana. Käytännössä suojateho kestää enintään kaksi tuntia.

Suoja kuluu aiemmin, jos hikoilet, uit, peuhaat hiekassa tai pyyhit ihoa pyyhkeellä. Jos epäröit, valitse mieluummin liian korkea kuin liian matala suojakerroin.

Älä käytä viime kesän voiteiden jämiä. Aurinkosuojatuote säilyy avatussa pakkauksessa enintään vuoden. Kesto voi olla jopa lyhyempi, jos tuote on altistunut kylmälle tai kuumalle. 

Erittäin korkea suojakerroin 50+

Ihosi tarvitsee erittäin korkeaa suojakerrointa, jos sinulla taipumus valoyliherkkyyteen tai pigmenttihäiriöihin, ihosi palaa todella helposti, vietät aikaa auringossa keskipäivän tunteina tai vuoristossa. Valitse 50+ suojakerroin myös vesille tai lähelle päiväntasaajaa suuntautuville matkoille. Hanki 50+ suojakertoimen aurinkorasva myös vaaleaihoiselle lapselle

Korkea suojakerroin 30–50

Valitse aurikotuotteellesi suojakertoimeksi 30-50, jos ihosi palaa helpohkosti tai kohtalaisen helposti eikä ole tottunut aurinkoon, säteily on voimakasta, oleilet rannalla, haluat suojata ihon valovanhenemiselta tai hankit suojatuotetta lapselle.

Keskitason suojakerroin 10–25

Aurinkosuojatuotteen suojakerroin 10-25 riittää yleensä, mikäli nautit auringosta Suomen leveyspiireillä, ihosi ruskettuu hyvin, palaa vain harvoin ja olet jo tottunut aurinkoon.

Matala suojakerroin 6–10

Jos ei ihosi juuri koskaan pala vaan ruskettuu helposti ja voimakkaasti. Lähtökohtaisesti matalat (alle 15) suojakertoimet sopivat tummalle iholle, joka ei juuri koskaan pala.