Kesän tärkeimmät kauneustuotteet

kaunis kesänainen

Kesällä hipiä kaipaa toisenlaista hoitoa kuin muina vuodenaikoina. Pelkkä aurinkosuoja ei riitä, vaan kasvojesi iho tarvitsee myös tehokkaampaa puhdistusta ja kosteutusta. Lue, mitkä ihonhoito- ja kauneustuotteet kannattaa päivittää nyt ajan tasalle. Näin ihosi pysyy kauniina koko kesän ja meikkisi kestää helteelläkin valumatta.

1. Valitse oikeat aurinkosuojatuotteet kasvoille

Täsmätuotteilla varmistat riittävän aurinkosuojan ja torjut auringon haitat ja voit nauttia paahteisesta säästä huoletta.

Hoitava aurinkovoide kasvoille

Tarvitset kasvoille oman aurinkotuotteen – etenkin, jos käytät suojavoiteen päällä meikkiä tai jos ihosi rasvoittuu, ärtyy tai tukkeutuu helposti. Ihotyypillesi räätälöity aurinkotuote paitsi suojaa auringolta myös huolehtii ihosta muutenkin. Kysy sopivan tuotteen valinnassa neuvoa Yliopiston Apteekin asiantuntijoilta apteekissa tai verkkokaupan chatissa.

Hanki myös helposti lisättävä aurinkotuote herkille alueille. Puikot, puuterit ja sumutteet mahtuvat kätevästi vaikka taskuun, ja niitä on helppo lisätä nenälle, korvalehdille ja poskipäille.

Silmänympärysvoide, jossa on suojakerroin

Aurinkolasit suojaavat herkkää ja ohutta silmänympärysihoa tehokkaasti, mutta kaikkia UV-säteitä ne eivät blokkaa. Kukaan ei halua hankkia harakanvarpaita ehdoin tahdoin, joten suojakertoimellinen silmänympärysvoide on viisas hankinta.

2. Vaihda tehokkaampiin puhdistusaineisiin

Kesäisin kasvoille kertyy pölyä, suolaa, hiekkaa, aurinkovoidetta ja hikeä, joten iholta pitää puhdistaa muutakin kuin meikkiä. Näin ihoon ei tule turhia epäpuhtauksia. Myös aurinkovoiteet pitää joka ilta puhdistaa huolellisesti kasvojen ja vartalon iholta, jotta ne eivät tuki ihoa ja saa sitä ärtymään tai aiheuta näppylöitä.

Hellä mutta tehokas puhdistusaine

Vaikka et käytä meikkiä, niin puhdistusaineen käyttö on silti suositeltavaa. Sillä puhdistat kasvoilta lian sekä aurinkovoiteen. Parasta on käyttää kasvojen puhdistusaineen lisäksi myös kasvovettä, joka viimeistelee puhdistuksen ja palauttaa ihon oman pH-tasapainon.

 1. LA ROCHE-POSAY TOLERIANE 2-IN-1 PUHDISTUSGEELI 400 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY TOLERIANE 2-IN-1 PUHDISTUSGEELI 400 ML
  Tarjoushinta 19,92 € Normaalihinta 24,90 €
 2. ACO FACE GENTLE CLEANSE OIL 150 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO FACE GENTLE CLEANSE OIL 150 ml
  Tarjoushinta 13,88 € Normaalihinta 18,50 €
 3. SMUUTI SKIN WATERMELON SORBET BALM 100 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  SMUUTI SKIN WATERMELON SORBET BALM 100 ml
  17,90 €
 4. BIODERMA SENSIBIO FOAMING GEL 200 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIODERMA SENSIBIO FOAMING GEL 200 ml
  19,90 €

Hellävarainen kuorinta

Aurinkoisena kesänä iho on hyvä kuoria kerran viikossa. Ihon kuorinta puhdistaa huokoset syvältä, poistaa kuolleen solukon, vilkastuttaa pintaverenkiertoa, kirkastaa ihoa ja helpottaa hoitavien aineiden imeytymistä.

Kuorittu iho myös ruskettuu tasaisemmin, ja ruskettuneena iho on paksumpi ja vahvempi kuin tavallisesti. Suosi hellävaraisia kuorintatuotteita. Sellaisia ovat hienojakoisia rakeita sisältävät tai entsymaattisesti ilman rakeita kuorivat tuotteet. Muistathan kuoria ihon huolellisesti myös ennen itseruskettavan käyttöä, tasaisen rusketustuloksen varmistamiseksi!

Ensin syväpuhdistava, sitten kosteuttava naamio

Jos iho tuntuu tukkoiselta ja siihen ilmestyy mustapäitä, on hyvä tehdä tuplanaamio: levitä kasvokuorinnan jälkeen syväpuhdistava naamio ja sen jälkeen rauhoittava kosteusnaamio.

3. Rauhoita ja kosteuta ihoa

UV-säteet saavat kosteuden haihtumaan ihosta tavallista tehokkaammin, joten iho saattaa muuttua pintakuivaksi ja tukkeutua. Ihon kosteutusta ei siis kannata unohtaa kesälläkään. Hikoilu edesauttaa tukkeutumista, meri- ja kloorivesi puolestaan kuivumista. Kosteutta on hyvä antaa rutkasti sekä ennen auringossa oleilua että sen jälkeen.

Antioksidanttipitoinen kosteusseerumi

Tiivistetty kosteutustuote sekä päivä- että yövoiteen alla on yksi kesän tärkeimmistä ihonhoitotuotteista. Seerumi kosteuttaa tehokkaasti, mikä lisää ihon luontaista kykyä suojautua auringon haittoja vastaan.  Lisätehoa saat, kun valitset seerumien ja hoitonesteiden joukosta antioksidanttipitoisen vaihtoehdon. Esimerkiksi C-vitamiiniseerumi on loistava kesätuote!

Rauhoittava ja korjaava yövoide

Kasvojen iho altistuu auringolle viileinä ja pilvisinäkin päivinä. Kesäksi kannattaa valita yövoide tai kasvoille tarkoitettu after sun -tuote, joka korjaa, rauhoittaa ja ravitsee.

Tehokosteuttava naamio

Varsinkin rantalomalla iho tuntuu iltaisin janoiselta ja ihoa kannattaakin helliä tehokosteuttavalla naamiolla. Tyynnyttäviä ja kosteuttavia naamioita voi huoletta käyttää pari kertaa viikossa tai kuurina vaikka päivittäin.