Näin saat kauniit jalat: 5 vinkkiä jalkojenhoitoon

Näin saat kauniit jalat: 5 vinkkiä jalkojenhoitoon

Ovatko varpaiden kynnet päässeet pitkiksi ja lakat halkeilemaan? Tarttuuko kantapää sukkaan kiinni? Jalkojen hyvinvointi on tärkeätä vuoden ympäri, eikä jalkahoitola ole ainoa ratkaisu, kun haluat kauniit jalat. Helpoilla kotikonsteillamme saat sileät ja hyvinvoivat jalat. Katso viiden kohdan vinkkilista ja video, miten askeleesi kevenee kotipedikyyrillä!

1. Poista vanha kynsilakka siististi

Sivele ensin varpaankynsien ympärille kynsinauhaöljyä, niin vältyt värillisen lakan aiheuttamilta tahroilta kynsinauhoissa. Kaada lakanpoistoainetta  reilusti vanulappuun, paina lappu kynnelle, anna vaikuttaa hetken ja pyyhkäise pois.

2. Kylvetä jalkoja tarpeeksi pitkään

Laske vati puolilleen lämmintä vettä. Ripauta veteen kylpysuolaa joka hoitaa ihoa sekä hellii myös väsyneitä tai turvonneita jalkoja. Anna jalkojen kylpeä rauhassa vähintään 20 minuuttia – nyt on loistava tilaisuus antaa aikaa itselle ja rentoutua!

 1. ACO BODY FOOT CREAM RICH HAJUSTETTU 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO BODY FOOT CREAM RICH HAJUSTETTU 100 ML
  8,30 €
 2. CCS JALKAKYLPYSUOLA 310 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CCS JALKAKYLPYSUOLA 310 G
  Tarjoushinta 9,28 € Normaalihinta 11,60 €
 3. CCS JALKOJEN KUORINTASUKAT 1 PARI
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CCS JALKOJEN KUORINTASUKAT 1 PARI
  Tarjoushinta 14,00 € Normaalihinta 17,50 €
 4. KOCOSTAR FOOT PEELING PACK KUORINTASUKAT 1 PARI
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous

3. Kuori jalat ja raspaa hellästi

Kuorinta hoituu jalkojen tai vartalon kuorinta-aineella. Voit tehdä myös itse kuorintaseoksen sekoittamalla ruokalusikallisen karkeaa merisuolaa ja saman verran öljyä. Kuori hellästi myös kynnet ja kynsinauhat. Jos raspaat kovettumia, tee se tarkasti ja rauhallisin liikkein. Jalkojen hoitoon tarkoitetut laitteet ovat hellimpiä. Niiden pyörivillä raspipäillä et pääse vahingossakaan jynssäämään ihoa rikki.

4. Leikkaa kynnet ja hiero rasva

Leikkaa kynnet suorateräisillä saksilla varpaiden päiden muotoisesti ja viilaa leikkausjälki sileäksi kynsiviilalla. Levitä jalkoihin reilusti jalkavoidetta ja hiero, kunnes voide on imeytynyt. Kosteat varpaanvälit voivat hautua ja kerätä tulehdusta aiheuttavia bakteereita, joten pyyhkäise varpaanvälit lopuksi vanulapulla kuiviksi. Sivele sitten kynsinauhaöljyä kynsinauhoille.

5. Tee huoliteltu lakkaus

Painele kynsinauhat puisella manikyyritikulla. Pyyhkäise sitten kynnet puhtaiksi kynsilakanpoistoaineella, niin saat öljyt ja rasvat lakan alta pois. Aseta varvaskampa eli varpaiden erottelija paikoilleen. Levitä kynsille aluslakka. Se suojaa kynttä värimuutoksilta ja pidentää lakkauksen kestoa. Kun aluslakka on kuivunut, sivele värillistä kynsilakkaa niin monta kerrosta, että lopputulos on siisti. Anna jokaisen kerroksen kuivua kunnolla. Jos tuhraat lakalla ihoa, pumpulipuikkoa parempi korjailija on kynsilakanpoistoaineeseen dipattu meikkisivellin. Viimeistele kynnet päällyslakalla.