Näin saat kauniit jalat: 5 vinkkiä jalkojenhoitoon

Näin saat kauniit jalat: 5 vinkkiä jalkojenhoitoon

Ovatko varpaiden kynnet päässeet pitkiksi ja lakat halkeilemaan? Tarttuuko kantapää sukkaan kiinni? Jalkojen hyvinvointi on tärkeätä vuoden ympäri, eikä jalkahoitola ole ainoa ratkaisu, kun haluat kauniit jalat. Helpoilla kotikonsteillamme saat sileät ja hyvinvoivat jalat. Katso viiden kohdan vinkkilista ja video, miten askeleesi kevenee kotipedikyyrillä!

1. Poista vanha kynsilakka siististi

Sivele ensin varpaankynsien ympärille kynsinauhaöljyä, niin vältyt värillisen lakan aiheuttamilta tahroilta kynsinauhoissa. Kaada lakanpoistoainetta reilusti vanulappuun, paina lappu kynnelle, anna vaikuttaa hetken ja pyyhkäise pois. Pese jalat liasta sekä öljyn ja kynsilakanpoistoaineen jäämistä hyvin ennen varpaiden kastamista kylpyveteen. Pesu on paikallaan silloinkin, kun varpaankyntesi ovat lakkaamatta.

2. Kylvetä jalkoja tarpeeksi pitkään

Laske vati puolilleen lämmintä vettä. Ripauta veteen kylpysuolaa, joka hoitaa ihoa sekä hellii myös väsyneitä tai turvonneita jalkoja. Anna jalkojen kylpeä rauhassa vähintään 20 minuuttia – odotellessa maksimoida hemmottelun määrän levittämällä kasvoillesi hoitavan naamion tai kangasnaamion!

 1. ACO BODY NAIL POLISH REMOVER 125 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO BODY NAIL POLISH REMOVER 125 ML
  Tarjoushinta 5,20 € Normaalihinta 6,50 €
 2. CCS JALKAKYLPYSUOLA 310 G
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CCS JALKAKYLPYSUOLA 310 G
  Tarjoushinta 10,00 € Normaalihinta 12,50 €
 3. KOCOSTAR HAPPY MASK KIT LAHJAPAKKAUS
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  KOCOSTAR HAPPY MASK KIT LAHJAPAKKAUS
  Tarjoushinta 11,92 € Normaalihinta 14,90 €

3. Kuori jalat ja raspaa hellästi

Jalkojen kuorintaan soveltuu mainiosti vartalon kuorinta-aine. Voit tehdä myös itse kuorintaseoksen sekoittamalla ruokalusikallisen karkeaa merisuolaa ja saman verran öljyä. Kuori hellästi myös kynnet ja kynsinauhat. Poista kovettumat jalkaraspilla, ja käsittele ne hellävaraisesti – tarkasti ja rauhallisin liikkein. Jalkojen hoitoon tarkoitetut laitteet ovat hellimpiä. Niiden pyörivillä raspipäillä et pääse vahingossakaan jynssäämään ihoa rikki.

4. Leikkaa kynnet ja hiero rasva

Leikkaa kynnet suorateräisillä saksilla varpaiden päiden muotoisesti ja viilaa leikkausjälki sileäksi kynsiviilalla. Levitä jalkoihin reilusti jalkavoidetta ja hiero, kunnes voide on imeytynyt. Varpaiden välejä ei tarvitse rasvata. Kosteat varpaanvälit voivat hautua ja kerätä tulehdusta aiheuttavia bakteereita, joten pyyhkäise varpaanvälit lopuksi vanulapulla kuiviksi. Sivele sitten kynsinauhaöljyä kynsinauhoille.

5. Tee huoliteltu lakkaus

Painele kynsinauhat puisella manikyyritikulla. Pyyhkäise sitten kynnet puhtaiksi kynsilakanpoistoaineella, niin saat öljyt ja rasvat lakan alta pois. Aseta varvaskampa eli varpaiden erottelija paikoilleen. Levitä kynsille aluslakka. Se suojaa kynttä värimuutoksilta ja pidentää lakkauksen kestoa.

Kun aluslakka on kuivunut, sivele värillistä kynsilakkaa niin monta kerrosta, että lopputulos on siisti. Anna jokaisen kerroksen kuivua kunnolla. Jos tuhraat lakalla ihoa, pumpulipuikkoa parempi korjailija on kynsilakanpoistoaineeseen dipattu meikkisivellin. Viimeistele kynnet päällyslakalla.

 1. AVENE BODY GENTLE SCRUB 200 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE BODY GENTLE SCRUB 200 ML
  Tarjoushinta 21,52 € Normaalihinta 26,90 €
 2. SCHOLL VELVET SMOOTH JALKARASPI MERIMINERAALEILLA 1 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  SCHOLL VELVET SMOOTH JALKARASPI MERIMINERAALEILLA 1 KPL
  Tarjoushinta 35,12 € Normaalihinta 43,90 €
 3. YA PEHMENTÄVÄ JALKAVOIDE 150 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA PEHMENTÄVÄ JALKAVOIDE 150 ML
  Tarjoushinta 7,92 € Normaalihinta 9,90 €
 4. MILLS KYNSISAKSET SUORATERÄINEN 1 KPL
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MILLS KYNSISAKSET SUORATERÄINEN 1 KPL
  Tarjoushinta 9,20 € Normaalihinta 11,50 €