Hyvä jalkavoide haussa? – Näin löydät sinulle sopivimman

Hyvä jalkavoide haussa? – Näin löydät sinulle sopivimman

Päivittäinen rasvaus pitää jalkojen ihon nappikunnossa. Mutta sopisiko sinulle korppukantapäitä tehokosteuttava, väsyneitä jalkoja virkistävä vai hemmottelevan täyteläinen jalkavoide? Tästä löydät omasi! 

1. Mitä jalkasi kaipaavat juuri nyt? 

Jalkavoiteen valinnassa kannattaa lähteä liikkeelle jalkojen tarpeista ja mahdollisista pulmista:

Ovatko jalkasi erittäin kuivat ja hilseilevät? Onko kantapäissäsi halkeamia? Tai onko jalkapohjissasi kovettumia? 

 • Näissä tapauksissa jalat kaipaavat hoitavampaa ja korjaavampaa tehovoidetta.
 • Kuivan ihon jalkavoiteissa on monesti esimerkiksi salisyylihappoa, joka kuorii kuolleen ihosolukon pois, jotta voide pääsee imeytymään ihoon paremmin.
 • Karbamidi on tehokas raaka-aine. Se pehmentää sitkeitäkin kovettumia tehokkaasti.

Tuntuvatko jalkasi päivän päätteeksi väsyneiltä tai kylmiltä?

 • Nappivalinta on jalkavoide, jossa on virkistävä ja viilentävä vaikutus.
 • Viluisille varpaille löytyy myös jalkavoiteita, joissa on kevyesti lämmittävä vaikutus.

Eikö jalkojesi ihossa ole oikeastaan mitään pulmaa?

 • Mieti, mitä kaipaat jalkavoiteelta. Tykkäätkö tuoksusta vai et? Haluatko hetkessä imeytyvän vai täyteläisen hemmottelevan voiteen? 

Kysy apua sopivan tuotteen valintaan myös kosmetologiltamme tai farmaseutiltamme. Asiantuntijamme ovat valmiita auttamaan sinua niin kivijalkamyymälöissä kuin verkkokaupan chatissa!

 1. YA PEHMENTÄVÄ JALKAVOIDE 150 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA PEHMENTÄVÄ JALKAVOIDE 150 ML
  9,90 €
 2. ACO BODY FOOT CREAM RICH HAJUSTETTU 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO BODY FOOT CREAM RICH HAJUSTETTU 100 ML
  Tarjoushinta 7,23 € Normaalihinta 8,50 €
 3. ACO BODY SPECIAL CARE INTENSIVE FOOT CREAM 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO BODY SPECIAL CARE INTENSIVE FOOT CREAM 100 ML
  Tarjoushinta 10,37 € Normaalihinta 12,20 €
 4. CERAVE SA RENEWING FOOT CREAM 88 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CERAVE SA RENEWING FOOT CREAM 88 ML
  9,50 €

2. Löydä paras jalkavoide – tässä asiakkaidemme suosikit!

 • YA Pehmentävä jalkavoide sopii päivittäiseen käyttöön koko perheelle. Jalkavoide sisältää muun muassa pehmentävää karbamidia, hoitavaa sheavoita sekä virkistävää ja viilentävää mentholia. Voide imeytyy nopeasti. Jalkavoide on kehitetty ja valmistettu Suomessa. Riittoisa 150 millilitran pakkaus!
 • ACO Foot Cream Rich on päivittäiseen käyttöön sopiva, ihoa ravitseva voide, joka sisältää canolaöljyä. Voide silottaa ja pehmentää ihoa. Voiteessa on kevyt tuoksu.
 • ACO Body Special Care Intensive Foot Cream on täyteläinen voide erittäin kuivalle ja herkälle iholle. Sopii helposti allergisoituvalle iholle sekä atooppiselle iholle ja psoriasiksen hoitoon. Hajusteeton. Voide pyrkii vahvistamaan ihon omaa suojakerrosta.
 • CeRaVe SA Renewing Foot Cream on korjaava jalkavoide erittäin kuiville ja halkeileville jaloille. Voiteessa on salisyylihappoa, joka kuorii kuivaa ihoa pois, jotta voiteen hoitavat raaka-aineet imeytyvät paremmin ihoon. Voiteen keramidit vahvistavat ihoa. Tuoksuton.
 • CCS Jalkavoide on tehokas jalkavoide, jota käytetään myös ammattikäytössä kauneushoitoloissa. Jalkavoiteessa on suuri määrä karbamidia, jopa 10 prosenttia. Voide pehmentää isotkin kovettumat. Jalkavoiteen eukalyptusöljy viilentää ja rauhoittaa.
 • Relaxant-jalkavoide on jalkojen särkyä ja turvotusta helpottava jalkavoide. Sisältää siankärsämöuutetta. Voide rauhoittaa ja lämmittää myös palelevia jalkoja.
 • Salvequick Foot Rescue All In One Cream on monikäyttöinen jalkavoide jalkojen ongelmien hoitoon. Voide hoitaa ja ehkäisee jalkasilsaa, kantapään halkeamia ja kovettumia sekä kuivuutta ja pahaa hajua. Hoitovoiteen vaikuttava ainesosa sitoo itseensä vettä ja torjuu tehokkaasti mikrobeja. Vaikutukset näkyvät yleensä kahden viikon kuluessa.

3. Rasvaa jalat joka päivä – torjut jalkapulmat

Helli ja rasvaa jalkojasi huoletta – et voi rasvata niitä liikaa! Jalkojen ihoa olisi hyvä rasvata päivittäin, aivan kuten kasvojen ihoakin. Mitä pehmeämpi jalan iho on, sen paremmin se voi. Rikkinäinen iho on suotuisa alusta bakteereille, jotka voivat saada aikaan tulehduksia.

Jalat on parasta rasvata iltaisin suihkun ja pyyhekuivauksen jälkeen. Tällöin ihossa on vielä kosteutta, mikä auttaa voidetta imeytymään paremmin. 

Jätä kuitenkin varpaiden välit rasvaamatta, sillä varvasväleissä voide muhii ja voi mahdollisesti luoda otollisen paikan jalkasienelle tarttua.

Jalkavoiteen voi levittää myös pohkeisiin. Etenkin viilentävät jalkavoiteet rauhoittavat rasittuneita pohkeita mukavasti.

4. Kylvetä ja kuori – tehostat jalkavoiteen imeytymistä

Silloin tällöin jalkoja kannattaa hoitaa perusteellisemmin, jotta jalkavoiteet tehoavat paremmin. 

Esimerkiksi pari kertaa viikossa kantapäitä ja jalan kovettumia voi hangata hellästi hohkakivellä suihkun jälkeen. Myös kuorintavoidetta voi käyttää. 

Ennen hohkakiven tai kuorintavoiteen käyttöä voi tehdä kymmenen minuutin jalkakylvyn. Jalkakylpy pehmentää jalkojen ihoa ja auttaa hohkakiveä tai kuorintavoidetta irrottamaan kuollutta ihosolukkoa tehokkaammin. Kylpyveteen kannattaa lisätä jalkakylpysuolaa, joka tehostaa ihon pehmenemistä. 

Voit kokeilla jaloille myös apteekista saatavia kuorintasukkia. 

5. Kelmua ja puuvillasukat – testaa tehoniksit 

Jos jalat ovat kovin kuivat, ovat puuvillasukat hyvä ensiapu. Vedä rasvattuihin jalkoihin yön ajaksi puhtaat puuvillasukat. Sukat tehostavat voiteen imeytymistä.

Voit myös kääräistä rasvattujen jalkojen ympärille tuorekelmua puoleksi tunniksi. Jalat kosteutuvat tehokkaasti vaikka telkkaria katsellessa. 

Kelmun poistamisen jälkeen hiero loput voiteet jalkoihin. Jalkoihin voi sipaista vielä puhtaat puuvillasukat yön ajaksi.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Carita Jokinen. 

 1. CCS JALKAVOIDE 175 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  CCS JALKAVOIDE 175 ML
  16,90 €
 2. RELAXANT JALKAVOIDE 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  RELAXANT JALKAVOIDE 100 ML
  18,90 €
 3. SALVEQUICK FOOT RESCUE ALL IN ONE CREAM 100 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous