Näin valitset sinulle sopivan silmänympärysvoiteen

hyvin hoidettu silmänympärysiho

Tummat silmänaluset kuin pandalla? Mikä olisi tehokas silmänympärysvoide turvotukseen? Entä paras silmänympärysvoide silmäpusseille? Hyvällä hoitotuotteella voit ehkäistä ja hoitaa silmänympärysten pulmia ja tehdä silmäpusseista huomaamattomampia. Tiesitkö muuten, että silmänympärysvoiteen säilytyspaikka on jääkaappi ja että silmänympärysvoidetta voi käyttää myös huulten ympärillä?

Pelkkää kasvovoidetta ei kannata levittää silmänympärysiholle. Silmänympärysihon hoidossa kannattaa käyttää erityisesti sille tarkoitettuja hoitotuotteita ja hellävaraisia otteita. Kasvoille tarkoitetut hoitotuotteet ovat silmänympäryksille turhan tuhteja, eivätkä ne hoida oikeita pulmia.

Silmänympärysiho janoaa kosteutta ja suojaa

Iho on silmien ympärillä ohuempaa ja arempaa kuin muualla kasvoilla ja siksi erityisen altis turpoamaan, veltostumaan ja rypistymään. Jos silmänympärysihon kosteustasapainosta ja kunnosta ei huolehdi, iho kuivuu, ohenee ja venyy. Seurauksena on silmäpussit, rypyt sekä ohuen ihon alta kuultavat verisuonet eli tummat silmänaluset. Mikäli silmänympärysihosi ei kaipaa mitään erityistä anti-age-vaikutusta, huolehdi kuitenkin, että päivittäisessä käytössäsi on ihoa kosteuttava silmänympärysvoide. Aurinko vanhentaa, joten ulkoilijan kannattaa valita silmänympärysvoide aurinkosuojalla. Oikealla levitystekniikalla ja hellävaraisilla otteilla saat kaiken tehon irti silmänympärysvoiteesta.

Yliopiston Apteekin valikoimasta löydät sopivat silmänympärysvoiteet eri ikäisille. Valittavanasi on useita hajusteettomia silmänympärysvoiteita sekä luonnonkosmetiikan silmänympärysvoiteita. Myös miesten silmänympärysihoa kannattaa helliä ja kosteuttaa silmänympärysvoiteella. Geelimäiset tai muuten koostumukseltaan kevyet tuotteet ovat suosittuja miesten silmänympärysvoiteita. Herkän ihon silmänympärysvoiteeksi kannattaa valita Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä kehitetty tuote. Paras silmänympärysvoide silmäpusseille tai tummille silmänalusille häivyttää nopeasti ylimääräisen turvotuksen ja poistaa tummuuden valoa heijastavien pigmenttien sekä täyteläisyyttä tuovan koostumuksensa ansiosta. La Roche-Posay silmänympärysvoide on loistovalinta, kun haluat sileät silmänympärykset ja tehokkaan silmänympärysvoiteen turvotukseen.

Anti-age silmänympärysvoiteet ikääntyvälle iholle

Sanomattakin on selvää, että silmänympärysihon tarpeet vaihtelevat vuodenajan sekä ikääntymisen myötä. Paras silmänympärysvoide 30-vuotiaalle on kevyt ja kosteuttava. Sen sijaan silmänympärysvoiteeksi 50-vuotiaalle kannattaa valita ikääntyvää ihoa kirkastava ja kiinteyttävä voide, joka sopii niin silmänympärysiholle kuin huulten ympärillekin häivyttämään ikääntymisen merkkejä. Nestekiertoa parantava ja turvotusta poistava tuote on loistovalinta silmänympärysvoiteeksi 40-vuotiaalle.

Valitse tuote vuorokaudenajan ja vuodenajan mukaan

Päiväkäyttöön tarkoitetuissa silmänympärystuotteissa on ihoa suojaavia aineita sekä ihoa optisesti heleyttäviä ja valoa heijastavia ainesosia. Yöllä käytettävät tuotteet hoitavat pulmia päivätuotteita tehokkaammin.

Ihonhoito kannattaa mukauttaa myös vuodenajan mukaan. Lämpiminä ja valoisina vuodenaikoina iho tarvitsee aurinkosuojaa ja kosteutta, yleensä kevyt tuote riittää. Talvisin, kun iho on kalpea ja kuiva, monet silmänympärysihonkin ongelmat korostuvat ja iho tarvitseekin talvisin täyteläisempiä kosteuttajia ja vahvistajia.

Yliopiston Apteekin valikoimassa on muun muassa silmämeikinpoistotuotteita, sekä yö- että päiväkäyttöön sopivia silmänympärysihon hoitovoiteita ja -geelejä, tehokkaita seerumeita ja naamiolappuja. Melkein minkä tahansa tuotteen voi valita herkille silmille tai iholle sopivaksi, ärtyneisyyttä rauhoittamaan, tehokosteuttamaan, ikääntymisen merkkejä hoitamaan, turvotusta tai tummuutta poistamaan, ryppyjä silottamaan, kiinteyttämään ja niin edelleen. Myös luonnonkosmetiikan sekä K-Beauty-tuotteiden joukosta löydät kattavan valikoiman silmänympärystuotteiden valikoiman.

 1. AVENE SOOTHING EYE CONTOUR CREAM 10 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE SOOTHING EYE CONTOUR CREAM 10 ML
  23,50 €
 2. VICHY NEOVADIOL ROSE PLATINUM EYE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY NEOVADIOL ROSE PLATINUM EYE 15 ML
  Tarjoushinta 23,12 € Normaalihinta 28,90 €
 3. LOUIS WIDMER EYE CONTOUR CREAM HAJUSTEETON 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 4. ACO FACE AGE DELAY EYE CREAM 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO FACE AGE DELAY EYE CREAM 15 ML
  Tarjoushinta 17,52 € Normaalihinta 21,90 €

Löydä oikea tuote eri ikävaiheisiin

Vaikka varsinaisia pulmia ei vielä olisi, silmänympärysvoiteen käytön pitäisi kuulua jokaisen päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Valmistajien tuotteilleen antamat suuntaa antavat ikäsuositukset ohjaavat hyvään alkuun silmänympärystuotteita hankittaessa. Ne kannattaa ottaa huomioon, mutta jos silmänympärykset ovat poikkeuksellisen hyvässä kunnossa tai poikkeuksellisen rasittuneet, niistä voi joustaa.

Kaksikymppiselle ja sitä nuoremmille sopii kevyt, aamuin ja illoin käytettävä kosteuttava silmänympärysvoide sekä silmämeikinpuhdistusaine.

25–35-vuotiaana, kun silmänympäryksillä näkyy ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, voi siirtyä astetta tehokkaampien hoitotuotteiden käyttöön.

30–40-vuotiaana voi aloittaa anti-age-tuotteiden käytön, jos iho tuntuu sellaisia tarvitsevan. Väsyneitä ja rasittuneita silmänympäryksiä voi helliä tarvittaessa seerumikuurilla. Aluetta voi hoitaa silloin tällöin myös silmänympäryslapuilla, hauteilla sekä naamioilla, esimerkiksi juuri ennen juhlameikkiä tai valvotun yön jälkeen. Useimmat tehohoidot sopivat kaiken ikäisille, mutta asia on aina hyvä varmistaa apteekin henkilökunnalta.

Valitse pulmaasi hoitava tuote

Suurin osa silmänympärystuotteista korjaa monta pulmaa kerralla. Usein pulmia onkin enemmän kuin yksi, ja tuotevalikoimasta kannattaa seuloa juuri se oikea, joka pulman korjaava vaihtoehto.

Tummat silmänaluset

Vahvistavat ja kirkastavat hoitotuotteet auttavat silmänalusten tummuuteen, joka johtuu vaalean ja ohuen ihon alta kuultavista verisuonista.

Jos tummuuden syy on silmänalusten pigmenttimuutokset, hoida niitä vaalentavilla tuotteilla ja hanki päiväkäyttöön silmänympäryksiä auringolta suojaava voide. Kirkastavia ja vaalentavia tehoaineita ovat muun muassa C-vitamiini sekä B3- ja A-vitamiini. Näiden lisäksi kirkastajana käytetään esimerkiksi mustaseljaa, vaalentajana lakritsinjuurta.

Turvonneet silmät

Jos vaivanasi on turvotus, suosi kevyitä tuotteita, esimerkiksi vesipohjaisia seerumeita ja geelejä, ja vältä tuhteja rasvoja ja öljyjä – myös öljyisiä silmämeikinpuhdistusaineita. Kiinnitä huomiota hoitotuotteen käyttöön: liian suuri määrä ja annostelu liikkuvalle yläluomelle voi aiheuttaa turvotusta.

Jos turvotus on aamun vaiva, vältä suolaa ja runsasta juomista illalla sekä vatsallaan nukkumista. Turvotusta silmien ympäriltä poistavia vaikuttaja-aineita ovat kofeiini ja mustaselja. Viileyden turvotuksenlaskukyky kannattaa hyödyntää: säilytä silmänympärysvoidetta jääkaapissa.

Silmärypyt ja juonteet

Naururyppyihin, harakanvarpaisiin ja juonteisiin sopii käyttää kiinteyttäviä silmänympärystuotteita. Anti-age-voiteet ja -seerumit silottavat muun muassa E-vitamiinin, peptidien, A-vitamiinin, ramnoosin ja koentsyymi Q10:n voimalla.

Ihon pienet rypyt kertovat yleensä kosteusköyhyydestä. Kuivunut iho tarvitsee tehokkaasti kosteuttavia ja kosteutta ihoon sitovia hoitotuotteita. Tuhtien kosteusvoiteiden sijaan silmänympärysalueelle on kehitetty kevyitä vaihtoehtoja, geelejä, ohuita voiteita ja seerumeita, jotka sisältävät esimerkiksi hyaluronihappoa, E-vitamiinia tai kauraa. Niistä silmänympärysiho saa tarvitsemansa kosteuden.

Ärtyneet silmänympärykset

Ärtyneet silmänympärykset kaipaavat rauhoittavaa hoitoa, herkät silmät ja herkästi reagoiva iho hellävaraisia, herkälle ja atooppiselle iholle sopivia hoitotuotteita.

Poimi viisi vinkkiä: Näin hoidat herkkää silmänympärysihoa

 1. Poista silmämeikki silmämeikinpuhdistusaineella. Imeytä sitä vanulappuun, paina hetkeksi suljetun silmän päälle ja pyyhkäise. Hankaaminen ja hierominen kuluttavat ja venyttävät ihoa.
 2. Käytä silmänympärysvoidetta, -geeliä tai -seerumia aamulla ja illalla. Jotkut tuotteet sopivat vain päivä-, toiset yökäyttöön, jotkut sekä että. 
 3. Levitä silmänympärystuote hellästi painellen silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa sekä ala- että yläluomelle kulmakarvan alla, mutta älä liikkuvalle luomelle.
 4. Reilu nuppineulan pään kokoinen annos silmänympärysvoidetta riittää molemmille silmänympäryksille. Liian suuri määrä turvottaa ja saa ihon kiiltämään. Jos annostelit liikaa, levitä loput huulille ja niiden ympärille.
 5. Säilytä silmänympärysvoidetta jääkaapissa. Viileys maksimoi voiteen virkistävän ja turvotusta laskevan tehon.
 1. LA ROCHE-POSAY HYALU B5 EYES ANTI-WRINKLE CARE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 2. ACO FACE CALMING EYE GEL HAJUSTEETON 20 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO FACE CALMING EYE GEL HAJUSTEETON 20 ML
  Tarjoushinta 10,00 € Normaalihinta 12,50 €
 3. MEDIK8 ADVANCED NIGHT EYE SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 4. VICHY MINERAL 89 EYES REPAIRING EYE FORTIFIER 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY MINERAL 89 EYES REPAIRING EYE FORTIFIER 15 ML
  Tarjoushinta 19,12 € Normaalihinta 23,90 €