Paras silmänympärysvoide – näin valitset oikean silmänympärysvoiteen juuri sinulle

Paras silmänympärysvoide kosteuttaa ja hoitaa silmänympärysihoa hyvin.

Onko sinulla tummat silmänaluset? Mikä olisi tehokas voide turvonneille silmänalusille? Entä paras silmänympärysvoide silmäpusseille? Kuivia silmänympäryksiä ja muita ongelmia voi ehkäistä ja hoitaa hyvillä hoitotuotteilla. Herkkää ja ohutta ihoaluetta kannattaa hoitaa yksilöllisesti tarpeen ja iän mukaan.

Tiesitkö, että silmänympärysvoide olisi hyvä ottaa käyttöön kaksikymppisenä tai viimeistään 25-vuotiaana? Pelkkää kasvovoidetta ei silmänympärysiholle kannata levittää, sillä kasvoille tarkoitetut hoitotuotteet ovat silmänympäryksille turhan tuhteja, eivätkä ne hoida oikeita pulmia. 

Silmänympärysihon hoidossa kannattaa käyttää erityisesti sille tarkoitettuja hoitotuotteita ja hellävaraisia otteita. Voiteita voi käyttää myös huulten ympärillä, joihin muodostuu juonteita samaan tapaan kuin silmäkulmiin. Herkän ihon silmänympärysvoiteeksi kannattaa valita Allergia- ja Astmaliiton kanssa yhteistyössä kehitetty tuote

Artikkelin lukijan etu: Ota 3 kosmetiikkatuotetta, saat edullisimman -50 % etukoodilla: KOSME524

*Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 31.12.2024 asti.

Paras silmänympärysvoide antaa kosteutta ja suojaa

Iho on silmien ympärillä ohuempaa ja arempaa kuin muualla kasvoilla. Siksi silmänympärysiho on erityisen altis turpoamaan, veltostumaan ja rypistymään. Hyvä silmänympärysvoide huolehtii ihon kosteustasapainosta, jotta iho ei kuivuisi, ohenisi ja venyisi.

Ihon kuivumisen, ohenemisen ja veltostumisen jatkumona ovat silmäpussit, rypyt sekä ohuen ihon alta kuultavat verisuonet eli tummat silmänaluset. Vaikka silmänympärysihosi ei kaipaisi erityistä täsmähoitoa, päivittäisessä käytössä on hyvä olla ainakin kosteuttava silmänympärysvoide.

Paras silmänympärysvoide tummille silmänalusille poistaa tummuuden valoa heijastavien pigmenttien sekä täyteläisyyttä tuovan koostumuksensa ansiosta. La Roche-Posay silmänympärysvoide on loistovalinta, kun haluat sileät silmänympärykset ja tehokkaan turvotusta poistavan silmänympärysvoiteen.

Myös miesten kannattaa hoitaa silmien ihoaluetta - geelimäiset tai muuten koostumukseltaan kevyet tuotteet ovat monesti miesten mieleen.

Silmänympärysvoide säilytetään huoneenlämmössä. Kylpyhuone ei ole paras paikka kosmetiikan säilytykseen, sillä kosteus ja lämpö voivat lyhentää tuotteiden käyttöikää. Joitakin silmänympärysvoiteita voi säilyttää myös jääkaapissa, jolloin tuotteen viileys laskee turvotusta ja virkistää silmänympärysihoa.

 1. VICHY MINERAL 89 EYES REPAIRING EYE FORTIFIER 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY MINERAL 89 EYES REPAIRING EYE FORTIFIER 15 ML
  Tarjoushinta 19,89 € Normaalihinta 25,50 €
 2. BIODERMA SENSIBIO EYE GEL 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  BIODERMA SENSIBIO EYE GEL 15 ML
  Tarjoushinta 17,08 € Normaalihinta 21,90 €
 3. ACO FACE CALMING EYE GEL HAJUSTEETON 20 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO FACE CALMING EYE GEL HAJUSTEETON 20 ML
  Tarjoushinta 11,31 € Normaalihinta 14,50 €

Valitse tuote vuorokaudenajan ja vuodenajan mukaan

Päiväkäyttöön tarkoitetuissa silmänympärystuotteissa on ihoa suojaavia aineita sekä ihoa optisesti heleyttäviä ja valoa heijastavia ainesosia. Yöllä käytettävät tuotteet hoitavat pulmia päivätuotteita tehokkaammin.

Ihonhoito kannattaa mukauttaa myös vuodenajan mukaan. Lämpiminä ja valoisina vuodenaikoina iho tarvitsee aurinkosuojaa ja kosteutta, jolloin kevyt tuote yleensä riittää. 

Aurinko voi tuntua ihanalta iholla, mutta karu fakta on, että aurinko vanhentaa ihoa. Ulkoilijan kannattaakin valita silmänympärysvoide aurinkosuojalla

Talvisin, kun iho on kalpea ja kuiva, monet silmänympärysihonkin ongelmat korostuvat ja iho tarvitseekin talvisin täyteläisempiä kosteuttajia ja vahvistajia.

 1. AVENE SOOTHING EYE CONTOUR CREAM 10 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE SOOTHING EYE CONTOUR CREAM 10 ML
  Tarjoushinta 20,20 € Normaalihinta 25,90 €
 2. LOUIS WIDMER EYE CONTOUR CREAM HAJUSTEETON 30 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LOUIS WIDMER EYE CONTOUR CREAM HAJUSTEETON 30 ML
  Tarjoushinta 28,78 € Normaalihinta 36,90 €
 3. ACO FACE AGE DELAY EYE CREAM 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO FACE AGE DELAY EYE CREAM 15 ML
  Tarjoushinta 18,64 € Normaalihinta 23,90 €

Paras silmänympärysvoide eri ikäisille

Vaikka varsinaisia pulmia ei vielä olisi, silmänympärysvoiteen käytön kannattaa kuulua päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Voiteiden suuntaa antavat ikäsuositukset ohjaavat hyvään alkuun silmänympärystuotteita hankittaessa. Jos silmänympäryksesi ovat poikkeuksellisen priimat taikka rasittuneet, ikämerkinnöistä voi joustaa.

Alle 25-vuotiaille sopii kevyt, aamuin ja illoin käytettävä kosteuttava silmänympärysvoide sekä silmämeikinpuhdistusaine.

25–35-vuotiaana, kun silmänympäryksillä näkyy ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, voi siirtyä astetta tehokkaampien hoitotuotteiden käyttöön.

30–40-vuotiaana voi aloittaa anti-age-tuotteiden käytön. Paras silmänympärysvoide 30-vuotiaalle on kevyt ja kosteuttava.

40-50-vuotiaalle nestekiertoa parantava ja turvotusta poistava tuote on loistovalinta.

Viisikymppisen kannattaa valita ikääntyvää ihoa kirkastava ja kiinteyttävä voide, joka sopii niin silmänympärysiholle kuin huulten ympärillekin häivyttämään ikääntymisen merkkejä. 

Silmänympärysvoide miehille: Monikäyttöinen energisoiva kosteusvoide sopii miesten kosteusvoiteeksi kasvoille sekä turvotusta ja tummia silmänalusia häivyttävänä silmänympärysvoiteena miehillä.

Yliopiston Apteekin valikoimassa valittavanasi on useita hajusteettomia silmänympärysvoiteita sekä luonnonkosmetiikan silmänympärysvoiteita. Myös korealaisesta kosmetiikasta eli K-Beautysta innostuneille on omat hoitotuotteensa.

Väsyneitä ja rasittuneita silmänympäryksiä voi helliä tarvittaessa silmänympärysseerumillaAluetta voi hoitaa myös silmänympäryslapuilla, hauteilla sekä naamioilla, esimerkiksi juuri ennen juhlameikkiä tai valvotun yön jälkeen.

Useimmat tehohoidot sopivat kaiken ikäisille, mutta asia on aina hyvä varmistaa apteekin henkilökunnalta. Chat- ja puhelinpalvelussamme on yli 90 hengen asiantuntijajoukko neuvomassa ihonhoitoon ja terveyteen liittyvissä asioissa.

Silmänympärysihon helliminen silmänympärysnaamioilla

Mistä tummat silmänaluset johtuvat?

Tummat silmänaluset johtuvat vaalean ja ohuen ihon alta kuultavista verisuonista. Jos tummuuden syy on silmänalusten pigmenttimuutokset, voit hoitaa ihoa vaalentavilla tuotteilla ja hankkia päiväkäyttöön silmänympäryksiä auringolta suojaavan voiteen.

Vahvistavat ja kirkastavat hoitotuotteet auttavat silmänalusten tummuuteen. Kirkastavia ja vaalentavia tehoaineita ovat muun muassa C-vitamiini sekä B3- ja A-vitamiini. Näiden lisäksi kirkastajana käytetään esimerkiksi mustaseljaa, vaalentajana lakritsinjuurta.

Hyvä silmänympärysvoide turvonneille silmille

Jos pulmanasi on turvotus, suosi kevyitä tuotteita, kuten vesipohjaisia seerumeita ja geelejä. Vältä tuhteja rasvoja ja öljyjä sekä öljyisiä silmämeikinpuhdistusaineita. Kiinnitä huomiota hoitotuotteen käyttöön: liian suuri määrä ja annostelu liikkuvalle yläluomelle voi aiheuttaa turvotusta.

Jos turvotus on aamun vaiva, vältä suolaa ja runsasta juomista illalla sekä vatsallaan nukkumista. Hyvä silmänympärysvoide sisältää turvotusta laskevia ainesosia ja lievittää turvotusta näkyvästi. Turvotusta silmien ympäriltä poistavia vaikuttaja-aineita ovat kofeiini ja mustaselja. Kylmä laskee turvotusta: säilytä silmänympärysvoidetta jääkaapissa.

 1. VICHY LIFTACTIV H.A. ANTI-WRINKLE FIRMING EYE CARE 15 ml
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY LIFTACTIV H.A. ANTI-WRINKLE FIRMING EYE CARE 15 ml
  Tarjoushinta 26,91 € Normaalihinta 34,50 €
 2. Vichy Neovadiol Multi-Corrective Eye & Lip care 15 ml | Seerumit ja tehohoidot
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY NEOVADIOL MULTI-CORRECTIVE EYE & LIP CARE 15 ml
  Tarjoushinta 24,88 € Normaalihinta 31,90 €
 3. LA ROCHE-POSAY HYDRAPHASE EYES 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY HYDRAPHASE EYES 15 ML
  Tarjoushinta 19,42 € Normaalihinta 24,90 €
 4. Filorga Global-Repair Eye & Lips voide | Silmänympärysvoiteet
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  FILORGA GLOBAL-REPAIR EYE & LIPS 15 ml
  Tarjoushinta 69,42 € Normaalihinta 89,00 €

Silmärypyt ja juonteet voivat johtua kuivista silmänympäryksistä

Naururyppyihin, harakanvarpaisiin ja juonteisiin voi käyttää kiinteyttäviä silmänympärystuotteita. Anti-age-voiteet ja -seerumit silottavat muun muassa E-vitamiinin, peptidien, A-vitamiinin, ramnoosin ja koentsyymi Q10:n voimalla.

Ihon pienet rypyt kertovat yleensä kosteusköyhyydestä. Kuivunut iho tarvitsee tehokkaasti kosteuttavia ja kosteutta ihoon sitovia hoitotuotteita. Tuhtien kosteusvoiteiden sijaan silmänympärysalueelle on kehitetty kevyitä vaihtoehtoja, geelejä, ohuita voiteita ja seerumeita, jotka sisältävät esimerkiksi hyaluronihappoa, E-vitamiinia tai kauraa. Niistä silmänympärysiho saa tarvitsemansa kosteuden.

Näin hoidat ärtyneitä silmänympäyksiä

Ärtyneet silmänympärykset kaipaavat rauhoittavaa hoitoa. Herkille silmille ja herkästi reagoivalle iholle sopii parhaiten hellävarainen, herkälle ja atooppiselle iholle sopiva hoitotuote.

Herkän silmänympärysihon hoito

 1. Poista silmämeikki silmämeikinpuhdistusaineella. Imeytä sitä vanulappuun, paina hetkeksi suljetun silmän päälle ja pyyhkäise. Hankaaminen ja hierominen kuluttavat ja venyttävät ihoa.
 2. Käytä silmänympärysvoidetta-geeliä tai -seerumia aamulla ja illalla. Jotkut tuotteet sopivat vain päivä-, toiset yökäyttöön, jotkut sekä että. 
 3. Levitä silmänympärystuote hellästi painellen silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa sekä ala- että yläluomelle kulmakarvan alla, mutta älä liikkuvalle luomelle.
 4. Reilu nuppineulan pään kokoinen annos silmänympärysvoidetta riittää molemmille silmänympäryksille. Liian suuri määrä turvottaa ja saa ihon kiiltämään. Jos annostelit liikaa, levitä loput huulille ja niiden ympärille.
 5. Säilytä silmänympärysvoidetta jääkaapissa. Viileys maksimoi voiteen virkistävän ja turvotusta laskevan tehon.
 1. LA ROCHE-POSAY HYALU B5 EYES ANTI-WRINKLE CARE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY HYALU B5 EYES ANTI-WRINKLE CARE 15 ML
  Tarjoushinta 25,66 € Normaalihinta 32,90 €
 2. VICHY NEOVADIOL ROSE PLATINIUM EYE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY NEOVADIOL ROSE PLATINIUM EYE 15 ML
  Tarjoushinta 24,57 € Normaalihinta 31,50 €
 3. MEDIK8 ADVANCED NIGHT EYE SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  MEDIK8 ADVANCED NIGHT EYE SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 15 ML
  Tarjoushinta 45,24 € Normaalihinta 58,00 €
 4. EUCERIN HYALURON-FILLER+ELASTICITY EYE CREAM SPF20 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  EUCERIN HYALURON-FILLER+ELASTICITY EYE CREAM SPF20 15 ML
  Tarjoushinta 31,12 € Normaalihinta 39,90 €