Näin valitset sinulle sopivan silmänympärysvoiteen

Näin valitset sinulle sopivan silmänympärysvoiteen

Tummat silmänaluset kuin pandalla? Hyvällä hoituotteella voit ehkäistä ja hoitaa silmänympärysten pulmia. Tiesitkö muuten, että silmänympärysvoiteen säilytyspaikka on jääkaappi ja että silmänympärysvoidetta voi käyttää myös huulten ympärillä?

Pelkkää kasvovoidetta ei kannata levittää silmänympärysiholle vaan kannattaa käyttää erityisesti sille tarkoitettuja hoitotuotteita ja hellävaraisia otteita. Kasvoille tarkoitetut hoitotuotteet ovat silmänympäryksille turhan tuhteja, eivätkä ne hoida oikeita pulmia.

Iho on silmien ympärillä ohuempaa ja arempaa kuin muualla kasvoilla ja siksi erityisen altis turpoamaan, veltostumaan ja rypistymään. Jos silmänympärysihon kosteustasapainosta ja kunnosta ei huolehdi, iho kuivuu, ohenee ja venyy. Seurauksena on silmäpussit, rypyt sekä ohuen ihon alta kuultavat verisuonet eli tummat silmänaluset.

Valitse tuote vuorokaudenajan ja vuodenajan mukaan

Päiväkäyttöön tarkoitetuissa tuotteissa on ihoa suojaavia aineita sekä ihoa optisesti heleyttäviä ja valoa heijastavia ainesosia. Yöllä käytettävät tuotteet hoitavat pulmia päivätuotteita tehokkaammin.

Lämpiminä ja valoisina vuodenaikoina iho tarvitsee aurinkosuojaa ja kosteutta, yleensä kevyt tuote riittää. Talvisin, kun iho on kalpea ja kuiva, monet silmänympärysihonkin ongelmat korostuvat ja iho tarvitsee täyteläisempiä kosteuttajia ja vahvistajia.

Yliopiston Apteekin valikoimassa on muun muassa silmämeikinpoistotuotteitta, sekä yö- että päiväkäyttöön sopivia hoitovoiteita ja- geelejä, tehokkaita seerumeita ja naamiolappuja. Melkein minkä tahansa tuotteen voi valita herkille silmille tai iholle sopivaksi, ärtyneisyyttä rauhoittamaan, tehokosteuttamaan, ikääntymisen merkkejä hoitamaan, turvotusta tai tummuutta poistamaan, ryppyjä silottamaan, kiinteyttämään ja niin edelleen.

 1. AVENE SOOTHING EYE CONTOUR CREAM 10 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE SOOTHING EYE CONTOUR CREAM 10 ML
  Tarjoushinta 18,40 € Normaalihinta 23,00 €
 2. YA NATURAE SILMÄNYMPÄRYSVOIDE ECOCERT ORGANIC 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  YA NATURAE SILMÄNYMPÄRYSVOIDE ECOCERT ORGANIC 15 ML
  Tarjoushinta 11,12 € Normaalihinta 13,90 €
 3. VICHY AQUALIA THERMAL AWAKENING EYE BALM 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY AQUALIA THERMAL AWAKENING EYE BALM 15 ML
  Tarjoushinta 16,72 € Normaalihinta 20,90 €
 4. ACO FACE CALMING EYE GEL HAJUSTEETON 20 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ACO FACE CALMING EYE GEL HAJUSTEETON 20 ML
  Tarjoushinta 9,84 € Normaalihinta 12,30 €

Löydä oikea tuote eri ikävaiheisiin

Vaikka varsinaisia pulmia ei vielä olisi, silmänympärysvoiteen käytön pitäisi kuulua jokaisen päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Valmistajien tuotteilleen antamat suuntaa antavat ikäsuositukset ohjaavat hyvään alkuun silmänympärystuotteita hankittaessa. Ne kannattaa ottaa huomioon, mutta jos silmänympärykset ovat poikkeuksellisen hyvässä kunnossa tai poikkeuksellisen rasittuneet, niistä voi joustaa.

Kaksikymppiselle ja sitä nuoremmille sopivat kevyt, aamuin ja illoin käytettävä voide sekä silmämeikinpuhdistusaine.

25–35-vuotiaana, kun silmänympäryksillä näkyy ensimmäisiä ikääntymisen merkkejä, voi siirtyä astetta tehokkaampien hoitotuotteiden käyttöön.

30–40-vuotiaana voi aloittaa anti-age-tuotteiden käytön, jos iho tuntuu sellaisia tarvitsevan. Väsyneitä ja rasittuneita silmänympäryksiä voi helliä tarvittaessa seerumikuurilla. Aluetta voi hoitaa silloin tällöin myös hauteilla ja naamioilla, esimerkiksi juuri ennen juhlameikkiä tai valvotun yön jälkeen. Useimmat tehohoidot sopivat kaiken ikäisille, mutta asia on aina hyvä varmistaa apteekin henkilökunnalta.

Valitse pulmaasi hoitava tuote

Suurin osa silmänympärystuotteista korjaa monta pulmaa kerralla. Usein pulmia onkin enemmän kuin yksi, ja tuotevalikoimasta kannattaa seuloa juuri se oikea, joka pulman korjaava vaihtoehto.

Tummat silmänaluset

Vahvistavat ja kirkastavat hoitotuotteet auttavat silmänalusten tummuuteen, joka johtuu vaalean ja ohuen ihon alta kuultavista verisuonista.

Jos tummuuden syy on silmänalusten pigmenttimuutokset, hoida niitä vaalentavilla tuotteilla ja hanki päiväkäyttöön silmänympäryksiä auringolta suojaava voide. Kirkastavia ja vaalentavia tehoaineita ovat muun muassa C-vitamiini sekä B3- ja A-vitamiini. Näiden lisäksi kirkastajana käytetään esimerkiksi mustaseljaa, vaalentajana lakritsinjuurta.

Turvonneet silmät

Jos vaivanasi on turvotus, suosi kevyitä tuotteita, esimerkiksi vesipohjaisia seerumeita ja geelejä, ja vältä tuhteja rasvoja ja öljyjä – myös öljyisiä silmämeikinpuhdistusaineita. Kiinnitä huomiota hoitotuotteen käyttöön: liian suuri määrä ja annostelu liikkuvalle yläluomelle voi aiheuttaa turvotusta.

Jos turvotus on aamun vaiva, vältä suolaa ja runsasta juomista illalla sekä vatsallaan nukkumista. Turvotusta silmien ympäriltä poistavia vaikuttaja-aineita ovat kofeiini ja mustaselja. Viileyden turvotuksenlaskukyky kannattaa hyödyntää: säilytä silmänympärysvoidetta jääkaapissa.

Silmärypyt ja juonteet

Naururyppyihin, harakanvarpaisiin ja juonteisiin sopii käyttää kiinteyttäviä silmänympärystuotteita. Anti-age-voiteet ja -seerumit silottavat muun muassa E-vitamiinin, peptidien, A-vitamiinin, ramnoosin ja koentsyymi Q10:n voimalla.

Ihon pienet rypyt kertovat yleensä kosteusköyhyydestä. Kuivunut iho tarvitsee tehokkaasti kosteuttavia ja kosteutta ihoon sitovia hoitotuotteita. Tuhtien kosteusvoiteiden sijaan silmänympärysalueelle on kehitetty kevyitä vaihtoehtoja, geelejä, ohuita voiteita ja seerumeita, jotka sisältävät esimerkiksi hyaluronihappoa, E-vitamiinia tai kauraa. Niistä silmänympärysiho saa tarvitsemansa kosteuden.

Ärtyneet silmänympärykset

Ärtyneet silmänympärykset kaipaavat rauhoittavaa hoitoa, herkät silmät ja herkästi reagoiva iho hellävaraisia, herkälle ja atooppiselle iholle sopivia hoitotuotteita.

Poimi viisi vinkkiä: Näin hoidat herkkää silmänympärysihoa

 1. Poista silmämeikki silmämeikinpuhdistusaineella. Imeytä sitä vanulappuun, paina hetkeksi suljetun silmän päälle ja pyyhkäise. Hankaaminen ja hierominen kuluttavat ja venyttävät ihoa.
 2. Käytä silmänympärysvoidetta, -geeliä tai seerumia aamulla ja illalla. Jotkut tuotteet sopivat vain päivä-, toiset yökäyttöön, jotkut sekä että. 
 3. Levitä silmänympärystuote hellästi painellen silmän sisänurkasta kohti ulkonurkkaa sekä ala- että yläluomelle kulmakarvan alla, mutta älä liikkuvalle luomelle.
 4. Reilu nuppineulan pään kokoinen annos silmänympärysvoidetta riittää molemmille silmänympäryksille. Liian suuri määrä turvottaa ja saa ihon kiiltämään. Jos annostelit liikaa, levitä loput huulille ja niiden ympärille.
 5. Säilytä silmänympärysvoidetta jääkaapissa. Viileys maksimoi voiteen virkistävän ja turvotusta laskevan tehon.
 1. LA ROCHE-POSAY TOLERIANE ULTRA EYE 20 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY TOLERIANE ULTRA EYE 20 ML
  Tarjoushinta 16,72 € Normaalihinta 20,90 €
 2. VICHY NEOVADIOL SUBSTITUTIVE COMPLEX EYES & LIPS 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  VICHY NEOVADIOL SUBSTITUTIVE COMPLEX EYES & LIPS 15 ML
  Tarjoushinta 23,12 € Normaalihinta 28,90 €
 3. LA ROCHE-POSAY HYALU B5 EYES ANTI-WRINKLE CARE 15 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  LA ROCHE-POSAY HYALU B5 EYES ANTI-WRINKLE CARE 15 ML
  Tarjoushinta 24,80 € Normaalihinta 31,00 €
 4. REMESCAR EYE BAGS&DARK CIRCLES 8 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  REMESCAR EYE BAGS&DARK CIRCLES 8 ML
  Tarjoushinta 26,40 € Normaalihinta 33,00 €