Bakuchiol (Bio-retinol) ihonhoidossa – luonnollinen retinolin vaihtoehto

Bakuchiol seerumi ja kasvoroller ovat naisen hyvinvoivan ihon salaisuus

Bakuchiol (Bio-retinol) on luonnollinen vaihtoehto retinolille. Se on trenditietoisten ja luonnonmukaista ihonhoitoa kaipaavien suosikkiraaka-aine ihonhoidossa. Bakuchiolin teho on retinolin luokkaa niin ryppyjen tasoittamisessa kuin ihon kirkastamisessa. Lue kosmetologimme Sonja Perkkiön vinkit ja löydä paras bakuchiol-tuote ihollesi!

Bakuchiolin edut iholle – miksi bakuchiol on niin suosittu raaka-aine ihonhoidossa?

Bakuchiolin kiistattomat edut ja suosio ihonhoidossa liittyvät sen tehoon, mutta toisaalta yhtä lailla myös monikäyttöisyyteen ja hellävaraisuuteen. Bakuchiol-tuotteiden tuotelupauksissa toistuvat maininnat sen anti-age-ominaisuuksista sekä muista bakuchiolin monipuolisista vaikutuksista ihoon. 

"Tyytyväisten käyttäjien bakuchiol kokemukset vahvistavat sen, että raaka-aineena bakuchiol sopii moniin ihonhoidon käyttötarkoituksiin eri ihotyypeille. Luonnollisia ihonhoidon raaka-aineita arvostavat ovat ihastuneet bakuchioliin. Monet tuotteet ovatkin jopa vegaanisia", kertoo Yliopiston Apteekin kosmetologi Sonja Perkkiö.

Bakuchiolin suosion taustalla ovat siis monet seikat, sillä bakuchiolin käyttäjät ovat löytäneet tästä superraaka-aineesta tehokkaan ja monikäyttöisen ainesosan, jolla on tehoa monenlaisiin iho-ongelmiin ja -pulmiin.

Bakuchiol on tunnettu etenkin sen antioksidanttisista ja kosteuttavista vaikutuksista sekä tehokkaista anti-age-ominaisuukistaan. Tiesitkö, että raaka-aineena bakuchiol on myös erinomainen valinta epäpuhtaan ihon hoitoon sen hellävaraisten anti-inflammatoristen ominaisuuksiensa ansiosta.

Mitä bakuchiol tekee? Bakuchiolin hyödyt:

 • vähentää ryppyjä ja juonteita
 • auttaa nopeuttamaan solujen uusiutumista
 • tekee ihosta tasaisemman ja pehmeämmän
 • stimuloi ihon omaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa
 • tekee ihosta nuorekkaamman ja täyteläisemmän
 • saattaa hidastaa melaniinin liikatuotantoa ja tasoittaa ihon sävyä sekä kirkastaa ihoa
 • vaikuttaa hyperpigmentaatioon ja saattaa häivyttää esimerkiksi aknearpia
 • rauhoittaa epäpuhdasta ihoa ja ehkäisee näppylöiden syntymistä
 • sopii herkälle iholle
 • ei lisää ihon aurinkoherkkyyttä, joten sopii käytettäväksi sekä päivällä että illalla sekä myös kesällä
 • ei aiheuta ihon hilseilyä, kuivuutta tai punoitusta toisin kuin retinoli saattaa aiheuttaa

Artikkelin lukijan etu: Ota 3 kosmetiikkatuotetta, saat edullisimman -50 % etukoodilla: KOSME124

*Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.4.2024 asti.

Bakuchiol on ihonhoidossa suosittu tehoaine muun muassa seerumeissa, yövoiteissa ja anti-age-tuotteissa

Mitä bakuchiol on?

Bakuchiol (Bio-retinol) on kosmetiikkatuotteiden antioksidanttinen ainesosa, josta on tullut trendikäs kasviperäinen raaka-aine monenlaisiin ihonhoitotuotteisiin. Bakuchiol-öljyä saadaan pääasiassa intialaisen Psoralea Corylifolia -kasvin eli niin sanotun babchi-kasvin siemenistä.

"Tämä luonnonkosmetiikasta alun perin tunnetuksi tullut ainesosa on suosittu raaka-aine nykyään myös muissa ihonhoitotuotteissa, sillä esimerkiksi bakuchiol-seerumista (bakuchiol booster) on tullut monen luottotuote ihonhoidossa. Moni jopa tunnustaa jääneensä koukkuun bakuchiol seerumiin!", kertoo kosmetologi Perkkiö.

Bakuchiol on laajalti käytetty ja luonnollinen vaihtoehto retinolille – eikä syitä tämän trendikkään raaka-aineen suosiolle ole vaikea ymmärtää, kun tutustuu sen ominaisuuksiin.

Kosmetologin vinkki: Retinoli on todella tutkittu ja tehokas ihonhoidon raaka-aine erityisesti ihon ikääntymisen merkkien hoidossa, mutta joidenkin iho ei siedä A-vitamiinia, jolloin kannattaa kokeilla ehdottomasti vastaavan tehon omaavaa bakuchiolia!

Bakuchiolia sisältävät kosmetiikkatuotteet ovat monesti sävyiltään tai pakkausten väritykseltään violetteja ja tämä väri juontaa juurensa Psoralea Corylifolia -hernekasvin upeista laventelinsävyisistä kukista.

Bakuchiol voide on retinolin teholla vaikuttava anti-age-voide, joka sopii myös herkälle iholle ja heille, joille A-vitamiini ei sovi

Bakuchiol vai retinoli? Miksi valita bakuchiol retinolin sijaan?

Bakuchiol on useiden ihonhoitotuotteiden valmistajien tekemien tutkimusten perusteella tehokas vaihtoehto retinolille. Se vaikuttaa muun muassa ihon ryppyihin, juonteisiin sekä hyperpigmentaatioon retinolin veroisesti. Bakuchiolilla (Bio-retinol) on parempi siedettävyys kuin retinolilla – myös sellaisilla henkilöillä, joille retinoli aiheuttaa ihoärsytystä ja ihon kuivuutta

Bakuchiol vs. retinoli: mitä sinun tulisi tietää

"Bakuchiol-tuotteet sopivat usein myös henkilöille, jotka eivät voi käyttää A-vitamiinipitoisia tuotteita", Perkkiö kertoo.

Onko bakuchiol turvallinen raskauden aikana? Kyllä, esimerkiksi bakuchiol-seerumi sopii käytettäväksi myös raskauden ja imetyksen aikana. Bakuchiol-tuotteet ovat varma valinta myös aurinkoiseen vuodenaikaan, sillä ihoa ei tarvitse suojella auringon säteiltä samalla tavoin, kuin retinolituotteita käytettäessä. Auringolta suojautuminen on kuitenkin aina tärkeää, mikäli oleskelet auringonpaisteessa.

Kosmetologin vinkki: Mikäli retinoli eli A-vitamiini aiheuttaa sinulla ihon kihelmöintiä, hilseilyä tai kuivuutta, kokeile bakuchiolia. Se on anti-age-teholtaan retinolin veroinen, mutta se ei aiheuta retinolin kaltaisia sivuvaikutuksia, kuten punoitusta ja hilseilyä iholla. 

Kenelle retinoli ei sovi?

Retinoli ei välttämättä sovi kaikkien iholle, erityisesti niille, jotka kärsivät atooppisesta, erittäin kuivasta tai herkästä ihosta tai ruusufinnistä. Lisäksi retinolia on suositeltavaa välttää raskauden ja imetyksen aikana, sillä A-vitamiinipohjaiset tuotteet voivat olla haitallisia kehittyvälle lapselle.

Bakuchiol seerumi – bakuchiol ihonhoitotuotteiden tehotuote

Bakuchiol seerumi on täydellinen tehotuote, mikäli haluat tehostaa ihonhoitorutiiniasi bakuchiolin avulla. Valittavanasi on bakuchiolia sisältäviä seerumeita eri ihotyypeille sekä myös herkälle iholle. Tutustu myös suosittuun itseruskettavaan seerumiin, joka ehkäisee ihon ennenaikaista vanhenemista tehokkaasti. 

"Erityisen tehokasta bakuchiol seerumia etsivälle suosittelen tuotetta, joka sisältää jopa 1,25 prosenttia puhdasta bakuchiolia!", vinkkaa kosmetologi Perkkiö ja kehottaa tutustumaan suosittuun Medik8 Bakuchiol Peptides -seerumiin, joka simuloi kollageenin tuotantoa ja parantaa ihon kosteutta jo muutaman käyttökerran jälkeen.

Kokeile:

 • Medik8 Bakuchiol Peptides on bakuchiol seerumi, joka hillitsee tehokkaasti ihon tulehdusta ja punoitusta. Täydellinen, ihoa vahvistava seerumi ryppyjä ja juonteita vastaan!

Bakuchiol voide – luonnollinen ihonhoito bakuchiolilla

"Bakuchiolia sisältävät kosteusvoiteet eli niin sanotut bakuchiol voiteet sopivat hyvin käytettäväksi päivällä – toisin kuin retinolituotteet, jotka herkistävät auringolle", neuvoo kosmetologi Perkkiö.

Usein bakuchiol voiteen raaka-aineiden joukosta löytyy myös esimerkiksi peptidejä ja AHA-happoja, joiden avulla voiteen ihoa kirkastavat ja nuorentavat ominaisuudet tulevat parhaiten esiin. 

Kokeile:

 • Probicare Pro on hoitava kasvovoide, jonka koostumuksessa vaikuttavat probiootit sekä bakuchiol.

Bakuchiol yövoide

"Bakuchiol yövoide on erinomainen valinta ikääntyneelle iholle, etenkin mikäli iho on kuiva tai herkkä. Valitse bakuchiolia sisältävä yövoide myös silloin, mikäli ihosi ei totuttelusta huolimatta ole tykästynyt retinolia sisältäviin tuotteisiin tai A-vitamiini yövoiteeseen", neuvoo Perkkiö.

Ihon öiseen hoitoon löydät valikoimastamme myös yhdistelmätuotteita, joissa yövoiteen ainesosissa pääsevät ihmeitä tekemään niin bakuchiol kuin A-vitamiini!

Bakuchiol päivävoide

"Bakuchiol päivävoide sopii sinulle, mikäli haluat käyttää tehokasta anti-age-tuotetta päivisin. Valittavanasi on myös sekä retinolia että bakuchiolia sisältäviä päivävoiteita, joissa näiden kahden tehoaineen yhdistelmä toimii loistavasti ikääntymisen merkkejä vastaan", kertoo kosmetologi Perkkiö.

Parhaat bakuchiol tuotteet ihonhoitoon

Medik8 Bakuchiol Peptides seerumi on hellävarainen ihoa kirkastava bakuchiol seerumi, jossa runsaasti ihoa kirkastavia peptidejä. Tämä bakuchiol booster vähentää ryppyjä ja juonteita sekä vahvistaa ihon rakennetta. Asiakkaidemme jakamien Bakuchiol booster kokemusten perusteella tämä voi olla luottotuote myös heille, joille A-vitamiini ei ole syystä tai toisesta sopinut.

Medik8 Calmwise Colour Corrector on monitehoinen bakuchiol päivävoide, joka hillitsee punaisuutta sekä rauhoittaa ja korjaa ihoa. Medik8 on retinolituotteistaan tunnettu tuotemerkki, jonka tuotteet ovat erittäin suosittuja luottotuotteita monille laadukasta ihonhoitoa arvostavalle.

Babe Healthyaging+ Multi Repair Cream on bakuchiol yövoide, joka lisää ihon napakkuutta ja tasoittaa juonteita yön aikana. Vegaaninen yövoide tekee ihosta ihanan pehmeän ja jättää pintakuivan ihon kosteutetun tuntuiseksi.

Probicare Pro hoitava kasvovoide on bakuchiol voide kaikille ihotyypeille. Tämä kevyt ja tehokkaasti hoitava probioottinen kasvovoide on optimaalinen myös rasvaiselle ja akneiholle. Imeytyy nopeasti ja tekee ihosta tasapainoisen ja kuulaan.

Lierac Mattifying Sebum Gel on bakuchiol geeli epäpuhtaalle iholle. Tämä epäpuhtauksia ennaltaehkäisevä, mattapinnan jättävä hoitogeeli sopii aikuisen rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle.

Avéne Dermabsolu Eyes on bakuchiolia sisältävä silmänympärysvoide herkille silmänympäryksille. Silmänympärysvoiteen aktiiviaineet hidastavat ikääntymisen merkkien ilmaantumista ja vähentävät turvotusta.

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Sonja Perkkiö.

Ihonhoidon ABC -artikkelistamme saat inspiraatiota ja vinkkejä päivittäiseen ihonhoitoon.