Paras päivävoide ja yövoide – Näin löydät oikeat tuotteet ihosi tarpeisiin

Suojaavan päivävoiteen levitys aamulla

Päivävoiteen tehtävä on suojata ihoa päivän ulkoisilta rasituksilta ja yövoiteen tehtävä on hoitaa ihoa öisin levon aikana. Lue, miksi ihosi kaipaa erilaista huolenpitoa aamulla ja illalla ja löydä parhaat kasvovoiteet juuri sinun ihosi tarpeisiin.

Päivävoide suojaa, yövoide korjaa – siksi tarvitset molemmat 

Moni käyttää samaa voidetta aamuin illoin hoksaamatta, että päivä- ja yövoiteella on erilaiset roolit. Ne myös sisältävät erilaisia raaka-aineita. Tämän vuoksi kannattaa hankkia oma voide aamuun ja iltaan. 

Jos sinulta siis puuttuu yövoide, niin hanki sellainen! Paras kosteusvoide kasvoille ei välttämättä aina löydy saman merkin tuotteiden joukosta, vaan yövoiteen valinnassa tärkeämpää on löytää sellainen yövoide, joka tyydyttävät ihosi tarpeet.

Kun ihosi tuntuu kosteutetulta eikä kiristä, olet todennäköisesti löytänyt parhaan kosteusvoiteen kasvoillesi. Valitse hoitovoide aina oman ihotyyppisi sekä ihon tarpeiden mukaisesti. Paras kosteuttava kasvovoide saa ihosi tuntumaan mukavalta. Muista myös käyttää päivä- ja yövoiteen alla aina seerumia. Seerumi auttaa voiteita imeytymään tehokkaammin.

Artikkelin lukijan etu: Ota 3 kosmetiikkatuotetta, saat edullisimman -50 % etukoodilla: KOSME124

*Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 30.04.2024 asti.

Päivävoiteen tehtävät: 

Yövoiteen tehtävät:

Kokeile voiteen koostumusta käden iholla.

Valitse päivävoide ja yövoide ihotyyppisi mukaan

Ihollesi paras päivävoide ja yövoide löytyy, kun tiedät ihotyyppisi ja tunnistat ihosi tarpeet

Kirjoita verkkokauppamme hakukenttään ihotyyppisi ja tuote, jota etsit, esimerkiksi ”yövoide sekaiholle”. Saat kätevästi listauksen ihotyypillesi sopivista kasvojen kosteusvoiteista! Parhaan kosteusvoiteen kasvoillesi löydät vertailemalla eri tuotteiden kuvauksia, tuotelupauksia ja raaka-aineita verkkosivuilla.

Jos olet epävarma ihotyypistäsi, niin kosmetologimme ja farmaseuttimme auttavat sinua määrittelemään ihotyyppisi ja sen tarpeet. Voit kysyä neuvoa joko apteekissamme tai verkon chat-palvelussa.

Normaali iho

  • Normaalille iholle sopivat kosteuttavat tuotteet, joilla pidetään ihon kosteustasapainoa yllä. Tämä on tärkeää, sillä kuiva iho on alttiimpi tulehduksille.
  • Hyvä normaali ihon päivävoide kosteuttaa ja suojaa normaali-ihoista auringolta.
  • Valitse kaveriksi kosteuttava normaali ihon yövoide, joka on koostumukseltaan paksumpi ja ravitsevampi.

Sekaiho

Kokeile näitä: 4 x normaalin ja sekaihon voide

Kokeile myös näitä: 4 x anti-age-voide 

Kuiva iho

  • Kuiva iho janoaa kosteutta, jota sille kannattaa antaa aamuin illoin. Kuiva iho tulehtuu helpommin, joten kosteutus on senkin vuoksi tärkeää.
  • Sekä kuivan ihon yövoiteessa että päivävoiteessa on hyvä olla kosteudensitojia, kuten hyaluronihappoa tai keramideja, joiden ansiosta voiteen kosteuttavat ainesosat pysyvät ihossa pidempään.
  • Kuivan ihon päivävoiteessa tulisi olla myös aurinkosuoja, sillä aurinko kuivattaa ihoa.

Kokeile näitä: 4 x kuivan ihon voide

Rasvoittuva iho

  • Rasvoittuvan ihon voiteissa on yleensä raaka-aineita, jotka vähentävät kiiltelyä ja talintuotantoa. Useissa rasvoittuvan ihon päivävoiteissa on myös lupaus mattapintaisesta lopputuloksesta.
  • Tyypillinen rasvoittuvan ihon yö- tai päivävoiteen raaka-aine on salisyylihappo, joka pintakuorii ihoa ja saattaa supistaa ihohuokosia. Näin se parantaa ihon normaalia talituotantoa. Salisyylihappo tehostaa myös näppyjen paranemista.
  • Jos sinulla on käytössäsi lääkekuuri, käänny henkilökuntamme puoleen tuotevalinnoissa. Esimerkiksi akneen käytetyt lääkekuurit kuivattavat ihoa.

Mitä ihosi tarvitsee juuri nyt? Huomioi myös vuodenaika

Kun asioit meillä, niin kosmetologi tai farmaseutti todennäköisesti kysyy sinulta ensimmäisenä, miltä ihosi tuntuu tällä hetkellä. Tällä pyritään kartoittamaan, mitä ihosi kaipaa juuri nyt.

Esimerkiksi vuodenajat vaikuttavat ihosi tarpeisiin:

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi ja lääketeknikko Carita.