Paras päivävoide ja yövoide – Näin löydät oikeat tuotteet ihosi tarpeisiin

suojaavan päivävoiteen levitys aamulla

Päivävoiteen tehtävä on suojata ihoa päivän ulkoisilta rasituksilta ja yövoiteen tehtävä on hoitaa ihoa öisin levon aikana. Lue, miksi ihosi kaipaa erilaista huolenpitoa aamulla ja illalla ja löydä parhaat kasvovoiteet juuri sinun ihosi tarpeisiin.

Päivävoide suojaa, yövoide korjaa – siksi tarvitset molemmat 

Moni käyttää samaa voidetta aamuin illoin hoksaamatta, että päivä- ja yövoiteella on erilaiset roolit. Ne myös sisältävät erilaisia raaka-aineita. Tämän vuoksi kannattaa hankkia oma voide aamuun ja iltaan. 

Jos sinulta siis puuttuu yövoide, niin hanki sellainen! Voiteiden ei tarvitse olla saman merkin tuotteita, vaan tärkeämpää on löytää parhaat voiteet, jotka tyydyttävät ihosi tarpeet.

Kun ihosi tuntuu kosteutetulta eikä kiristä, olet todennäköisesti löytänyt ihollesi sopivan voiteen. Valitse hoitovoide aina oman ihotyyppisi sekä ihon tarpeiden mukaisestiParas kosteuttava kasvovoide saa ihosi tuntumaan mukavalta. Muista myös käyttää päivä- ja yövoiteen alla aina seerumia. Se auttaa voiteita imeytymään tehokkaammin.

Päivävoiteen tehtävät: 

Yövoiteen tehtävät:

Valitse päivävoide ja yövoide ihotyyppisi mukaan

Ihollesi paras päivävoide ja yövoide löytyy, kun tiedät ihotyyppisi ja tunnistat ihosi tarpeet

Kirjoita verkkokauppamme hakukenttään ihotyyppisi ja tuote, jota etsit, esimerkiksi ”yövoide sekaiholle”. Saat kätevästi listauksen ihotyypillesi sopivista kasvojen kosteusvoiteista! Parhaan kosteusvoiteen kasvoillesi löydät vertailemalla eri tuotteiden kuvauksia, tuotelupauksia ja raaka-aineita verkkosivuilla.

Jos olet epävarma ihotyypistäsi, niin kosmetologimme ja farmaseuttimme auttavat sinua määrittelemään ihotyyppisi ja sen tarpeet. Voit kysyä neuvoa joko apteekissamme tai verkon chat-palvelussa.

Normaali iho

 • Normaalille iholle sopivat kosteuttavat tuotteet, joilla pidetään ihon kosteustasapainoa yllä. Tämä on tärkeää, sillä kuiva iho on alttiimpi tulehduksille.
 • Hyvä päivävoide kosteuttaa ja suojaa normaali-ihoista auringolta.
 • Valitse kaveriksi kosteuttava yövoide, joka on koostumukseltaan paksumpi ja ravitsevampi.

Kuiva iho

 • Kuiva iho janoaa kosteutta, jota sille kannattaa antaa aamuin illoin. Kuiva iho tulehtuu helpommin, joten kosteutus on senkin vuoksi tärkeää.
 • Sekä päivä- että yövoiteessa on hyvä olla kosteudensitojia, kuten hyaluronihappoa tai keramideja, joiden ansiosta voiteen kosteuttavat ainesosat pysyvät ihossa pidempään.
 • Kuivan ihon päivävoiteessa tulisi olla myös aurinkosuoja, sillä aurinko kuivattaa ihoa.

Rasvoittuva iho

 • Rasvoittuvan ihon voiteissa on yleensä raaka-aineita, jotka vähentävät kiiltelyä ja talintuotantoa. Päivävoiteissa on myös usein lupaus mattapintaisesta lopputuloksesta.
 • Tyypillinen rasvoittuvan ihon päivä- tai yövoiteen raaka-aine on salisyylihappo, joka pintakuorii ihoa ja saattaa supistaa ihohuokosia. Näin se parantaa ihon normaalia talituotantoa. Salisyylihappo tehostaa myös näppyjen paranemista.
 • Jos sinulla on käytössäsi lääkekuuri, käänny henkilökuntamme puoleen tuotevalinnoissa. Esimerkiksi akneen käytetyt lääkekuurit kuivattavat ihoa.

Sekaiho

 • Sekaiho kaipaa kosteutusta, joten valitse sille kosteuttava päivävoide ja kosteuttava yövoide.
 • Sekaihon hoidossa tärkeintä on tiedostaa, että ihoalueet ovat erilaisia ja niille voi toisinaan olla tarpeen käyttää myös erilaisia tuotteita.
 • T-alueen, eli otsan, nenän ja leuan, rasvoittumista voi hillitä esimerkiksi C-vitamiinipohjaisella kosteusvoiteella. Kuiville alueille voi puolestaan käyttää hyaluronihappoa sisältävää kosteusvoidetta.

Mitä ihosi tarvitsee juuri nyt? Huomioi myös vuodenaika

Kun asioit meillä, niin kosmetologi tai farmaseutti todennäköisesti kysyy sinulta ensimmäisenä, miltä ihosi tuntuu tällä hetkellä. Tällä pyritään kartoittamaan, mitä ihosi kaipaa juuri nyt.

Esimerkiksi vuodenajat vaikuttavat ihosi tarpeisiin:

Kokeile näitä 

2 x anti-age-voide 

2 x kuivan ihon voide

2 x normaalin ja sekaihon voide

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi ja lääketeknikko Carita Levo.