Kosteuttava hyaluronihappo – löydä paras hyaluronihapposeerumi

Seerumin sisältämä hyaluronihappo tekee naisen ihosta sileän ja hyvin kosteutetun.

Hyaluronihappo on yksi ihonhoidon tehokkaimmista ja monikäyttöisimmistä ainesosista. Tämä ihonhoidon supertähti tunnetaan erityisesti kyvystään sitoa kosteutta ihoon, jättäen sen sileäksi ja täyteläiseksi. Yliopiston Apteekin kosmetologi Sonja Perkkiö auttaa sinua valitsemaan juuri sinun ihollesi sopivan tuotteen – löydä paras hyaluronihapposeerumi näillä vinkeillä!

Mitä on hyaluronihappo? Miten hyaluronihappo toimii?

Hyaluronihappo (HA), joka tunnetaan myös nimellä hyaluronic acid, ei ole itse asiassa happo, vaan sokerimolekyyli, jota esiintyy luonnostaan ihossa ja muualla kehossa. Hyaluronihappo sitoo kosteutta, mikä tekee ihosta sileän ja täyteläisen. Se varmistaa nivelten ja silmien kosteuden sekä pitää huolta ihon kosteustasapainosta.

Hyaluronihapon toiminta perustuu sen erinomaiseen kykyyn sitoa vettä itseensä. Hyaluronihappomolekyyli pystyy sitomaan itseensä moninkertaisesti oman painonsa verran vettä. Gramma hyaluronihappoa pystyy sitomaan itseensä jopa seitsemän litraa vettä. 

Yhdessä veden kanssa hyaluronihappomolekyyli muodostaa geelimäisen rakenteen, joka on tärkeä etenkin nopeasti kasvavissa, uudistuvissa sekä paranevissa kudoksissa, kuten ihossa. Ikääntymisen seurauksena hyaluronihapon laatu ja luonnollinen synteesi kudoksissa heikkenee ja esimerkiksi ihon rakenne ikääntyessä muuttuu, jolloin hyaluronihapon vähentymisen seurauksena iho löystyy ja menettää täyteläisyyttään.

Hyaluronihappo ihonhoidossa – Mitä hyaluronihappo tekee?

Hyaluronihappo eli HA on tunnettu kosteuttavista ominaisuuksistaan. Ihonhoitotuotteiden sisältämän hyaluronihapon ansiosta iho pysyy kosteutettuna, mikä vähentää juonteita ja ryppyjä. Tämä superkosteuttava ainesosa tekee ihosta myös heleämmän ja kiinteämmän. 

”Hyaluronihapon käyttö tekee ihosta sileämmän ja täyteläisemmän”, lupaa kosmetologi Sonja Perkkiö.

Koska hyaluronihappo esiintyy luonnostaan elimistössä, se on turvallinen ja hyvin siedetty raaka-aine, joka sopii kaikille ihotyypeille ja kaikenikäisille sekä jopa herkän ihon anti-age-tuotteeseen

Hyaluronihappo on saavuttanut suuren suosion sekä kuluttajien että ihonhoidon ammattilaisten keskuudessa – eikä ihme! Tämä tehoaine pystyy sitomaan kosteutta todella intensiivisesti ja lisäksi se sopii lähes kaikille. Tämän vuoksi hyaluronihappo onkin yksi tehokkaimmista ja suosituimmista anti-age-aineista

”Tehokkaana ja laajasti tutkittuna raaka-aineena se on vakiinnuttanut paikkansa monen ihonhoitorutiinissa ja sitä löytyy useista asiakkaidemme suosikkituotteista”, kertoo kosmetologi Sonja Perkkiö.

Kosteusköyhän ihon tehokosteuttavat hyaluronihappotuotteet:

Kenelle hyaluronihappo sopii? – Onko hyaluronihappo hyväksi iholle?

Hyaluronihappo on erinomainen valinta kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja rasvoittuvalle iholle. Sen kosteuttavat ominaisuudet auttavat pitämään ihon pehmeänä ja kimmoisana ilman, että se tukkisi ihohuokosia. 

Hyaluronihapon käyttö kosmetiikassa on turvallista ja se sopii jopa akneihon hoitoon. Hyaluronihappo on ihon tehokosteuttaja, joka tekee ihosta heleämmän ja auttaa säilyttämään ihon luonnollisen kosteustasapainon.

Hyaluronic acid INCI-listassa

Hyaluronihappoa löytyy ihonhoitotuotteista seuraavilla nimillä: hyaluronic acid ja sodium hyaluronate

Suuremman molekyylikoon omaava hyaluronic acid imeytyy ihoon hitaammin ja vaikuttaa ihon pintakerroksissa. Sodium hyaluronate on paremmin imeytyvä hyaluronihapon suola, jonka pienempi molekyylikoko mahdollistaa tehokkaan imeytyvyyden ihoon.

Hyaluronihappoa sisältävä seerumi – hyaluronic acid serum

Hyaluronihappoa sisältävä seerumi on ihonhoidon monitehoinen anti-age-tuote. Tämä tehokosteuttava raaka-aine auttaa säilyttämään ihon kimmoisuuden ja nuorekkuuden, samalla suojaten sitä ympäristön haittavaikutuksilta. 

Tehokosteuttavat hyaluronihapposeerumit:

Tehokosteuttava hyaluronihappo seerumissa on monitehoinen anti-age-aine

Hyaluronihapposeerumi ei ainoastaan kosteuta ihoa, vaan myös auttaa vähentämään ryppyjä ja juonteita. Se tekee ihosta pehmeän ja täyteläisen, tuoden esiin sen luonnollisen hehkun. Hyaluronihappo onkin erinomainen anti-age-ainesosa, joka sopii kaikille ihotyypeille.

”Paras hyaluronihapposeerumi ikääntyvälle iholle silottaa tehokkaasti ryppyjä ja juonteita sekä tekee ihosta välittömästi nuorekkaamman. Valitse hyaluronihapposeerumi, kun kaipaat monipuolista anti-age-seerumia”, neuvoo kosmetologi Sonja Perkkiö.

Hyaluronihapposeerumit ikääntyvälle iholle:

Hyaluronihapposeerumin käyttö – miten hyaluronihapposeerumia käytetään?

Hyaluronihappo sopii kaikille ihotyypeille, sillä se ei tuki ihohuokosia. Levitä seerumi puhdistetulle iholle kasvoveden jälkeen. Seerumin päälle tulee levittää ihotyypillesi sopiva päivä- tai yövoide.

Huomioithan, ettei ihonhoitorutiinin jokaisen kosmetiikkatuotteen pidä sisältää hyaluronihappoa, sillä erityisen kuivalla iholla liian runsas määrä voi aiheuttaa ei-toivotun  vaikutuksen – liiallisesti käytettynä hyaluronihappo voi vetää kosteutta iholta. 

Nainen käyttää hyaluronihapposeerumia ihonhoidossaan, koska hän kaipaa iholleen tehokasta anti-age-ihonhoitotuotetta.

Hyaluronihappo ja ruusufinni

Ihonhoidossa hyaluronihappo tunnetaan sen erinomaisesta kyvystään sitoa vettä ja tämä tekee siitä loistavan kosteuttajan myös monenlaisten iho-ongelmien yhteydessä. 

Hyaluronihappo on herkällekin iholle sopiva ihonhoidon raaka-aine, joka voi auttaa rauhoittamaan ruusufinnistä kärsivän ihon punoitusta ja ärsytystä. Se myös vahvistaa ihon suojakerrosta, mikä on hyväksi ruusufinninkin yhteydessä. Kaiken lisäksi se myös parantaa ihon kimmoisuutta ja häivyttää juonteita. Myös sen kosteuttavat ominaisuudet sopivat useille ruusufinnistä kärsiville, joten esimerkiksi hyaluronihapposeerumin käyttöä voi hyvin kokeilla myös herkällä ruusufinniin taipuvaisella iholla

Hyaluronihapposeerumit herkälle iholle tai couperosaan:

10 x paras hyaluronihapposeerumi

  1. La Roche-Posay Hyalu B5 Seerumi on tehokas kosteuttaja jopa herkälle iholle. Koostumukseltaan ihanan raikastava geeliseerumi uudistaa ihoa tehokkaasti ja on todella pidetty anti-age seerumi ryppyjä vastaan!
  2. Vichy Mineral 89 Daily Booster on erinomainen valinta päivittäiseen käyttöön. Erittäin suosittu ihoa vahvistava nestemäinen tehotiiviste sopii kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille. 
  3. Novexpert Booster Serum with Hyaluronic Acid on luonnonkosmetiikan hyaluronihapposeerumi, joka silottaa ihoa välittömästi ja virkistää virkistää väsynyttä ihoa. Väsyneestä ja kosteutta kaipaavasta ihosta tulee pehmeä ja kimmoisa! 
  4. Nuxe Super Serum 10 on kiinteyttävä seerumi kaikille ihotyypeille, myös couperosalle. Ylellinen ja tehokas anti-aging -seerumi aikuisen ihon tarpeisiin. Ihostasi tulee upean kuulas, kosteutettu, pehmeä ja joustava!
  5. V10 Plus Hyaluronic Acid Serum 30 ml saa ihosi näyttämään virkeämmältä jo muutaman käyttökerran jälkeen. Tämä hyaluron seerumi on täydellinen kosteuttaja kaikille ihotyypeille. Saatavilla myös 10 ml matkakoossa!
  6. Smuuti Skin Watermelon Dew Serum on erinomainen valinta, kun kuivuudesta johtuvat juonteet kaipaavat siloitusta ja samea iho kaipaa tehokosteutusta sekä tehokasta heleytystä. Hajusteeton ja vegaaninen K-Beauty seerumi kaikille ihotyypeille.
  7. Eucerin Hyaluron-Filler Moisture Booster Ultra Light sisältää korkean hyaluronihappo-pitoisuuden, joka tehokosteuttaa ja virkistää ihoa välittömästi jopa 24 tunnin ajan. Valitse syväkosteuttava hyaluronihapposeerumi, kun ihosi kaipaa intensiivistä ja pitkäkestoista kosteutusta. 
  8. Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Serum on kolmitehoinen ja innovatiivisesti ikääntymistä estävä seerumi, joka vaikuttaa pigmenttimuutoksiin, juonteisiin sekä ihon elastisuuteen. Seerumi tuo iholle eloa ja kimmoisuutta ja auttaa vähentämään ryppyjä.
  9. Avéne Hyaluron Active B3 Serumin sisältämä hyaluronihappo auttaa vähentämään ryppyjä ja yhdessä seerumin niasiiniamidin kanssa Avene hyaluronic acid serum saa ihon näyttämään nuoremmalta ja ihonsävystä tulee tasainen ja eloisa.
  10. Medik8 Hydr8 B5 Intense seerumi sisältää hyaluronihappoa ja ihoa uudistavaa B5-vitamiinia. Seerumin violetti sävy tulee marjatuomipihlajan marjasta, joka on tärkeä antioksidantti iholle ja se suojaa ihon luonnollisia hyaluronihappovarastoja.

Usein kysyttyä hyaluronihaposta

Miten hyaluronihapposeerumia käytetään?

Levitä hyaluronihapposeerumi tasaisesti kasvoille kevyin liikkein

”Hyaluronihappo toimii erinomaisesti nopeana ja tehokkaana kosteuttajana. Levitä seerumi hieman kosteille kasvoille, esimerkiksi heti suihkun ja kasvoveden jälkeen, jolloin seerumi lukitsee kosteuden ihoon”, neuvoo kosmetologi Sonja Perkkiö.

Voiko hyaluronihappoa käyttää liikaa? Voiko C-vitamiinia ja hyaluronihappoa käyttää yhdessä?

C-vitamiini ja hyaluronihappo sopivat täydellisesti yhteen ja joissakin tuotteissa ne löytyvät tuotteen raaka-aineista yhdessä. 

Asiantuntijan vinkki: "C-vitamiini ja hyaluronihappo ovat tehokkaimmillaan erikseen käytettynä, sillä ne imeytyvät ihoon parhaiten eri pH:ssa. Ihoa kirkastava C-vitamiiniseerumi kannattaa lisätä iholle päiväksi ja hyaluronihappotuote yöksi”, neuvoo kosmetologi Sonja Perkkiö. 

Trendikkäimmät seerumit – uutuus hyaluronic acid serumit:

Mihin hyaluronihappo auttaa?

Hyaluronihappo on sokerimolekyyli, joka sitoo kosteuden ihoon tehden ihosta sileän ja täyteläisen. Muualla kehossa hyaluronihappo pitää huolta muun muassa nivelten ja silmien kosteustasapainosta. 

Mitä hyaluronihapposeerumi tekee?

Hyaluronihappoa sisältävät voiteet ja seerumit tehokosteuttavat ihoa ja vähentävät ryppyjä

Mitä hyaluronihapposeerumi tekee kasvoille? ”Hyaluronihapposeerumi tasoittaa juonteita sisältäpäin, jolloin rypyt tasoittuvat”, kertoo kosmetologi Sonja Perkkiö.

Onko hyaluronihappo hyväksi iholle?

Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja tekee ihosta sileämmän. Hyaluronihappo on hyvin siedetty raaka-aine, joka sopii kaikille ihotyypeille ja eri ikäisille käyttäjille. Erityisesti pintakuiva iho ilahtuu hyaluronihapon tuomasta kosteudesta. Hyaluronihapon monikäyttöisyydestä kertoo myös se, että koostumukseltaan kevyt ja öljytön tuote sopii jopa rasvaisen ja akneihon hoitoon.

”Ihon liiallista rasvoittumista voidaan monesti hillitä ihon riittävällä kosteutuksella, joten tehokosteuttava hyaluronihappo on erinomainen valinta epäpuhtaalle tai näppyihin ja akneen taipuvaiselle iholle”, kertoo kosmetologi Sonja Perkkiö. 

Epäpuhtaan ja akneihon hyaluronihapposeerumit:

Kannattaako hyaluronihappoa käyttää joka päivä?

Hyaluronihapon vaikutus on vain tilapäinen, sillä keho hajottaa hyaluronihapon luonnollisesti. Kosteustasapainon säilyttämiseksi hyaluronihappoa sisältäviä ihonhoitotuotteita kannattaa käyttää päivittäin, osana päivittäistä ihonhoitorutiinia.

Voiko hyaluronihappoa käyttää retinolin kanssa?

Hyaluronihappo on varsinainen ihonhoidon moniottelija, josta on iloa vähän jokaiselle. Erityisen hyvin se sopii yhteen ihoa kuivattavien ainesosien kuten retinolin sekä AHA- ja BHA-happojen kanssa.

Luonnonkosmetiikka hyaluronihapposeerumi: