Niasiiniamidi (niacinamide) eli B3-vitamiini on ihonhoidon ihmeaine

Niasiiniamidi on ihonhoidon trendi, sillä se sopii monenlaisiin ihon tarpeisiin ja sitä on saatavana esimerkiksi niasiiniseerumina

Oletko jo kuullut ihonhoidon trendiaineesta nimeltään niasiiniamidi? Tämä hellävarainen ja monikäyttöinen superainesosa on ehdoton lisäys jokaisen ihonhoitorutiiniin. Miksi se on niin suosittu? Oikeana ihonhoidon monitoimituotteena se silottaa ryppyjä ja sopii akneiholle sekä pigmenttimuutoksiin. Ihonhoidon trendien harjalla olevat käyttäjät ovat löytäneet niasiiniamidituotteet apteekista, ja ne ovat nousseet hittituotteiden asemaan kaikenikäisten keskuudessa. Apteekin valikoimaan kuuluu kaikkea niasiiniamidiseerumeista ja -päivävoiteista aknen ja pigmenttihäiriöiden hoitoon tarkoitettuihin erikoishoitotuotteisiin. 

Mitä niasiiniamidi on?

Niasiiniamidi, joka tunnetaan myös nimillä niasiini, nikotiiniamidi, PP-vitamiini ja B3-vitamiini, on vesiliukoinen vitamiini, joka kuuluu B-vitamiineihin. Erityisesti ihonhoidossa sen monipuoliset hyödyt ovat tehneet siitä suositun ainesosan monissa tuotteissa. Kosmetiikkatuotteiden raaka-aineissa tästä monipuolisesta ainesosasta käytetään B3-vitamiinin sijaan yleensä niasiiniamidi-nimitystä. 

Niasiiniamidin käyttö ihonhoidossa – mitä niasiini tekee iholle?

Niasiiniamidi on tehokas ihonhoidon ainesosa, joka lisää ihon heleyttä ja kimmoisuutta. Se auttaa pienentämään ihohuokosia ja vähentämään hienoja juonteita. Tämä monikäyttöinen ainesosa on hellävarainen ja siksi se sopii erinomaisesti myös herkkäihoisille

Ihonhoidossa tätä ihmeainetta hyödynnetään monenlaisissa tuotteissa, ja moni on löytänyt siitä tehokkaan raaka-aineen ikääntymisen merkkien hoitoon. Suosituimpia niasiiniamidituotteita ovat muun muassa niasiiniamidiseerumi, B3-vitamiinia sisältävät päivä- ja yövoiteet sekä erilaisiin iho-ongelmiin kehitetyt hoitotuotteet, joita käytetään yleisesti esimerkiksi aknen ja pigmenttimuutosten hoitoon

Hyödynnä artikkelin lukijan etu ja tilaa kosmetiikkaa edullisesti netistä etukoodilla!

Artikkelin lukijan etu: KAIKKI* kosmetiikka ota 3, saat edullisimman -50 % etukoodilla KOSME524

*Ei koske lääkkeitä. Koskee normaalihintaisia tuotteita. Ei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Voimassa verkossa 31.12.2024 asti.

Niasiiniamidi ja iho – niasiiniamidin vaikutukset ihoon

Niasiiniamidilla on erityinen kyky tasapainottaa talirauhasten toimintaa, mikä puolestaan auttaa torjumaan ja vähentämään ihottumia erityisesti rasvaisella ja akneen taipuvaisella iholla. Ihonhoidon ammattilaiset ja kosmetologit vannovat niasiiniamidin nimeen ja suosittelevat niacinamide-tuotteita osaksi päivittäistä ihonhoitorutiinia

Niasiiniamidin vaikutukset ihossa: 

 • Vahvistaa ihon suojakerrosta: auttaa torjumaan ympäristön haittatekijöitä ja estämään kosteuden menetystä.
 • Vähentää ikääntymisen merkkejä: vaikuttaa hiusjuonteita, ryppyjä ja ihon värimuutoksia vähentäen.
 • Vähentää hyperpigmentaatiota: lisää ihon kirkkautta ja vähentää pigmenttimuutoksia ja tummia läiskiä iholla.
 • Vähentää tulehdusta ja punoitusta: Niacinamide on kokemusten mukaan erityisen tehokas aknen aiheuttaman punoituksen lievittämisessä.
 • Säätelee talintuotantoa: useat ovat löytäneet niasiiniamidia sisältävistä ihonhoitotuotteista avun aknen hoitoon.
 • Heleyttää ja parantaa ihon kimmoisuutta: häivyttää ihohuokosia ja pieniä juonteita.

Milloin niasiiniamidin tehon voi huomata? Milloin tuloksia on nähtävissä? 

Kun aloitat niasiiniamidituotteiden käytön, saatat huomata positiivisia muutoksia ihossasi melkein heti. Parhaat tulokset saavutetaan pitkäjänteisellä käytöllä. Tyypillisesti niasiiniamidin tehokkaimmat tulokset ilmenevät iholla noin 2–3 kuukauden säännöllisen käytön jälkeen. Tämä johtuu siitä, että iho uudistuu luontaisesti 28 päivän sykleissä, ja niasiiniamidin vaikutukset ihossa tulevat parhaiten esiin vasta 8–12 viikon käytön jälkeen.  

Niacinamide – niasiiniamidi tuotteen raaka-aineluettelossa

Ihonhoitotuotteiden INCI-listassa ainesosa niacinamide viittaa niasiiniamidiin. Kosmetiikan raaka-ainelistasta kannattaa siis B3-vitamiinin sijaan etsiä niacinamide-raaka-ainetta, jotta saat niasiiniamidin hyödyt käyttöösi.  

Monet niasiiniamidia sisältävät suosikkituotteet tunnistat tuotenimessä olevasta niasiini-sanaan viittaavasta nimestä tai vaihtoehtoisesti B3-vitamiini-maininnasta. Verkkokaupassa niacinamide-haulla löydät kaikki niasiiniamidia sisältävät tuotteet helposti. 

Niasiiniamidi osana ihonhoitorutiinia – Mikä on paras tapa käyttää niasiiniamidia?

Niasiiniamidi on todellinen monitoimiainesosa ihonhoidossa – vähän kuten C-vitamiini kasvojen hoidossa. Ammattilaisten suosittelemana se on turvallinen ja tehokas ainesosa kaikille ihotyypeille, jopa herkällekin iholle. Parhaan hyödyn niasiiniamidista saat, kun levität sitä paikallisesti puhdistetulle iholle. Tämä voi olla päivä- tai yövoide, kasvovesi, silmänympärysvoide tai tehokas seerumi. Jokainen näistä tuotteista tarjoaa niasiiniamidin lukuisia etuja ihollesi. 

Milloin niasiiniamidia käytetään?

Niasiiniamidi on ainesosana joustava, koska se sopii käytettäväksi mihin aikaan päivästä tahansa.

"Miten minun tulisi käyttää niacinamidea?" on yleinen kosmetogeille esitetty kysymys, johon ihonhoidon ammattilainen antaa seuraavat vinkit: kysy kosmetologilta tai apteekin ihonhoidon asiantuntijalta oikea levitysjärjestys, sillä se riippuu muiden käyttämiesi tuotteiden koostumuksesta ja toiminnasta. Esimerkiksi niasiiniamidiseerumi levitetään puhdistetulle iholle heti kasvoveden jälkeen ja ennen kosteusvoidetta.

Niasiiniamidi on tehoaineena seerumeissa, voiteissa ja ihonhoitotuotteissa ja nainen tietää, että se on sekä trendikäs että tehokas ihonhoidon ainesosa muun muassa pigmenttimuutoksiin

Milloin niasiiniamidin käyttö kannattaa aloittaa? 

Ei ole koskaan liian aikaista tai liian myöhäistä ottaa niasiiniamidia osaksi ihonhoitorutiiniasi. Olipa ikäsi mikä tahansa, tämä ainesosa tarjoaa monia etuja, jotka tukevat ihosi terveyttä ja ulkonäköä kaikissa elämänvaiheissa. 

Voiko niasiiniamidi aiheuttaa reaktiota iholla?

Vaikka niasiiniamidi on yleisesti ottaen hyvin siedetty ainesosa, on silti tärkeää muistaa, että yksilölliset reaktiot ovat mahdollisia, kuten minkä tahansa ihonhoitotuotteen kohdalla. Suosittelemme aina tekemään pienen siedätystestin tuotteen kanssa ennen sen laajemmassa mittakaavassa tapahtuvaa käyttöä, jotta voit olla varma tuotteen sopivuudesta ihollesi. 

Niasiiniamidi seerumina – supersuositut niasiiniamidiseerumit

Kosmetologien keskuudessa suosittu niasiiniamidi seerumi on viime aikoina ollut kovassa nousussa ihonhoidon maailmassa. Tämä tiivistetty ihonhoitotuote tarjoaa maksimaalisen määrän niasiiniamidia suoraan ihollesi edistäen sen terveyttä ja heleyttä. Seerumista aktiiviaine tunkeutuu syvälle ihoon ja tehostaa ihon heleyttä ja kimmoisuutta. Seerumit ovat koostumukseltaan tiiviitä ja ne sisältävät usein korkean pitoisuuden niasiiniamidia. 

Niasiiniamidi seerumi (tunnetaan myös nimellä niacinamide seerumi) tarjoaa iholle useita etuja. Se vähentää esimerkiksi ihon hyperpigmentaatiota sekä vahvistaa ihon suojakerrosta. Seerumin koostumuksen ansiosta aktiiviaineet imeytyvät ihoon tehokkaammin, minkä vuoksi seerumin ja voiteen järjestys ihonhoidossa on tärkeä. Kun käytät niasiiniamidiseerumia, on suositeltavaa levittää se puhdistetulle ja kasvovedellä valmistellulle iholle ennen muita tuotteita, kuten niasiini voide. Voide lukitsee seerumin aktiiviaineet ihoon ja auttaa säilyttämään niiden vaikutuksen pidempään. 

Tutustu verkkokauppamme ya.fi laajaan niasiiniamidiseerumien valikoimaan ja löydä omat suosikkisi! 

Kokeile:

Niasiinivoide on B3-vitamiinia sisältävä ihonhoidon trendituote

Niasiinivoide, joka tunnetaan myös B3-vitamiinin rikkaana lähteenä, on viime aikoina noussut kohisten ihonhoidon trendien kärkeen. Kosmetologit ovat ylistäneet sen monipuolisia ominaisuuksia, ja monet tunnetut ihonhoitobrändit ovat lanseeranneet sekä päivä- että yövoiteita, jotka sisältävät niasiiniamidia. Tämän ainesosan suosion syynä on sen kyky auttaa ihoa monella tapaa – vahvistamalla ihon suojakerrosta, kirkastamalla ihon sävyä ja häivyttämällä ikääntymisen merkkejä. 

Päivävoiteet

Niasiiniamidi päivävoiteiden ainesosana on erinomainen valinta niille, jotka haluavat päivävoiteella suojata ihoaan ja samalla hyödyntää B3-vitamiinin vaikutuksia iholla. Päivävoiteessa niasiiniamidi toimii antioksidanttina suojaten ihoa ulkoisilta tekijöiltä ja saasteilta. Niasiinipäivävoide antaa myös iholle hehkua ja kimmoisuutta koko päiväksi sekä auttaa säilyttämään ihon kosteustasapainon ja raikkauden. 

Kokeile:

 • Avéne Hyaluron Active B3 Day Cream tuo iholle kaivattua nuorekkuutta ja kasvot tuntuvat ihanan pehmeiltä. 92 % luonnollisia aineosia sisältävä päivävoide sopii mainiosti myös meikin alle. Saatavilla myös uudelleentäytettävä refill-pakkaus!
 • Vichy Liftactiv Supreme Day Cream SPF30 on kevyt ja nopeasti imeytyvä voide, joka jättää ihon raikkaaksi ja kosteutetuksi. Vähentää ryppyjä ja suojaa ihoa ikääntymisen merkkejä vastaan.
 • Favora Kiinteyttävä Päivävoide SK30 on kosteuttava ja kiinteyttävä päivävoide ihon ennenaikaista vanhenemista ehkäisemään. Kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa ja voide on pakattu hygieeniseen pumppupulloon.
 • ACO Face Delay+ Day Cream on päivävoide vaihdevuodet ohittaneille naisille. Helposti imeytyvä voide tekee ihosta säteilevän ja raikkaan oloisen.

Yövoiteet

Yön aikana ihomme on erityisen vastaanottavainen hoitaville ainesosille, ja tässä vaiheessa niasiiniamidin kaltaiset tehoaineet pääsevät todella oikeuksiinsa. Yövoiteessa niasiiniamidi auttaa korjaamaan päivän aikana syntyneitä vaurioita, vahvistamaan ihon suojakerrosta ja edistämään solujen uusiutumista.  

Niasiiniamidia sisältävät yövoiteet tarjoavat iholle syvää kosteutusta, kirkastavat ihon sävyä ja tasoittavat hienoja juonteita ja ryppyjä yön aikana. Yövoiteet ovat usein hieman paksumpia koostumukseltaan ja ne sisältävät ravitsevia ainesosia, jotka toimivat yhdessä niasiiniamidin kanssa. Niasiiniamidia sisältävät yövoiteet ovat erinomainen lisä jokaiseen ihonhoitorutiiniin, mutta varsinkin niille, jotka haluavat tehostaa ihonhoidon vaikutuksia yön aikana

Kokeile:

 • ACO Face Age Delay Night Cream ravitsee vaihdevuodet ohittaneen naisen ihoa hellävaraisesti. Parantaa normaalin, kuivan sekä erittäin kuivan ihon kosteustasapainoa yön aikana tehokkaasti.
 • Avéne Hyaluron Active B3 Night Cream on kiinteyttävä ja kosteuttava yövoide, joka saa ihosi näyttämään täyteläisemmältä ja kuulaammalta.
 • COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Mask on niasiiniamidia sisältävä kirkastava yönaamio kaikille ihotyypeille. Yönaamio auttaa erityisesti laajentuneisiin ihohuokosiin supistaen niitä.
 • Bioderma Hydrabio Cream on täyteläinen kosteusvoide kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Sitoo tehokkaasti kosteutta ihoon ja suoja ihoa. Sopii käytettäväksi aamuin illoin.

Niasiiniamidituotteet iho-ongelmiin – pigmenttimuutokset, akne ja couperosa hyötyvät B3-tuotteiden käytöstä

Niasiiniamidituotteiden käyttö on kasvattanut suosiotaan eikä syitä siihen ole vaikea ymmärtää. Niasiiniamidin suosio selittyy sen monipuolisilla hyödyillä sekä ensiluokkaisella teholla erilaisiin ihonhoidon pulmiin. Toinen huippusuosioon noussut ihonhoidon raaka-aine on bakuchiol, joka tarjoaa kovaa kilpailijaa perinteiselle retinolille!

Kosmetologien ja asiakkaiden kokemusten perusteella niasiiniamidituotteet tarjoavat tehokkaita ratkaisuja useisiin yleisiin iho-ongelmiin

 • Pigmenttimuutokset: Pigmenttimuutokset voivat olla monen ihonhoidosta kiinnostuneen huolenaihe. Niasiiniamidituotteet ovat osoittautuneet erittäin tehokkaiksi vähentämään hyperpigmentaatiota ja tasoittamaan ihon sävyä. Ne auttavat häivyttämään auringon, ikääntymisen tai aknen aiheuttamia tummia läiskiä. 
 • Akne: Akne on yksi yleisimmistä iho-ongelmista, ja monet etsivät siihen ratkaisua. Niasiiniamidin kyky säädellä talirauhasten toimintaa ja vähentää tulehdusta tekee siitä erinomaisen ainesosan akneihon hoitoon. Niasiiniamidi rauhoittaa tulehtunutta ihoa, vähentää näppylöiden ja mustapäiden muodostumista ja tasapainottaa ihon öljytuotantoa aknesta kärsiville. Lue niasiiniamidi kokemuksia ja käyttäjien positiivisia tuotearvioita, kun he kertovat niasiiniamidin vähentäneen näppylöitä ja parantaneen ihon yleiskuntoa. 
 • Couperosa: Couperosaiho on herkkä ja punoittava ja sille on ominaista pienet, laajentuneet verisuonet ihon pinnalla. Niasiiniamidituotteet voivat auttaa vähentämään punoitusta ja tulehdusta tarjoten couperosaiholle helpotusta ja kirkkaampaa, tasaisempaa sävyä. 
 • Ihon ikääntyminen ja rypyt: ikääntymistä vastaan taistelevissa tuotteissa niasiiniamidi vähentää juonteita ja ryppyjä sekä parantaa ihon elastisuutta. 

Monipuoliset käyttökohteet ja positiiviset niasiiniamidikokemukset tekevät siitä erittäin suositun ihonhoidon raaka-aineen. Etsitpä sitten ratkaisua pigmenttimuutoksiin, akneen tai couperosaan, B3-vitamiinia sisältävät tuotteet saattavat olla avain parempaan ihoon. 

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Sonja Perkkiö.