Herkän ihon anti-age – Näin hoidat ikääntyvää ihoasi tehokkaasti mutta hellästi

Nainen hoitaa herkkä ikääntyvää ihoa

Hellävaraiset anti-age-tuotteet ovat pelastus, jos ihosi reagoi helposti tai vaivanasi on ihopulma, kuten atopia tai couperosa. Lue tästä anti-age-vinkit herkän ihon hoitoon.

Uutta anti-age-voidetta kokeillessa ihosi lehahtaa punaiseksi ja sitä alkaa kuumottaa – kuulostaako tutulta?

Jos ihosi on herkkä tai reagoi helposti, on hyvä tietää tämä: kaikki anti-age-tuotteet eivät sovi kaikille. Kuten muutkin ihonhoitotuotteet, myös anti-age-tuotteet tulee valita oman ihotyypin mukaan. Onkin tärkeää oppia tuntemaan oman ihosi tarpeet.

Joissakin tuotteissa saattaa nimittäin olla voimakkaita, ihoa aktivoivia ainesosia, jotka voivat ärsyttää herkkää ihoa, kuten atooppista, akneen taipuvaista tai couperosaihoa.

Moni luulee, että herkällä iholla tarkoitetaan kuivaa ihoa, vaikka itse asiassa kaikenlaiset ihotyypit voivat olla herkkiä. Vaihdevuosi-iässä iho herkistyy hormonaalisistakin syistä, mikä voi näkyä ihon kuivumisena tai joillakuilla rasvoittumisena ja epäpuhtauksina.

Oli ihosi sitten akneen taipuvainen, kuiva tai sinulla on couperosaa, niin nappaa tästä neuvot ja tuotevinkit aikuisen ja herkän ihon hoitoon.

1. Ehkäise ihon ikääntymisen merkkejä aurinkovoiteella ja kosteutuksella

Aikuinen iho kaipaa kaikkein eniten kahta asiaa: aurinkosuojaa ja kosteutusta.

Näistä kahdesta tärkein on auringolta suojautuminen, sillä aurinko vanhentaa ja vaurioittaa ihoa merkittävästi, ja UVA-säteily tekee hallaa iholle pilvisenäkin päivänä.

Käytä aurinkovoidetta alkukeväästä pitkälle syksyyn ja talvella suojakertoimellista päivävoidetta. Ilman aurinkosuojaa tehokkaidenkin anti-age-tuotteiden hyödyt valuvat hukkaan.

Muista myös, että hyvät elämäntavat ja arjen pienet vinkit, kuten riittävä vedenjuonti ja terveellinen ruokavalio tukevat ihosi hyvinvointia.

2. Käytä voimakkaita ihon tehovitamiineja harkiten

Monissa anti-age-tuotteissa käytetään vaikuttavina aineina A- ja C-vitamiineja. Vitamiinit aktivoivat ja uudistavat ihoa tehokkaasti, joten ne ovat hyviä anti-age-tehoaineita. Mutta juuri siksi ne saattavat ärsyttää kovin herkkää ihoa.

On tavallista, että alussa, kun iho uudistuu, se saattaa hilseillä. Jos hilseily ei kuitenkaan häviä, se pahenee tai saat esimerkiksi ihottumaa tai näppylöitä, ei A-vitamiini välttämättä sovi ihollesi tai se on liian vahvaa.

Etenkin A-vitamiinin (usein retinoli-nimisessä muodossa) käyttö täytyykin aloittaa hiljalleen ja ihoa totuttaen, oli ihotyyppi mikä tahansa. A-vitamiinia käytetään ihonhoitotuotteissa eri muodoissa ja vahvuuksilla, ja toiset A-vitamiinin muodot sopivat paremmin herkälle iholle kuin toiset.

A-vitamiinia on tyypillisesti vain öisin käytettävissä ihonhoitotuotteissa, sillä A-vitamiini altistaa ihon auringonvalolle. Jos siis käytät A-vitamiinituotteita, niin aurinkovoide on päivisin erityisen tärkeä.

Aloita myös C-vitamiinia sisältävien ihonhoitotuotteiden käyttö varovasti ja vähitellen, äläkä aloita A- ja C-vitamiinituotteiden käyttöä samaan aikaan. Ota myös huomioon, että usein C-vitamiinituotteilla on kuoriva vaikutus, eli ne saattavat myös hieman kuivattaa ihoa.

A- ja C-vitamiinia sisältäviä tuotteita valitessa kannattaa aina kysyä neuvoa Yliopiston Apteekin henkilökunnalta.

3. Herkkähipiäinen, suosi hyaluronihappoa!

Millaisia anti-age-tuotteita herkkäihoisen sitten kannattaa suosia? Vastaus: sellaisia, jotka sisältävät hyaluronihappoa. Hyaluronihappo sopii hyvin eri ihotyypeille, sillä sitä on ihossa myös luonnostaan.

Hyaluronihappo ei aktivoi ihoa sen suuremmin, mutta kosteuttaa senkin edestä. Hyaluronihappo toimii kuin pesusieni: vain gramma hyaluronihappoa pystyy sitomaan itseensä jopa seitsemän litraa vettä. 

Kosteusryöppy silottaa juonteita ja ryppyjä sekä palauttaa iholle täyteläisen kimmoisuuden.

4. Omaksu täsmällinen anti-age-ihonhoitorutiini

Oikeanlainen kasvojen ihon puhdistus on kauniin ja hyvinvoivan ihon perusta. Herkän ja aikuisen ihon hoitorutiinissa on neljä tärkeää kohtaa:

 1. AVENE HYDRANCE BB RICH CREAM 40 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  AVENE HYDRANCE BB RICH CREAM 40 ML
  33,90 €
 2. LA ROCHE-POSAY HYDRAPHASE UV INTENSE RICH 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
 3. ATOPIK ANTI-AGE KIINTEYTTÄVÄ HOITOVOIDE 24H HERKÄLLE IHOLLE 50 ml | Luonnonkosmetiikka
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ATOPIK ANTI-AGE KIINTEYTTÄVÄ HOITOVOIDE 24H HERKÄLLE IHOLLE 50 ml
  Tarjoushinta 27,92 € Normaalihinta 37,90 €
 4. ATOPIK HYDRATE KOSTEUTTAVA HYALURONIVOIDE 24H 50 ML
  Lääke Reseptilääke Eläinlääke Eläinreseptilääke Tarjous
  ATOPIK HYDRATE KOSTEUTTAVA HYALURONIVOIDE 24H 50 ML
  Tarjoushinta 26,32 € Normaalihinta 34,90 €

Kokeile näitä hittituotteita

Asiantuntijana Yliopiston Apteekin kosmetologi Eveliina.